Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Gezinsreis Argentinië 3 weken

21 dagen - vanaf € 7.800,- per persoon

gezinsreis - autorijden - Andesgebergte - oerwouden

 • Ga op speurtocht in Buenos Aires, of maak je eigen graffiti
 • Duik in de indianencultuur op de marktjes van Purmamarca
 • Proef de wijnen uit de twee belangrijkste wijnregio’s van het land
 • Rij door ruige bergen en bizarre landschappen in Noord Argentinië
 • Vaar tot nét onder de watervallen van Iguazú
 • Ontdek de wetlands van Esteros del Iberá

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Buenos Aires

Uw bijzondere reis door Argentinië gaat vandaag van start. U stapt in de avond in Amsterdam aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Buenos Aires. Hier arriveert u de volgende dag.

Dag 2: Buenos Aires

Bij aankomst deze ochtend op de luchthaven van Buenos Aires wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw hotel gebracht. Buenos Aires een prachtige metropool ook wel bekend als ‘het Parijs van het zuiden’. Dit vanwege de talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, restaurants en zijn kosmopolitische bevolking van overwegend Italiaanse, Spaanse, Franse, Duitse, Engelse, Oost-Europese, Arabische en Aziatische herkomst. De stad is een van de meest Europese van Zuid-Amerika en van het hele zuidelijk halfrond en vandaag heeft u de gelegenheid om nader kennis te maken met deze stad.
Overnachting: Casa Sur Palermo | logies & ontbijt

Dag 3: Buenos Aires

Vandaag wordt u meegenomen op een culinaire tour door Buenos Aires en maakt u kennis met verschillende soorten street food. Eet niet te veel bij het ontbijt, want u krijgt gegarandeerd genoeg te proeven tijdens deze tour. De meeste Argentijnen eten namelijk vrijwel niets in de ochtend, om vervolgens uitgebreid te lunchen. Samen met uw gids ontdekt u de drie favoriete gerechten van de Argentijnen, zoals de heerlijke empanadas, deegwaar gevuld met bijvoorbeeld kaas, kip, groente. Ook krijgt u choripán te proeven, een broodje met pittige worst en chimichurri. Bijna iedere verkoper heeft zijn eigen ‘geheime’ recept voor de choripán. U sluit de tour af met een heerlijk ijsje, waarbij u kunt kiezen uit ongeveer 200! verschillende smaken. Tijdens de tour vertelt de gids u ook meer over Buenos Aires zelf. Aan het einde wordt u weer teruggebracht naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. 
Overnachting: Casa Sur Palermo | logies & ontbijt

Dag 4: Buenos Aires – Salta

U wordt vandaag bij uw hotel opgehaald en meegenomen naar de luchthaven van Buenos Aires. U stapt hier aan boord bij uw binnenlandse vlucht naar Salta. Eenmaal hier aangekomen staat er een huurauto voor u klaar, waarmee u naar uw accommodatie rijdt (ca. 10 km | 20 minuten rijden). U verblijft in een sfeervolle ‘finca’ net buiten Salta. Gelegen op de met druivenranken beplante uitlopers van de Andes. U kunt hier wandelen, voortreffelijk paardrijden en in alle rust genieten van een traditionele 'parilla' (geroosterd vlees) met een goed glas wijn. Finca Valentina is een kleinschalige accommodatie met slechts 5 kamers. In de prachtige tuin ligt een onverwarmd zwembad. Geniet vanaf hier van het majestueuze uitzicht op de bergen. In de knusse keuken van de finca worden regelmatig kooklessen gegeven. Aan de grote houten tafels in de woonkamer van de finca wordt het ontbijt en diner geserveerd. Proef bij het ontbijt zeker de 'gevaarlijk lekkere' biscuitgebakjes.
Overnachting: Finca Valentina | logies & ontbijt

Dag 5 : Salta

Geniet vandaag van uw vrije dag! Vandaag heeft u de tijd om Salta en haar omgeving te gaan ontdekken. De regio heeft schitterende canyon landschappen met veelkleurige bergen, maar ook hoogvlakten (punas) met metershoge cactussen. Salta heeft een mooi historisch hart met een aantrekkelijk centraal plein, het Plaza de Armas, waaraan ook een aantal goede restaurants gevestigd zijn. U kunt een bezoek brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Salta zoals de kathedraal, de San Francisco kerk en de San Bernardo berg, vanwaar u een geweldig uitzicht heeft over de stad.
Overnachting: Finca Valentina | logsies & ontbijt

Dag 6: Salta – Purmamarca 

(ca. 210 km | 4 uur rijden)
In de ochtend ontvangt u uw huurauto bij uw accommodatie. Hiermee rijdt u in de richting van de stad Jujuy, de meest noordelijke stad, niet ver van de Boliviaanse grens. Tevens is deze plaats het hart van de meest inheemse streek van het land, het grootste deel van de bevolking is van Indiaanse afkomst. Hier proeft u de echte authentieke Andes sfeer, kenmerkend voor Peru, Bolivia en het noorden van Chili. Het einde van deze rit brengt u in de Humahuaca Vallei, een ravijn dat vanaf de grens met Bolivia naar het zuiden loopt. De Rio Grande heeft hier tienduizenden jaren geleden de basis gelegd voor dit indrukwekkende landschap. In deze vallei ligt ook het traditionele dorpje Purmamarca.
Overnachting: La Comarca | logies & ontbijt

Dag 7: Purmamarca

Deze dag is vrij gepland, zodat u op eigen gelegenheid de omgeving kunt gaan verkennen. Purmamarca ligt op 2200 meter hoogte aan de voet van de ‘Cerro de Siete Colores’, de indrukwekkende berg die daadwerkelijk 7 kleuren heeft. De kleuren in de rotsen ontstaan door oxidatie van de verschillende mineralen in de bodem: mangaan geeft een paarse kleur, koper geeft groen, klei zorgt voor een gele kleur en naargelang het ijzergehalte zijn er diverse tinten rood. U kunt ook een bezoek brengen aan het centrale plein waar vele producten worden verhandeld; poncho’s, kleden en souvenirs of het kerkje Iglesia Santa Rosa de Lima.
Overnachting: La Comarca | logies & ontbijt

Dag 8: Purmamarca – San Antonio de los Cobres

(ca. 155 km | 3 uur rijden)
U vervolgt uw weg naar San Antonio de los Cobres. Dit is een inheems bergdorpje, waar de precolumbiaanse cultuur goed bewaard is gebleven. U volgt hierbij de Ruta 51, die nog voor een gedeelte onverhard is. Onderweg passeert u de Salinas Grandes, een enorm zoutmeer. Dan vervolgt u uw weg naar uw hotel, welke gelegen is in het plaatsje San Antonio de los Cobres. Deze plek is op ongeveer 3800 meter hoogte gelegen.
Overnachting: Hotel de las Nubes | logies & ontbijt

Dag 9: San Antonio de los Cobres – Cachi 

(ca. 147 km | 3,5 uur rijden)
U rijdt vandaag vanuit San Antonio de los Cobres verder naar Cachi. Via de Ruta 40 vervolgt u uw weg richting Cachi. Onderweg naar Cachi rijdt u door Abra del Acay, ook wel bekend als het hoogste punt van de Ruta 40. Informeer vorraf naar de wegcondities van deze route, aangezien het slecht begaanbaar kan zijn en in dat geval kunt u beter via Salta rijden. Cachi staat bekend om de mooie koloniale uitstraling, de goede wegen en de voorname gebouwen  die een verhaal vertellen van een relatief welvarend verleden in de handel en bestuur. Deze geschiedenis vindt u tevens terug in het museum Arquelógico Pío Pablo Díaz. Naast dit museum bevinden zich in dit plaatsje nog enkele andere interessante bezienswaardigheden
Overnachting: La Merced del Alto | logies & ontbijt

Dag 10: Cachi – Cafayate

(ca. 170 km | 5 uur rijden)
Vandaag rijdt u door de bergen naar Cafayate. Het droge landschap en de enorme hoeveelheid zon die hier schijnt, maken dit gebied uitermate geschikt voor wijnteelt. Aan het einde van uw rit komt u aan in Cafayate met haar groene, uitgestrekte wijngaarden.
Overnachting: Patios de Cafayate | logies & ontbijt

Dag 11: Cafayate

U heeft vandaag een vrije dag in Cafayate. Cafayate is een klein gezellig stadje omringd door mooie bergen, wijnvelden en bodega's. Er hangt een ontspannen en gemoedelijke sfeer. U kunt een bezoek brengen aan het centrale plein Plaza San Martin. Hier vindt u leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. Alles is binnen loopafstand, zelfs een aantal bodega's waar u gratis een rondleiding kan krijgen en wijn mag proeven. U kunt ook een bezoek brengen aan de Quebrada de las Flechas, dit is een woestijn van quartz as en rotsen bedekt met modder van een oud meer, het resultaat van 500 miljoen jaar geologische evolutie.
Overnachting: Patios de Cafayate | logies & ontbijt

Dag 12: Cafayate – Puerto Iguazu

(ca. 190 km | 4 uur rijden)
In de ochtend rijdt u naar de luchthaven van Salta. De weg naar Salta is een van de mooiste wegen, met prachtige uitzichten, om te rijden in het noordwesten van Argentinië. Tijdens uw terugreis richting Salta rijdt u door de Quebrada de las Conchas kloof, welke bestaat uit 55 kilometer van schilderachtige rotsformaties, gedateerd van veertig tot honderd miljoen jaar oud. De geologische formaties als de Yacoraite of de Pirguas zijn hier van groot belang. Bij aankomst op de luchthaven levert u uw huurauto weer in en stapt u aan boord bij uw binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazu. Bij aankomst wordt u door een medewerker ter plaatse welkom geheten en naar het hotel gebracht.
Overnachting: LOI Suites Puerto Iguazu | logies & ontbijt

Dag 13: Puerto Iguazu

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Wanneer u van boven recht in de “Garganta del Diablo” (Duivelskeel) kijkt, begrijpt u meteen hoe dit gedeelte aan haar naam gekomen is. Hier laat de natuur haar ware aard zien. Het is echt een unieke ervaring om zo dicht op deze waterval te staan. U zult dit overigens wel met een nat pak moeten bekopen, maar in de vorm van de zon zorgt de natuur ook weer voor een droog pak!
Overnachting: LOI Suites Puerto Iguazu | logies & ontbijt

Dag 14: Puerto Iguazú 

U wordt vandaag in uw hotel opgehaald en samen met uw gids brengt u een bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Het woord Iguaçu betekent "groot water" in de inheemse taal Tupi-Guarani. Foz do Iguaçu bestaat uit ongeveer 275 watervallen en deze zijn het beste in de ochtend te bezoeken omdat de lichtinval op het water dan op haar mooist is. Wanneer de zon opkomt, verschijnen er aan alle kanten regenbogen. Er loopt een pad tot helemaal onderaan de naar beneden denderende watermassa met diverse mooie uitkijkpunten. Na afloop wordt u weer naar uw hotel gebracht.
Overnachting: LOI Suites Hotel Iguazú | logies & ontbijt

                          

Dag 15: Puerto Iguazú – Puerto Valle

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en per privé transfer naar uw volgende bestemming gebracht. De komende nachten verblijft u in de Puerto Valle Lodge, een kleinschalige lodge prachtig gelegen te midden van een indrukwekkend landschap met lagunes, moerassen, bossen én de Paraná rivier. Estancia Puerto Valle werd in 1868 opgericht, toen de Italiaanse zeeman Bernadino Valle het landgoed kocht om hier zijn veeteelt en transport bedrijf te starten. Tegenwoordig houden zijn nazaten zich bezig met duurzame productie, bosbouw en veeteelt en faciliteren zij het kaaimannen rehabilitatie project Yacaré Porá.
Overnachting: Puerto Valle Lodge | volpension

Dag 16 & 17: Puerto Valle 

Deze dagen maakt u gebruik van de excursies die door uw accommodatie worden aangeboden om kennis te maken met het gebied. Het gebied van Esteros del Iberá is, na de Pantanal in Brazilië, het op één na grootste moerasland ter wereld, met een totale oppervlakte 15.000 tot 20.000 km². Lange tijd was deze regio zeer slecht toegankelijk. Pas sinds een paar jaar wordt deze regio meer 'ontdekt'.
Overnachting: Puerto Valle Lodge | volpension

Puerto Valle

Hotel Puerto Valle is een kleinschalig boetiekhotel gelegen aan de oevers van de Parana-rivier. Door de rustige locatie te midden van de prachtige natuur is het een ideale uitvalsbasis is voor reizigers die op zoek zijn naar ontspanning en avontuur. Met stijlvolle kamers, uitstekende gastronomie en een breed aanbod aan activiteiten, biedt hotel Puerto Valle een onvergetelijke ervaring voor gasten die op een intieme manier willen genieten van de schoonheid van de Argentijnse natuur en cultuur.

Dag 18: Puerto Valle – Buenos Aires

Uw verblijf in het natuurgebied van Esteros del Ibera komt teneinde. U wordt naar de luchthaven van Posadas gebracht, vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Buenos Aires. Eenmaal hier aangekomen wordt u door een van onze plaatselijke medewerkers naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Casa Sur Palermo| logies & ontbijt

Dag 19: Buenos Aires

Deze dag staat er een Graffiti en Street Art tocht op het programma. Onder begeleiding van een deskundige Engelssprekende gids maakt u nader kennis met een aantal bekende en minder bekende straten van Buenos Aires. Allereerst bezoekt u het MALBA museum, het museum heeft 270 kunstwerken van moderne en hedendaagse Latijns-Amerikaanse kunstenaars, waaronder Frida Kahlo, Diego Rivera en Fernando Botero. Hierna wordt u meegenomen door de straten van Palermo waar u prachtige graffiti kunstwerken zult zien. in vele van deze kunstwerken zijn politieke of sociale thema's verwerkt.
Overnachting: Casa Sur Palermo| logies & ontbijt

Dag 20: Buenos Aires – Amsterdam

U wordt vandaag bij het hotel opgehaald en naar de internationale luchthaven gebracht voor uw internationale terugvlucht naar Nederland.

Dag 21: Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 7.800,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 18 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 9 dagen huurauto (Cat. E: Renault Duster of vergelijkbaar alternatief) incl. GPS en basisverzekering
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • city taks in Buenos Aires, lokaal te voldoen tijdens het uitchecken, ca. USD $ 1,50 per persoon per nacht
 • eco taks in Puerto Iguazu – lokaal te voldoen in Argentijnse pesos tijdens het uitchecken, ca. ARG $ 50,- per persoon per nacht. ARG $ 50 = ca. USD $ 1,50
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Argentinië

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen