Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Betoverend Colombia

24 dagen - vanaf € 7.400,- per persoon

natuur- historie- off the beaten track 

 • Raak onder de indruk van de mysterieuze 'rivier van de vijf kleuren'
 • Overzie Bogotá vanaf de Monserrate dat u per kabelbaan bereikt
 • Maak kennis met oude koloniale stadjes en dorpjes waar historie en cultuur samen komen
 • Ontdek de bijzondere Tatacoa-woestijn
 • Bezoek een van de mooiste steden van Zuid-Amerika: Cartagena

Reisbeschrijving

Dag 1 |  Amsterdam – Bogotá

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Na aankomst wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht. Geniet van uw verblijf in de Colombiaanse hoofdstad. Bogotá is een enorme stad met 8 miljoen inwoners gelegen op 2600 meter hoogte op de groene en vruchtbare hoogvlakte Sabana de Bogotá. Het is een kosmopolitische stad met een interessante mix van historie en heden. In Bogotá zijn tal van interessante musea te vinden, waarbij het nationale museum, het goud museum en het museum van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero absolute aanraders zijn. Er is een keur aan uitstekende restaurants, hippe bars, leuke winkels en markten te vinden. Hoewel een metropool, kunt u vanuit de stad binnen een uur middenin de natuur zijn. Bogotá wordt omgeven door een aantal fraaie nevelwouden.
Overnachting: B.O.G. Hotel | logies & ontbijt

Dag 2 | Bogotá - La Macarena

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bogota gebracht, vanwaar u naar La Macarena vliegt. Bij aankomst staat er een lokale medewerker klaar om u te ontvangen en naar uw hotel te brengen. Na het inchecken gaat de eerste excursie van start, een boottocht over de Guayabero rivier. Het is een geweldige plek om wilde dieren te spotten, dus het is belangrijk om je ogen open te houden! Vervolgens bezoekt u El Mirador, vanaf waar u het prachtige landschap kunt observeren en het Caño Cristalitos gebied. Dit is een natuurlijke, kleine formatie die verglijkbaar is met Caño Cristales. Einde van de dag keert u terug naar uw hotel in La Macarena.
Overnachting: La Manigua Lodge | volpension

Dag 3 | La Macarena

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de haven van Rio Guayabero gebracht om de boot te nemen over de Guayabero rivier. Vervolgens staat er een transfer klaar om u mee te nemen naar de Cajuche bron, waar de eco-wandeling naar Caño Cristales start.
Deze rivier is gelegen in Serrania de la Macarena. De Caño Cristales rivier wordt ook wel ‘de rivier van de vijf kleuren’,  ‘de water regenboog’ en zelfs ‘de mooiste rivier ter wereld’ genoemd. Dit door zijn opvallende kleuren zoals geel, groen, blauw, zwart en met name de rode kleur van de Macarenia clavigera plant op de bodem van de rivier. Het water van de rivier heeft slechts enkele maanden per jaar (van juli tot november) deze bijzondere kleuren. Dit is de periode tussen het regenseizoen en het droge seizoen. Tijdens deze periode is het water op perfect niveau en kunnen de plantsoorten, die voor de prachtige roodachtige kleuren zorgen, groeien. De rode kleur mengt zich met de gele en groene zandvlekken, met het blauwe water en alle tinten die ontstaan. Tijdens het regenseizoen stroomt het water te snel en te diep, waardoor de planten niet kunnen groeien en te weinig zonlicht krijgen om de rode kleur te ontwikkelen. Tijdens het droge seizoen is er niet genoeg water om de planten in leven te houden. Caño Cristales is jarenlang gesloten geweest voor toeristen in verband met guerrilla activiteiten in de regio. Sinds 2009 is het weer mogelijk voor toeristen om dit prachtige fenomeen te bezoeken. Na het bezoek aan Caño Cristales keert u terug naar uw hotel.  's Avonds kunt u genieten van muziek, dans en de gastronomie van de regio tijdens een feest "Parrando llanero", waar u  kalfsvlees "a la llanera" zult eten, begeleid door de joropo-dans en llanera-muziek.
Overnachting: La Manigua Lodge | volpension

Dag 4 | La Macarena - Bogotá

In de ochtend brengt u een bezoek aan Bajo Losada (of een ander gebied waar de Cormacarena vergunningen voor gegeven zijn). Bajo Losada wordt gekenmerkt door de plaats waar de Guayabero rivier uitmondt in de Losada rivier. Geniet van de prachtige flora en fauna, met wat geluk spot u de roze dolfijn die een frequent waargenomen gast is op deze plek. Einde van de ochtend keert u terug naar La Macarena voor uw vlucht naar Bogotá. Op de luchthaven van Bogotá wordt u opgehaald en naar uw hotel in de stad gebracht.  
Overnachting: B.O.G. Hotel | logies & ontbijt

Dag 5 | Bogotá

U wordt in de ochtend bij uw hotel opgehaald voor een stadstour door het historische deel van Bogotá, bekend als ‘La Candelaria’, waar u verschillende parken, pleinen en monumenten ziet. Terwijl u door de oude wijken rijdt, ziet u de typische statige huizen met Spaanse koloniale invloeden. Midden in het centrum, op het Plaza Bolivar, staat het standbeeld van de grote bevrijder Simon Bolivar. Nabij gelegen staat de kathedraal, gebouwd op de fundamenten van de eerst gebouwde kerk in 1539. In de kathedraal vindt u een belangrijke collectie van over vier eeuwen verzamelde religieuze voorwerpen zoals textiel en kunstwerken. Daarnaast bezoekt u de Capilla del Sagrario; de religieuze architecturale parel van de stad en het Capitolio. U passeert de oudste school van Colombia, San Bartolomé en de Casa de los Comuneros. U sluit de stadstour af met een bezoek aan Botero Museum en het goudmuseum.
Uw overnachting: B.O.G. Hotel | logies & ontbijt

Dag 6 | Bogotá - Cali

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht waar u de binnenlandse vlucht naar Cali neemt. Bij aankomst in Cali wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht.
Uw overnachting: Hotel Cosmos Cali | logies & ontbijt

Dag 7 | Cali

Vandaag heeft u een vrije dag op het programma. In de straten van Cali is salsa muziek niet weg te denken en de stad wordt niet voor niets de hoofdstad van de salsa genoemd. Door het aangename lenteachtig klimaat, is Santiago de Cali een mooie stad om het hele jaar door te bezoeken. De stad staat ook bekend om zijn vriendelijke, open en gastvrije bewoners. In de tijd van Sebastián de Belalcázar, in 1536, was Cali vooral belangrijk om zijn katoen- en suikerriet industrie en tegenwoordig zijn er nog enkele plantages te vinden die zeker een kijkje waard zijn. Daarnaast is een bezoek aan Guadalajara de Buga, Colombia’s meest belangrijkste religieuze bedevaartsoord, ook zeker de moeite waard!
Uw overnachting: Hotel Cosmos Cali | logies & ontbijt

Dag 8 | Cali - Popayan

U wordt opgehaald bij uw hotel en per privé transfer naar uw hotel in Popayan gebracht. Popayan staat bekend om haar koloniale huizen en staat bekend als de ‘witte stad’. Vele Colombiaanse presidenten zijn in Popayan geboren. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de Colombiaanse geschiedenis. Popayan was de zetel van de macht tijdens de Spaanse overheersing, hierdoor treft u hier verschillende architectonische pareltjes. U verblijft in hotel Dann Monasterio dat gelegen is in een voormalig klooster daterend uit de 16e eeuw. De locatie van het hotel is perfect voor een bezoek aan deze stad: in het hart van het historische centrum op steenworp afstand van bezienswaardigheden, pleinen en kerken.
Uw overnachting: Hotel Dann Monasterio | logies & ontbijt

Dag 9 | Popayan

Uw privé gids haalt u op voor een stadstour door Popayan. De tour begint met een bezoek aan Parque de Caldas waar u de Torre del Reloj, de klokkentoren ziet, die door Francisco José de Caldas, de naamgever van het park, ontworpen is.  Caldas was advocaat, een militair ingenieur, wetenschapper en één van de eerste voorvechters van een onafhankelijk Nieuw Granada, het hedendaagse Colombia. U vervolgt uw weg naar de loopbrug ‘Puente del Humilladero’, een lange brug over een rivier, die gebouwd is in Oud-Romeinse stijl. Ook bezoekt u de Iglesia La Ermita en Santo Domingo en het Guillermo Valencia theater. Bij de Iglesia de San Francisco gaat u daadwerkelijk naar binnen. Deze kerk wordt beschouwd als de mooiste barokkerk van de stad.  U kunt eventueel ook het Museum voor Religieuze Kunst en/of het Casa Museo Mosquera bezoeken. In de middag kunt u zelf de stad ontdekken.
Uw overnachting: Hotel Dann Monasterio | logies & ontbijt

                                

 

Dag 10 | Popayan – Silvia – San Augustín

U wordt in uw hotel opgehaald en meegenomen naar het stadje Silvia, dat gelegen is in een berggebied in de omgeving van Popayan. Silvia bestaat uit pittoreske huizen die omringd worden door suikerrietplantages. De inheemse Guambianogemeenschap telt zo’n 12.000 inwoners en woont verspreid over kleine bergdorpjes in de omgeving.
Elke dinsdag is het marktdag en wordt Silvia omgetoverd tot een kleurrijke, bruisende en pittoreske plek! De Guambiano-bevolking komt gekleed in hun traditionele “anacos”, een blauwe, knielange, rokachtige omslagdoek om groenten, fruit en handwerken te verkopen. Na uw bezoek aan Silvia en de kleurrijke traditionele markt reist u verder naar San Augustín.
Uw overnachting: Terrazas de San Agustín | logies & ontbijt

Dag 11 | San Augustín

Deze morgen wordt u door uw gids in uw hotel opgehaald en meegenomen naar het San Agustin Archeological Park. In deze ruige bergachtige regio, waar de Magdalena rivier, de belangrijkste rivier van Colombia ontspringt, hebben beeldhouwers van een inheemse Andescultuur, die floreerde in de noordelijke Andes regio van de eerste tot de achtste eeuw  uit vulkanisch gesteente levensgrote beelden en megalithische grafmonumenten ontworpen. Met de aantallen beelden en de oppervlakte, waarover deze dodenstad zich uitstrekt, geldt het als de grootste precolumbiaanse necropolis in Latijns-Amerika. In 1995 werd dit park opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  De monumentale standbeelden beschermen de graven van de overledenen van deze oude Andescultuur. De beelden vertegenwoordigen veel uiteenlopende figuren zoals; poema’s, slangen, adelaars verslindende slangen en krijgers en vertellen veel over de bevolkingsgroep die deze beelden heeft gemaakt, hoewel er nog steeds heel veel vragen over deze cultuur bestaan. Bekijk deze enorme stenen beelden van dichtbij, zie met eigen ogen deze door de mens gemaakte stenen monumenten op deze speciale plek.  Loop naar de ceremoniële bron Lavapatas voordat u de berg opgaat en vanaf het Lavapatas terras van een prachtig uitzicht kunt genieten. U brengt ook nog een bezoek aan de Magadalena rivier. Voordat u terug naar uw hotel wordt gebracht maakt u nog een wandeling door dit schitterende gebied.
Uw overnachting: Terrazas de San Agustín | logies & ontbijt

Dag 12 | San Augustín - Villavieja

U wordt in uw hotel opgehaald en meegenomen naar Villavieja, dat gelegen is te midden van de indrukwekkende Tatacoa-woestijn. Het trekt reizigers aan vanwege het surrealistische landschap en het warme klimaat. Deze omgeving leent zich uitstekend voor het verkennen van intrigerende canyons en het bewonderen van de sterrenhemel bij nacht.
Uw overnachting: Hotel Infinito La Casona | logies & ontbijt

Dag 13 | Villavieja

Vandaag wordt u meegenomen naar het bizarre landschap van de Tatacoa woestijn of zoals het vroeger werd genoemd de “Valle de la Tristeza”. In deze omgeving, waar vroeger de Doche Indianen leefden en de zwarte “Cascabel”(= soort ratelslang), wolven, adders, spinnen en vleermuizen te zien waren. Eerst was de Tatacoa woestijn nog rijk aan flora en fauna, maar doordat het klimaat veranderde is de grond uitgedroogd geraakt en staan er nu alleen nog maar cactussen en zijn er alleen nog maar dieren te vinden die tegen de hoge temperaturen kunnen. U maakt vandaag dan ook een wandeling in deze woestijn door de Laberintos de Cuzco en Las Ventanas. De woestijn wordt tot een echt unieke plaats van interactie en beweging gemaakt door de oranje kleur van de aarde, welke door de sterke wind eeuwenlang is veranderd. Na uw wandeling brengt u een bezoek aan Los Hoyos, een natuurlijk zwembad in de woestijn, waar u even kunt afkoelen van de warmte en kunt ontspannen. In de avond brengt u nog een bezoek aan het Astronomisch Observatorium, waar u een observatie sessie wordt aangeboden. Vervolgens wordt u terug naar uw accommodatie gebracht.
Uw overnachting: Hotel Infinito La Casona | logies & ontbijt

Dag 14 | Villavieja - Neiva - Bucaramanga - Barichara 

U wordt vandaag opgehaald en meegenomen naar de luchthaven van Neiva. Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Bucaramanga. Bij aankomst wordt u door een van onze lokale medewerkers ontvangen die u naar uw accommodatie in Barichara zal begeleiden. Barichara wordt beschouwd als het mooiste dorp van Colombia vanwege haar charmante witgepleisterde huizen, gebouwd in de zogenaamde bahareque stijl, waarbij houten geraamtes worden bedekt met leem en een witte pleisterlaag. Het is een plek waar het lijkt of u terugreist naar lang vervlogen tijden, ver weg van de hedendaagse hectiek. Het is hier waar het getjilp van vogeltjes en de geur van in bloei staande bougainville uw zintuigen zullen prikkelen. In 1978 is Barichara uitgeroepen tot nationaal monument vanwege haar architectonische erfgoed dat dateert uit de Spaanse overheersing. Hoewel de schoonheid van het stadje in heel het land wordt erkend, weten nog maar relatief weinig toeristen de weg naar Barichara te vinden. Barichara ligt op ongeveer 1300 meter hoogte en kent daardoor een zeer aangenaam klimaat, waardoor het niet extreem warm wordt en ook niet extreem koud. De temperaturen schommelen tussen de 20 en 30 graden.
Uw overnachting: La Nube Posada | logies & ontbijt

         

Dag 15 & 16 | Barichara

De komende twee dagen zijn vrij gepland. Slenter door de straatjes van dit charmante stadje. Barichara werd in 1975 uitgeroepen tot nationaal architectonisch erfgoed vanwege het goed bewaard gebleven historische centrum. Barichara wordt door velen beschouwd als de mooiste plaats van Colombia. Er hangt een fijne sfeer in dit plaatsje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Johan bezocht Barichara en schreef erover op ons blog. Lees hier zijn verhaal. U kunt een wandelroute over de Camino Real maken, een prachtige wandeling die ongeveer twee uur in beslag zal nemen. In Guane, een perfect bewaard gebleven koloniaal plaatsje, kunt u het paleontologisch en archeologisch museum bezoeken. Hier zijn verschillende prehistorische artefacten te zien, evenals fossielen en er is zelfs een mummie van een jong meisje te zien. Bezoek hier ook de Santa Lucia kerk en verschillende winkeltjes waar ze fossielen en sabajón verkopen. Sapajón is een typisch drankje uit de regio. Het is ook een aanrader om een bezoek te brengen aan het Chicamocha Nationaal Park (ca. 1,5 uur per taxi). In het park ligt de Chicamocha kloof, een van de grootste kloven ter wereld. U kunt met een gondel een tocht maken over de kloof, waarbij u een prachtig uitzicht over de kloof heeft.
Overnachting: La Nube Posada | logies & ontbijt

Dag 17 | Barichara - Bucaramanga - Medellín 

Uw reis zet zich vandaag voort naar het mooie Medellín. U wordt meegenomen naar de luchthaven van Bucaramanga, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Medellín. Bij aankomst wordt u vanaf de luchthaven naar uw hotel gebracht. U verblijft in het hotel Park 10. In de nabije omgeving van het hotel vindt u diverse restaurants en leuke barretjes.
Overnachting: Hotel Park 10 | logies & ontbijt

Dag 18 | Medellín

Vandaag bezoekt u de plaatsen die de sociale transformatie die Medellín heeft doorgemaakt representeren. Tijdens de tocht bezoekt u de symbolische regio’s van de stad die de veranderingen vanaf de jaren ‘80 tot aan nu weergeven. U maakt hierbij kennis met het verleden en het heden van Medellín. Twintig jaar gelegen was dit een van de meest gevaarlijke steden ter wereld. De afgelopen jaren heeft men hier geïnvesteerd in infrastructuur en onderwijs. Tegenwoordig is het de stad van de eeuwige lente en een van de meest innovatieve metropolen ter wereld. U bezoek de wijk San Javier, dat ooit een van de meest gevaarlijke wijken van de stad was, gelegen op ca. 7 km van het centrum. Deze wijk is een goed voorbeeld van de transformatie die de stad heeft doorgemaakt. U komt hier aan met de kabelbaan die het noordoosten van de stad verbindt met het stadscentrum; voor velen een levens veranderende gebeurtenis. In Comuna 13 ziet u hoe grote roltrappen het hoge met het lage gedeelte bam de wijk verbindt en u ziet prachtige graffiti schilderingen. U sluit uw tocht af bij La Plazoleta dat midden in het centrum ligt en waar u de 23 beelden van Colombia’s beroemdste kunstenaar Botero kunt bekijken voordat u weer naar uw hotel wordt gebracht.Uw overnachting: Hotel Park 10 | logies & ontbijt

Dag 19 | Medellín

Vandaag heeft u een vrije dag in de stad van de eeuwige lente. Bezoek bijvoorbeeld het park San Antonio, ook wel La Plazoleta genaamd. Dit park bevat 23 sculpturen van Fernando Botero, welke door de kunstenaar in 2000 aan zijn geboortestad geschonken zijn. Ook kunt u het museum Antioquia bezoeken. Dit museum bevat een indrukwekkende kunstcollectie uit zowel de precolumbiaanse periode, alsmede de koloniale periode en zijn er hedendaagse kunstwerken te vinden. Het Plazuela de San Ignacio is één van de meest historische delen van Medellín en is ook zeker een bezoek waard. Ook kunt u een ritje maken met een typische tram of kabelbaan. Dit vervoersmiddel is een absolute uitkomst om de bergachtige buitenwijken van de stad gemakkelijk te kunnen bereiken. Vanaf hier heeft u een wijd uitzicht over de stad Medellín.
Uw overnachting: Hotel Park 10 | logies & ontbijt

Dag 20 | Medellín - Cartagena

U wordt vandaag opgehaald en meegenomen naar de luchthaven van Medellín. Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Cartagena. Bij aankomst wordt u door een van onze lokale medewerkers ontvangen die u naar uw accommodatie in Cartagena zal begeleiden.
Uw overnachting: Hotel Quadrifolio | logies & ontbijt

Dag 21 | Cartagena

Vandaag wordt u meegenomen voor een tour door de stad. Uw tour begint met een bezoek aan het Monasterio en de Iglesia de La Popa. Vervolgens bezoekt u het fort van San Felipe de Barajas, dat gebouwd is op de heuvel van San Lázaro om te stad te verdedigen tegen aanvallen van piraten. Tijdens de rondleiding leert u alle bouwkundige en architectonische details van de constructie kennen. Vervolgens bezoek het historische centrum van de stad, waar u wordt meegenomen langs alle bezienswaardigheden, onder andere het klooster en de kerk van San Pedro Claver. Tot slot bezoekt u het ambachtscentrum in Las Bóvedas.
Uw overnachting: Hotel Quadrifolio | logies & ontbijt

Dag 22 | Cartagena

Vandaag heeft u een vrije dag gepland. Cartagena de Indias is een prachtige koloniale plaats aan de Caribische kust. Het historische centrum bevat een wirwar aan kleine schilderachtige straatjes, met vrolijk gekleurde koloniale gebouwen en romantische pleinen. Buiten de oude stadsmuren heeft de stad zich inmiddels verder uitbreid met moderne, aantrekkelijke wijken. Vanaf de stadswallen bij het oude centrum overziet u in één blik zowel het sfeervolle koloniale stadshart als de indrukwekkende skyline van Boca Grande.
Uw overnachting: Hotel Quadrifolio | logies & ontbijt

Dag 23 | Cartagena – Amsterdam

Helaas komt er een einde aan uw reis. Vandaag wordt u naar de luchthaven van Cartagena gebracht waar u een vlucht neemt naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 24 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 7.400,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vlucht(en), economy class 
 • 22 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis samen met uw gezin maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Colombia

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen