Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

3 weken rondreis door de Andes driehoek

21 dagen - vanaf € 7.180,- per persoon

actief - Andesgebergte - natuur - autorijden

 • Ervaar de droogste woestijn ter wereld in noord Chili
 • Ontdek enkele van de meest bijzondere landschappen van Latijns-Amerika 
 • Rij langs witte zoutvlaktes, lagunes met flamingo’s en surrealistische landschappen
 • Geniet van panoramisch uitzicht op hoge Andes-passen
 • Proef de sfeer van de Andes in traditionele indiaanse dorpjes

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam – Santiago

Vandaag begint uw Unieke Reis door Chili, Bolivia en Argentinië! U stapt in Amsterdam aan boord van uw intercontinentale vlucht naar de Chileense hoofdstad Santiago, waar u de volgende ochtend aankomt.   

Dag 2 | Santiago

U arriveert vandaag in Santiago. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding, waarop u even kunt bijkomen van uw vlucht en/of alvast kennis kunt maken met de stad. Santiago is een rustige en schone stad, waar het goed wonen is. In het centrum van de stad vindt u veel boeiende bezienswaardigheden en verschillende aantrekkelijke parken. Waar u zich ook bevindt in de stad, u bent altijd omringd door de bergtoppen van de Andes. In het echte stadshart vindt u het centrale plein Plaza de Armas, met koloniale gebouwen en kathedraal. Niet ver hier vandaan vindt u het presidentiële paleis La Moneda, het Chileense Parlementsgebouw en de heuvel Santa Lucia, de plek waar deze stad gesticht is. Voor prachtige uitzichten over de stad en de Andes moet u naar de top van de Cerro San Christóbal. U kunt hiervoor naar de hoogste toren van Santiago; Gran Torre de Santiago. Bezoek de top van de toren net voordat de avond valt. Zo ziet u de zon achter de hoge bergen van de Andes zakken, wat zorgt voor een prachtig kleurenspel totdat alle lichtjes in het centrum aangaan. U verblijft in de sfeervolle wijk Lastarria, het hart van de stad Santiago, met diverse restaurants en musea in de directe omgeving. Deze wijk staat synoniem voor de trots en creativiteit van de inwoners van deze stad. Tip: U kunt dineren bij restaurant Bocanariz; een trendy restaurant waar 300 wijnen per glas gedronken, maar ook geproefd (in halve glaasjes) kunnen worden. Een perfect restaurant op loopafstand van uw hotel.
Overnachting: Casa Bueras | logies & ontbijt

Dag 3 | Santiago – Calama – San Pedro de Atacama

(ca. 90 km | 1,5 uur rijden)
In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Santiago gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Calama. Bij aankomst op de luchthaven  wordt u opgehaald en naar het autoverhuurbedrijf in Calama gebracht waar uw huurauto voor u klaar staat. Eenmaal in het bezit van de huurauto rijdt u door de droogste woestijn ter wereld naar het plaatsje San Pedro de Atacama. San Pedro is een pittoresk dorp op 2.440 meter boven zeeniveau midden in een groene oasis. Dit dorp is een aantrekkelijke uitvalsbasis om vanuit hier de bijzondere omgeving te ontdekken. De Atacama woestijn ligt in het noordoosten van Chili op de grens met Peru, Bolivia en Argentinië. Deze woestijn heeft een oppervlakte van 105.000 km2.
Overnachting: Hotel La Casa de Don Tomás | logies & ontbijt

 

Dag 4 t/m 6 | San Pedro de Atacama

Er is genoeg te doen in deze unieke omgeving. Het is aan te raden om in de ochtend een bezoek te brengen aan de indrukwekkende El Tatio geisers met maar liefst 40 geisers en een groot aantal warmwaterbronnen en modderpoelen. Bij zonsopgang zijn deze heetwaterbronnen op haar mooist. U kunt ook een bezoek brengen aan de Atacama zoutvlakten, die miljoenen jaren geleden ontstonden toen enorme binnenzeeën opdroogden. Verder is het bezoeken van de Vallei van de Maan ook meer dan de moeite waard. Deze vallei dateert van tussen 250 en 200 miljoen jaar geleden, toen alle continenten nog verenigd waren. U ontdekt er nu steeds verschillende rotsformaties, waarin verschillende vertrouwde figuren herkennen zoals de worm, de geschilderde vallei, de sfinx, de duikboot en de paddenstoel. Door de constante erosie worden steeds nieuwe paleontologische ontdekkingen gedaan. Verschillende dinosaurussoorten, reptielen en planten uit lang vervlogen tijden werden hier zo goed als intact teruggevonden. Dit maakt van Valle de la Luna een van de belangrijkste paleontologische sites ter wereld. Hiervoor werd het tot Werelderfgoed verklaard door de Unesco.
Overnachting La Casa de Don Tomás| logies & ontbijt

Dag 7 | San Pedro de Atacama - Hito Cajón - Ojo de Perdiz

Een Chileense chauffeur brengt u van uw hotel in San Pedro naar de grens met Bolivia (Hito Cajón), hier wisselt u van voertuig en reist u verder met Boliviaans personeel: u  begint uw avontuurlijke tocht! U betreedt het beschermde gebied van het  Eduardo Avaroa National Reserve’, gelegen aan de voet van de Licancabur vulkaan. Hier gaat u de La Laguna Verde (de Groene Lagune, een van de parels van het reservaat) bekijken, let vooral op de kleurverandering van smaragdgroen naar dieper groen. Daarna rijdt u in noordelijke richting naar de ‘Dames van de Woestijn’, Chef d'oeuvre van het windwerk. De zuilen van stenen, die zjin beeld gehouden door de wind, laten fantastische kleuren zien. Ook rijdt u door de woestijn en Salar van Chalviri waar de landschappen fantastisch zijn.  Als er voldoende tijd is, kunt u een bad nemen in de warmwaterbronnen van Polques, waar u vervolgens geniet van een heerlijke lunch in de open lucht. U reist verder naar de Sol de Mañana geisers, tevens het hoogste punt van de tour. U bevindt zich op 5.000 meter boven de zeespiegel. De kou is intens en u kunt hier voorzichtig wandelen tussen de rokerige en lawaaierige geisers en kokende modderpotten waar rode en grijze modder kookt als water. Vevolgens verlaat u het Eduardo Avaroa National Reserve en reist u door naar de Laguna Colorada. Dit is de belangrijkste broedplaats voor flamingo's. De rode kleur van de lagune en de flamingo's komt door het effect van de zon en de wind op de algen en plankton. Na een stop rijdt u verder richting de Siloli woestijn, waar u een korte stopt maakt bij de Stenen Boom en eindigt u tegen het donker bij Ojo de Perdiz op 4.632m, waar u zult overnachten.
Overnachting: Ecolodge Los Flamencos | volpension

Dag 8 | Ojo de Perdiz - Colchani

Na het ontbijt reist u noordwaarts, u doorkruist een groot woestijngebied zonder wegen of paden. Deze fantastische woestijnen verzamelen alle kleuren die achtereenvolgens te zien zijn in elke bocht van de route. U betreedt het gebied van de laguneketen van Cañapa, Hedionda, Chiarkota, Honda en Ramaditas, waar u een grote hoeveelheid van de drie soorten flamingo's en andere vogelsoorten (zoals Andes meeuwen en wilde eenden) zult zien. Deze vogels leven op de lagunes naast de vulkanen met hun eeuwige sneeuw op de top. Daarna rijdt u San Juan binnen en maakt u een korte stop bij de Gallaxia grotten waar u een cactusreservaat en versteende stromatolieten vindt. U bezoekt het ‘Incahuasi eiland’, een van de belangrijkste toeristische attracties in de omgeving. Hier volgt u het kleine pad naar de top van het eiland vanaf waar u een prachtig 360º uitzicht heeft op de Salar de Uyuni. Aan het einde van de dag gaat u naar Colchani waar u aankomt bij uw hotel met zonsondergang. Het hotel waar u verblijft staat in de top tien van meest unieke hotels ter wereld en biedt een onverwacht comfortniveau met faciliteiten die volledig uit zout zijn opgetrokken en met een prachtig uitzicht op het meer. Nadat u heeft ingecheckt, heeft u tijd om te ontspannen of het bijzondere hotel te verkennen voordat u aan uw avondmaal gaat in het restaurant.
Overnachting: Hotel Palacio de Sal | logies & ontbijt

Dag 9 | Colchani - Salar de Uyuni - Tupiza 

Na het ontbijt is het weer tijd om te vertrekken en rijdt u richting het dorp Colchani, waar u de zoutfabrieken en de souvenirsmarkt gaat bezoeken. Vervolgens gaat u vanuit het zuidelijke deel Salar de Uyuni op. U zult water zien borrelen aan de oppervlakte, bekend als 'Ojos de Salar', dat afkomstig is van de ondergrondse rivier van de Tunupa vulkaan. Lunch in de open lucht en u heeft voldoende vrije tijd om van het uitzicht en de Salar de Uyuni te genieten. Daarna rijdt u over het meer terug naar uw hotel in Tupiza.
Overnachting: Hotel Mitru Tupiza | logies & ontbijt

Dag 10 | Tupiza - Villazon - Purmamarca

U vertrekt vandaag vroeg, richting de grensovergang Villazon. De reis tot aan de grens duurt ongeveer 5 uur. Eenmaal hier aangekomen gaat u lopend de grens over en wisselt u van auto.  Vanaf hier brengt een Argentijnse chauffeur u naar het hotel in Purmamarca. De rest van de middag is vrij te besteden.
Overnachting: Hotel La Comarca | logies & ontbijt 

Dag 11 | Purmamarca  

Vandaag gaat uw reis weer per huurauto verder. Deze wordt ’s ochtends bij uw hotel afgeleverd . Purmamarca ligt op 2200 meter hoogte aan de voet van de ‘Cerro de Siete Colores’, de indrukwekkende berg die daadwerkelijk 7 kleuren heeft. De kleuren in de rotsen ontstaan door oxidatie van de verschillende mineralen in de bodem: mangaan geeft een paarse kleur, koper geeft groen, klei zorgt voor een gele kleur en naargelang het ijzergehalte zijn er diverse tinten rood. U kunt er vandaag tevens voor kiezen om het Nationale Park Humahuaca te bezoeken (70 km in 1 rechte weg richting het noorden).
Overnachting: Hotel La Comarca | logies & ontbijt 

Dag 12 | Purmamarca - Salta 

(ca. 198km | 3 uur rijden)
Vandaag rijdt u verder naar Salta. Nadat u San Salvador de Jujuy gepasseerd bent, kunt u het beste rechts aanhouden naar Salta op de oude Ruta 9 via el Carmen, La Caldera en Vaqueros. Deze route voert u door een prachtig subtropisch regenwoud. De route is prima verhard, maar het is een zeer smalle weg, met vele bochten dus neem er de tijd voor. De route is echter adembenemend mooi en onderweg zult u zeker plekjes tegenkomen om te stoppen, zodat u op uw gemak van de overweldigende natuur kunt genieten. Uiteindelijk verblijft u in een rustieke 'finca' net buiten Salta, gelegen op de groene uitlopers van het noordwestelijke Andesgebergte. De eigenaren Valentina en Fabrizio kwamen in 2006 vanuit Italië naar Argentinië om hier hun droom te verwezenlijken. Niet voor niets kozen ze deze prachtige locatie in het noordwesten van Argentinië. U kunt hier wandelen, voortreffelijk paardrijden en in alle rust genieten van een traditionele 'parilla' (geroosterd vlees) met een goed glas wijn. In de prachtige tuin ligt een onverwarmd zwembad. Geniet vanaf hier van het majestueuze uitzicht op de bergen. Salta betekent in Quechua, de taal van de Inca’s, ‘erg mooi’ en de provincie doet deze naam zeker eer aan. De regio heeft schitterende canyon landschappen met veelkleurige bergen, maar ook hoogvlakten (punas) met metershoge cactussen.
Overnachting: Finca Valentina | logies & ontbijt 

Dag 13 | Salta - Cafayate  

(ca. 184km | 3 uur rijden)
Vandaag rijdt u door de bergen, via de prachtige Qebrada de las Conchas, naar Cafayate. Het droge landschap en de enorme hoeveelheid zon die hier schijnt, maken dit gebied uitermate geschikt voor wijnteelt.
Overnachting: Patios de Cafayate | logies & ontbijt 

Dag 14 | Cafayate 

U heeft vandaag een vrije dag in Cafayate. Cafayate is een klein gezellig stadje omringd door mooie bergen, wijnvelden en bodega's. Er hangt een ontspannen en gemoedelijke sfeer. U kunt een bezoek brengen aan het centrale plein Plaza San Martin. Hier vindt u leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. Alles is binnen loopafstand, zelfs een aantal bodega's waar u gratis een rondleiding kunt krijgen en wijn mag proeven.
Overnachting: Patios de Cafayate | logies & ontbijt

Dag 15 | Cafayate - Cachí

(ca. 158 km | 4 uur rijden)
Vandaag rijdt u door de bergen verder naar Cachí. De mooie koloniale uitstraling, de goede wegen en de voorname gebouwen vertellen het verhaal van een relatief welvarend verleden in de handel en bestuur. Deze geschiedenis vindt u tevens terug in het museum Arquelógico Pío Pablo Díaz. Naast dit museum bevinden zich in dit plaatsje nog enkele andere interessante bezienswaardigheden.
Overnachting: Hotel El Cortijo | logies & ontbijt

Dag 16 |  Cachí - Salta 

(ca. 161km | 3,5 uur rijden)
Vandaag vervolgt u uw reis,terug  naar Salta. Salta is een mooie koloniale stad met een aantrekkelijk centraal plein, het Plaza de Armas, waaraan ook een aantal goede restaurants gevestigd zijn. U kunt een bezoek brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Salta, zoals de kathedraal, de San Francisco kerk en de San Bernardo berg, van waar u een geweldig uitzicht heeft over de stad.
Overnachting: Finca Valentina | logies & ontbijt
 

Dag 17 | Salta - Buenos Aires

U rijdt vandaag naar de luchthaven van Salta, waar u uw huurauto inlevert. Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Santiago. Bij aankomst op de luchthaven wordt u door een van onze lokale medewerkers verwelkomd en naar uw hotel gebracht. U verblijft nog een nacht in Santiago alvorens u de volgende dag terug reist naar Nederland.
Overnachting: Hotel Palo Santo | logies & ontbijt

Dag 18 | Buenos Aires

Vandaag wordt u op een speciale manier meegenomen langs enkele bezienswaardigheden van de boeiende Argentijnse hoofdstad. U vertrekt per fiets samen met uw gids naar het noorden voor een rit door de weelderige wijk Recoleta, met zijn prachtige herenhuizen, en de levendige wijk Palermo die doorspekt is met veel groene parken. U rijdt ook door Recoleta Cemetery, Pilar Cathedral, Botanical Gardens, The Zoo, Polo Fields, Galileo Galilei Planetarium, Palermo Parks, Fine Arts Museum, National Library, Argentine Rural Society en woonwijk Barrio Norte waar verschillende ambassades zijn gevestigd. Na afloop wordt u weer naar uw hotel begeleid en de rest van de dag is op eigen gelegenheid te besteden.
Overnachting: Hotel Palo Santo | logies & ontbijt

Dag 19 | Buenos Aires

Dag vrij te besteden in Buenos Aires. Optioneel kunt u een avondje tangoshow en diner bijboeken. Onder het genot van een heerlijk diner wordt u hier getrakteerd op uitvoeringen van de beste tangodansers. Na afloop wordt u naar uw hotel terug gebracht.
Overnachting: Hotel Palo Santo | logies & ontbijt

Dag 20 | Santiago – Amsterdam

Uw Unieke Reis door Chili, Bolivia & Argentinië komt vandaag teneinde. In de ochtend heeft u nog tijd om de stad wat beter te leren kennen. U wordt daarna opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 21 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 7.180,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class 
 • 18 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 11 dagen huurauto (Cat. G: Toyota RAV 4 of een vergelijkbaar alternatief), vanuit Puerto Montt, incl. basisverzekering en grenspermissie voor grensovergang
 • alle transfers zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland 
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie 

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • eco taks in Bariloche lokaal te voldoen in Argentijnse pesos tijdens het uitchecken, ca. ARG $ 25 – 60 per persoon per nacht (ca. USD $ 1,30)
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Chili

Terug naar luxe reis Argentinië

Terug naar luxe reis Bolivia

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen