Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Bogotá

Een veelzijdige metropool in de wolken

In Bogotá treft u een smeltkroes van mensen uit het hele land, het is divers en multicultureel, met een mix van moderne en koloniale architectuur. Bogotá is een verrassend groene stad met talrijke parken, het Andesgebergte in het oosten en met prachtig uitzicht op de heiligdommen van Monserrate en Guadalupe.

Hoofdstad van Gran Colombia

Bogotá is in 1538 gesticht als Santa Fe en in 1819 koos Simon Bolivár de stad als hoofdstad van Gran Colombia, een land waar, naast Colombia, ook Panama, Venezuela, Peru en Ecuador bij hoorden. Het goed bewaard gebleven koloniale hart van Bogotá brengt u terug naar deze historie. Een bezoek brengen aan het Museo del Oro, met een belangrijke collectie van pre-Spaanse voorwerpen, is in het licht hiervan ook zeker de moeite waard.

Bogotá is de hoofdstad van Colombia en met 8 miljoen inwoners ook de grootste stad van het land. De stad ligt op 2600 meter en kent daardoor een wat koeler klimaat met temperaturen die over het algemeen schommelen tussen de 15ºC en 20ºC. Het is een kosmopolitische stad met een mix van historie en heden. Er zijn tal van goede restaurants, gezellige bars, exclusieve winkels, leuke markten, prettige parken en nabijgelegen natuurgebieden te vinden. Het is een aanrader een bezoek te brengen aan 'Paloquemao Square' hier is één van Bogota's grootste voedselmarkten. Hier wordt vlees, vis, groenten, fruit, bloemen, bonen, quinoa, zaden, koffie en eigenlijk alles wat u maar kunt bedenken verkocht. Houdt u erg van snuisterijen en markten, dan kunt u op een zondag naar de San Alejo vlooienmarkt gaan. Dit is cultureel erfgoed van Bogota, hier bieden circa 300 kunstenaars, ambachtslieden, verzamelaars, kunst restauratoren en kleine producenten hun waren aan. Tot slot, elk jaar in augustus viert Bogota carnaval in en rondom het Simón Bolívar Park; ongeveer 2000 kunstenaars dansen op het ritme van de salsa, cumbia, pasillo, currulao, en andere populaire muziekstijlen.

Rondreis door Colombia maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Colombia maken, inclusief een bezoek aan Bogotá, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen