Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Jubileumreis Galapagos en Panama

17 dagen - vanaf € 14.599,- per persoon

Gezinsreis - Galapagos - Panama

Hoogtepunten van deze reis

 • Cruise langs eilanden vergeven van wildlife en bijzondere vogels
 • Snorkel tussen de zeeleeuwen, pinguïns en zeeschildpadden
 • Sta oog in oog met de blauwvoet Jan-Van-Gent
 • Vergelijk de koloniale pracht van Zuid Amerika in Quito met dat van Centraal Amerika in Panama-Stad
 • Ervaar de veelzijdigheid van vestingstad Portobello: van watersporten tot luieren, van regenwoud tot tropisch strand

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Guayaquil

Vandaag begint uw Unieke Reis naar Ecuador, de Galapagos Eilanden en Panama! U vliegt vanuit Amsterdam naar Guayaquil in Ecuador. Op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U verblijft in Hotel del Parque, een prachtig hotel gelegen aan de rand van de stad. Het gebouw was ooit een oud sanatorium, maar is verbouwd tot een schitterend boetiek hotel met botanische binnentuin. De kamers zijn mooi ingericht en van alle gemakken voorzien.
Overnachting: Hotel del Parque | logies & ontbijt

Dag 2: Guayaquil – Galapagos eilanden

In de ochtend wordt u weer naar de luchthaven gebracht en vliegt u naar San Cristobal in de Galapagos Archipel. Bij aankomst wordt u direct naar de M/Y Grace gebracht, het cruise schip waar u de komende dagen op verblijft. De M/Y Grace is het ideale schip voor de reiziger die op zoekt is naar een ware ontdekkingsreiziger ervaring. Het schip biedt een uitstekende service, veel comfort en lekker eten. De Galapagos archipel is gelegen op ongeveer 1000 kilometer ten westen van het vasteland van Ecuador. Deze eilandengroep is nooit met het vasteland verbonden geweest. Hierdoor heeft de flora en fauna zich op een uniek wijze ontwikkeld. Het dierenleven kent geen natuurlijke vijanden en is dus ook niet bang voor de mens! Uw eerste stop is Lobos Island. Dit eiland doet zijn naam eer aan met zijn luidruchtige bevolking van stoeiende en blaffende dieren. Dit is uw kans om het water te delen met een speelse kolonie zeeleeuwen. Van Lobos gaat u naar Kicker Rock, een spectaculaire rotsformatie die 152 meter uit de Stille Oceaan stijgt. Het heeft de vorm van een slapende leeuw, maar vanuit een andere hoek kunt u zien dat de rots wordt gesplitst. In de avond is een welkomstdiner gepland en proost u samen met de andere reizigers aan boord op een onvergetelijke week.  
Overnachting: M/Y Grace | volpension

MY Grace Galapagos cruise

De M/Y Grace is een luxe cruisejacht met een enerverend verleden. Eén detail uit dit verleden; dit schip is de voormalige huwelijksboot van prinses Cracia en prins Rainier van Monaco. Met de elegantie van weleer, maar met het comfort van vandaag de dag, vaart u door de Galapagos Archipel. Aan boord van de M/Y Grace wordt u volledig in de watten gelegd. Drink een cocktail op het zonnedek, geniet van een hoogstaand diner en laat u door de ervaren gidsen door de Archipel begeleiden. Dit schip is onderdeel van Quasar Expeditions die met nog een ander cruiseschip op de Galapagos archipel vaart. 

Wilt u liever een alternatief jacht? Vind hier
Onze selectie Galapagoscruises
 

Dag 3: Galapagos eilanden

Espanõla eiland is het meest zuidelijke eiland van de archipel, en is een van de meest populaire eilanden vanwege het uitbundige dierenleven dat op het eiland te vinden is. In de ochtend bezoekt u Punta Suarez, hier bevindt zich de grootste verscheidenheid van zeeleguanen in de Galápagos, gemaskerde Jan van Genten en blauwvoetgenten die zich nestelen langs de rand van de klif. In de middag bezoekt u Gardner Bay, een prachtig lang wit zandstrand, waar kolonies zeeleeuwen luieren in de zon, zeeschildpadden zwemmen voor de kust en de nieuwsgierige spotlijsters moedig de nieuwkomers onderzoeken. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 4: Galapagos eilanden

Floreana heeft een geschiedenis die bestaat uit piraten, walvisvaarders en een kleine groep van ietwat eigenaardige kolonisten. U bezoekt hier Post Office Bay, in 1793 heeft een Britse Walvisvaarder deze brievenbus opgezet, zodat ze brieven naar huis konden sturen via passerende schepen. Deze traditie wordt tot op de dag van vandaag voortgezet, door eenvoudigweg een kaart zonder stempel in een vat te laten vallen. Aan het eind van de ochtend maakt u een wandeling naar de plek van de vrede. Op deze plek bevindt zich een aangelegde bron, een van de weinige bronnen die het hele jaar door de Galápagos van zoet water voorziet. 

In de middag bezoekt u Cormorant Point, hier vindt u twee sterk contrasterende stranden; een groen-olivijn strand en een ijzer-rood strand. Tussen deze twee stranden bevindt zich een zout lagune die druk bezocht wordt door flamingo’s, pijlstaarten, palen en andere waadvogels. In de late namiddag gaat u naar een klein eilandje, dag bekend staat als een van de beste snorkelplekken die de Galapagos biedt, ook bestaat de kans dat u zeeleeuwen in het water spot. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 5: Galapagos eilanden

Santa Cruz is het op één na grootste eiland in de Galápagos en het eiland. Hier ligt ook Puerto Ayora, de hoofdstad van de archipel.  In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Research Station, hier maakt u kennis met het reuzenschildpad- en landleguanen fokprogramma. Fausto Llerena Center is onderdeel van het Charles Darwin Research Station. Dit station ontvangt ongeveer 7800 bezoekers per maand en huisvest momenteel 925 jonge en 70 volwassen schildpadden. In de namiddag bezoekt u de hooglanden, waar de droge kustvegetatie overgaat op natte velden en begroeide bossen met mos. U bezoekt hier het Tortoise Reservaat, waar u een kans krijgt reuze landschildpadden in het wild te zien tijdens een wandeling door de lava buizen en twee ingestorte kraters. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 6: Galapagos eilanden

In de ochtend bezoekt u Las Bachas. Een zanderig wit koraal strand dat een belangrijke plek is voor zeeschildpadden. De naam Bachas verwijst naar de overblijfselen van landingsvaartuigen die over zijn gebleven van de Tweede Wereldoorlog. Hier ziet u zeeleguanen, flamingo's en andere waadvogels bij elkaar in een van de vele super zoute lagunes. In de gaat u noordwaarts naar het Chinese Hoed eilandje, genoemd naar de gelijkenis in de vorm van de hoed zoals de traditionele Chinese Koelie's hoed. De volgende plaats die u gaat bezoeken is niet toegankelijk voor grotere groepen en dag boten, wat het een van de minst bezochte plekken maakt. Het is een kleine halvemaanvormige baai met een wit zandstrand tussen zwarte lava rotsen en het kristalheldere turquoise water van het kanaal. Een zeeleeuw kolonie rust hier graag op het warme witte zand, terwijl de fel rood gekleurde Sally Lichtvoetkrab zich schuilhoudt op de rotsachtige delen van de kust. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 7: Galapagos eilanden

Rabida eiland, ook bekend onder de Engelse naam Jervis Island, staat bekend om zijn unieke roodachtige/kastanjebruine terrein als gevolg van de oxidatie van mineralen in de lava. Het is de thuisbasis van grote populaties zeeleeuwen, pelikanen en flamingo’s, evenals een dik bos van Palo Santo bomen. Achter het ronde strand vindt u een geel zoutwater lagune, waar grote aantallen felgekleurde roze flamingo's te zien zijn en mannelijke zeeleeuwen die zijn verdreven uit hun groep. Tegen het eind van de ochtend krijgt u de gelegenheid te snorkelen langs de rotsen, met zeeleeuwen en tropische vissen. Vervolgens brengt u een bezoek aan Sullivan Bay. Hier bevindt zich een van de meest opvallende vulkanische plekken op de Galapagos. Het is bijna 100 jaar geleden dat de Sullivan Bay Flow plaatsvond, slechts een paar planten zijn er in geslaagd om op deze plek te blijven groeien.  Na het verkennen van de lavastroom kunt u zwemmen en snorkelen met de speelse zeeleeuwen van de twee kleine Coraline stranden. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 8: Galapagos eilanden

Op het eiland Bartolome, beroemd om de gigantische puntige lavarots Pinnacle Rock, gaat u de Galápagos pinguïns en zeeleeuwen zien. U wandelt naar de top van Bartolome waar u wordt beloond met een spectaculair uitzicht op Pinnacle Rock en het strand met haar azuurblauwe water. In de middag bezoekt u North Seymour, een broedplaats voor fregatvogels en blauwvoetgenten. Misschien moet u plaatsmaken voor een passerende zeeleeuw of zeeleguaan. Om indruk te maken op de vrouwelijke fregatvogels zal het mannetje zijn felrode keelzak opblazen. Om nog meer op te vallen zullen ze rondvliegen in de omgeving van het vrouwtje. U kunt zich voorstellen dat dit minder gemakkelijk gaat met een opgeblazen keelzak, omdat ze hierdoor eerder hun balans kwijt zijn. Grappig om te zien. Ondanks de sterke stroming van de zee, is diepzeeduiken hier de moeite waard. Het onderwaterleven is interessant, evenals de kans om de vreedzame groene zeeschildpad of hamerhaai tegen te komen. De nesten van de Blauwvoet Jan-van-Genten zitten naast de plek waar ze hun paringsdans opvoeren. Vlakbij is er een klein bos van zilvergrijze Palo Santo bomen, deze bomen wachten op de regen zodat ze weer volop in bloei komen. 
Overnachting: M/Y Grace | volpension

Dag 9: Galapagos eilanden – Quito

Voordat u afscheid neemt van deze bijzondere plek brengt u in de ochtend een bezoek aan het eilandje Mosquera. Het is een van de kleinste eilanden van de Galapagos en bestaat uit rotsen en prachtige koraalriffen. Het heeft een van de grootste zeeleeuw kolonies in de Galapagos archipel. 

Na dit bezoek vliegt u naar Quito en wordt u naar uw hotel gebracht. Quito, gelegen op ongeveer 2800 meter hoogte in de Andesvallei, is een aantrekkelijke stad met een rijk verleden en een prachtig koloniaal centrum. Op bijna elke plek in de stad is er uitzicht op één van de vele vulkanen die de stad omringen. Het oude koloniale gedeelte van de binnenstad is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De kleurrijke, pittoreske straatjes, de drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt maken het zeker het bezoeken waard. 
Overnachting: Casa Gangotena | logies & ontbijt

Dag 10: Quito

Vandaag wordt u door uw gids in uw hotel opgehaald en meegenomen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad, zo bezoekt u het oude koloniale centrum van de stad, met de fraaie pleinen Plaza de la Independencia en Plaza San Francisco. Vervolgens wordt u meegenomen naar een chocoladeatelier, waar u een workshop truffel maken volgt. U leert over de fantastische chocolade die geproduceerd wordt in Ecuador en geldt als een van de besten uit de wereld. Na het maken van de truffels kan een proeverij natuurlijk niet ontbreken! Als u uit geproefd bent, brengt u met uw gids een bezoek aan de lokale ambachtsmarkt. Hier kijkt u uw ogen uit tussen de vele kraampjes met de gigantische variëteit aan verschillende ambachten. Van kleding tot pottenbakken en van schilderen tot kleden, alles is hier te vinden. Op uw verzoek kunt u met uw gids ook nog een aantal ambachtswinkels in de omgeving bezoeken. Na afloop wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Overnachting: Casa Gangotena | logies & ontbijt

Dag 11: Quito – Panama stad

Vandaag verlaat u Ecuador en reist u door naar Panama. Op de luchthaven van Panama stad aangekomen staat er een van onze lokale medewerkers klaar om u naar uw hotel te brengen. U verblijft in een boetiekhotel, gelegen in het hart van het commercieel centrum van Panama stad. 
Overnachting: American Trade Hotel | logies & ontbijt

Dag 12: Panama stad – Portobelo

Deze ochtend brengt u een bezoek aan de Miraflores sluis van het Panama kanaal, waar u grote schepen ziet passeren. In het bezoekerscentrum krijgt u uitleg over de geschiedenis van het Panamakanaal. U zult verbaasd zijn over dit hoogstandje van menselijk vernuft. Hierna rijdt u verder naar de Amador Causeway, vanwaar u geniet van een van de beste uitzichten over Panama stad. Vervolgens wordt u naar de voet van de Ancón heuvel, het hoogste punt van de stad. Hier heeft u een 360 graden uitzicht over de stad, de skyline, Casco Viejo, de Causeway, de oceaan, de Bridge of the Americas, het kanaal en de Miraflores sluizen. Voor de lunch wordt gezorgd, u bezoekt hiervoor de traditionele vismarkt van Panama stad, waar u plaats neemt bij een lokaal restaurant. 

In de middag wordt u naar Portobelo gebracht waar u de laatste dagen van uw rondreis verblijft. In Portobelo vaart u met de boot naar uw accommodatie. Deze accommodatie nodigt u uit om in een ligstoel te genieten van de idyllische omgeving, onder het genot van een mojito van passievruchten. Tegelijkertijd wordt u aangemoedigd om het Afro-Panamese erfgoed van de regio te ontdekken. El Otro Lado ligt midden in het regenwoud en tegelijkertijd vlakbij Portobelo, een prachtig 400 jaar oud vestingstadje gebouwd door de Spanjaarden, een Unesco Werelderfgoed locatie. 
Overnachting: El Otro Lado | volpension

Dag 13 t/m 15: Portobelo

De kleinschaligheid en de natuurlijke omgeving van El Otro Lado bieden u de mogelijkheid tot eindeloze uren van ontspanning. Echter, mocht u toch enige activiteit wensen dan zijn er talloze mogelijkheden (tegen bijbetaling ter plaatse), zoals onder andere; vissen, kano varen, vogels spotten, wandelen door het regenwoud, duiken of snorkelen bij of een picknick op één van de nabijgelegen stranden waar u per boot naartoe gebracht wordt. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan Colón, dit is een authentiek vissersdorpje, waar u de echte Caribische koloniale sfeer proeft. 
Overnachting: El Otro Lado | volpension


 

Dag 16: Portobelo - Panama stad – Amsterdam

Vandaag komt uw Unieke Reis helaas tot een eind. U wordt door een van onze lokale medewerkers opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Panama stad gebracht. Hier stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Dag 17: Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 14.599,- per persoon

 • Op basis van 8 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 8 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 7 overnachtingen aan boord van M/Y Grace op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende privé gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie
 • het entreegeld voor het Galapagos Nationaal Park á USD $ 100,- p.p., evenals de betaling van USD $ 20,- p.p. voor de zogenaamd persoonlijke gele kaart (Transit Control Card), opgelegd door The Galapagos National Institute (INGAL)

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Galapagos

Naar luxe reis Panama

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen