Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis Argentinië 3 weken

21 dagen - Vanaf € 7.700,- per persoon

autorijden - Andesgebergte - oude beschavingen

 • Fiets door de straten van wereldstad Buenos Aires
 • Rij per huurauto over de ruige wegen van de beroemde Ruta 40
 • Proef de sfeer van de Andes in traditionele indianendorpjes
 • Bewonder het roodgekleurde klif-landschap in NP Talampaya
 • Sluit af met een goed glas Malbec in het Argentijnse wijngebied

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Buenos Aires

Uw bijzondere rondreis Argentinië in 3 weken gaat vandaag van start. U stapt in de avond in Amsterdam aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Buenos Aires. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Dag 2: Buenos Aires

U arriveert vandaag in Buenos Aires. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw hotel gebracht. Buenos Aires een prachtige metropool ook wel bekend als ‘het Parijs van het zuiden’. Dit vanwege de talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, restaurants en zijn kosmopolitische bevolking van overwegend Italiaanse, Spaanse, Franse, Duitse, Engelse, Oost-Europese, Arabische en Aziatische herkomst. De stad is een van de meest Europese van Zuid-Amerika en van het hele zuidelijk halfrond en vandaag heeft u de gelegenheid om nader kennis te maken met deze stad.
Overnachting: Palo Santo Hotel | logies & ontbijt
 

Dag 3: Buenos Aires

Vandaag wordt u op een speciale manier meegenomen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de boeiende Argentijnse hoofdstad. U vertrekt per fiets samen met uw gids naar de  karakteristieke volkswijk La Boca met haar gekleurde huizen en thuishaven van één van de grootste voetbalclubs ter wereld; de Boca Juniors. U bezoekt het echte stadshart met het Plaza de Mayo en het presidentiële paleis Casa Rosada. Natuurlijk brengt u ook een bezoek aan de stijlvolle wijk Recoleta, waar de beroemde begraafplaats Cementerio de Recoleta gelegen is. Op deze begraafplaats vindt u onder meer het graf van Evita Peron. 
Overnachting: Palo Santo Hotel | logies & ontbijt
 

Dag 4: Buenos Aires – Salta

U wordt vandaag bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Salta. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht. U verblijft in Kkala Boutique Hotel, gelegen in de wijk Tres Cerritos aan de voet van een van de bergen rondom Salta. Het stadscentrum van Salta is nog geen vijf minuten verwijderd van uw hotel. Het hotel heeft 10 kamers, met ieder een eigen naam en persoonlijkheid. De namen zijn gebaseerd op nationale parken en prachtige plekken van Salta. U vindt hier rust en exclusiviteit. 
Overnachting: Kkala Boutique Hotel | logies & ontbijt
 

Dag 5: Salta

Deze dag is vrij gepland. Salta betekent in Quechua, de taal van de Inca’s, ‘erg mooi’ en de provincie doet deze naam zeker eer aan. De regio heeft schitterende canyon landschappen met veelkleurige bergen, maar ook hoogvlakten (punas) met metershoge cactussen. Salta is een mooie koloniale stad met een aantrekkelijk centraal plein, het Plaza de Armas, waaraan ook een aantal goede restaurants gevestigd zijn. U kunt een bezoek brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Salta, zoals de kathedraal, de San Francisco kerk en de San Bernardo berg, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft over de stad. 
Overnachting: Kkala Boutique Hotel | logies & ontbijt
 

Dag 6: Salta – Purmamarca

(ca. 190 km | 3 uur rijden)
Vandaag wordt uw huurauto bij uw hotel geleverd en hiermee rijdt u naar Purmamarca. U rijdt richting de stad Jujuy, de meest noordelijke stad, niet ver van de Boliviaanse grens. Tevens is deze plaats het hart van de meest inheemse streek van het land, het grootste deel van de bevolking is van Indiaanse afkomst. Hier proeft u de echte authentieke Andes sfeer, kenmerkend voor Peru, Bolivia en het noorden van Chili. Het einde van deze rit brengt u in de Humahuaca Vallei, een ravijn dat vanaf de grens met Bolivia naar het zuiden loopt. De Rio Grande heeft hier tienduizenden jaren geleden de basis gelegd voor dit indrukwekkende landschap. In deze vallei ligt ook het traditionele dorpje Purmamarca. 
Overnachting: Hotel Manantial del Silencio | logies & ontbijt

Dag 7: Purmamarca

Deze dag heeft u de mogelijkheid om Purmamarca en haar omgeving verder te verkennen. Purmamarca ligt op 2200 meter hoogte aan de voet van de ‘Cerro de Siete Colores’, de indrukwekkende berg die daadwerkelijk 7 kleuren heeft. De kleuren in de rotsen ontstaan door oxidatie van de verschillende mineralen in de bodem: mangaan geeft een paarse kleur, koper geeft groen, klei zorgt voor een gele kleur en naargelang het ijzergehalte zijn er diverse tinten rood. Het is een perfecte plek om te acclimatiseren en te wennen aan de rust en ruimte die het hoge noorden van Argentinië biedt. U kunt ook een bezoek brengen aan het centrale plein waar vele producten worden verhandeld; poncho’s, kleden en souvenirs of het kerkje Iglesia Santa Rosa de Lima.
Overnachting: Hotel Manantial del Silencio | logies & ontbijt
 

Dag 8: Purmamarca – Cachi

(ca. 305 km | 6,5 uur rijden)
Vanuit Purmamarca kunt u via de Ruta 52 een spectaculaire route volgen naar de Salinas Grande zoutvlakte. Na aankomst bij de zoutvlakte rijdt u via een onverharde maar goed begaanbare weg (Ruta 40) naar het zuiden, richting San Antonio de los Cobres. Bij San Antonio de los Cobres heeft u de keuze om via de Ruta 51 terug te rijden naar Salta, waarbij u ten zuiden van Salta bij El Carril de route 33 neemt richting Cachi.
Overnachting: La Merced del Alto | logies & ontbijt

Dag 9: Cachi 

U kunt vandaag nader kennis maken met het plaatsje Cachi en haar omgeving. De mooie koloniale uitstraling, de goede wegen en de voorname gebouwen vertellen het verhaal van een relatief welvarend verleden in de handel en bestuur. Deze geschiedenis vindt u tevens terug in het museum Arquelógico Pío Pablo Díaz. Naast dit museum bevinden zich in dit plaatsje nog enkele andere interessante bezienswaardigheden.
Overnachting: La Merced del Alto | logies & ontbijt

Dag 10: Cachi – Cafayate

(ca. 165 km | 4 uur rijden)
Vandaag rijdt u door de bergen naar Cafayate. Het droge landschap en de enorme hoeveelheid zon die hier schijnt, maken dit gebied uitermate geschikt voor wijnteelt. Cafayate is een klein gezellig stadje omringd door mooie bergen, wijnvelden en bodega's. Er hangt een ontspannen en gemoedelijke sfeer. 
Overnachting: Viñas de Cafayate Wine Resort | logies & ontbijt

Dag 11: Cafayate

Deze dag is vrij gepland en kunt u een bezoek brengen aan enkele wijnhuizen in de omgeving van Cafayate. Op deze manier komt u meer te weten over het productieproces van het exportproduct dat Cafayate zo beroemd heeft gemaakt. U kunt ook een bezoek brengen aan het centrale plein Plaza San Martin. Hier vindt u leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. Alles is binnen loopafstand, zelfs een aantal bodega's waar u gratis een rondleiding kan krijgen en wijn mag proeven. 
Overnachting: Viñas de Cafayate Wine Resort | logies & ontbijt

Dag 12: Cafayate – Tafí del Valle

(ca. 140 km | 2,5 uur rijden)
Vandaag rijdt u van Cafayate naar Tafí de Valle, een korte rit. In de tijd voor de komst van de Europeanen draaide het leven voor de inheemse bewoners om Pachamama, oftewel Moeder Aarde. Zij stond centraal in het leven en werd geëerd evenals de zon en de maan. De menhirs die u in de vallei kunt bekijken zijn de overblijfselen van deze periode. Op deze enorme zuilen staan goden en tekens afgebeeld die de goede oogst en vruchtbaarheid laten zien. De 114 enorme granieten zuilen staan niet meer op hun oude plaats, maar zijn door de bewoners in het dorp El Mollar neergezet. 
Overnachting: Hotel Tafi | logies & ontbijt

Dag 13: Tafí del Valle – Nationaal park Talampaya

(ca. 600 km | 8,5 uur rijden)
Vandaag staat er een lange reisdag gepland. U rijdt van Tafí del Valle naar uw accommodatie nabij het nationale park Talampaya, een lange maar aangename route. 
Overnachting: El Chiflón | logies & ontbijt

Dag 14: Nationaal park Talampaya

U kunt vandaag het Talampaya natuurpark bezoeken. Deze regio staat bekend om het Talampaya park en Valle de la Luna. Het Talampaya Nationaal Park is een prachtig canyongebergte, rood van kleur.  Daarnaast kunt u ook een bezoek brengen aan Valle de la Luna ook wel Vallei van de Maan, een 60,3 hectare groot natuurpark dat tot Unesco werelderfgoedlijst staat. Het gebied heeft haar naam te danken aan het woestijnachtige landschap dat lijkt op het maanoppervlak.  
Overnachting: El Chiflón | logies & ontbijt

Dag 15: Nationaal park Talampaya – San Juan

(ca. 305 km | 4 uur rijden)
U rijdt deze dag door de nationale parken Talampaya en Ischigualasto. Dit gebied staat bekend om haar Grand Canyon-achtige landschappen met bizarre rotsformaties. San Juan aan is een aantrekkelijke stad met een heerlijk klimaat dat omringd wordt door groene heuvels. De stad doet overwegend modern aan en beschikt over brede boulevards en pleinen.
Overnachting: Del Bono Hotel | logies & ontbijt

Dag 16: San Juan – Mendoza

(ca. 195 km | 3 uur rijden)
U rijdt vandaag verder naar Mendoza. Mendoza ligt aan de voet van de Andes, een aangename stad met veel mooie oude gebouwen en beroemd om haar wijnteelt. Het is het centrum van de Argentijnse wijnindustrie, circa 80% van de Argentijnse wijnen worden hier geproduceerd.
Overnachting: Villa Mansa | logies & ontbijt

Dag 17 en 18: Mendoza

Deze dagen zijn vrij gepland en heeft u de mogelijkheid om Mendoza en haar boeiende omgeving te leren kennen. Rondom Mendoza zijn diverse mooie wijnbodega’s te vinden, die de moeite van een bezoek zeker waard zijn. De wijnhuizen bieden gratis rondleidingen en u kunt enkele wijnen proeven, waarna er natuurlijk de mogelijkheid is om de wijn te kopen. Mendoza ligt dicht tegen de Andes aan, zo ligt de Aconcagua, met 6959 meter, de hoogste berg van Zuid-Amerika, in deze regio. Mendoza zelf is een mooie stad met veel groen, brede lanen, prachtige parken en pleinen. Het is heerlijk om de pleinen en de parken te bezoeken, mensen te kijken, te fietsen, wandelen of een terrasje te pakken. Mendoza heeft tal van restaurantjes met gezellige terrassen waar u van de uitstekende wijnen kunt genieten.
Overnachting: Villa Mansa | logies & ontbijt
 

Dag 19: Mendoza – Buenos Aires

U rijdt vandaag naar de luchthaven van Mendoza waar u uw huurauto inlevert (ca. 35 km | 1 uur rijden). Vervolgens stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht. 
Overnachting: Palo Santo Hotel | logies & ontbijt

Dag 20: Buenos Aires – Amsterdam 

Helaas komt er een einde aan uw bijzondere reis door Argentinië. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht. Hier stapt u aan boord van uw intercontinentale nachtvlucht naar Amsterdam. U arriveert de volgende dag in Amsterdam.

Dag 21: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.
 

Reissom

Vanaf € 7.700,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid locale vluchten, beschikbaarheid van accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 18 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 14 dagen huurauto (Cat. E 4x2 SUV Renault Duster of een vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering en GPS, vanuit Salta met drop-off in Mendoza
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • city taks in Buenos Aires, lokaal te voldoen tijdens het uitchecken, ca. USD $ 1,50 per persoon per nacht 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis door Argentinië in 3 weken maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Argentinië

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen