Fantastisch nieuws! Boek en reis nu zorgeloos naar Latijns-Amerika! Lees meer

Luxe rondreis Guatemala & Belize

21 dagen - vanaf € 9.558,- per persoon

gezinsreis - oude beschavingen - oerwouden - vogels spotten

 • Beklim de Pacayavulkaan en zie lava stromen
 • Verblijf aan het mooist gelegen meer ter wereld, Atitlán
 • Bezoek de kleurrijke indianenmarkt van Chichicastenango
 • Reis naar verborgen Mayatempels in het regenwoud
 • Spot brulapen, toekans en tarantula's in de oerwouden van Lamanai

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Guatemala - Antigua

Uw bijzondere reis door Guatemala en Belize gaat vandaag van start. U vertrekt vandaag per intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Guatemala-stad. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel gebracht in Antigua. Antigua is een prachtig oud koloniaal stadje. Rondom dit stadje liggen drie vulkanen die voor een prachtig beeld zorgen op elk tijdstip van de dag. Een ander kenmerkend beeld van Antigua zijn de met kinderkopjes bedekte straten. U verblijft in Posada del Angel. Een exclusief boutique hotel waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Kleinschaligheid met slechts 7 suites. Allen zeer sfeervol ingericht met antieke meubelstukken, handgeweven Guatemalteekse stoffen en een open haard. Vanuit het dakterras van de posada heeft u een schitterend uitzicht. Geniet van de prachtige zonsondergang vanaf deze plek!
Overnachting: Posada del Angel | logies & ontbijt

Dag 2: Antigua

In de ochtend heeft u de tijd om op eigengelegenheid het centrum van Antigua te ontdekken. Er is veel te zien en te beleven in deze stad. Bovendien zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand waardoor het zeer eenvoudig is om dit koloniale stadje zelf te ontdekken. Bezoek de vele ruïnes, de kleurrijke lokale markt bij het busstation, de kathedraal en de diverse kerken die door het stadje heen verspreid liggen. Het park is een prima plek om even op een bankje te genieten van alles wat er om u heen gebeurt. Daarnaast zijn er vele gezellige barretjes en restaurantjes te vinden. In mei 2018 bezocht collega Anke het plaatsje Antigua; lees hier het blog: 24 uur in Antigua, Guatemala. In de middag is er een kookworkshop voor u geregeld. Het is op loopafstand dus u kunt vanuit uw hotel naar de kookstudio lopen. Uw chef brengt u alles over de Guatemalteekse keuken bij en leert u de kneepjes van het vak. Na het diner dat u zelf heeft bereid, kunt u op eigen gelegenheid weer terug wandelen naar uw hotel.
Overnachting: Posada del Angel | logies & ontbijt

Dag 3: Antigua

Vandaag staat er een spectaculaire klim op het programma! U wordt opgehaald in uw hotel en meegenomen naar de voet van de Pacaya vulkaan. Deze vulkaan ligt op ongeveer drie kwartier rijden van Antigua en de rit ernaartoe voert u langs smalle bergpaadjes en geeft u prachtige uitzichten op de valleien en vulkanen van Guatemala. Eenmaal aangekomen bij de Pacaya wandelt u in ongeveer 1,5 uur naar boven. Het eerste deel van de tocht klimt u al wandelend door de dichte bossen over zandpaadjes. Na ongeveer een half uur lopen komt u op een open vlakte waar het gras en het zand ineens overgaan in zwart gestold lava. Hier krijgt u ook uw eerste zicht op de stromende lava en de indrukwekkende vulkaan. Over de lavabrokken loopt u verder. Hier komen de goede wandelschoenen weer van pas want het zal letterlijk heet worden onder de voeten! Op de vulkaan geniet u van een picknick lunch en een prachtig uizicht. In de middag wordt u weer terug naar uw hotel in Antigua gebracht.
Overnachting: Posada del Angel | logies & ontbijt

Dag 4: Antigua - Atitlán

Na het ontbijt staat uw chauffeur voor u klaar om u naar het meer van Atitlán te brengen. De route neemt u mee door een prachtig landschap. U rijdt over bergwegen en u maakt kennis met het dagelijks leven van het Guatemalteekse platteland. Bij het meer van Atitlán stapt u op een bootje die u meeneemt naar uw accommodatie direct aan het meer gelegen. Het sprookjesachtige meer van Atitlán is op vulkanische wijze ontstaan en omringd door drie vulkanen aan de zuidelijke oever. Aan de noordelijke oever ziet u een gebergte van 1000 meter hoog. Om het meer liggen verschillende kleine dorpjes waar de bewoners nog op traditionele wijze leven en in klederdracht rondlopen.
Overnachting: The Laguna Lodge | logies & ontbijt

Dag 5: Atitlán

U wordt in het hotel opgehaald en meegenomen naar Santiago waar u met de gids al wandelend op zoek naar het huis waar de Maya God Maximon op dat moment woont. Ieder jaar zorgt een ander lid van de religieuze broederschappen voor deze God, die de vorm van een pop heeft. U ziet de lokale sjamaan hun rituelen uitvoeren voor de lokale mensen. Mocht u een persoonlijke ceremonie willen dan is dat ook mogelijk. Deze heilige wordt geëerd met likeur en tabakswaren en dit gehele tafereel met kaarsen is een hele aparte gewaarwording om te zien. Hierna gaat u naar de lokale kerk en ziet u meer over de geschiedenis van dit stadje met haar vele tradities. U passeert eveneens de markt waar u omgeven wordt door een prachtig palet van vele kleuren en allerlei onderscheidend textiel en kunstnijverheid waar deze regio zo bekend om is. Na afloop wordt u terug naar het hotel gebracht.
Overnachting: The Laguna Lodge | logies & ontbijt

Dag 6: Atilán

Een prachtige rit door het hoogland brengt u vandaag, samen met uw privé gids, naar het plaatsje Chichicastenango. Onderweg ziet u al de eerste Maya bevolking in hun traditionele kleding hun dagelijkse routine afwerken; werken in het veld, het verzamelen van brandhout, reizend tussen twee markten om hun goederen te verkopen. Chichicastenango, in de volksmond ‘Chichi’, is al eeuwen bekend vanwege haar grote kleurrijke markt. Uw gids neemt u mee op ontdekkingstocht van deze immens grote en uitgebreide markt. U bezoekt de groenten- en fruit ‘afdeling’, maar ook de delen van de markt waar de prachtige Maya stoffen verkocht worden. U kunt ook een bezoek brengen aan de San Tomás kerk, waar de Maya bevolking hun rituelen komen uitvoeren en waar duidelijk wordt hoe interessant deze twee religies zich hebben vermengd gedurende de jaren. Wanneer u uw ogen uitgekeken heeft wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: The Laguna Lodge | logies & ontbijt

Dag 7: Atitlán - Guatemala - Flores

Vandaag reist u per boot via het meer van Atitlán terug en wordt naar de luchthaven van Guatemala stad gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Flores. Bij aankomst in Flores wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. U merkt direct dat u de hooglanden van Guatamala heeft verruild voor het dichte regenwoud. De temperatuur en de luchtvochtigheid liggen hier een stuk hoger. U verblijf in Las Lagunas, een accommodatie gelegen middenin de jungle aan een lagune. De omgeving is rustgevend en de casita’s zijn van alle gemakken voorzien. Geniet hier van een goed diner en een goede nachtrust.
Overnachting: Las Lagunas | logies & ontbijt

Dag 8: Flores - Uaxactún

Geniet deze ochtend van een unieke zonsopgang vanuit uw bed en geniet daarna van een goed verzorgd ontbijt. Als u klaar bent wordt u meegenomen naar een bijzondere plek. De gids neemt u mee naar Uaxactún, een van de langst bewoonde Maya-steden. Diep gelegen in de jungle, hemelsbreed niet ver van de archeologische vindplaats Tikal. Het dorp is nog steeds bewoond en nog iedere dag trekken de mannen de jungle in om te werken. Waar wij binnen de kortste keren verdwalen, leeft de bevolking nog volop van en met de natuur. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van de gezinnen die daar wonen en staat er een lunch voor u klaar. Hierna wordt u naar uw comfortabele tent gebracht en kunt u vanuit een uitkijktoren, met een hapje en een drankje, over het dichte groen van het regenwoud uitkijken terwijl de zon langzaam onder gaat. Aan het eind van de avond dineert u op een bijzondere plek en vertrekt u daarna naar uw slaapplek in het woud.
Overnachting: Uaxactún Camping | volpension

Dag 9: Uaxactún - Tikal - Flores

Al vroeg in de ochtend ontwaakt u om op tijd te zijn voor een boeiende zonsopgang op een van de vele bouwwerken die nog intact zijn. Hierna staat er een ontbijt voor u klaar en vertrekt u vervolgens met uw privé gids naar het Nationale Park Tikal. Tikal of Tik'al was een van de grootste steden van de Maya's ten tijde van de Klassieke Periode. Pas in 1848 werd zij herontdekt door een team Guatemalteekse ontdekkingsreizigers. Eerste grootschalige archeologische opgravingen begonnen in de jaren ’50. In 1979 werd het door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Hier gaat u met uw gids de oude Maya stad bekijken en zult u veel te weten komen over de geschiedenis van de Maya bevolking van Guatemala. U luncht in een restaurantje in het park. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Las Lagunas | logies & ontbijt

Dag 10: Flores - Cayo District

Vandaag wordt u opgehaald en meegenomen naar de grensovergang tussen Guatemala en Belize. Hier voltooit u de gebruikelijke douaneformaliteiten en vervolgt de weg dan richting het Cayo District. Deze regio heeft enkele prachtige landschappen, van wild regenwoud tot glooiende heuvels landbouwgrond met plantages, omringd door vele rivieren en grotten. U verblijft de komende dagen in het Ka’ana Boutique resort, een top plek voor als u op zoek bent naar een mix van luxe, comfort en avontuur. De prachtig ingerichte villa’s en suites liggen verspreid over een goed onderhouden terrein die rust en ontspanning uitstraalt. U kunt tot rust komen in het zwembad of in de spa. Het restaurant biedt een verscheidenheid aan Belineese gerechten en de beste cocktails.
Overnachting: Ka’ana Boutique Resort | logies & ontbijt

Dag 11: Cayo District

Deze dag wordt u meegenomen naar Actun Tunichil Muknal, of wel ‘Grot van de Stenen Graftombe’. Dit is één van de meest indrukwekkende grotten in het Maya laagland en was een heilige plaats tijdens de Maya-periode in Belize. Het grottensysteem bestaat uit een aantal kamers die uiteindelijk eindigen in een kathedraal van 300 bij 50 meter waar de offerceremonies destijds plaatsvonden. U reist vandaag terug in het Maya verleden als getuige in een openluchtmuseum waar voorwerpen te zien zijn in hun originele context. Voordat u bij de grotten bent gearriveerd wandelt u door de dichte jungle in het Tapir bergnatuurreservaat waar u meer uitleg gaat krijgen over de diverse planten en dieren die hier leven. Bij de ingang van de grot krijgt u alle benodigdheden en uitleg alvorens u de grot ingaat. Het is een waar avontuur! Er dient op sommige plekken gezwommen te worden en een klein stukje klimmen. Onderweg neemt u een pauze en wordt er een picknick lunch verzorgd om de honger van alle inspanningen te stillen. Aan het eind van de middag wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Ka’ana Boutique Resort | logies & ontbijt

Dag 12: Cayo District

Deze dag is vrij gepland. Het is een aanrader om met een gids de Maya site van Caracol te gaan bekijken. U wordt dan meegenomen naar het natuurreservaat Mountain Pine Ridge, een ongelooflijk groot beschermd nationaal park, bestaande uit regenwoud, grotten, watervallen, Maya ruïnes en rivieren. U arriveert bij de prachtige en grootste Mayastad van Belize; Caracol. Deze stad bedekt maar liefst 48 km² regenwoud, bevat zo’n 20 pleinen, een astronomische observatiepost en meer dan 35.000 geïdentificeerde gebouwen. Er zijn vele hiëroglyfen gevonden die duidelijk hebben gemaakt dat Caracol een zeer machtige stad was die zelfs Tikal in Guatemala overheerste. De grootste piramide, de Canaa, is circa 42 meter hoog en is het hoogste door mensen gemaakte bouwwerk in Belize. U kunt genieten van een uitgebreide rondleiding. Op de terugweg kunt u ervoor kiezen om een stop te maken bij de Rio Frio grotten of Rio On Pools om een verkwikkende duik in het water te maken.
Overnachting: Ka’ana Boutique Resort | logies & ontbijt

Dag 13: Cayo District - Orange Walk

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Belize-stad gebracht. Hier heet een van de medewerkers van de Lamanai Outpost u welkom en brengt hij u naar uw accommodatie in Orange walk. Om de lodge te bereiken reist u eerst ca. 45 over land en vervolgens nog ca. 1 uur per boot. De jungle lodge waar u verblijft, is gelegen aan de oever van de 45 kilometer lange 'New River Lagoon' en vernoemd naar de dichtbij gelegen archeologische Maya site 'Lamanai'. De huisjes zijn gebouwd van een lokale houtsoort met palmbladeren als dak. U voelt zich één met de natuur en deze accommodatie is een prima uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving. Belangrijk om te weten; de zonsondergangen zijn hier heel bijzonder.
Overnachting: Lamanai Outpost Lodge | volpension

Dag 14 & 15: Orange Walk

Het verblijf deze dagen is op basis van volpension, hierbij horen ook de diverse excursies die de lodge u aanbiedt om de jungle te gaan verkennen. U kunt bijvoorbeeld met een gids het dierenleven in de ochtend zien ontwaken, zoals de brulapen, toekans en vele vogelsoorten. Verder zijn er diverse kanotochten over de rivier waarbij u krokodillen en otters kunt spotten, een zonsondergangcruise, vogeltochten en daarnaast is de lodge dichtbij de Maya-ruïnes van Lamanai gelegen. Het alle belangrijkste is dat u geniet van deze bijzondere plek.

Een reiziger die eerder met ons op reis is gegaan zei over deze plek het volgende: ‘In de jungle van Lamanai is een deel van mijn hart gebleven. Ik lag nog geen 5 minuten in mijn hangmat op het terras toen de eerste toekan op een tak boven mij landde, terwijl een apenfamilie in de boom naast mij vredig aan het eten was. De bijna constante aanwezigheid van deze apen, en hun indrukwekkende gebrul, gaf magie aan deze dagen. En dan heb ik de slangen, tarantula’s, krokodillen en de avondlijke tochten over de lagune en onder de onbeschrijflijk mooie sterrenhemel nog niet genoemd’.
Lees meer over deze ervaring
Overnachting: Lamanai Outpost Lodge | volpension

Dag 16: Orange Walk - Belize stad - Placencia

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Belize-stad gebracht. Vanuit hier vliegt u naar Placencia. U verblijft in Turtle Inn, direct aan het strand gelegen. Al jaren behoort deze accommodatie tot de top van Midden- en Zuid-Amerika. Het resort is, met haar vriendelijke personeel, drie restaurants, een verkwikkende Spa en een idyllische locatie direct aan het strand van Belize, een perfecte bestemming voor hen die op zoek zijn naar ontspanning in luxe. Het koraalrif net buiten de kust van Belize is één van de beste snorkelen duiklocaties ter wereld en de duikschool van het resort kan voor zowel de beginnende als de ervaren duikers prachtige duiken aanbieden.
Overnachting: Turtle Inn | logies & ontbijt

Dag 17 t/m 19: Placencia

Deze dagen zijn vrij gepland en kunt u genieten van uw verblijf in Placencia. In dit vissersplaatsje ziet u zowel de Mayacultuur, als de cultuur van de Garifuna terug. De Garifuna is een etnische bevolkingsgroep afstammend van een vermenging van Indianen en Afrikanen. In het stadje vindt u verschillende souvenirwinkels, leuke strandbarretjes en restaurants voor een heerlijke maaltijd uit de Caribische keuken. Het strand bij Placencia is het langste en meest uitgestrekte strand van Belize. Hoewel in Placencia echt een eilandsfeer heerst, is het toch gelegen op het vasteland. Het voordeel hiervan is dat u vanuit uw hotel gemakkelijk diverse activiteiten kunt ondernemen, waarbij u ook andere delen van Belize kunt leren kennen. Terwijl uw accommodatie direct aan het strand is gelegen, bent u aan de andere kant dichtbij de Placencia Laguna, waar onder meer de zeldzame zeekoe leeft. Daarnaast wordt Placencia omringd mangrovegebied. Vanuit Placencia bent u bovendien zo in het binnenland, waar u een bezoek zou kunnen brengen aan diverse Maya tempels of aan één van de vele bijzondere kalksteen grotten.
Overnachting: Turtle Inn | logies & ontbijt

Dag 20: Placencia - Belize - Amsterdam

Uw unieke reis komt vandaag helaas teneinde. U wordt naar de luchthaven van Placencia gebracht vanwaar u met een binnenlandse vlucht naar Belize vliegt. Bij aankomst in Belize stapt u over op uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 21: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 9.558,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 15 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 1 overnachting op Uaxactún Camping op basis van volpension en onder begeleiding van een professionele gids
 • 3 overnachtingen in Lamanai Outpost Lodge op basis van volpension incl. excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Guatemala

Terug naar luxe reis Belize

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen