Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Cartagena de Indias

Koloniale parel van de Caribische kust

Cartagena de Indias gold in de zestiende eeuw als belangrijke stop voor de zilvervloot. Het koloniale hart van de stad, met haar indrukwekkende stadswal is door de jaren heen perfect bewaard gebleven. Slenter door het prachtige centrum en dineer bij een goed restaurant aan één van de vele mooie pleinen.

Het Cartagena van Gabriel García Márquez

Cartagena de Indias is gesticht in 1533 door Pedro de Heredia. De stad gold in de zestiende eeuw als belangrijke stop voor de zilvervloot. Het koloniale hart van de stad, met haar indrukwekkende stadswal, is door de jaren heen perfect bewaard gebleven. Begrijpelijk dan ook dat dit deel van de stad in 1984 werd toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoedlijst. In de stad hangt een zinderende Caribische sfeer. Jaarlijks vinden hier een aantal festivals, gewijd aan film en klassieke muziek, plaats. We raden u aan te verblijven in één van de vele mooie kleinschalige boetiekhotels in het historische centrum.

Gabriel García Márquez

Op de universiteit van Cartagena de Indias begon de carriére van de wereldberoemde Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. Hij studeerde rechten, toen hij daar startte met schrijven voor de lokale krant El universal. In 1982 won hij de Nobelprijs voor de Literatuur. Cartagena de Indias was, qua sfeer en bijzondere historie, zeer inspirerend voor hem. Veel boeken van Márquez hebben een directe of indirecte link naar Cartagena de Indias en/of andere steden in Colombia. Denk u hierbij o.a. aan; 'Liefde in tijden van cholera'. De schrijver overleed op 87-jarige leeftijd in Mexico. Echter, een deel van zijn as is teruggebracht naar díe plek die zo belangrijk was voor hem; Cartagena de Indias. In La Merced, het koloniale klooster van de stad en deel uitmakend van eerdergenoemde universiteit, wordt zijn as bewaard. Er staat hier ook een prachtig bronzen borstbeeld van de schrijver. 

Rondreis door Colombia maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Colombia maken, inclusief een bezoek aan Cartagena de Indias, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen