Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Het beste van Chili

19 dagen - Vanaf € 6.500,- per persoon

autorijden - Patagonië - Andes

 • Geniet van een kakelverse Caldillo Marino (vissoep) op de markt van Santiago
 • Verken de roodkleurige rotsformaties in de gortdroge Atacama woestijn
 • Wandel door ontzagwekkende landschappen van Torres del Paine
 • Sta oog in oog met de Moai, de beelden op Paaseiland
 • Drink een goed glas wijn in de bekendste wijnregio van Chili

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Santiago

Uw bijzondere reis door Chili gaat vandaag van start. U stapt in Amsterdam aan boord van uw intercontinentale vlucht naar de Chileense hoofdstad Santiago, waar u de volgende ochtend aankomt.

Dag 2: Santiago

U arriveert vandaag in Santiago. Bij aankomst op de luchthaven zult u welkom geheten worden door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U verblijft in de sfeervolle wijk Lastarria, het hart van de stad Santiago, met diverse restaurants en musea in de directe omgeving. Lastarria was tot een jaar of 15 geleden nog een verpauperde wijk, maar nu is het een aangename wijk met vele leuke boetiekwinkeltjes, uitstekende restaurants en hippe hotels. Tip:  Verwen uzelf met een avondje in restaurant Bocanariz; een trendy restaurant waar 300 wijnen per glas gedronken, maar ook geproefd (in halve glaasjes) kunnen worden. Een perfect restaurant op loopafstand van uw hotel.
Overnachting: Hotel Altiplanico Bellas Artes | logies & ontbijt

Dag 3: Santiago - Calama - San Pedro de Atacama

Vandaag vliegt u naar het noorden van Chili. Na aankomst in Calama wordt u welkom geheten en meegenomen naar San Pedro de Atacama. San Pedro is een pittoresk dorp op 2.440 meter boven zeeniveau midden in een groene oasis. Aan het einde van de middag brengt u in internationaal gezelschap en onder begeleiding van een Engelssprekende gids een bezoek aan de Vallei van de Maan (Valle de la Luna). De ondergaande zon tovert de bizarre rotsformaties in een palet van ontelbare roodschakeringen, die elk moment weer veranderen. U zult een zandduin beklimmen om dit spektakel mee te maken. Na afloop wordt u naar uw hotel teruggebracht.
Overnachting: Hotel Kimal | logies & ontbijt

Dag 4: San Pedro de Atacama

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan enkele bezienswaardigheden rondom San Pedro de Atacama. Allereerst wordt u meegenomen naar de archeologische site Yerbas Buenas, gelegen op 68km van San Pedro. In dit gebied zult u versteld staan van de indrukwekkende variëteit aan petrogliefen in de rotsen. Na dit bezoek gaat u verder naar de Regenboog Vallei, een gebied dat omringd wordt door prachtige heuvels en veelkleurige rotsformaties. U heeft de tijd om deze ongelooflijke plek te ontdekken en natuurlijk mooie foto’s te maken. In de middag brengt u een bezoek aan Toconao, een dorpje waar de lokale bevolking beelden vervaardigd uit witte vulkanische stenen. U gaat verder naar de enorme Atacama Zoutvlakte, het restant van een binnenzee die miljoenen jaren geleden is opgedroogd. De leegte van witte zoutkorsten reikt zo ver u kunt zien. Het is een van de meest spectaculaire landschappen in Chili. Na afloop wordt u naar uw hotel in San Pedro de Atacama gebracht.
Overnachting: Hotel Kimal | logies, ontbijt en lunch

Dag 5: San Pedro de Atacama

U vertrekt in alle vroegte voor zonsopgang naar de El Tatio geisers. Vrij vertaalt betekent El Tatio peetoom. Het geiserveld is gelegen in het Andesgebergte in het noorden van Chili op 4.200 meter hoogte. Met meer dan 80 actieve geisers, is El Tatio het grootste geiserveld op het zuidelijk halfrond en het op twee na grootste ter wereld. Het is, vooral bij zonsopgang, een fantastisch schouwspel. U heeft hier de tijd om te genieten van dit bijzonder natuurfenomeen. Hierna rijdt u naar het dorp Machuca, een rustplaats voor de lama caravans van vroeger. In de middag keert u terug naar San Pedro de Atacama en heeft u de middag ter vrije besteding.
Overnachting: Hotel Kimal | logies & ontbijt

Dag 6: San Pedro de Atacama - Santiago

Vandaag reist u weer terug naar Santiago. Santiago biedt de charme en cultuur van Latijns-Amerika met een interessante mix van koloniale, Victoriaanse en hypermoderne gebouwen. In het echte stadshart vindt u het centrale plein Plaza de Armas, met haar koloniale gebouwen en kathedraal, ongeveer 5 blokken ten zuiden van de Rio Mapocho die van oost naar west slingert en de stad door tweeën splitst. Tevens vindt u het presidentiële paleis La Moneda, het Chileense Parlementsgebouw en de heuvel Santa Lucia, de plek waar deze stad gesticht is. In de avond kunt u genieten van tal van goede restaurants en leuke barretjes die de stad rijk is.
Overnachting: Hotel Altiplanico Bellas Artes | logies & ontbijt

Dag 7: Santiago

Na het ontbijt vertrekt u, samen met uw gids, naar het centrum van Santiago, waar u een bezoek brengt aan de bekendste markten van de stad: Vega Central en Mercado Central. Uiteraard kunt u hier verschillende, wellicht voor u onbekende, fruit en groenten proeven. De gids zal u meer vertellen over de architectuur van de Mercado Central en over de geschiedenis van het gebouw, dat is gebouwd in 1872. U krijgt de gelegenheid om verschillende verse vissen en zeevruchten te proeven, die eerder die dag gevangen zijn.
Overnachting: Hotel Altiplanico Bellas Artes | logies & ontbijt

 

Dag 8: Santiago - Punta Arenas - Torres del Paine

U verruilt Santiago voor het uiterste zuiden. U vliegt naar Punta Arenas, de meest zuidelijk gelegen stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland, waarna u wordt meegenomen naar uw lodge in Torres del Paine. Onderweg naar hotel Las Torres, brengt u een bezoek aan Estancia Cerro Negro, een leuke plek om kennis te maken met dagelijkse leven op een estancia, een authentieke boerderij in Patagonië. Hotel Las Torres is gelegen in het bekende nationale park Torres del Paine. Vanuit het hotel is het ca. 8 uur lopen naar de basis van het granieten massief met de bekende drie torens (Las Torres).
Overnachting: Hotel Las Torres | volpension incl. aangeboden activiteiten in internationaal gezelschap 

Dag 9 en 10: Torres del Paine 

Deze dagen geniet u van uw verblijf in Torres del Paine. Dit Nationale Park in Patagonië geldt als één van de meest bijzondere ongerepte natuurgebieden ter wereld. Vanwege haar unieke flora, fauna en spectaculaire landschappen is het toegevoegd aan de Unesco lijst van Werelderfgoed (1978).  Het gebied heeft prachtige kliffen, rotsen, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en lagunes. De Grey, Tyndall en Balmaceda gletsjers zijn overblijfselen van een ooit veel uitgebreider systeem. Wanneer u het park op een actievere wijze wilt ontdekken, kunt u kiezen voor een trekking, paardrijden en/of klimmen. Tijdens uw verblijft in Hotel Las Torres kunt u gebruik maken van de verschillende activiteiten die door uw hotel worden aangeboden. De activiteiten kunnen bestaan uit een volledige dag of een halve dag.
Overnachting: Hotel Las Torres | volpension incl. aangeboden activiteiten in internationaal gezelschap 

Dag 11: Torres del Paine - Punta Arenas - Santiago

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Punta Arenas gebracht vanwaar u per binnenlandse vlucht weer terugreist naar Santiago. U overnacht hier in een airport hotel zodat u de volgende dag op tijd vanuit uw hotel naar de incheckbalie kunt lopen voor uw binnenlandse vlucht naar Paaseiland.
Overnachting: Holiday Inn Santiago | logies & ontbijt

Dag 12: Santiago - Paaseiland

U vliegt vandaag naar het tot de verbeelding sprekende Paaseiland. U wordt naar uw hotel gebracht en de rest van de dag heeft u ter vrije besteding.U heeft tijd om een bezoek brengen aan de nabijgelegen kerk en het dorp. In de kerk ziet u zowel katholieke als inheemse symbolen en beelden. 
Overnachting: Hotel Puku Vai | logies & ontbijt

Paaseiland

Paaseiland, ofwel Rapa Nui, ligt in de Stille Oceaan, op 3700 kilometer van het Chileense vasteland en is daarmee de meest afgelegen plek ter wereld. Paaseiland, in grootte vergelijkbaar met Texel, heeft ruim 5000 inwoners. Het eiland werd in 1722 op Eerste Paasdag door de Nederlander Jacob Roggeveen ontdekt. Hoewel Paaseiland behoort tot Chili, stammen de Paaseilanders af van de Polynesiërs. Zij zetten hier waarschijnlijk in de vierde eeuw van onze jaartelling voor het eerst voet aan wal.

Deze eerste bewoners zijn waarschijnlijk ook verantwoordelijk voor de realisatie van de rotssculpturen 'Moai' die over het gehele eiland te vinden zijn. Over hoe deze gigantische beelden echter gerealiseerd zijn, lopen de meningen momenteel nog steeds uiteen. De Moai kan tot ruim 9 meter hoog zijn en staan op een platform (ahu) met hun gezicht richting het binnenland. De Moai stellen de voorouders voor, die om vruchtbaarheid smeken. Voortplanting was op een zo extreem geïsoleerd eiland als dit cruciaal om te overleven. 

Dag 13 en 14: Paaseiland

Deze dagen bezoekt u onder begeleiding van een gids de belangrijkste plekken van het eiland. Zo bezoekt u de Moai beelden die over het eiland verspreid staan en u bezoekt Rano Raraku. Een vulkaan die als thuisbasis geldt voor de 'productie' van de beelden. Een andere bekende bezienswaardigheid is Rano Kau, een dode vulkaan vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de oceaan. Het ceremoniële dorp van Orongo. Dit dorp is het ceremoniële centrum van de mythe van de “Vogelman”, welke begon toen de oorspronkelijke bewoners van Paaseiland stopten met het maken van de beelden.
Overnachting: Hotel Puku Vai | logies & ontbijt

Dag 15: Paaseiland - Santiago - Colchagua vallei 

Uw verblijf op Paaseiland komt deze dag teneinde en u reist terug naar Santiago. Hier stapt u in een huurauto en rijdt u naar de Colchagua Vallei (ca. 200 km | 3 uur rijden), een bekende wijnregio van Chili.  U verblijft in Viña la Playa, op een terrein met 250 hectare aan wijngaarden. In deze regio worden prachtige volle Cabernet, Carmenère, Syrah en Malbec wijnen geproduceerd; mondiale prijswinnaars! Uw accommodatie heeft 11 kamers en beschikt over een uitstekend restaurant waar typische Chileense gerechten bereidt.
Overnachting: Viña La Playa | logies & ontbijt

 

Dag 16 en 17: Colchagua vallei

Deze dagen zijn vrij gepland. U kunt hier tot rust komen in de omgeving, wandelingen maken door de tuinen en wijngaarden of erop uit trekken met uw huurauto. Een fijne afsluiter van uw reis door Chili.
Overnachting: Viña La Playa | logies & ontbijt

Dag 18: Colchagua vallei - Santiago - Amsterdam

Uw Unieke Reis door Chili is helaas voorbij. U rijdt naar de luchthaven van Santiago (ca. 200 km | 3 uur rijden), hier levert u uw huurauto en stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag zult arriveren.

Dag 19: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam

 

Reissom

Vanaf € 6.500,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
  (excl. retourvlucht Santiago - Paaseiland omdat de prijs hiervan teveel fluctueert)
 • 17 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 4 dagen huurauto (cat. C: Toyota Yaris Sedan of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering, welke u ophaalt en inlevert op de luchthaven van Santiago
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • binnenlandse vlucht Santiago - Paaseiland - Santiago, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Chili

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen