Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Panamericana roadtrip herinneringen 2

| Sapa Pana Travel

In december 2011 startte de Panamericana roadtrip. Een autoreis door Zuid-Amerika met 83 klassieke Volvo’s. In 35 dagen en 16.000 kilometer reden deze Volvo liefhebbers van Buenos Aires in Argentinië, via het zuiden naar Cartagena de Indias in Colombia. Op ons blog delen we de komende tijd herinneringen aan deze gedenkwaardige reis.

Dag 7: Comodoro Rivadavia-Rio Gallegos, Argentinië

Team 68
Elke dag verbaas ik me over de vrachtwagens hier. De wegen zijn 2-baans en daarover razen deze reuzen heen en weer. Soms zie je kilometers weg voor je liggen, luchtspiegelingen maken het zicht moeilijk en dan rijst er uit de verte iets kolossaals op uit het kokende asfalt. Langzaam zie je iets verschijnen dat nog het meeste lijkt op een rijdende flat. En dat davert dan op ons af. Ons type auto - die in de vakbladen de bijnaam ‘de tank’ draagt - verwordt tot een dinky-toy en ik die er die ochtend nog supercool uitzag in mijn stoere overall (haren strak in de gel, gave zonnebril op) zit zwetend en met mijn handen verkrampt om het stuur te wachten op de klap. Na een megaluchtstroom en veel kabaal is het gevaarte voorbij. Pffff.
 

Dag 8, Rio Gallegos – Ushuaia, Argentinië

Team 41
Vandaag een spannende dag: we gaan naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Een tocht met 2 grensovergangen, een veerpont en 100 km onverharde weg. Vanavond hebben we wat onderhoud aan de auto gedaan: olie bijvullen (viel mee), hier en daar wat doorsmeren (viel mee), maar ook even onze zooi opruimen (viel tegen). O ja, ook de radiator is schoongemaakt, deze zat behoorlijk dicht met insecten en dat gaat ten koste van de koeling.

Koeling is overigens een 'hot' item. Iedereen wil van elkaar weten wat er gedaan is om de motor extra koeling te geven. Als wij vertellen van onze hightech modificatie (een blok hout tussen de motorkap) gaan de wenkbrauwen omhoog.

Als we bij een van de vele politieposten moeten stoppen zegt de agent: 'This is wowo?' We snappen zijn vraag niet en halen de schouders op. De agent loopt een inspectierondje om de auto en zegt bevestigend: 'Yes, this is wowo!' Wij: 'Aaahh ok, yes: VOLVO!
 

Dag 9: Ushuaia

Team 60
Eindelijk een lekker dagje vrij. Geen excursies, geen 800 km rijden. Beetje uitgeslapen en wat rondgehangen bij de auto’s. Het is hier adembenemend mooi. Onderweg hier naartoe reden we langs bossen waar de bomen helemaal behangen waren met draderige mossen of zoiets, heel surrealistisch! ‘s Middags zijn we een weggetje ingereden, dat ons nog verder down South bracht. Onderweg zagen we vossen. We reden ook nog langs een paar dorpjes en even later hield de weg op: echt the end of the world! Als je er langer over nadenkt, bekruipt je een vreemd gevoel. Het gevoel dat je hier helemaal op het uiterste zuidelijke puntje van de bewoonde wereld zit. Een eind van huis en niet eens zover van de zuidpool. 
 

Boek Panamericana roadtrip

Als herinnering aan deze gedenkwaardige reis is het boek ‘Panamericana Roadtrip’ uitgebracht. Het verhaal wordt verteld met de prachtige foto’s van reisfotograaf Thijs Heslenfeld, ondersteund met een greep uit de vele verhalen die de helden van deze reis hebben geschreven. Voor iedereen die de reis niet heeft gemaakt is dit een prachtig boek om bij weg te dromen. De opbrengst van het boek gaat naar de bijzondere projecten van Stichting HoPe. Deze organisatie – opgericht door Walter Meekes -  houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van het onderwijs in de afgelegen bergdorpen rondom de Peruaanse stad Cuzco.

Meer informatie

Meer over LatinAmeriCar

Wilt u zelf mee op een van deze exclusieve autoreizen? Kijk dan eens op onze pagina van LatinAmeriCar. Heeft u vragen over een unieke en rondreis in Latijns-Amerika, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel naar +31 73 610 62 04. We helpen u graag.

Meer over LatinAmeriCar