Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Het beste van Chili

20 dagen - Vanaf € 9.760,- per persoon

autorijden - Patagonië - Andes

 • Geniet van een kakelverse Caldillo Marino (vissoep) op de markt van Santiago
 • Verken de roodkleurige rotsformaties in de gortdroge Atacama woestijn
 • Wandel door ontzagwekkende landschappen van Torres del Paine
 • Sta oog in oog met de Moai, de beelden op Paaseiland
 • Drink een goed glas wijn in de bekendste wijnregio van Chili

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam - Santiago

Uw bijzondere reis door Chili gaat vandaag van start. U stapt in Amsterdam aan boord van uw intercontinentale vlucht naar de Chileense hoofdstad Santiago, waar u de volgende ochtend aankomt. 

Dag 2 | Santiago

U arriveert vandaag in Santiago. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding, waarop u even kunt bijkomen van uw vlucht en/of alvast kennis kunt maken met de stad. U verblijft in de sfeervolle wijk Lastarria, het hart van de stad Santiago, met diverse restaurants en musea in de directe omgeving. Lastarria was tot een jaar of 15 geleden nog een verpauperde wijk, maar nu is het een aangename wijk met vele leuke boetiekwinkeltjes, uitstekende restaurants en hippe hotels. Tip:  Verwen uzelf met een avondje in restaurant Bocanariz; een trendy restaurant waar 300 wijnen per glas gedronken, maar ook geproefd (in halve glaasjes) kunnen worden. Een perfect restaurant op loopafstand van uw hotel.
Overnachting: Hotel Altiplanico Bellas Artes | logies & ontbijt

Dag 3 | Santiago - Calama - San Pedro de Atacama

Vandaag vliegt u naar het noorden van Chili. U wordt in uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Santiago gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Calama. Bij aankomst in Calama wordt u naar San Pedro de Atacama gebracht. San Pedro is een pittoresk dorp op 2.440 meter boven zeeniveau midden in een groene oasis. Aan het einde van de middag brengt u in internationaal gezelschap en onder begeleiding van een Engelssprekende gids een bezoek aan de Vallei van de Maan (Valle de la Luna). Het landschap werd tussen 250 en 200 miljoen jaar geleden gevormd, toen alle continenten nog verenigd waren. Het gebied stond onder water en vormde een gigantische binnenzee. Door het verschuiven van tektonische platen, werd dit gebied omhoog geduwd en kwam het gebied droog te liggen, waarna het veranderde in één van de droogste plekken op aarde. Dit is de reden dat er in het landschap enorm veel fossielen gevonden worden van prehistorische planten en dieren, die hier miljoenen jaren geleden in de zee leefden. Voor wetenschappers, die onderzoek doen naar de geschiedenis van onze planeet is deze regio daarom van eminent belang.   De ondergaande zon tovert de bizarre rotsformaties om in een palet van ontelbare roodschakeringen, die elk moment weer veranderen. U zult een zandduin beklimmen om dit spektakel mee te maken. Na afloop wordt u naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: Hotel Kimal | logies & ontbijt

Dag 4 | San Pedro de Atacama

Na het ontbijt brengt u in internationaal gezelschap (maximaal 10 reizigers) onder begeleiding van een Engelssprekende gids een bezoek aan enkele bezienswaardigheden rondom San Pedro de Atacama. Allereerst wordt u meegenomen naar de archeologische site Yerbas Buenas, gelegen op 68km van San Pedro. In dit gebied zult u versteld staan van de indrukwekkende variëteit aan petrogliefen in de rotsen. Na dit bezoek gaat u verder naar de Regenboog Vallei, een gebied dat omringd wordt door prachtige heuvels en veelkleurige rotsformaties. U heeft de tijd om deze ongelooflijke plek te ontdekken en natuurlijk mooie foto’s te maken. In de middag brengt u een bezoek aan Toconao, een dorpje waar de lokale bevolking voornamelijk witte vulkanische stenen beelden vervaardigen. U gaat verder naar de enorme Atacama Zoutvlakte, een binnenzee die miljoenen jaren geleden is gevormd. De uitgestrekte leegte van witte zoutkorsten, gestrekt in de verte zo ver uw ogen kunnen bereiken. Het is een van de meest spectaculaire landschappen in Chili. U brengt een bezoek aan de Chaxa lagune, waar u drie verschillende soorten flamingos en andere dieren die in de zoutlagunes leven kunt bewonderen. Geniet van de zonsondergang op de zoutvlakte en laat u verbazen over de prachtige veranderende kleuren van het landschap om u heen. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Hotel Kimal | logies & ontbijt

Dag 5 | San Pedro de Atacama

U vertrekt in alle vroegte voor zonsopgang naar de El Tatio geisers. Vrij vertaalt betekent El Tatio peetoom. Het geiserveld is gelegen in het Andesgebergte in het noorden van Chili op 4.200 meter hoogte. Met meer dan 80 actieve geisers, is El Tatio het grootste geiserveld op het zuidelijk halfrond en het op twee na grootste ter wereld. Het is, vooral bij zonsopgang, een fantastisch schouwspel. U heeft hier de tijd om te genieten van dit bijzonder natuurfenomeen. Hierna rijdt u naar het dorp Machuca, een rustplaats voor de lama caravans van vroeger. In de middag keert u terug naar San Pedro de Atacama en heeft u de middag ter vrije besteding.
Overnachting: Hotel Kimal | logies & ontbijt

Dag 6 | San Pedro de Atacama - Calama - Santiago

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Calama gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Santiago. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht. Santiago biedt de charme en cultuur van Latijns-Amerika met een interessante mix van koloniale, Victoriaanse en hypermoderne gebouwen. In het echte stadshart vindt u het centrale plein Plaza de Armas, met haar koloniale gebouwen en kathedraal, ongeveer 5 blokken ten zuiden van de Rio Mapocho die van oost naar west slingert en de stad door tweeën splitst. Tevens vindt u het presidentiële paleis La Moneda, het Chileense Parlementsgebouw en de heuvel Santa Lucia, de plek waar deze stad gesticht is. In de avond kunt u genieten van tal van goede restaurants en leuke barretjes die de stad rijk is.
Overnachting: Hotel Altiplanico Bellas Artes | logies & ontbijt

Dag 7 | Santiago

Santiago is een bruisende stad vol leven. Op de hoeken van de straat vindt u vele lokale straatverkopers die met  trots hun ambachtelijke producten of lokale lekkernijen laten zien, zoals mote con huesillo (traditioneel toetje met siroop, perziken en gerst) of handgemaakte sopaipillas (gefrituurd deeg) welke traditioneel worden geserveerd met pebre (een Chileense specerij). Samen met uw gids vertrekt u vandaag naar het centrum van Santiago, waar u een bezoek gaat brengen aan de markten La Vega Central en Mercado Central. Dit zijn de bekendste markten van Santiago. Uiteraard kunt u hier verschillende, wellicht voor u onbekende, fruit en groente proeven. De gids zal u meer vertellen over de architectuur van de Mercado Central, maar ook over de geschiedenis van het gebouw uit 1872. U krijgt de gelegenheid om verschillende verse vissen en zeevruchten te proeven, die eerder die dag gevangen zijn. Hierna keert u terug naar uw hotel en heeft u de middag ter vrije besteding. Voor prachtige uitzichten over de stad en de Andes moet u naar de top van de Cerro San Christóbal of breng een bezoek aan de hoogste toren van Santiago; Gran Torre de Santiago. Bezoek de top van de toren net voordat de avond valt. Zo ziet u de zon achter de hoge bergen van de Andes zakken wat zorgt voor een prachtig kleurenspel totdat alle lichtjes in het centrum aangaan
Overnachting: Hotel Altiplanico Bellas Artes | logies & ontbijt

Dag 8 | Santiago - Punta Arenas - Torres del Paine

U verruilt Santiago voor het uiterste zuiden. U wordt in uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Santiago gebracht. Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Punta Arenas. Na aankomst in Punta Arenas wordt u welkom geheten door een van de medewerkers van uw accommodatie en samen met andere hotelgasten reist u verder naar uw accommodatie in het nationale park Torres del Paine. Onderweg naar Hotel Las Torres brengt u een bezoek aan Estancia Cerro Negro, gelegen op de route tussen Punta Arenas en het nationaal park Torres del Paine. Deze estancia is de perfecte locatie om een traditionele lamsbarbecue te nuttigen en kennis te maken met het levensstijl op een authentieke estancia in Patagonië. Cerro Negro (zwarte berg) is al sinds 1944 eigendom van de familie Kusanovic, toen Antonio Kusanovic Jersic het landgoed kocht nadat hij emigreerde vanuit Kroatië. De nog steeds in werking zijnde estancia is 6.000 hectare groot en u vindt hier tussen de 2.000 en de 4.000 schapen (afhankelijk van het seizoen) en 300 runderen. De schapen worden meestal een keer per jaar geschoren en elke schaap zorgt voor ca. 4,5 kg aan wol. Een goede scheerder kan tussen de 200 en de 250 schapen per dag scheren. Afhankelijk van uw aankomsttijd in Punta Arenas kunt u lunchen of een klein hapje eten in Cerro Negro en ziet u hoe behendige scheerders het wol van de schapen scheren. U kunt hier rondlopen en een kijkje nemen bij het oude huis, dat tegenwoordig dient als een soort museum en nog steeds veel elementen heeft van de jaren ’40 toen de estancia werd gebouwd. Hierna wordt u meegenomen naar Hotel Las Torres. Deze accommodatie heeft een strategische locatie, bij het startpunt van de belangrijkste wandelpaden in het park. Vanuit het hotel is het ca. 8 uur lopen naar de basis van de bekende drie torens (Las Torres), welke u te voet of deels te paard kunt belopen. Vanuit Las Torres ziet u niet meteen de drie torens omdat deze verscholen zijn achter de Almirante Nieto berg. Afhankelijk van de weersomstandigheden ziet u de toppen van de drie torens.
Overnachting: Hotel Las Torres | volpension incl. aangeboden activiteiten in internationaal gezelschap 

Dag 9 en 10 | Torres del Paine 

Deze dagen geniet u van uw verblijf in Torres del Paine. Dit Nationale Park in Patagonië geldt als één van de meest bijzondere ongerepte natuurgebieden ter wereld. Vanwege haar unieke flora, fauna en spectaculaire landschappen is het toegevoegd aan de Unesco lijst van Werelderfgoed (1978).  Het gebied heeft prachtige kliffen, rotsen, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en lagunes. De Grey, Tyndall en Balmaceda gletsjers zijn overblijfselen van een ooit veel uitgebreider systeem. Wanneer u het park op een actievere wijze wilt ontdekken, kunt u kiezen voor een trekking, paardrijden en/of klimmen. Tijdens uw verblijf in Hotel Las Torres kunt u gebruik maken van de verschillende activiteiten die door uw hotel worden aangeboden. De activiteiten kunnen bestaan uit een volledige dag of een halve dag.
Overnachting: Hotel Las Torres | volpension incl. aangeboden activiteiten in internationaal gezelschap 

Dag 11 | Torres del Paine - Punta Arenas - Santiago

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Punta Arenas gebracht vanwaar u per binnenlandse vlucht weer terugreist naar Santiago. U overnacht hier in een airport hotel zodat u de volgende dag op tijd vanuit uw hotel naar de incheckbalie kunt lopen voor uw binnenlandse vlucht naar Paaseiland.
Overnachting: Holiday Inn Santiago | logies & ontbijt

Dag 12 | Santiago - Paaseiland

Na het ontbijt loopt u naar de incheckbalie voor uw binnenlandse vlucht naar Paaseiland. U vliegt in ca. 5 uur van Santiago naar Paaseiland. Het eiland is wereldberoemd om de fascinerende Moai beelden van de Rapa Nui cultuur, die over heel het eiland zijn terug te vinden. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Paaseiland wordt u op traditionele wijze begroet met een bloemenkrans. Vervolgens wordt u (mogelijk met andere reizigers) onder begeleiding van een Engelssprekende gids naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de nabijgelegen kerk en het dorp. Hier ziet u katholieke en inheemse symbolen en beelden. Naast de kerk vindt u een lokale markt en museum waar veel Rapa Nui voorwerpen te zien zijn.
Overnachting: Hotel Puku Vai | logies & ontbijt

Paaseiland

Paaseiland, ofwel Rapa Nui, ligt in de Stille Oceaan, op 3700 kilometer van het Chileense vasteland en is daarmee de meest afgelegen plek ter wereld. Paaseiland, in grootte vergelijkbaar met Texel, heeft ruim 5000 inwoners. Het eiland werd in 1722 op Eerste Paasdag door de Nederlander Jacob Roggeveen ontdekt. Hoewel Paaseiland behoort tot Chili, stammen de Paaseilanders af van de Polynesiërs. Zij zetten hier waarschijnlijk in de vierde eeuw van onze jaartelling voor het eerst voet aan wal.

Deze eerste bewoners zijn waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de realisatie van de rotssculpturen 'Moai' die over het gehele eiland te vinden zijn. Over hoe deze gigantische beelden echter gerealiseerd zijn, lopen de meningen momenteel nog steeds uiteen. De Moai kan tot ruim 9 meter hoog zijn en staan op een platform (ahu) met hun gezicht richting het binnenland. De Moai stellen de voorouders voor, die om vruchtbaarheid smeken. Voortplanting was op een zo extreem geïsoleerd eiland als dit cruciaal om te overleven. 

Dag 13 | Paaseiland

Deze dag krijgt u veel informatie te horen over de oude cultuur van het eiland Rapa Nui. U vertrekt met uw gids richting het zuiden, waarbij prachtige uitzichten te zien zijn over de zwarte vulkanische kustlijn en de Stille Oceaan. Uw eerste stop is bij Hanga Te’e, waar u een verscheidenheid aan omgevallen Moai beelden van Ahu Vaihu te zien zijn. Hierna reist u verder naar Rano Raraku. Deze vulkaan is de thuisbasis van een oude steengroeve die steen leverde waaruit ongeveer 95% van de sculpturen van het eiland zijn gemaakt. Dan is het tijd om te lunchen en de omgeving te verkennen. Vervolgens gaat u naar uw volgende hoogtepunt, Ahu Tongariki. Dit is de grootste gerestaureerde Ahu op Paaseiland en deze beschikt over 15 moais naast elkaar op een platform. U rijdt verder naar de oostkust en komt u aan bij Te Pito o Te Henua, dat wordt gezien als de ‘navel van de wereld’ met de nabijgelegen Ahu Te Pito Kura. Als laatste wordt u meegenomen naar het strand van Anakena, bekend om haar mooie witte zandstranden met palmbomen. Nadat u de nabijgelegen gerestaureerde Ahu Nau Nau bezoekt heeft u nog even de tijd om te ontspannen of een verfrissende duik te nemen in de warme wateren van de Stille Oceaan. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Hotel Puku Vai | logies & ontbijt

Dag 14 | Paaseiland

Na het ontbijt wordt u door uw gids in uw hotel opgehaald en meegenomen naar Rano Kau, een uitgestorven vulkaan. Onderweg geniet u van mooie panoramische uitzichten op het eiland en maakt u een korte stop bij het uitkijkpunt met een kratermeer. Hierna reist u verder naar het ceremoniële dorp van Orongo. Dit dorp is het ceremoniële centrum van de mythe van de “Vogelman”, welke begon toen de oorspronkelijke bewoners van Paaseiland stopten met het maken van de beelden. Uw gids vertelt u van alles over deze boeiende geschiedenis en cultuur van het eiland. Vanaf het kratermeer heeft u een mooi uitzicht op de drie eilandjes voor de kust van Paaseiland. Daarnaast kunt u hier rotstekeningen zien. Vervolgens rijdt u de vulkaan omlaag naar de Ahu Vinapu, waar u een Ahu ziet dat interessante steenhouwerij bevat, sommige geloven dat hier wellicht een connectie gezien kan worden met de meer hoekige stenen die in Peru te vinden zijn. Voordat u terugkeert naar uw hotel voor de lunch bezoekt u een grot waar u interessante muurschilderingen kunt zien. In de middag bezoekt u Ahu Akivi met zijn zeven prominente Moais beelden. Hier vindt u de enige plek op het eiland wat niet aan de kust ligt en de enige beelden die niet naar de kust staan gekeerd, maar die uitkijken over het dorp. De legende verteld dat deze beelden de zeven ontdekkingsreizigers vertegenwoordigen die door de overleden koning Hotu Matua naar Rapa Nui werden gestuurd. Vanuit hier reist u verder naar Hanga Poukura, een buitengewone Ahu-site waar een aantal gevallen Moai beelden. Hierna bezoekt u de belangrijkste steengroeve van Puna Pau, die de enige bron was voor de rode scoria die de Rapa Nui gebruikten om de Pukao te kerven. Voordat u terugkeert naar uw hotel bezoekt u de ceremoniële site van Tahai met drie Ahus.
Overnachting: Hotel Puku Vai | logies & ontbijt

Dag 15 | Paaseiland - Santiago 

Uw verblijf op Paaseiland komt deze dag teneinde. U wordt opgehaald in uw hotel en naar de luchthaven van Paaseiland gebracht vanwaar u terugvliegt naar Santiago. Hier zult u in de avond arriveren. Bij aankomst op de luchthaven overnacht u nogmaals in het airport hotel, zodat u de volgende ochtend uw huurauto kunt ophalen en verder kunt reizen naar de wijnregio.
Overnachting: Holiday Inn Santiago | logies & ontbijt

Dag 16 | Santiago - Colchagua Vallei (ca. 200 km / 3 uur rijden)

In de ochtend haalt u uw huurauto op en rijdt u naar een van de wijnregio’s van Chili. U verblijft in Viña la Playa, gelegen op 200 km ten zuiden van Santiago, op een terrein met 250 hectare aan wijngaarden in het hart van de Colchagua Vallei. Dit is één van de bekendste wijnregio's van Chili. Hier worden prachtige volle Cabernet, Carmenère, Syrah en Malbec wijnen geproduceerd; mondiale prijswinnaars! Uw accommodatie heeft 11 kamers en beschikt over een restaurant dat het beste Chileens eten combineert met producten uit het gebied.
Overnachting: Viña La Playa | logies & ontbijt

Dag 17 en 18 | Colchagua Vallei

Deze dagen zijn vrij gepland. U kunt hier tot rust komen in de omgeving, wandelingen maken door de tuinen en wijngaarden of erop uit trekken met uw huurauto. Een fijne afsluiter van uw reis door Chili.
Overnachting: Viña La Playa | logies & ontbijt

Dag 19 | Colchagua vallei - Santiago - Amsterdam

Uw Unieke Reis door Chili is helaas voorbij. U rijdt naar de luchthaven van Santiago en levert uw huurauto in. Vervolgens stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag zult arriveren.

Dag 20 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

 

Reissom

Vanaf € 9.760,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
  (excl. retourvlucht Santiago - Paaseiland omdat de prijs hiervan teveel fluctueert)
 • 18 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 4 dagen huurauto (cat. C: Toyota Yaris Sedan of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering, welke u ophaalt en inlevert op de luchthaven van Santiago
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • binnenlandse vlucht Santiago - Paaseiland - Santiago, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Chili

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen