Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Verrassend Colombia

19 dagen - vanaf € 5.535,- per persoon

natuur - cultuur - strand

 • Maak kennis met de graffiti cultuur in Bogotá
 • Ervaar het Colombiaanse boerenleven in Los Llanos
 • Ontdek Medellín per e-bike
 • Bezoek de prachtige koloniale stad Cartagena
 • Geniet van ultieme ontspanning op Providencia

Reisbeschrijving

Dag 1 |  Amsterdam – Bogotá

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Bij aankomst op de luchthaven zult u welkom geheten worden door een van onze lokale medewerkers. Bogotá is een bruisende stad met een mix van historie en heden. U vindt hier vele goede restaurants en gezellige barretjes. Verder zijn er exclusieve winkels, leuke markten, prettige parken en nabijgelegen natuurgebieden.
Overnachting: HAB hotel | logies & ontbijt

Dag 2 | Bogotá 

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en maakt u kennis met de graffiti cultuur van Colombia. In La Candelaria vindt u naast mooie historische gebouwen ook een grote hoeveelheid aan kleurrijke graffiti. Graffiti, ook wel street art genoemd, is een groot onderdeel van de cultuur in Colombia, vooral in de grote steden. Uw gids vertelt u meer over het belang van de graffiti cultuur voor Colombianen en welke invloed dit heeft gehad, zowel sociaal als politiek. Tijdens uw wandeling komt u vele kleurrijke muurschilderingen tegen, welke ieder hun eigen verhaal vertellen. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel. 
Overnachting: HAB hotel | logies & ontbijt

Dag 3 | Bogotá - Yopal - El Encanto de Guanapalo

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Yopal. U reist vandaag naar Los Llanos, een uitgestrekt natuurgebied met eindeloze graslanden, waar de Colombiaanse cowboys wonen (Llaneros). Na aankomst wordt u opgehaald door medewerkers van het natuurreservaat El Encanto de Guanapalo, waar u de komende dagen zal verblijven in traditionele “Llanero Hatos”, oftewel een typische Colombiaanse boerderij. Hier maakt u kennis met het Colombiaanse boerenleven. Johan is hier ook geweest, benieuwd naar zijn ervaring? Lees het hier. Na de lunch rijdt u per paard naar ‘Las Queseras”, het knooppunt van de 3 boerderijen die samen het natuurreservaat El Encanto de Guanapalo vormen. Deze tocht duurt ongeveer 4 uur en onderweg ziet u vele vogels, reptielen en zoogdieren.
Overnachting: Hato Mata de Palma | volpension

Dag 4 | El Encanto de Guanapalo

Vandaag begint u met een kanotocht terwijl u de zonsopgang bewondert met het getjilp van de vogels op de achtergrond. U leert meer over de traditionele manieren van vissen en vervolgens stapt u weer op uw paard en rijdt u naar de volgende hato waar u zult overnachten. Geniet onderweg van het prachtige landschap om u heen en houdt uw ogen open, wellicht ziet u nog een miereneter. Na aankomst bij Hato Montana geniet u van een lunch, voordat u in de namiddag op zoek gaat naar de brulaap. In de avond ervaart u een traditionele avond, waarbij de llaneros liederen, verhalen en legendes ten gehore zullen brengen. Llanero-muziek is door UNESCO uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed.
Overnachting: Hato Montana | volpension

Dag 5 | El Encanto de Guanapalo

U staat weer vroeg op en ervaart voor de laatste dag het dagelijks leven van “Los Llaneros”. Samen met uw gids maakt u uw paard weer klaar en vertrekt u naar Hato Altamira. In de namiddag bezoekt u samen met uw gids per paard “Garcero Galapagos”. Hier nestelen meer dan 15 soorten reigers. Vanaf de savanne kijkt u naar de zonsondergang en u keert terug naar de ranch voor het diner.
Overnachting: Hato Altamira | volpension 

Dag 6 | El Encanto de Guanapalo - Yopal - Bogotá

Na het ontbijt neemt u weer een vlucht terug naar Bogotá. U verblijft hier nog een nacht voordat u verder reist naar Medellín.
Overnachting: HAB hotel | logies & ontbijt

Dag 7 | Bogotá - Medellín 

U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Bogotá gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar de stad van de eeuwige lente, Medellín. De stad heeft een bruisend cultureel leven, met onder andere kunstwerken, beelden, modeontwerpen en literatuur. Twintig jaar gelegen was dit een van de meest gevaarlijke steden ter wereld, maar de afgelopen jaren heeft men hier geïnvesteerd in infrastructuur en onderwijs en heeft de stad een hele sociale transformatie doorgemaakt. Tegenwoordig is de stad een van de meest innovatieve metropolen ter wereld.. De wereldberoemde kunstenaar Fernando Botero, die bekend is vanwege zijn schilderijen en sculpturen van opgeblazen mensen en figuren komt uit Medellín.
Overnachting: Hotel Quinta Ladera | logies & ontbijt

Dag 8 | Medellín 

Vandaag gaat u Medellín per e-bike te verkennen. Doordat Medellín op 1500 meter hoogte is gelegen, kent de stad het hele jaar door een lenteachtige klimaat met gemiddelde temperaturen van 25 graden. Een perfecte temperatuur voor uw fietstocht door deze bruisende stad. U vertrekt vanuit El Poblado richting de wijken Laureles en Belén en maakt onderweg een aantal stops om kennis te maken met lokale lekkernijen zoals knapperige arepas en gefrituurde hapjes. Drink tussendoor een kopje koffie op een pleintje, terwijl u het lokale leven bekijkt wat zich om u heen afspeelt. Vandaag bezoekt u juist kleine, authentieke eetplekjes waar de Paisas (inwoners van Medellín) zelf graag komen. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Hotel Quinta Ladera | logies & ontbijt

Dag 9 | Medellín 

Vrije dag gepland. Er zijn genoeg mogelijkheden om uw dag te vullen. Voor kunstliefhebbers is het museum Antioquia een aanrader. Dit museum bevat een indrukwekkende kunst collectie uit zowel de precolumbiaanse periode, alsmede de koloniale periode en zijn er hedendaagse kunstwerken te vinden. Ook het park San Antonio, ook wel La Plazoleta genoemd, kan niet ontbreken. In dit park vindt u 23 sculpturen van Fernando Botero. Deze zijn in 2000 door de kunstenaar aan zijn geboortestad geschonken. Plazuela de San Ignacio is één van de meest historische delen van Medellín en is ook zeker een bezoek waard. Ook kunt u een ritje maken met een typische tram of kabelbaan. Dit vervoersmiddel is een absolute uitkomst om de bergachtige buitenwijken van de stad gemakkelijk te kunnen bereiken. Vanaf hier heeft u een wijd uitzicht over de stad Medellín.
Overnachting: Hotel Quinta Ladera | logies & ontbijt

Dag 10 | Medellín - Cartagena 

In de ochtend wordt u opgehaald door een van onze lokale medewerkers en naar de luchthaven gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Cartagena. Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Cartagena de Indias is een prachtige koloniale plaats aan de Caribische kust. Het oude centrum bevat een wirwar aan kleine schilderachtige straatjes, met vrolijk gekleurde koloniale gebouwen en romantische pleinen. Buiten de oude stadsmuren heeft de stad zich inmiddels verder uitbreid met moderne, aantrekkelijke wijken. Vanaf de stadswallen bij het oude centrum overziet u in één blik zowel het sfeervolle koloniale stadshart als de indrukwekkende skyline van Boca Grande.
Overnachting: Hotel Bantú | logies & ontbijt

Dag 11 | Cartagena

Vrije dag gepland. Zonder twijfel is Cartagena de Indias één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. De stad is in 1533 gesticht door Pedro de Heredia en gold in de zestiende eeuw als belangrijke stop voor de zilvervloot. Het koloniale hart, met haar indrukwekkende stadswal is perfect bewaard gebleven. In de stad hangt een zinderende Caribische sfeer. In de namiddag, wanneer de temperatuur zakt, komt de stad tot leven. Begin met een heerlijke cocktail in café del mar op de oude stadswal terwijl de zon aan de horizon in zee verdwijnt en slenter daarna door het centrum, op zoek naar een goed restaurant aan één van de vele mooie pleinen.
Overnachting: Hotel Bantú | logies & ontbijt

Dag 12 | Cartagena - San Andrés 

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht, waar u aan boord stapt van uw vlucht naar San Andrés. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Uw hotel ligt pal aan het strand. San Andres heeft schitterende stranden, baaien en kleurrijke koraalriffen.
Overnachting: Hotel Casablanca | logies & ontbijt

Dag 13 | San Andrés - Providencia 

Met een kort vluchtje reist u vandaag verder naar Providencia, een klein en redelijk onontdekt eiland. Het eiland is gelegen tussen Jamaica en Nicaragua, zo’n 800 km ten noorden van Colombia. Een perfecte bestemming voor strandliefhebbers!
Overnachting: Posada del Mar | logies & ontbijt

Dag 14 & 15 | Providencia 

Deze dagen zijn vrij gepland. Deze dagen zijn vrij gepland, waarop u kunt genieten van zon, zee en strand. Voor snorkelen en duiken bent u op dit eiland op het juiste adres. Het is zeker een aanrader om te snorkelen bij Crab Cay, een kleine rots naast Providencia. Midden in een koraalrif en super helder water, hier spot u tropische vissen en als u geluk heeft een zeeschildpad. U bereikt Crab Cay door een kano te huren vanaf Bahia Maracaibo. Net naast Providencia vindt u nog een klein eiland omgeven door prachtige stranden. Via de Lover’s Bridge loopt u er zo naartoe. Wilt u juist even helemaal niets doen?  De prachtige omgeving biedt u de mogelijkheid tot eindeloze uren van ontspanning op het strand.
Overnachting: Posada del Mar | logies & ontbijt

Dag 16 | Providencia - San Andrés - Cartagena 

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht, waar u aan boord stapt van uw vlucht terug naar Cartagena. Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Hotel Bantú | logies & ontbijt

Dag 17 | Cartagena 

De laatste dag van uw reis is alweer aangebroken. Geniet van uw laatste dag in deze bruisende stad.
Overnachting: Hotel Bantú | logies & ontbijt

Dag 18 | Cartagena – Amsterdam

Helaas is uw mooie rondreis door Colombia ten einde gekomen. U wordt in uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven van Cartagena. Hier stapt u aan boord van uw intercontinentale nachtvlucht naar Amsterdam. 

Dag 19 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 5.535,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vlucht(en), economy class 
 • 17 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis samen met uw gezin maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Colombia

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen