Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Gezinsreis Galapagos en Panama

17 dagen - vanaf € 18.120,- per persoon

Gezinsreis - Galapagos - Panama

 • Cruise langs eilanden vergeven van wildlife en bijzondere vogels
 • Snorkel tussen de zeeleeuwen, pinguïns en zeeschildpadden
 • Sta oog in oog met de blauwvoet Jan-Van-Gent
 • Vergelijk de koloniale pracht van Zuid Amerika in Quito met dat van Centraal Amerika in Panama-Stad
 • Duik in Caribische sferen óf de Caribische zee in Bocas del Toro

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam – Quito

Vandaag begint uw Unieke Reis naar Ecuador, de Galapagos Eilanden en Panama! U vliegt vanuit Amsterdam naar Quito in Ecuador. Op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw accommodatie gebracht. U overnacht in het splinternieuwe Illa Hotel, gelegen in de knusse wijk San Marcos en op slechts vier blokken van het centrale plein. De gedachte van het Illa Experience concept is dat u niet alleen komt overnachten, maar dat u een authentieke ervaring beleeft en kennis maakt met de cultuur van Quito. Het hotel is gevestigd in een historisch herenhuis dat in de 17e eeuw is gebouwd. Het gebouw is verdeeld over drie verdiepingen en elke verdieping is geïnspireerd op een andere historische periode.
Overnachting: Illa Experience Hotel | logies & ontbijt

Dag 2 | Quito

Quito, gelegen op ongeveer 2800 meter hoogte in de Andesvallei, is een aantrekkelijke stad met een rijk verleden en een prachtig koloniaal centrum. Op bijna elke plek in de stad is er uitzicht op een van de vele vulkanen die de stad omringen. Het oude koloniale gedeelte van de binnenstad is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De kleurrijke, pittoreske straatjes, de drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt maken het zeker het bezoeken waard. In het nieuwe gedeelte van de binnenstad zijn er leuke winkeltjes en marktjes te vinden. U wordt door uw gids in uw hotel opgehaald en meegenomen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad, zo bezoekt u het oude koloniale centrum van de stad, met de fraaie pleinen Plaza de la Independencia en Plaza San Fransisco. Tevens passeert u de evenaar, waar u een bezoek brengt aan het monument “Mitad del Mundo”. Vandaag bezoekt u samen met uw privé gids alle hoogtepunten in- en rondom de stad.  
Overnachting: Illa Experience Hotel | logies & ontbijt

Dag 3 | Quito - Galapagos eilanden

In de ochtend wordt u weer naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar Baltra in de Galapagos Archipel. Bij aankomst wordt u direct naar de Aqua Mare gebracht, het cruise schip waar u de komende dagen op verblijft. De Aqua Mare is het ideale superjacht voor de reiziger die op zoekt is naar een luxe en ontspannen ervaring. Het schip biedt een uitstekende service, veel comfort en lekker eten. De Galapagos archipel is gelegen op ongeveer 1000 kilometer ten westen van het vasteland van Ecuador. Deze eilandengroep is nooit met het vasteland verbonden geweest. Hierdoor heeft de flora en fauna zich op een uniek wijze ontwikkeld. Het dierenleven kent geen natuurlijke vijanden en is dus ook niet bang voor de mens! Uw eerste stop is het prachtige witte strand van Bahia Borrero aan de noordkant van Santa Cruz. Hier vindt u Darwin vinken , Cactusvinken en kleine grondvinken, vaak verstopt in de kustvegetatie. U heeft ook de mogelijkheid om te gaan snorkelen vanaf het strand, een van de belangrijkste nestel plaatsen van de zeeschildpadden. Met geluk komt u ze met snorkelen tegen onderwater! U keert terug naar de boot waar u een heerlijk diner geserveerd krijgt.
Overnachting: Aqua Mare | volpension

 

Aqua Mare Galapagos cruise

De Aqua Mare staat gelijk aan luxe op zee. Dit prachtig vormgegeven 50-meter lange superjacht combineert elegantie met comfort en biedt een exclusieve ervaring op het water. Het kleinschalige schip, gebouwd in 1998 en in 2021 volledig gerenoveerd en gemoderniseerd, beschikt over 7 unieke suites en heeft een capaciteit van 16 passagiers. Met de Aqua Mare ontdekt u de Galapagoseilanden in stijl, omringd door verfijnde voorzieningen en top service aan boord.

Wilt u liever een alternatief jacht? Vind hier
Onze selectie Galapagoscruises
 

Dag 4 | Galapagos eilanden

U wordt vandaag wakker aan de andere kant van de evenaar. U bezoekt als eerst het koraalstrand van Darwin Bay. Darwin Bay zelf is een prachtige getijde grot waar vele nesten van zeevogels het decor vormen. Ook is er een pad wat u naar de rookery kliffen lijdt voor een uitzicht op de baai en tropische vogels, meeuwen en fregatten kolonies.  U heeft hier tevens de mogelijkheid om te snorkelen. Tijdens de lunch vaart u richting het eiland Genovesa. Dit eiland heeft een oppervlakte van 14 km2 en een hoogste punt van 76 mtr. Het eiland wordt ook wel “Tower Island” genoemd. Het eiland is vanuit geologisch en biologisch oogpunt zeer fascinerend. Merkwaardig is namelijk dat de chemische samenstelling van de lava die hier gevonden wordt, identiek is aan de lava dat gevonden wordt bij de mid-ocean breuklijnen, de zogenaamde “mid-ocean-ridge-basalt (MORB)”. Genovesa is, net als het eiland Española, een droom voor vogelliefhebbers. Vele vogels bouwen hier hun nest. Wat de albatros is voor Española, is de roodvoet Jan-van-Gent vogel voor Genovesa. De roodvoet Jan-van-Gent leeft ook op andere eilanden, echter de grootste kolonie is hier te vinden. Naast de vele zeeleeuwen is hier ook de Galapagos pelsrob te vinden. Begin 20ste eeuw was de pelsrob hier bijna uitgestorven door de jacht. Gelukkig neemt de populatie weer toe. U brengt ook een bezoek aan El Barranco, gelegen in het zuidelijke deel van de baai van Darwin, ook wel bekend als Prins Philip's Steps. Hier maakt u een klim naar een plateau dat deel uitmaakt van het stuk land dat de baai van Darwin omringt aan de oostelijke kant. U ziet twee soorten stormvogels, die zich hier in holtes en gaten in de lava nestelen. Een van de belangrijkste roofdieren is hier de velduil. De Nazca Jan-van-Gent is hier ook te zien.
Vanavond kunt u genieten van een documentaire/film in de jacht’s ‘Beach Club’ of geniet van de prachtige sterrenhemel vanaf het zonnedek.
Overnachting: Aqua Mare | volpension

Dag 5 |  Galapagos eilanden

Na het ontbijt begint uw dag met een bezoek aan Sullivan Bay op het eiland Santiago. Hier bevindt zich een van de meest opvallende vulkanische plekken op de Galapagos. Het is bijna 100 jaar geleden dat de Sullivan Bay Flow plaatsvond, slechts een paar planten zijn er in geslaagd om op deze plek te blijven groeien.  Na het verkennen van de lavastroom keert u terug naar de boot voor de lunch. Vervolgens vaart u naar het eiland “Sombrero Chino” oftewel de Chinese hoed. Dit eiland ligt ten zuiden van het eiland Santiago en is gemakkelijk te herkennen aan de typische vorm waaraan het de naam dankt. De landingsplaats is een parelwit zandstrand met zeeleeuwen. Landinwaarts is er een pad langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en vele Sally Lightfoot krabben. Snorkelen is hier geweldig; u komt hier zeeleeuwen en pinguïns tegen en met wat geluk ook de parende arendsroggen.
Overnachting: Aqua Mare | volpension

Dag 6 | Galapagos eilanden

In de nacht bent u naar het eiland Bartolomé gevaren. Op dit eiland, beroemd om Pinnacle Rock, kunt u de Galapagos pinguïns en zeeleeuwen zien. U wandelt naar de top van het eiland waar u wordt beloond met een spectaculair uitzicht op Pinnacle Rock en het strand met haar azuurblauwe zee. Hier heeft u tevens de mogelijkheid om te snorkelen tussen de zeeleeuwen en pinguïns. In de middag zet het schip koers richting het eiland Santa Cruz, waar u Dragon Hill of Cerro Dragon zult bezoeken. Dit eiland is vernoemd naar de indrukwekkende populatie landleguanen. Het is een rotsachtig heuvel, gelegen in het noordwesten van het eiland Santa Cruz en een van de weinige sites die direct gerelateerd is aan het beschermingsprogramma van de Charles Darwin Foundation en de Galapagos autoriteiten. De inspanning voor natuurbehoud was hier hard nodig nadat de lokale leguanenpopulatie in 1975 door wilde honden werd gedecimeerd. Naast leguanen vindt u hier een pad naar de top van de heuvel, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de omgeving. Bij de nabijgelegen zoutlagune kunt u flamingo’s zien. Andere vogels die hier gespot kunnen worden zijn Darwin vinken, mangrovezangers, tirannen en spotvogels. Naast dieren vindt u hier ook Palo Santo bomen en Galapagos katoenplanten.
Overnachting: Aqua Mare | volpension

 

Dag 7 | Galapagos eilanden

Vandaag besteed u de hele dag op het eiland Santa Cruz. Santa Cruz is het op één na grootste eiland in de Galápagos en het eiland. Hier ligt ook Puerto Ayora, de hoofdstad van de archipel.  In de ochtend bezoekt u het Tortoise Reservaat, waar u een kans krijgt reuze landschildpadden in het wild te zien tijdens een wandeling door de lava buizen en twee ingestorte kraters. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Charles Darwin Research Station, hier maakt u kennis met het reuzenschildpad- en landleguanen fokprogramma.
Hier worden vele activiteiten verricht die zijn gericht op het behoud en herstel van de flora en fauna van de archipel. Het onderzoeksstation wordt beheerd door de Charles Darwin Foundation, die in 1958 werd opgericht. Het Fausto Llerena Center is onderdeel van het Charles Darwin Research Station. Dit station ontvangt ongeveer 7800 bezoekers per maand en huisvest momenteel 925 jonge en 70 volwassen schildpadden die afkomstig zijn van verschillende eilanden van de archipel. Zij voldoen aan het fokprogramma in gevangenschap en keren dan terug om de gebieden te herbevolken waar hun populatie is aangetast. 
Overnachting: Aqua Mare | volpension

Dag 8 | Galapagos eilanden

U ontwaakt deze ochtend in weer een ander gebied van de Galapagos, u bent aangekomen bij het eiland Española. Het is een van de meest populaire eilanden vanwege de adembenemende variatie en het uitbundige dierenleven dat op het eiland te vinden is. In de ochtend bezoekt u Punta Suarez, hier bevindt zich de grootste verscheidenheid van zeeleguanen in de Galápagos, gemaskerde Jan van Genten en blauwvoetgenten die zich nestelen langs de rand van de klif en misschien een blik op de beroemde albatros werpen wanneer deze zich laat zien. In de middag bezoekt u Gardner Bay, een prachtig lang wit zandstrand, waar kolonies zeeleeuwen luieren in de zon, zeeschildpadden zwemmen voor de kust en de nieuwsgierige spotlijsters moedig de nieuwkomers onderzoeken. Afhankelijk van het weer, heeft u hier de gelegenheid om te snorkelen en/of te kajakken. Deze middag heeft u wederom de mogelijkheid om te gaan snorkelen naast speelse zeeleeuwen en diverse soorten rifvissen.
Overnachting: Aqua Mare | volpension

Dag 9 | Galapagos eilanden 

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het kleine, droge eilandje Santa Fe, gelegen tussen de eilanden Santa Cruz en San Cristobal. Het heeft een pad dat zich een weeg baant door een woud van hoge, stekelige cactussen. Cactussen zijn het favoriete voedsel van de groeiende populatie inheemse landleguanen die hier wonen.Nergens ter wereld is de Santa Fe landleguaan te vinden, met wat geluk ziet u deze hier. De Santa Fe landleguaan behoort tot een andere soort dan de landleguaan van de andere eilanden. In het hoogland zijn de Galapagos duif én de Galapagos havik een normale verschijning. De Santa Fe rijstrat, een van de weinige inheemse zoogdieren op de eilanden, komt hier ook voor, hoewel het ongrijpbare knaagdier zelden door bezoekers wordt gezien. Helaas werd de inheemse populatie reuzenschildpadden op Santa Fe meer dan een eeuw geleden uitgeroeid door walvisjagers, echter, in 2015 werden enkele Española-schildpadden op het eiland losgelaten. Santa Fe is ook een goed eiland om te snorkelen of kajakken, want het water in de kleine beschutte baaien is hier mooi lichtblauw door de bodem van wit koraalzand. Tijden de lunch vaart de boot verder naar South Plaza, waar de flora en fauna u zullen doen verbazen. Dit eiland is vooral bekend vanwege de vele landleguanen die op het eiland leven. Wanneer u iets verder van de kust bent, lijkt het alsof u de film “Jurassic Parc” binnenstapt, u staat dan namelijk oog in oog met de schitterende groen, geel, oranje landleguanen. Dit alles omgeven door de zandstranden, de mooie schijfcactussen, rode sesuviumstruikjes en op de achtergrond de blauwe zee. Voor de kust ziet u ook zeeleeuwen. Het is bijzonder om te zien hoe de zeeleeuwen en leguanen met elkaar om gaan. Ze spelen met elkaar als ware kameraden. Óók dit eiland heeft de vogelliefhebbers iets te bieden. Op dit eiland is het zogenaamde “birdwatchers paradise” te vinden, een zeer steile klif, vol met zwaluwstaartmeeuwen, gemaskerde Jan-van-Gent vogels, blauwvoet Jan-van-Gent vogels, tropische rode snavel vogels, fregatvogels, pelikanen en Audubon pijlstormvogels. De meeuwen, eeuwige partners, zijn hier altijd aan het knuffelen en nestelen met elkaar. 
Overnachting: Aqua Mare | volpension

Dag 10 | Galapagos eilanden - Guayaquil

Voordat u afscheid neemt van deze bijzondere plek brengt u in de ochtend een bezoek aan de Twin Craters op het eiland Santa Cruz. Nabij het dorpje Santa Rosa liggen Los Gemelos, de tweelingen. Met deze naam worden twee kraters bedoeld, die zich vlak langs de weg bevinden. De wandeling erheen voert door bos en boven aangekomen heeft u een prachtig uitzicht. Na dit bezoek neemt  afscheid  van de crew en vliegt u naar Guayaquil en wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. De Malecón 2000 is de meest aangename plek van Guayaquil. U kunt hier heerlijk slenteren over een mooie brede promenade aan de westelijke oever van de brede Río Guayas. Het is altijd druk in dit deel van de stad, maar omdat het hier autovrij is, heeft u hier weinig last van. Omdat de Malecón enkele van Guayaquil bekendste monumenten verbindt, geldt dit over het algemeen voor de inwoners als meest geliefde deel van de stad. Middenin het centrum van de stad Guayaquil vindt u parque Histórico. Dit park laat zien hoe Guayaquil eruit zag in de 19e en 20e eeuw. De gebouwen zijn gebouwd met de materialen uit die tijd en de belangrijkste activiteiten van toen vinden plaats, zoals cacao en tabak productie. Dit alles vindt plaats in een prachtige tropische botanische tuin met een bijzondere flora en fauna van de Equatoriaal regio. U zult hier slingerapen, leguanen, tropische ara's, kolibries en zelfs krokodillen zien.
Overnachting: Hotel del Parque | logies & ontbijt

Dag 11 | Guayaquil – Panama stad

Op de luchthaven van Panama stad aangekomen staat een van onze lokale medewerkers klaar om u naar uw hotel te brengen. U verblijft in een prachtig koliniaal hotel, gelegen in het hart van het oude centrum van Panama stad.
Overnachting: Sofitel Legend Casco Viejo | logies & ontbijt

Dag 12 | Panama stad – Bocas del Toro

U reist verder naar uw volgende bestemming: Bocas del Toro. U wordt naar de lokale luchthaven van Panama Stad gebracht vanaf waar u op de vlucht stapt naar Bocas del Toro. Hier aangekomen wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De Bocas del Toro archipel is een van de mooiste van heel Panama en heeft vele leuke barretjes en restaurantjes op het hoofdeiland Isla Colon. U waant zich in een waar paradijs met vele prachtig witte zandstranden, helderblauw water, palmbomen, een beschermd natuurreservaat, dolfijnen en een diverse onderwaterwereld met kleurrijk koraal. U verblijf in een prachtige overwater villa dat gelegen is op een prachtig groen eiland.
Overnachting: Bocas Bali | volpension

Dag 13 & 14 | Bocas del Toro

Dagen vrij te besteden.  Geniet deze dagen van de exotische zandstranden, neerbuigende palmen, de jungle, de Caribische sfeer maar vooral van de kleurrijke riffen! Bocas del Toro biedt vele watersportmogelijkheden, zoals surfen en kajakken en bovendien kunt u hier dolfijnen spotten! Aanraders zijn een boottocht naar de dolfijnenlagune en snorkelen bij Coral Cay en het eiland Zapatilla, een echt bounty-strand. Het is ook mogelijk om een tocht te maken naar één van de verschillende natuurparken of naar Salt Creek waarbij u meer zult leren en zien over de Ngöbe Bugle gemeenschap, een indianenvolk dat hier nog leeft.
Overnachting: Bocas Bali | volpension
 

Dag 15 | Bocas del Toro - Panama stad 

Het is weer tijd om de paradijselijke archipel achter u te laten. U reist vandaag  per korte vlucht terug naar Panama Stad. Bij aankomst in Panama Stad wordt u opgehaald voor uw laatste overnachting van uw mooie reis.
Overnachting: Sofitel Legend Casco Viejo | logies & ontbijt

Dag 16 | Panama stad - Amsterdam

Vandaag komt uw Unieke Reis helaas tot een eind. U wordt door een van onze lokale medewerkers opgehaald bij uw hotel voor
een bezoek aan de Miraflores sluis van het Panama kanaal, waar u grote schepen ziet passeren. In het bezoekerscentrum krijgt u uitleg over de geschiedenis van het Panamakanaal. U zult verbaasd zijn over dit hoogstandje van menselijk vernuft. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Panama stad gebracht. Hier stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.


Dag 17 | Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 18.120,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 8 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 7 overnachtingen aan boord vanAqua Mare op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende privé gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie
 • het entreegeld voor het Galapagos Nationaal Park á USD $ 200,- p.p., evenals de betaling van USD $ 20,- p.p. voor de zogenaamd persoonlijke gele kaart (Transit Control Card), opgelegd door The Galapagos National Institute (INGAL)

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Galapagos

Naar luxe reis Panama

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen