Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

20 daagse natuurreis Brazilië

20 dagen - vanaf € 7.290,- per persoon

natuur - actief - dierenleven - Pantanal - strand

 • Geniet van fabuleuze uitzichten vanaf de kliffen in Chapada dos Guimarães
 • Ga op zoek naar het rijke wildleven in de Pantanal
 • Verdiep uzelf in de geluiden van het Amazone regenwoud
 • Bezoek het Atlantisch regenwoud Tijuca in Rio de Janeiro
 • Onthaast in stijl op tropisch eiland Fernando de Noronha

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – São Paulo

Vandaag begint uw unieke reis door Brazilië. U stapt aan boord van uw vlucht naar São Paulo en eenmaal aangekomen wordt u door één van onze lokale medewerkers vanuit de luchthaven naar uw accommodatie gebracht. U verblijft nabij de luchthaven zodat u de volgende ochtend door kunt reizen naar uw volgende bestemming.
Overnachting: Mercure Guarulhos Aeroporto | logies & ontbijt

Dag 2: São Paulo - Cuiabá - Chapada dos Guimarães

In de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van São Paulo gebracht om een binnenlandse vlucht naar Cuiabá te nemen. Bij aankomst in Cuiabá wordt u door een van onze lokale medewerkers ontvangen en naar uw accommodatie gebracht in het nationale park Chapada dos Guimarães. De Chapada dos Guimarães is een hoogvlakte omgeven door indrukwekkende stijlwanden. Op de hoogvlakte, met een gemiddelde hoogte van 800 meter boven zeeniveau, ligt het in 1872 door Jezuïeten gestichte dorpje met dezelfde naam. Voor welgestelde Brazilianen uit Cuiabá is Chapada dos Guimarães een geliefd toevluchtsoord, omdat het er door de hoogte wat koeler is. De grootste attractie van het gebied is echter niet het dorpje, maar de schitterende natuur van het nabijgelegen nationale park met spectaculaire stijlwanden, fabelachtige uitzichten, watervallen en volop rust. U verblijft de komende dagen in Pousada do Parque, een eco-lodge gelegen in het nationaal park, op een privéterrein van 500 hectare. Op het terrein zijn er verschillende wandelpaden, twee seizoensgebonden watervallen (van december tot juli) en een uitkijktoren. 
Overnachting: Pousada do Parque | logies & ontbijt

Dag 3: Chapada dos Guimarães

Na het ontbijt gaat u samen met uw Engelssprekende gids het nationale park van Chapada dos Guimarães verkennen. Nadat u 5 km met de auto heeft gereden begint u aan de wandeling in het midden van het savanneachtige gebied. U wandelt langs de oude dienstweg en door rotsachtige velden, die kenmerkend zijn voor het gebied. U vindt hier hoge bergplateaus (variërend van 600 m tot 800 m), oude rotsformaties, grotten, talloze watervallen, schilderachtige paden en een overvloed aan flora en fauna. Gedurende de dag kunt u tussendoor stoppen voor een verfrissende douche bij de belangrijkste watervallen van het park. U brengt ook een bezoek aan de Cidade das Pedras (letterlijk vertaald stad van stenen), een kleine zandstenen grot, uitgehouwen door de rivier. Volgens de legende diende deze plek als schuilplaats voor de Coluna Prestes (een sociale rebellenbeweging) tijdens de militaire opstanden van de jaren '20, maar ook voor voortvluchtige slaven. Tegenwoordig is het een schuilplaats voor vleermuizen en andere kleine dieren.
Overnachting: Pousada do Parque | logies & ontbijt

Dag 4: Chapada dos Guimarães

Vandaag gaat u naar het uitkijkpunt van Cidade de Pedra, gelegen op de top van de hoogste kliffen in de omgeving. Vervolgens gaat u naar Vale do Rio Claro dat een zeer gevarieerde vegetatie heeft en waar u een verfrissende duik kunt nemen in de kristalheldere wateren van de Poço Azul en Poço Verde. U eindigt de dag bij het uitzichtpunt Crista de Galo, vanwaar u 360° zicht heeft op het nationale park.
Overnachting: Pousada do Parque | logies & ontbijt

Dag 5: Chapada dos Guimarães - Cuiabá - Alta Floresta

In de ochtend reist u verder naar het Zuidelijke Amazone gebied. Vanuit de Chapada dos Guimarães wordt u naar de luchthaven van Cuiabá gebracht. Vervolgens neemt u een binnenlandse vlucht naar Alta Floresta. Na aankomst op het vliegveld wordt u welkom geheten door een lokale medewerker van de lodge en naar uw lodge gebracht. Onderweg rijdt u door een gevarieerd landschap en ziet u vele vogels en dieren, zoals capibara’s en kaaimannen. De Cristalino lodge, met slechts 16 gastenverblijven, is onderdeel van het Cristalino reservaat. Dit is een gebied met primair regenwoud, dat qua oppervlakte ongeveer twee keer zo groot is als Manhattan. De lodge ligt direct aan de kristalheldere Cristalino rivier en is alleen per boot bereikbaar. In dit gebied treft u een zeer gevarieerde flora & fauna. Onder andere bijzondere bomen, orchideeën en bromelia’s, maar ook vele unieke diersoorten zoals capibara’s, jaguars, vleermuizen, reptielen, vissen, vlinders en diverse insecten.
Overnachting: Cristalino Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 6 en 7: Alta Floresta

Deze dagen kunt u genieten van de omgeving waar u verblijft door deel te nemen aan de excursies die door uw accommodatie worden aangeboden. De Cristalino Lodge biedt een van de meest unieke en spannendste mogelijkheden voor het observeren van wilde dieren, met een grote verscheidenheid aan hoge en lage zones, verschillende soorten bossen, meren, micro-leefomgevingen, ongeveer 600 soorten vogels en diverse neo-tropische fauna. Van de vleesetende roofdieren aan de top van de voedselketen, zoals de jaguar, harpij en reuzenotter tot aan de planteneters op de bodem van de piramide, zoals de capibara en agouti. Alle organismen zijn al miljoenen jaren aan het evolueren en die maken de Amazone zo uniek! De locatie nabij de kruising van twee rivieren – de één een "White-water" en de andere een "Black-water" rivier  zorgt voor een combinatie van twee verschillende bodemtypes dat op zijn beurt vertaalt in een enorme diversiteit aan flora en fauna.
Overnachting: Cristalino Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 8: Alta Floresta - Cuiabá – Pantanal

In de ochtend wordt u naar de luchthaven van Alta Floresta gebracht om naar Cuiabá te vliegen. Bij aankomst in Cuiabá wordt u door een van de medewerkers van uw lodge meegenomen naar de Pantanal. Uw lodge ligt op 132 km van de stad Cuiabá in een zeer ongerept natuurgebied. De weg naar de lodge is al een belevenis op zich, want onderweg zult u (met een beetje geluk) al heel veel dieren zien, zoals capibara’s, hyacinth ara’s en kaaimannen. U verblijft in de kleinschalige Pousada Araras Eco lodge. Deze rustiek ingerichte lodge is gelegen in een werkelijk betoverende omgeving van moerasland, rivieren en enkele kristalheldere meren. Hier bevinden zich nesten van hyacint ara’s, waardoor uw kans om deze dieren te zien groot is! Het team van professionele gidsen van de Pousada Araras Eco lodge staat klaar om u mee te nemen op ontdekking door het indrukwekkende natuurgebied! Tussen de activiteiten door kunt u een verfrissende duik in het zwembad van de lodge nemen.
Overnachting: Pousada Araras Eco Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 9 en 10: Pantanal

Begeleidt door professionele gidsen gaat u deze dagen de bijzondere omgeving verkennen. U zult wandelingen maken, paardrijden en/of kanovaren. Meestal gaat u, of vroeg in de ochtend bij zonsopgang of tegen de avond bij zonsondergang, op pad. Dit is namelijk de tijd dat de meeste dieren in actie komen. Na zonsondergang kunt u ook tochten maken. De Pantanal is na het Amazonewoud Brazilië ‘s belangrijkste natuurgebied. Het is een soort seizoen moeras dat voor de helft van het jaar onder water staat en voor de andere helft droog valt. In de regentijd stroomt het water van de omliggende gebieden de Pantanal in, als in een soort van kom vorm die in het regenseizoen langzaam maar zeker volloopt. Als het water er 'geleidelijk' weer uit stroomt, blijven de voedingsstoffen achter die de Pantanal tot een biologisch zeer rijk gebied maken. De rivieren barsten van de vis en de oevers daardoor van de watervogels en kaaimannen. Andere karakteristieke dieren van de Pantanal zijn de reuzenmiereneter, de reuzenotter, de anaconda, de capibara en de prachtige hyacinth ara.
Overnachting: Pousada Araras Eco Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 11: Pantanal - Cuiabá - Rio de Janeiro

Vandaag wordt u door de medewerkers van uw accommodatie naar de luchthaven van Cuiabá gebracht, vanwaar u met een binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro vliegt. U verblijft in het kleinschalige boutique hotel Chez Georges, gelegen op een heuveltop in de sfeervolle wijk Santa Teresa, tussen het centrum van de stad en de stranden van Copacabana en Ipanema. Chez Georges is een villa gebouwd aan de rand van een beschermd bos. Geniet van de uitkijkpunten, vanwaar de Suikerbroodberg, de baai van Guanabara en de dakterrassen van de stad gezien kunnen worden. Een van de bekendste architecten van het Braziliaanse modernisme, Wladimir Alves de Souza, heeft samen met Mies van der Rohe, Le Corbusier en Oscar Niemeyer zijn sporen achtergelaten in deze villa.
Overnachting: Chez Georges | logies & ontbijt

Dag 12: Rio de Janeiro

U bezoekt vandaag het standbeeld van Christus de Verlosser, een van 's werelds bekendste en meest bezochte monumenten. Het beeld is gelegen bovenop de Corcovado berg, op een hoogte van 710m. Een tandradbaan brengt u naar de voet van het beeld, de trein verlaat de wijk Cosme Velho en beklimt de steile hellingen van het Tijuca woud. Gelegen rond de basis van Corcovado en met vele bronnen en watervallen, werd dit dichte bos in het begin van de jaren ‘60 uitgeroepen tot Nationaal Park. Na de afdaling maakt de tour een fotostop bij het Mário Filho Stadion, wereldwijd bekend als Maracanã, en de Sambódromo, ontworpen door Oscar Niemeyer en het podium voor de grootste en meest flamboyante carnavalsviering in Brazilië.
Overnachting: Chez Georges | logies & ontbijt

Dag 13: Rio de Janeiro

Vandaag gaat u op pad met één van onze lokale gidsen om kennis te maken met het Tijuca woud, 's werelds grootste en meest sierlijke stadsbos middenin in een stad. Daarnaast brengt u een bezoek aan één van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van de stad; het Moreira Salles Instituut. De route naar het Tijuca woud is al een leuke ervaring, want deze is bezaaid met prachtige uitzichten, u komt langs verschillende wijken en enkele grote architectonische bezienswaardigheden. Bij aankomst in het Tijuca woud brengt u een bezoek aan de Cascatinha waterval en enkele andere belangrijke trekpleisters. Het Tijuca woud is maar liefst 33km2 groot en is de thuisbasis van verschillende flora en fauna. Met een beetje geluk spot u hier leguanen, apen, slangen en vogels. Hierna gaat u verder naar het Moreira Salles Instituut, een tentoonstellingscentrum met fascinerende fotografische beelden, literatuur, film en muziek, allemaal gehuisvest in wat algemeen wordt beschouwd als een mijlpaal van de moderne Braziliaanse architectuur. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Chez Georges | logies & ontbijt

Dag 14: Rio de Janeiro - Fernando de Noronha

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Fernando de Noronha. Bij aankomst op het eiland wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Fernando de Noronha is een idyllische archipel van 21 vulkanische eilanden, gelegen op een kleine 350 kilometer van het vasteland. De eilandengroep is eigenlijk een aantal vulkaantoppen bij elkaar, die boven de waterspiegel van de Atlantische Oceaan uit stijgen. De vulkaantoppen zijn overwoekerd met ongerept tropisch regenwoud. Er zijn hier enkele planten- en vogelsoorten te vinden, die nergens anders ter wereld voorkomen. U verblijft in Pousada Maravilha, waar u tot rust komt tijdens een middagje in de spa of zwemmen in de infinitypool vanwaar u een mooi uitzicht heeft. De medewerkers zullen er alles aan doen om u een onvergetelijke ervaring te geven.
Overnachting: Pousada Maravilha | logies & ontbijt

Dag 15, 16 en 17: Fernando de Noronha

U verblijft deze dagen aan een heerlijke baai op een heerlijk stukje Brazilië dat onder andere ook de thuisbaai van dolfijnen is. Op het Praia do Leão, het leeuwenstrand, kunt u genieten van het heerlijke witte zandstrand en een heldere zee. Vanaf het Mirante do Buraco da Raquel heeft u een perfect uitkijkpunt om de haaien bij hoog water voor de rotsen te zien zwemmen. Daarnaast is het heerlijk snorkelen op deze plek en kunt u prachtige wandelingen maken in dit indrukwekkende natuurgebied. Geniet van de rust en het heerlijke klimaat!
Overnachting: Pousada Maravilha | logies & ontbijt

Dag 18: Fernando de Noronha- Rio de Janeiro

Deze dag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Fernando de Noronha gebracht, vanwaar u een binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro neemt. Hier verblijft u nog een nacht alvorens u de volgende dag terug naar Nederland vliegt. Sluit de dag af met een heerlijke cocktail op het dakterras met 360 graden zicht over de stad. Proost!
Overnachting: Chez Georges | logies & ontbijt

Dag 19: Rio de Janeiro - Amsterdam

Uw unieke reis is helaas voorbij. Vandaag stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 20: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 7.290,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen.

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 12 hotel overnachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 3 nachten in Cristalino Jungle Lodge op basis van volpension incl. aangeboden activiteiten
 • 3 nachten in Pousada Araras Ecolodge op basis van volpension incl. aangeboden activiteiten
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gids) zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • entreegelden excursie dag 13 (Tijuca), welke ter plaatse dienen te worden voldaan
 • milieubelasting Fernando de Noronha van USD $ 23,- per persoon per dag, lokaal te voldoen
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Brazilië

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen