Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Gezinsreis Ecuador

19 dagen - vanaf € 3.825,- per persoon

gezinsreis - Andesgebergte - actief - Amazone

 • Ontdek de highlights van Ecuador: Andes, nevelwoud, regenwoud en het kustgebied
 • Struin over de indianenmarkt in Otavalo
 • Laat u zakken in de termale baden van Papallacta
 • Maak tochten door het Amazonewoud vanuit uw jungle lodge
 • Sta oog in oog met de Blauwvoet-Jan-van-Gent en fregatvogel op Isla de la Plata

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam - Quito

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten worden door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel gebracht. U verblijft in het sfeervolle boutique hotel Casona de la Ronda, gelegen op loopafstand van het historische centrum van Quito. Gelegen in het hart van de stad is dit de ideale uitvalsbasis om op ontdekking te gaan in het historische centrum van Quito.
Overnachting: Hotel Casona de la Ronda | logies & ontbijt

Dag 2 | Quito

Deze dag is vrij gepland! Quito, gelegen op ongeveer 2800 meter hoogte in de Andesvallei, is een aantrekkelijke stad met een rijk verleden en een prachtig koloniaal centrum. Op bijna elke plek in de stad is er uitzicht op één van de vele vulkanen die de stad omringen. Het oude koloniale gedeelte van de binnenstad (Centro Histórico) is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De kleurrijke, pittoreske straatjes, de drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt maken het zeker het bezoeken waard. In de ochtend is het de moeite waard om aan boord te stappen van de telefériQo (kabelbaan) om op een hoogte van 4.000 meter uit te stappen met uitzicht op de gehele stad. In het nieuwe gedeelte van de binnenstad zijn er leuke winkeltjes en marktjes te vinden. In het oude centrum van de stad vindt u de fraaie pleinen Plaza de la Independencia en Plaza San Fransisco. Op loopafstand van het Centro Histórico vindt u de Basílica del Voto Nacional, waarbij u de torens van 115 meter kunt beklimmen. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.
Overnachting: Hotel Casona de la Ronda | logies & ontbijt

Dag 3 | Quito – Mindo

Na het ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en meegenomen en reist u in ongeveer 2 uur naar uw volgende bestemming: Mindo. U verblijft in de Sachatamia lodge. Een paradijs voor vogelliefhebbers! Het hotel en het restaurant zijn midden in het nevelwoud gebouwd en u voelt zich echt één met de natuur. Het restaurant heeft aan drie zijden ramen en zo kunt u tijdens het ontbijt vooral de kolibries goed zien. De middag is vrij te besteden.
Overnachting: Sachatamia lodge | logies & ontbijt

Dag 4 | Mindo

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid naar het natuurreservaat, waarbij u vele verschillende vogelsoorten tegenkomt, er leven hier meer dan 400 vogelsoorten. Daarnaast ziet u uiteraard de diverse planten, orchideeën en vlinders. Tevens bevindt zich in dit natuurreservaat een mooie waterval, een interessante vlindertuin en u kunt genieten van de nevelwouden. Er zijn diverse activiteiten die u vanuit de lodge (tegen betaling) kunt ondernemen.
Overnachting: Sachatamia lodge | logies & ontbijt

Dag 5 | Mindo – Otavalo

Vandaag reist u per transfer verder naar Otavalo. Hier kunt een bezoek brengen aan één van de grootste traditionele markten in Zuid-Amerika. Vanuit de wijde omgeving komt de traditionele bevolking naar deze plek om haar waar te verkopen en om zelf inkopen te doen. Aan hun unieke klederdracht valt te herkennen uit welke regio de mensen afkomstig zijn. De markt is een prachtig palet van bonte kleuren en vele geuren. Hier worden onder andere kleding, exotische fruitsoorten, groente, specerijen en vlees verhandeld. U verblijft in Haciënda Pinsaqui, dat al drie eeuwen bestaat en u onderdeel laat voelen van de magie en legende van deze omgeving!
Overnachting: Haciënda Pinsaqui | logies & ontbijt

Dag 6 | Otavalo – Cotopaxi

U vervolgt uw reis naar Cotopaxi, waar u naar Hacienda Hato Verde wordt gebracht. Deze lodge ligt vlakbij de ingang van het Cotopaxi Nationaal Park. Het Nationaal Park Cotopaxi is het meest bezochte reservaat op het vasteland van Ecuador en is een belangrijk vogelgebied. De Cotopaxi is naast een nationaal park ook een stratovulkaan, één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld (5.897 m) en de op één na hoogste berg van Ecuador. In het Quechua betekent het woord Cotopaxi ‘Nek van de Maan’.
Overnachting: Hacienda Hato Verde | logies & ontbijt

Dag 7 | Cotopaxi

U kunt vandaag een bezoek brengen aan het nationale park van Cotopaxi. Geniet hier van het paramo landschap en het dierenleven zoals de lama, vos, valk, herten en met wat geluk een condor. U kunt er ook voor kiezen het mysterieuze Cuicocha kratermeer bezoeken. Deze is ontstaan doordat de top van de berg is ingestort tijdens een heftige uitbarsting (ongeveer 3.000 jaar geleden). Wanneer u aan de rand van het meer loopt, wordt u omgeven door de vulkaantoppen Imbabura en de Cotacachi. In het midden van het smaragd groene meer zijn twee eilandjes te zien, genaamd Teodoro Wolf en Yerovi. Geniet van het schitterende uitzicht met de Cotacachi vulkaan op de achtergrond!
Overnachting: Hacienda Hato Verde | logies & ontbijt

Dag 8 | Cotopaxi – Papallacta

Na het ontbijt is het tijd om weer verder te reizen. U wordt opgehaald naar Papallacta gebracht. Papallacta is een klein stadje verstopt in het Andesgebergte dat bekend staat om haar warmwaterbronnen. De natuurlijke warmwaterbronnen worden gevuld met water uit de bergen die via kanalen naar de diverse baden stroomt. U kunt hier heerlijk ontspannen in een van de baden terwijl u geniet van het landschap om u heen. Mocht u iets actiefs willen doen dan is dat uiteraard ook mogelijk, zo kunt u diverse wandeltochten maken in de omgeving. U kunt deze bij uw accommodatie boeken.
Overnachting: Termas de papallacta | logies & ontbijt

Dag 9 | Papallacta – Tena

U reist vandaag naar een totaal ander landschap, namelijk de jungle. U wordt opgehaald en doorkruist gedurende een aantal uren het oostelijke Andesgebergte en daalt vervolgens af naar het Amazonebekken. Hierbij zult u de hoogte-en temperatuurverschillen ervaren. Hier stapt u over in een gemotoriseerde kano, die u zigzaggend door de jungle naar de Itamandi Lodge brengt. Tijdens de rit kunt u genieten van de magie en schoonheid van het Amazone regenwoud. Aangekomen bij Itamandi Eco Lodge ontvangt u een welkomstdrankje en heeft u tijd om te ontspannen in de bar met een snack. Daar zal een korte briefing worden gehouden met algemene informatie over de lodge en activiteiten. Een optie is om een nachtwandeling te maken met zaklamp en camera. Hier kunt u de nachtelijke geluiden horen en zoeken naar vleermuizen, uilen, insecten, vogelspinnen, kikkers en mogelijk slangen. Indien er geen wolken zijn, kunt u ook genieten van de sterrenhemel.
Overnachting: Itamandi Eco Lodge | volpension

Dag 10 | Tena 

Bent u een vogelliefhebber? Sta dan vroeg op en ga mee met een kanotocht om een kleimuur te bezoeken waar verschillende papegaaien en parkieten de mineralen van de kleimuur eten om zo hun eten te verteren. Een bijzonder tafereel! Na het ontbijt maakt u een wandeling van ongeveer 2,5 - 3 uur. Een deskundige natuuronderzoeker leert u over de ecologie, de flora en de fauna van het regenwoud. Hierbij zult u een grote verscheidenheid aan insecten zien, vogels en met geluk reptielen en apen. In de middag kunt u genieten van een culturele activiteit. U ontmoet een Kichwa gemeenschap uit de Amazone die u meer leert over hun manier van leven en interactie met het woud en u trakteert op een voorstelling van een traditionele dans. 
Overnachting: Itamandi Eco Lodge | volpension

Dag 11 | Tena – Baños

U kunt er voor kiezen deze ochtend nog een vroege jungle wandeling te maken. Na het ontbijt stapt u in de boot terug de haven waar de transfer al op u staat te wachten. U vertrekt naar Baños. Baños (Spaans voor bad) dankt haar naam aan de vele warmwaterbronnen die in de omgeving te vinden zijn. Het plaatsje ligt in het overgangsgebied naar het Amazonebekken en wordt omgeven door prachtig groene natuurlijke landschappen. U kunt hier de diverse watervallen bezoeken, zoals de zogenaamde waterval van het bruidskleed, Cascada del Manto de La Novia, de waterval Pailon del Diablo.
Overnachting: Samari Spa Resort | logies & ontbijt

Dag 12 | Baños

Op deze vrije dag kunt u de mirakels van Baños ontdekken. Zo hangt de zijgang van de kathedraal vol met krukken van genezen patiënten. De zieken zouden genezen zijn door het water dat uit de thermale bronnen komt. Niet ver van Baños ligt het Sangay national park met een van de actiefste vulkanen ter wereld. Breng een bezoek aan de beroemde thermale bronnen of kies voor een actieve activiteit als mountainbiken, canyoning, raften of hiken.
Overnachting: Samari Spa Resort | logies & ontbijt

Dag 13 | Baños – Riobamba

U reist vandaag door naar Riobamba. Riobamba is een rustig stadje met vele parken, pleinen en kerken en was de eerste hoofdstad van Ecuador. Nu staan ze voornamelijk bekend om 's werelds beste hornado (traditioneel gerecht met gebakken varkensvlees) te hebben. De stad ligt onder de ontzagwekkende Chimborazo vulkaan, met 6310 meter, de hoogste berg van Ecuador. U verblijft in Hotel Abraspungo, een rustiek pand in koloniale haciënda-stijl met een uitstekend restaurant en gezellige suites.
Overnachting: Hacienda Abraspungo | logies & ontbijt

Dag 14 | Riobamba – Cuenca

Vandaag reist u vanuit Cuenca zuidwaarts door de pittoreske corridor van de zuidelijke Ecuadoraanse Andes. Op deze route zult u de essentie van deze regio begrijpen: genereuze landbouwgronden, autonome inheemse etniciteiten en prachtige berglandschappen. Bij aankomst in Cuenca kunt u een wandeling maken door het historische centrum van de stad, dat door UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen vanwege de architectonische en culturele rijkdom. Cuenca is een voormalige Inca-stad en wordt gezien als culturele hoofdstad van Ecuador. De stad heeft een aantal goede musea, gezellige straatjes met vele bars en restaurants.
Overnachting: Hotel Santa Lucia | logies & ontbijt

Dag 15 | Cuenca – Guayaquil

In de ochtend kunt u nog een bezoek brengen aan de hoedenfabriek van ‘Homero Ortega’, gelegen net buiten het centrum van Cuenca, waar de beste Panamahoeden ter wereld worden gemaakt. Onder meer Al Capone liet hier zijn hoeden maken. Hierna is het tijd om verder te rijden naar de havenstad Guayaquil. Tijdens de schilderachtige route daalt u af van de Andes naar het Pacifische kustgebied van Ecuador.  In de 19e eeuw  veranderde Guayaquil van een cacao-exporterende krachtpatser in een drukke haven en commercieel centrum wat het vandaag de dag is.
Overnachting: Unipark Hotel | logies & ontbijt

Dag 16 | Guayaquil – Puerto Lopez

Vandaag zet u uw reis voort naar Puerto Lopez, een prachtig strandstadje dat beroemd is om zijn artisanale gemeenschap, duikcentra, surf stranden en de mogelijkheid om walvissen te spotten. U kunt heerlijk gaan ontspannen en zwemmen, of breng een  bezoek aan het naastgelegen plaatsje Salango waar u heerlijke visgerechten kunt eten.
Overnachting: Hosteria Mandala | logies & ontbijt

Dag 17 | Puerto Lopez

Vandaag wordt u opgehaald bij het hotel en brengt u een bezoek aan Isla de la Plata, ook wel mini Galapagos genoemd, een klein eiland van circa 14 km2 in de Pacifische oceaan. Isla de la Plata behoort tot het nationale park Machalilla, een park dat bestaat uit droogtropisch woud en oceaan met de bijbehorende eilandjes. U kunt hier een aantal dieren, met name vogels, als op de Galapagos archipel, spotten; blauw- en roodvoet Jan-van-Genten, Nazca Jan-van-Genten, fregatvogels en dolfijnen. Van juli tot september kunt u hier ook walvissen spotten. Na afloop wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Hosteria Mandala | logies & ontbijt

Dag 18 | Puerto Lopez – Guayaquil – Amsterdam

Vandaag komt er helaas een eind aan uw Unieke Reis. U wordt opgehaald en naar de luchthaven van Guayaquil gebracht. Hier stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier arriveert u de volgende dag.

Dag 19 | Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

 

Reissom

Vanaf € 3.825,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 15 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 2 overnachtingen in Itamandi Jungle Lodge op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende privé gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Ecuador

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen