Fantastisch nieuws! Reizen naar Latijns Amerika is weer een stuk gemakkelijker geworden. Lees meer

Rondreis Argentijns Patagonië

21 dagen - Vanaf € 5.100,- per persoon

autorijden - Patagonië - wildlife spotten - actief

 • Ontdek waarom Buenos Aires ook wel het “Parijs van het zuiden” genoemd wordt
 • Spot walvissen, pinguïns en zeeolifanten bij Peninsula Valdez
 • Maak wandelend en per kano kennis met National Park Tierra del Fuego in Vuurland
 • Ga ice-hiken op de immense gletsjer Perito Moreno
 • Verken het Argentijnse merendistrict met eigen huurauto

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Buenos Aires

Uw Unieke Reis gaat vandaag van start, u vliegt aan boord van uw intercontinentale nachtvlucht naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar u de volgende ochtend aankomt.

Dag 2: Buenos Aires

In de ochtend komt u aan in Buenos Aires, waar u welkom wordt geheten door een van onze lokale Engelssprekende medewerkwers en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is vrij gepland, zo kunt u even bijkomen van uw vlucht of alvast kennis maken met de stad. Buenos Aires staat ook wel bekend als ‘het Parijs van het zuiden’. Dit vanwege de talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, restaurants en zijn kosmopolitische bevolking van overwegend Italiaanse, Spaanse, Franse, Duitse, Engelse, Oost-Europese, Arabische en Aziatische herkomst. De stad is een van de meest Europese van Zuid-Amerika en van het hele zuidelijk halfrond en vandaag heeft u de gelegenheid om nader kennis te maken met deze stad. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige parken in de wijk Palermo, de stijlvolle wijk Recoleta, waar het heerlijk winkelen is en waar ook het graf van Evita Peron gelegen is. Ook de karakteristieke wijk San Telmo, de bakermat van de tango en uiteraard de volkswijk La Boca met haar kleurrijke huizen zijn zeker de moeite waard!
Overnachting: Palo Santo Boutique Hotel | logies & ontbijt

Dag 3: Buenos Aires

Vandaag wordt u op een speciale manier meegenomen langs een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de boeiende Argentijnse hoofdstad. U vertrekt per fiets samen met uw gids om de wijken Recoleta en Palermo te verkennen. In de stijlvolle wijk Recoleta vindt u de beroemde begraafplaats Cementerio de Recoleta, waar u onder meer het graf van Evita Peron is gelegen. In de wijk Palermo vindt u de Bosques de Palermo, een groen eiland in de stad, zo'n 400 hectare groot, waar jong en oud zich (met name in het weekend) vermaakt. De trendy wijk Palermo wordt ook wel Palermo Soho genoemd naar de bekende wijk Soho in New York, USA. U treft hier een keur aan sfeervolle boetiekhotels in historische karakteristieke panden met veelal een modern interieur gecombineerd met klassieke elementen.
Overnachting: Palo Santo Boutique Hotel | logies & ontbijt

Dag 4 | Buenos Aires – Trelew – Puerto Madryn 

(ca. 65 km | 1 uur rijden)
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht, vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Trelew. Bij aankomst kunt u hier uw huurauto ophalen en vervolgens rijdt u naar uw accommodatie in Puerto Madryn. Puerto Madryn is een stad in het zuiden van Argentinië, op het schiereiland Valdes aan de Atlantische kust.
Overnachting: Hotel Territorio | logies & ontbijt

Dag 5 en 6 | Puerto Madryn

Deze dagen kunt erop uittrekken om het rijke en uitbundige dierenleven rondom de grillige kust van Peninsula Valdes van dichtbij te gaan bekijken. In deze regio leven diverse soorten pinguïns en zeeleeuwen kolonies. Het is aan te raden om in de ochtend naar het noorden van het schiereiland te rijden tot u aankomt in Puerto Pirámides. Hier kunt u aan boord van een boot gaan die u meeneemt naar de walvissen die hier van juni tot december komen om hun jongen op de wereld te zetten. In de middag kunt u in het zuiden Salinas Grande en Chica gaan bekijken, waar veel zeeleeuwen en Magellaan pinguïns leven. Lees hier meer over het rijke dierleven  en activiteiten in Peninsula Valdés.
Overnachting: Hotel Territorio | logies & ontbijt

Dag 7 | Puerto Madryn – Trelew – Ushuaia

(ca. 65 km | 1 uur rijden)
Vandaag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Trelew om vervolgens een binnenlandse vlucht te nemen naar Ushuaia. Eenmaal hier aangekomen wordt u ontvangen door een van onze lokale medewerkers die u meeneemt naar uw accommodatie. Ushuaia is de grootste plaats op Vuurland en daarnaast een interessant plaatsje met enkele bezienswaardigheden. Vuurland is een bijzonder, ruig en ongerept eiland met zeer afwisselende landschappen. De lichtinval en weersomstandigheden veranderen continu, te danken aan de veelal harde wind uit het westen. 
Overnachting: Alto Andino Hotel | logies & ontbijt

Dag 8 | Ushuaia

Het nationale park Tierra del Fuego, dat u vandaag in internationaal gezelschap gaat bezoeken, is het meest zuidelijk gelegen voorbeeld van een Patagonisch oerwoud. Het landschap wordt gekenmerkt door ruige bergtoppen, gletsjermeren en groene valleien. De bossen in dit deel van het land bestaan voornamelijk uit typische lenga en guindo bomen. Eenmaal aangekomen bij het Nationaal Park begint de wandeling van 7km, over een veilig maar ongelijk terrein. Onderweg komt u bij een punt waar u een mooi uitzicht heeft over het Roca meer, Lagunas Verde en Negra, Ovando en Lapataia rivier en Lapataia baai. Tijdens de wandeling door het beukenbos is de kans groot dat u de Magellanische specht ziet, welke de grootste van Zuid Amerika is. Maar u komt onderweg ook parkieten, zwartborst buizerds en Andes Condors tegen. In de middag gaat u kanoën door het nationale park. U gaat kanoën over de Ovando rivier die uitkomt op de Groene rivier, waar u een van de mooiste uitzichten van het nationale park kunt genieten. Geniet van de prachtige uitzichten en de kristal heldere wateren. U vaart naar het Groene Meer en Lapataia baai, waar u wellicht zeevogels zult zien, een prachtig plaatje. Lapataia baai is tevens het eindpunt van uw kano tocht. Hier kunt u genieten van een ontspannende zonsondergang, u ziet de zon langzaam verdwijnen achter de bergen, letterlijk aan het einde van de wereld. 
Overnachting: Alto Andino Hotel | logies & ontbijt

Dag 9 | Ushuaia

U wordt vandaag met een 4x4 terreinwagen opgehaald bij uw hotel. Hiermee rijdt u samen met een Engelssprekende gids in internationaal gezelschap naar de Garibaldi pas waar u eerst kunt genieten van het fantastische panoramische uitzicht over de wonderschone meren Fagnano en Escondido. Deze meren zijn prachtig gelegen tussen de uitlopers van het Andes gebergte. De gebieden rondom het meer zijn tevens een paradijs voor vogelliefhebbers. Vervolgens gaat u van de geasfalteerde weg af waarbij u langs de oevers van het Fagnano meer rijdt, welke met zijn indrukwekkende waterspiegel en een lengte van 100 km het grootste meer op het eiland is. U komt aan bij een heuvel in het woud waar uw lunchplaats voor deze dag is. Hier wordt een typische Patagonische BBQ voor uw bereid. Tijdens uw vrije tijd is er genoeg tijd om rond te lopen in de omgeving. Na de lunch vervolgt u uw safari door het woud voordat u bij het Escondido meer aankomt. U zult soms ook delen door het water rijden! U maakt een stop voor thee of koffie en natuurlijk om foto's te maken. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Alto Andino Hotel | logies & ontbijt

Dag 10 | Ushuaia – El Calafate – El Chalten

(ca. 200 km | 3,5 uur rijden)
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Ushuaia gebracht, waar u aan boord stapt van een binnenlandse vlucht naar El Calafate. Bij aankomst kunt u uw huurauto ophalen en vervolgens rijdt u naar El Chalten. El Chalten, een klein gehucht aan de voet van het indrukwekkende Fitz Roy massief, ten noorden van het Viedma meer. El Chalten is een uitvalsbasis voor klimexpedities naar het Fitz Roy massief en er zijn ook diverse dagtochten mogelijk.
Overnachting: Hosteria El Puma | logies & ontbijt

Dag 11 en 12 | El Chaltén

Deze dagen zijn vrij gepland. Met uw huurauto kunt u  de spectaculaire omgeving gaan ontdekken. U verblijft dichtbij Cerro Chaltén, dat ook wel het Fitz Roy massief wordt genoemd. Chaltén komt uit de inheemse taal Tehuelche en daarin betekent het “rokende berg”. De steile berg punt van ongeveer 3400 meter hoogte dankt haar naam aan het feit dat er altijd wel wolken rondom de top hangen. De enorme bergpunten van Fitz Roy zijn bij helder weer zelfs te zien vanaf de Chileense kust en zijn ronduit indrukwekkend. De 25 meter hoge waterval Chorrillo del Salto ligt op maar vijf kilometer van El Chalten en is de moeite van het bekijken waard. Deze waterval wordt prachtig omgeven door de omringende bossen en is ideaal voor een kort uitstapje. Er zijn diverse activiteiten te ondernemen, zoals klimmen, gletsjer-trekking, wandelen, fietsen en paardrijden waarbij u de prachtige omgeving kunt gaan ontdekken. Vanuit uw hotel is dit eenvoudig te organiseren. Lees hier onze tips voor activiteiten rondom El Chaltén
Overnachting: Hosteria El Puma | logies & ontbijt
 

Dag 13 | El Chalten – El Calafate

(ca. 215 km | 4 uur rijden)
Vandaag rijdt u met uw huurauto verder naar El Calafate. El Calafate ligt op de zuidelijke oever van het Argentino meer, 315 km van Rio Gallegos, hoofdstad van de provincie van Santa Cruz, en 80 km van de ingang naar Los Glaciares National Park. Vroeger waren de inwoners van het plaatsje voornamelijk bezig met het houden van schapen en het verkopen van hun wol. Naarmate de tijd verstreek werd de wolindustrie steeds minder belangrijk en verloor El Calafate zijn belang in de wolindustrie. 
Overnachting: Hotel Kosten Aike | logies & ontbijt

Dag 14 | El Calafate

Vandaag kunt u het nationale park Los Glaciares gaan bezoeken. In dit nationale park staat zijn er 14 grote gletsjers en ontelbare kleinere gletsjers te vinden, maar de meest indrukwekkende is zonder twijfel de majestueuze Perito Moreno gletsjer. Deze enorme ijsmuur van 70 meter hoog en enkele kilometers breed, is één van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds in omvang toeneemt. De gletsjer is gemakkelijk zelf te bereiken met de auto. Er zijn diverse panoramabalkons van waar de gletsjer goed te bekijken is. De aanblik en het donderende geluid van afbrekend ijs is ronduit spectaculair. Naast indrukwekkende ijsmassa’s biedt het park een prachtige natuur met bijzondere boomsoorten zoals de alerce en calafate en dieren zoals de grijze vos en de guanaco.
Overnachting: Hotel Kosten Aike | logies & ontbijt

Dag 15 | El Calafate – Bariloche

Na het ontbijt rijdt u met uw huurauto naar de luchthaven van El Calafate, waar u deze inlevert. Vervolgens neemt u een binnenlandse vlucht naar Bariloche. Eenmaal hier aangekomen haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw accommodatie in Bariloche (ca. 15 km / 30 min rijden). Bariloche is de bekendste plaatse van het Argentijnse Merengebied. Besneeuwde bergtoppen, diepblauwe meren, kristalheldere rivieren en uitgestrekte, dichte wouden zijn enkele ingrediënten die het Argentijnse Merengebied tot een geweldige bestemming maken. Naast het sprookjesachtige Nahuel Huapi meer, zijn er in deze omgeving nog talloze plekken te vinden van een ongekende idyllische schoonheid. 
Overnachting: Alma del Lago Suite & Spa | logies & ontbijt


Dag 16 | Bariloche

Deze dag is vrij gepland. Er is in deze omgeving meer dan genoeg te ondernemen. Kajak bijvoorbeeld ontspannend over een van de stille bergmeren of maak een boottocht naar een van de eilanden voor mooie wandelingen. Voor de actievelingen zijn er ook mogelijkheden om te paardrijden of mountainbiken langs het Nahuel Huapi meer. Rust vindt u vooral buiten Bariloche maar wanneer u er toch voor kiest Bariloche te bezoeken, zijn het hoog aangeschreven Patagonia museum of een van de vele kaas-, vlees- of chocoladefondue restaurantjes een optie.  
Overnachting: Alma del Lago Suite & Spa | logies & ontbijt

Dag 17 | Bariloche – Villa la Angostura

(ca. 76 km | 1,5 uur rijden)
U rijdt vandaag met uw huurauto richting het plaatsje Villa Angostura waarbij u prachtig langs de oevers van het Nahuel Napi meer kunt rijden. U kunt hierbij ook het nationale park Nahuel Huapi aandoen. Dit gebied is het oudste nationale park in Patagonië in de uitlopers van het Andesgebergte in Argentinië. Het werd opgericht in 1934, maar het hart wordt gevormd door het gebied dat Perito Moreno in 1903 aan de federale regering schonk. Het park is ongeveer 7050 km² groot en ligt in het zuidwesten van de provincies Neuquén en in het noordwesten in Río Negro grenzend aan Chili. Ook Villa La Angostura ligt binnen het park. 
Overnachting: Hosteria la Escondida | logies & ontbijt

Dag 18 | Villa la Angostura

In het hart van het Argentijns merendistrict, omgeven door meren, rivieren en een prachtig oerbos, ligt Villa La Angostura. Angostura ('landengte') komt van het Quetrihue schiereiland waar Villa La Angostura gesitueerd is. Een mooi, harmonieus en rustig bergdorp op 45 km van de grens met Chili en slechts 76 km van de luchthaven van Bariloche. Het is hier genieten met de hoofdletter 'G', waarbij de 'G' ook staat voor Gastronomie. In Villa La Angostura zijn een groot aantal uitstekende chef-koks gevestigd, waardoor de restaurants hier u de betere internationale gerechten kunnen serveren, naast de geheel eigen Patagonische keuken. 
Overnachting: Hosteria la Escondida | logies & ontbijt

Dag 19 | Villa la Angostura – Bariloche – Buenos Aires

Vandaag rijdt u met uw huurauto terug naar Bariloche (ca. 75 km / 1 uur rijden), waar u deze bij aankomst kunt inleveren op de luchthaven. Vervolgens neemt u een binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht, waar u nog een nacht verblijft alcorens u de volgende dag terugvliegt naar Amsterdam.
Overnachting: Palo Santo Boutique Hotel | logies & ontbijt

Dag 20 | Buenos Aires – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht, waar u aan boord stapt van uw nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 21 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 5.100,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de locale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class 
 • 18 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 3 dagen huurauto in Trelew (Cat. Chevrolet Prisma of vergelijkbaar alternatief) incl. GPS, onbeperkt km’s en basisverzekering (eigen rísico van USD $ 519,- bij schade en USD $ 3.640,- bij over de kop slaan)
 • 5 dagen huurauto in El Calafate (Cat. Chevrolet Prisma of vergelijkbaar alternatief) incl. GPS, onbeperkt km’s en basisverzekering (eigen rísico van USD $ 519,- bij schade en USD $ 3.640,- bij over de kop slaan)
 • 4 dagen huurauto in Bariloche (Cat. Chevrolet Prisma of vergelijkbaar alternatief) incl. GPS, onbeperkt km’s en basisverzekering (eigen rísico van USD $ 519,- bij schade en USD $ 3.640,- bij over de kop slaan)
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • city taks in Buenos Aires, lokaal te voldoen tijdens het uitchecken, ca. USD $ 1,50 per persoon per nacht
 • eco taks in Bariloche lokaal te voldoen in Argentijnse pesos tijdens het uitchecken, ca. ARG $ 25 – 60 per persoon per dag (ca. USD $ 1,30)
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Argentinië

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen