Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

20 daagse natuurreis Brazilië

20 dagen - vanaf € 9.650,- per persoon

natuur - actief - dierenleven - Pantanal - strand

 • Geniet van fabuleuze uitzichten vanaf de kliffen in Chapada dos Guimarães
 • Ga op zoek naar het rijke wildleven in de Pantanal
 • Verdiep uzelf in de geluiden van het Amazone regenwoud
 • Bezoek het Atlantisch regenwoud Tijuca in Rio de Janeiro
 • Onthaast in stijl op tropisch eiland Fernando de Noronha

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam – São Paulo

Vandaag begint uw unieke reis door Brazilië. U stapt aan boord van uw vlucht naar de Braziliaanse stad São Paulo. Eenmaal aangekomen wordt u door één van onze lokale medewerkers vanuit de luchthaven naar uw accommodatie gebracht. U verblijft nabij de luchthaven zodat u de volgende ochtend naar uw volgende bestemming kunt reizen.
Overnachting: Mercure Guarulhos Aeroporto | logies & ontbijt

Dag 2 | São Paulo - Cuiabá - Chapada dos Guimarães

In de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van São Paulo gebracht om een binnenlandse vlucht naar Cuiabá te nemen. Bij aankomst wordt u door een van onze lokale medewerkers meegenomen naar uw accommodatie. U verblijft de komende dagen in Pousada do Parque, een ecologische lodge gelegen in het gebied van nationaal park Chapada dos Guimãeres op 750 meter hoogte en een privéterrein van 500 hectare. Op de hoogvlakte, met een gemiddelde hoogte van 800 meter, ligt het in 1827 door Jezuïeten gestichte dorpje. Voor veel welgestelde Brazilianen is het een geliefd toevluchtsoord, omdat het door de hoogte koeler is. De schitterende natuur van het nationale park met spectaculaire stijlwanden, fabelachtige uitzichten, watervallen en de rust zorgen voor een aangename tijd. 
Overnachting: Pousada do Parque | logies & ontbijt

Dag 3 | Chapada dos Guimarães

Na het ontbijt gaat u het nationale park Chapada dos Guimarães samen met uw Engelssprekende gids verkennen. Na 5 kilometer met de auto begint u aan een wandeling in het midden van het savanneachtige gebied. U passeert de oude dienstweg, rotsformaties, talloze watervallen en grotten. U wandelt door de kenmerkende rotsachtige velden en hoge bergplateaus van 600 meter tot 800 meter. De schilderachtige paden leiden u door een overvloed aan flora en fauna. Tijdens uw wandeling kunt u zwemmen in de belangrijkste watervallen van het park en een bezoek brengen aan de Cidade das Pedras, letterlijk vertaald de stad van de stenen en is een kleine zandstenen grot uitgehouwen door de rivier. Volgens de legende diende deze plek als schuilplaats voor de Coluna Prestes (een sociale rebellenbeweging) tijdens de militaire opstanden van de jaren '20 van de vorige eeuw, maar ook voor voortvluchtige slaven. Tegenwoordig is het een schuilplaats voor vleermuizen en andere kleine dieren.
Overnachting: Pousada do Parque | logies & ontbijt

Dag 4 | Chapada dos Guimarães

Vandaag gaat u naar het uitkijkpunt van Cidade de Pedra, gelegen op de top van de hoogste kliffen in de omgeving. Vervolgens gaat u naar Vale do Rio Claro dat een zeer gevarieerde vegetatie heeft en waar u een verfrissende duik in het kristalwater van Poço Azul en Poço Verder op u wacht. U eindigt bij het uitzichtpunt in Crista de Galo, vanwaar u een prachtig panorama uitzicht op het park heeft.
Overnachting: Pousada do Parque | logies & ontbijt

Dag 5 | Chapada dos Guimarães - Cuiabá - Alta Floresta

Vanuit uw accommodatie in Chapada dos Guimarães wordt u naar de luchthaven van Cuiabá gebracht, vanwaar u naar het Zuidelijke Amazone gebied reist. U neemt een binnenlandse vlucht naar Alta Floresta. Na aankomst op het vliegveld wordt u warm ontvangen door een lokale medewerker van uw lodge en naar uw lodge gebracht. Onderweg rijdt u door een gevarieerd landschap en spot u vele vogels maar ook capibara’s en kaaimannen. De Cristalino lodge, met slechts 16 gastenverblijven, is onderdeel van het Cristalino reservaat. Een gebied met primair regenwoud, dat qua oppervlakte ongeveer twee keer zo groot is als Manhattan. De lodge ligt direct aan de kristalheldere Cristalino rivier en is alleen per boot bereikbaar. In dit gebied treft u een zeer gevarieerde flora & fauna. Onder andere bijzondere bomen, orchideeën en bromelia’s, maar ook vele unieke diersoorten zoals capibara’s, jaguars, vleermuizen, reptielen, vissen, vlinders en diverse insecten.
Overnachting: Cristalino Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 6 & 7 | Alta Floresta

Deze dagen kunt u genieten van de omgeving waarin u verblijft. U kunt deelnemen aan een van de vele excursies die door uw accommodatie worden aangeboden. De Cristalino Jungle Lodge biedt een van de meest unieke en spannendste mogelijkheden voor het observeren van wilde dieren, met een grote verscheidenheid aan hoge en lage zones. Tijdens de activiteiten bewondert u verschillende soorten bossen, meren, micro-leefomgevingen, maar ook ongeveer 600 soorten vogels en diverse neo-tropische fauna. Van de vleesetende roofdieren aan de top van de voedselketen, zoals de jaguar, harpij en reuzenotter tot aan de planteneters op de bodem van de piramide, zoals de capibara en agouti. Alle organismen zijn al miljoenen jaren aan het evolueren en die maken de amazone zo uniek! De locatie nabij de kruising van twee rivieren – de één een "White-water" en de andere een "Black-water" rivier  zorgt voor een combinatie van twee verschillende bodemtypes dat zich op zijn beurt vertaalt in een enorme diversiteit aan flora en fauna. Ontmoetingen met een jaguar of een harpy zijn afhankelijk van doorzettingsvermogen en geluk, maar komen op vrij regelmatige basis voor.
Overnachting: Cristalino Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 8 | Alta Floresta - Cuiabá – Pantanal

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Alta Floresta gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Cuiabá. Vervolgens wordt u bij aankomst ontvangen door een medewerker van uw lodge en wordt u meegenomen naar uw accommodatie in de Pantanal. U verblijft in een zeer ongerept natuurgebied gelegen op 132 kilometer van de stad Cuiabá. De weg naar de lodge is al een belevenis op zich, want onderweg zult u (met een beetje geluk) al heel veel dieren zien, zoals capibara’s, hyacinth ara’s en kaaimannen. U verblijft in de Araras Eco lodge. Hier bevinden zich nesten van Hyacint ara’s, waardoor uw kans om deze dieren te zien groot is! Het team van professionele gidsen staat dag en nacht voor u klaar om op ontdekking te gaandoor het indrukwekkende natuurgebied! Heeft u behoefte aan ontspanning dan kunt u tussen de activiteiten door ook een verfrissende duik in het zwembad van de lodge nemen.
Overnachting: Pousada Araras Eco Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 9 & 10 | Pantanal

De komende dagen wordt u begeleidt door professionele gidsen om de bijzondere omgeving te verkennen. Meestal vertrekt u vroeg in de ochtend bij zonsopgang of gaat u op pad tijdens de zonsondergang, zodat u de grootste kans heeft om wilde dieren te spotten, aangezien zij rond deze tijdens actief worden. De Pantanal is ná het Amazonewoud Brazilië ‘s belangrijkste natuurgebied is. Het is een soort seizoen moeras dat voor de helft van het jaar onder water staat en voor de andere helft droog valt. In de regentijd stroomt water van de omliggende gebieden de Pantanal in, als in een soort van kom vorm die in het regenseizoen langzaam maar zeker volloopt. Als het water er 'geleidelijk' weer uit stroomt, blijven de voedingsstoffen achter die de Pantanal tot een biologisch zeer rijk gebied maken. De rivieren barsten van de vis en de oevers daardoor van de watervogels en kaaimannen. Andere karakteristieke dieren van de Pantanal zijn de reuzenmiereneter, de reuzenotter, de anaconda, de capibara en de prachtige hyacinth ara.
Overnachting: Pousada Araras Eco Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 11 | Pantanal - Cuiabá - Rio de Janeiro

Vandaag wordt u door een medewerker van uw lodge naar de luchthaven van Cuiabá gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar de schitterende stad, Rio de Janeiro. U verblijft in het kleinschalige boetiekhotel Chez Georges in de sfeervolle wijk Santa Teresa gelegen op een heuveltop tussen het centrum van de stad en het prachtige en bruisende Copacabana strand. Uw hotel is een villa gebouwd aan de rand van een beschermd bos. U heeft vanuit hier een adembenemend uitzicht op de suikerbroodberg, de baai van Guanabara en de vele dakterrassen van de stad. In de villa zijn vele sporen van Wladimir Alves de Souza terug te vinden. Hij is een van de bekendste architecten van het Braziliaanse Modernisme en heeft samen met Mies van der Rohe, Le Corbusier en Oscar Niemeyer de villa waarin u verblijft ontworpen.
Overnachting: Chez Georges | logies & ontbijt

Dag 12 | Rio de Janeiro

U bezoekt vandaag het beeld van Christus de Verlosser een van de bekendste en meest bezochte monumenten ter wereld. Gelegen bovenop de Corcovado berg, op een hoogte van 710 meter. Een tandradbaan brengt u naar de voet van het beeld, de trein verlaat de wijk Cosme Velho en beklimt de steile hellingen van het Tijuca Woud. Gelegen rond de basis van Corcovado en met vele bronnen en watervallen, werd dit dichte bos in het begin van de jaren zestig uitgeroepen tot Nationaal Park. Na de afdaling stopt u even bij het Mário Filho Stadion, wereldwijd bekend als Maracanã, en de Sambódromo. Het is ontworpen door Oscar Niemeyer en bekend als het podium voor de grootste en meest flamboyante carnavalsviering in Brazilië.
Overnachting: Chez Georges | logies & ontbijt

Dag 13 | Rio de Janeiro

Vandaag gaat u op pad met een van onze lokale gidsen. U brengt een bezoek aan Tijuca, 's werelds grootste en meest sierlijke stadsbos met een oppervlakte van 33 vierkante kilometer, gelegen in het kloppende hart van Rio de Janeiro. U combineert deze tour met één van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van de stad; het Moreira Salles Instituut. Dit is een tentoonstellingscentrum van fascinerende fotografische beelden, literatuur, film en muziek, allemaal gehuisvest in wat algemeen wordt beschouwd als een mijlpaal van de moderne Braziliaanse architectuur. De reis naar Tijuca is op zich al een leuke ervaring, want de route is bezaaid met prachtige uitzichten, gevarieerde wijken en meer dan één van de grote architectonische bezienswaardigheden van Rio. U kunt genieten van pittoreske uitzichten op het strand vanuit de wijk São Conrado voordat u arriveert bij Barra da Tijuca, een plaats die beroemd is geworden door de Olympische Spelen in Rio. Bij aankomst in het Tijuca woud brengt u eerst een bezoek aan de Cascatinha waterval. Het woud is de thuisbasis van een diversiteit aan flora en fauna. Kijk om u heen en zie apen door de bomen slingeren of leguanen, slangen en talloze vogels.
Overnachting: Chez Georges | logies & ontbijt

Dag 14 | Rio de Janeiro - Fernando de Noronha

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Fernando de Noronha. Bij aankomst op het eiland wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht. Fernando de Noronha, een idyllische archipel, van 21 vulkanische eilanden, gelegen op een kleine 350 kilometer van de kust. De eilandengroep is eigenlijk een aantal vulkaantoppen bij elkaar, die boven de waterspiegel van de Atlantische Oceaan uit stijgen. De vulkaantoppen zijn overwoekerd met ongerept tropisch regenwoud. Er zijn hier enkele planten- en vogelsoorten te vinden, die nergens anders ter wereld voorkomen. U verblijft in Pousada Maravilha, waar u enkele dagen volledig tot rust kunt komen. Geniet van het schitterende uitzicht vanuit het zwembad en relax een middag in de spa. De medewerkers van uw accommodatie zullen er alles aan doen om u een aangenaam verblijf en een onvergetelijke tijd te bezorgen.
Overnachting: Pousada Maravilha | logies & ontbijt

Dag 15 t/m 17 | Fernando de Noronha

U verblijft deze dagen aan een heerlijke baai op een heerlijk stukje Brazilië dat ook het thuisfront is van dolfijnen. Op het Praia do Leao, het leeuwenstrand, kunt u genieten van het heerlijke witte zandstrand, een heldere zee en het onderwaterleven tijdens het snorkelen. Vanaf het Mirante do Buraco da Raquel heeft u een perfect uitkijkpunt om de haaien bij hoog water voor de rotsen te zien zwemmen. Daarnaast is het een heerlijke plek om prachtige wandelingen te maken in dit indrukwekkende natuurgebied. Geniet van de rust en het heerlijke klimaat!
Overnachting: Pousada Maravilha | logies & ontbijt

Dag 18 | Fernando de Noronha - Rio de Janeiro

In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Fernando de Noronha gebracht, vanwaar u een binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro neemt. Hier verblijft u een nacht alvorens u de volgende dag terug naar Nederland vliegt. Sluit uw dag en reis af met een smakelijke cocktail terwijl u geniet op het dakterras met een schitterend uitzicht.
Overnachting: Chez Georges | logies & ontbijt

Dag 19 | Rio de Janeiro - Amsterdam

Helaas is uw unieke reis vandaag voorbij en stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag arriveert.

Dag 20 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 9.650,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen.

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 12 hotel overnachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 3 nachten in Cristalino Jungle Lodge op basis van volpension incl. aangeboden activiteiten
 • 3 nachten in Pousada Araras Ecolodge op basis van volpension incl. aangeboden activiteiten
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gids) zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • entreegelden excursie dag 13 (Tijuca), welke ter plaatse dienen te worden voldaan
 • milieubelasting Fernando de Noronha van USD $ 23,- per persoon per dag, lokaal te voldoen
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Brazilië

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen