Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Nationale parken in Chili

| Sapa Pana Travel

Chili biedt een wonderschone natuur en een bloeiende biodiversiteit over een ongeloofelijke lengte van 4.300 kilometer. Het uitgestrekte Chileense land kent welgeteld 41 nationale parken verspreid van noord naar zuid met diverse ecosystemen. Ieder nationaal park gevestigd in Chili heeft zijn eigen unieke kenmerken, landschappen en dierenrijk van de surrealistische landschappen in Patagonië tot de vulkaangebieden. Bent u een fervent natuurliefhebber, avonturier of een nieuwsgierige reiziger? De nationale parken in Chili nodigen iedere reiziger uit om de schoonheid en diversiteit van de natuur te ervaren.

Villarrica Nationaal Park

Het schitterende Villarrica Nationaal Park is gelegen in het hart van Chili en is de thuisbasis van idyllische meren en grootse vulkanen. Hét hoogtepunt van het park, en letterlijk het hoogste punt, van het nationale park is de Villarrica vulkaan. Dit is een actieve stratovulkaan die trots oprijst boven het landschap. Durfals kunnen de uitdaging aangaan om deze iconische vulkaan te beklimmen en worden beloond met een fascinerende horizon uitkijkend op de meren en besneeuwde bergtoppen. Diverse wandelroutes leiden u langs sprankelende rivieren en naar verborgen watervallen. Ook heeft u de mogelijkheid te genieten van kajaktochten of mountainbike excursies terwijl u omringd wordt door de serene schoonheid. 

Torres del Paine

Torres del Paine, een van de meest spectaculaire natuurlijke juwelen van Zuid-Amerika. Dit nationale park is gelegen in het zuiden van Chili met schitterende en diverse landschappen van ongerepte schoonheid. Hét hoogtepunt van Torres del Paine zijn de indrukwekkende granieten torens die hoog boven het landschap uittorenen. Deze iconische pieken vormen een onvergetelijk silhouet tegen de helderblauwe lucht en dienen als een uitdaging voor avontuurlijke wandelaars. Wandel door de uitgestrekte valleien, langs meren en glooiende graslanden. Geniet en ervaar de met sneeuwbedekte bergtoppen en majestueuze watervallen. Elk vierkante meter in het Torres del Paine Nationaal Park zal voor een verrassing zorgen. 

Conguillo Nationaal Park

Een oase aan schoonheid vindt u in het nog onontdekte Conguillo nationale park. Het park is nog vrijwel onbekend bij toeristen waardoor u omgeven wordt door rust en stilte. Een wandeling door het park neemt u mee langs vulkanen, imposante bergen, azuurblauwe meren en weelderige bossen. Deze bossen worden araucariabossen genoemd en zijn werkelijk betoverend. De oude bomen, bedekt met mos, naaldachtige bladeren en dichte takken zorgen voor een opvallende vorm. Zeldzame vogelsoorten en kleurrijke bloemen zorgen voor een overvloed aan flora en fauna waar u prachtig kunt wandelen, mountainbiken en kajakken. 

Osorno Nationaal Park

Het Osorno Nationaal Park gelegen in het zuiden van Chili is vernoemd naar de gelijkluidende Osorno vulkaan. Deze vulkaan domineert het park met zijn perfect gevormde kegel en met sneeuw bedekte top. In het park vindt u talloze wandelroutes die u meenemen door dichte bossen, langs kronkelende rivieren en schitterende watervallen. U wordt omringd door de geluiden van natuur en de geur van frisse lucht. Naast wandelen biedt het park activiteiten zoals mountainbiken, kajakken en boottochten om de uitgestrekte meren te verkennen. Avontuur en natuur wordt naadloos gecombineerd door de schoonheid van Osorno. 

Reisvoorstel aanvragen

Heeft u vragen over een unieke en luxe actieve rondreis naar Chili, wilt u graag een op maat gemaakt reisvoorstel of wilt u een afspraak bij ons op kantoor plannen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen