Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Gezinsreis Colombia

19 dagen - vanaf € 4.700,- per persoon

gezinsreis - actief - off the beaten track - oerwouden

 • Overzie Bogotá vanaf de Monserrate dat u per kabelbaan bereikt
 • Fiets per mountainbike door fenomenale landschappen
 • Bedwing de Fonce rivier per wildwatertocht
 • Maak de 4-daagse trekking naar Ciudad Perdida
 • Bezoek een van de mooiste steden van Zuid-Amerika: Cartagena

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Bogotá

Samen met uw gezin vliegt u vandaag met een intercontinentale vlucht naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door een lokale medewerker die u naar het hotel brengt. Bogotá is de hoofdstad van Colombia. Het is een bruisende stad met een mix van historie en heden. Hier vindt u goede restaurants en gezellige baretjes. U verblijft met uw gezin in het Cité Hotel in het noordelijke deel van de stad, nabij het El Virrey park. Het hotel heeft een eigen restaurant, terras en u heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van de fietsen van het hotel. 
Overnachting: Hotel Cité | logies & ontbijt

Dag 2: Bogota

Vandaag trekt u er op uit om de bruisende Colombiaanse hoofdstad beter te leren kennen. Uw gids haalt u op in uw hotel. Het wordt geen saaie tocht met een overdosis aan informatie, maar een actieve fietstocht. Bogotá heeft een netwerk van meer dan 300 kilometer aan fietspaden en profileert zich daarmee als fietshoofdstad van Latijns-Amerika. Het historische centrum is van groot architectonisch en cultureel belang en bestaat uit oude statige huizen, statige Spaanse koloniale gebouwen met prachtige maar verborgen binnentuinen. Tijdens de fietstocht fietst u langs verschillende gebouwen die allemaal een eigen verhaal hebben. Vanuit het historische centrum neemt de gids u mee naar La Merced, een andere wijk van de stad. Hierna wordt u meegenomen naar de voet van Monserrate. Met een kabelbaan gaat u naar boven (tot 3140 meter hoogte) en wordt u beloond met een panoramisch uitzicht over de stad aan de ene kant en de Andes aan de andere kant. Na afloop wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Overnachting: Hotel Cité | logies & ontbijt

Dag 3: Bogotá - Zipaquirá - Villa de Leyva

Na het ontbijt wordt u opgehaald door een gids die u meeneemt naar Villa de Leyva. Onderweg maakt u een tussenstop bij Zipaquirá. Deze plaats staat bekend om haar indrukwekkende zoutkathedraal. Een bouwkundig hoogstandje. De naam van de kathedraal verwijst naar Zipa, de leider van de Muisca stam en het opperhoofd van de zoutmijnen. U loopt door de enorme grot die dienst doet als kathedraal. In het middenschip bevindt zich het hoofdaltaar met daarboven een kruis van 16 meter hoog en 10 meter breed, helemaal uitgehouwen uit zout. U stapt weer in de auto en wordt in ongeveer twee uur naar Villa de Leyva gebracht. In dit stadje brengt u de nacht door. Villa de Leyva is een historische plaatsje dat gekenmerkt wordt door haar uit kleine met kinderkopjes bedekte straatjes, pleintjes en wit gepleisterde koloniale gebouwen. In het bijzonder het enorme centrale plein van 14.000 m2 en de kerk die stamt uit de 17e eeuw zijn een absolute aanrader om te bezoeken.
Overnachting: La Posada de San Antonio | logies & ontbijt

Dag 4: Villa de Leyva - Barichara

In de ochtend wordt u door uw gids opgehaald voor een nieuw avontuur. Vanuit Villa de Leyva gaat u per mountainbike de natuur in. U fietst over onverharde landweggetjes met weinig verkeer, waarbij u kunt genieten van de mooie natuurlijke landschappen. De route is in totaal 15km lang. U bezoekt hierbij enkele bezienswaardigheden zoals Pozos Azules, het Terracotta huis en het Paleontologisch onderzoekscentrum. In de middag wordt u naar uw volgende bestemming, Barichara, gebracht. Dit is een 4,5 uur durende rit met de auto. Onderweg kunt u uitrusten van de actieve ochtend en genieten van de mooie route. Aan het eind van de middag komt u aan in Barichara waar u zult overnachten. 
Overnachting: La Nube Posada | logies & ontbijt

Dag 5: Barichara

Barichara werd in 1975 uitgeroepen tot nationaal architectonisch erfgoed vanwege het goed bewaard gebleven historische centrum. Barichara wordt door velen beschouwd als de mooiste plaats van Colombia. Er hangt een fijne sfeer in dit plaatsje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Johan bezocht Barichara en schreef erover op ons blog. Lees hier zijn verhaal. In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids om naar Guane te gaan. U volgt hierbij de wandelroute via de Camino Real, een prachtige wandeling die ongeveer twee uur in beslag zal nemen. In Guane, een perfect bewaard gebleven koloniaal plaatsje, wordt u meegenomen naar het paleontologisch en archeologisch museum. Hier zijn verschillende prehistorische artefacten te zien, evenals fossielen en er is zelfs een mummie van een jong meisje te zien. Bezoek hier ook de Santa Lucia kerk en verschillende winkeltjes waar ze fossielen en sabajón verkopen. Sapajón is een typisch drankje uit de regio. Na een wandeling door het centrum wordt u met de typische chiva bus of met een tuk tuk teruggebracht naar Barichara waar de gids u te voet meeneemt door het centrum van dit plaatsje. Na afloop wordt u naar uw accommodatie teruggebracht. 
Overnachting: La Nube Posada | logies & ontbijt

Dag 6: Barichara

Vandaag staat er avontuur op het programma! Na het ontbijt wordt u meegenomen naar de oever van de Fonce rivier. Na een korte wandeling en briefing kan het avontuur beginnen. U gaat namelijk raften over de Fonce rivier. Een afdaling van ongeveer 1,5 uur in een raft over de rivier. De afdaling is goed te doen voor iedereen die in redelijk goede conditie is en niet bang is voor een nat pak. Gedurende de hele tocht gaat u voorbij aan rivierbossen en landschappen die typerend zijn voor de regio Santander. Na dit avontuur wordt u terug gebracht naar het hotel waar u de rest van de middag ter vrije besteding heeft.  
Overnachting: La Nube Posada | logies & ontbijt

Dag 7: Barichara –  Palomino

In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bucaramanga gebracht, dit is ongeveer 4 uur rijden. De route loopt voor een groot deel langs de adembenemend mooie Chicamocha kloof. Vanuit hier neemt u een binnenlandse vlucht naar Santa Marta en wordt u naar uw hotel in Palomino gebracht. Palomino is een klein gehucht aan de Caribische kust van Colombia, niet ver van het nationale park Tayrona. U verblijft in het Aité Eco Hotel, dat direct aan het strand is gelegen. 
Overnachting: Aité Eco Hotel | logies & ontbijt

Dag 8: Palomino

Deze dag is vrij gepland. Vanuit het hotel kunt u vandaag het nationale park Tayrona bezoeken, het plaatsje Palomino of u kunt ontspannen aan het strand. Misschien is het laatste wel een goed idee want hierna gaat u beginnen aan een unieke meerdaagse trekking. 
Overnachting: Aité Eco Hotel | logies & ontbijt


 

Dag 9: Palomino – Santa Marta 

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en meegenomen naar Santa Marta. Santa Marta is de oudste stad van Colombia. Vanaf de kust ziet u de  “Sierra Nevada de Santa Marta” met zijn twee besneeuwde berg toppen van het hoogste kustgebergte ter wereld; de Simon Bolivar en de Cristobal Colon. Santa Marta is van enorme historische waarde, zo is er de “hacienda Quinta de San Pedro Alejandrino” museum, waar de onafhankelijkheidsstrijder en eerste president van Gran Colombia, Simon Bolivar op 17 december 1830 overleed. De haciënda is nu een museum waar u veel over Bolivar en de onafhankelijkheidsstrijd te weten kunt komen. Op het landgoed van de haciënda is ook zijn mausoleum te vinden.
Overnachting: La Casa de Leda | logies & ontbijt

Dag 10: Santa Marta –Ciudad Perdida trekking

U start deze dag met de vierdaagse trektocht naar de verborgen stad La Ciudad Perdida ook wel Teyuna genaamd. Deze verborgen stad ligt in de jungle aan de voet van de Pico Cristóbal Colón, met een hoogte van ruim 5700 meter de hoogste berg van Colombia. De stad is gesticht door de Tayrona indianen, ongeveer 800 jaar na het begin van onze jaartelling. Tijdens de hoogtij dagen van de stad leefden er tussen de 1500 en 3000 mensen. Het gebied waar de stad is gelegen kent een weelderige flora en uitbundige fauna met vele planten- en diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen. Petra bewandelde de Ciudad Perdida trekking en schreef erover op ons blog. Leer hier haar verhaal. Vanuit uw hotel in Santa Marta wordt u met een shuttle naar Machete Pelao gebracht. Vanuit deze plek start de trekking. Vandaag loopt u in 4 uur een kleine 7 kilometer. Onderweg luncht u op een landgoed. Vandaag slaapt u op het eerste kamp aan de oevers van de Buritaca rivier. U slaapt deze dagen in een hangmat of stapelbed (afhankelijk van de beschikbaarheid bij aankomst) in het kamp. 
Overnachting: Kampeerterrein | in hangmat of stapelbed | volpension

Dag 11: Ciudad Perdida trekking

Vandaag staat er een wandeling van ongeveer 8 uur, bijna 15 kilometer op het programma. U wordt begeleidt door een Engelssprekende gids uit deze regio. U loopt door de Buritaca vallei en maakt onder andere een stop bij het Kogui-dorp Mutanyi en u doorkruist de gemeenschap Koskunguena vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft over de Sierra Nevada. Vanuit hier steekt u de Buritaca rivier over naar een boerderij van het opperhoofd van de Kogui’s. Hier wordt een lunch geserveerd en kunt u een verfrissende duik nemen in de rivier. U dineert en overnacht in een hangmat of stapelbed op de boerderij van Mamo Kogui. 
Overnachting: Kampeerterrein | in hangmat of stapelbed | volpension

 

Dag 12: Ciudad Perdida trekking

Een bijzondere dag vandaag want u arriveert bij de verloren stad (Ciudad Perdida). U start uw dag met een trekking naar de ingang van de stad. Hier heeft u nog een trap van 1200 stappen te betreden voordat u aankomt bij de archeologische vindplaats. Loop rond over de vindplaats, bezoek de vele terrassen en ceremoniële plaatsen in het hart van de jungle. Lunch aan de oevers van een waterval met , volgens de legende, wonderbaarlijke eigenschappen. Na de lunch loopt u verder naar het volgende kamp, alvast op de terugweg naar het startpunt van de trekking.
Overnachting: Kampeerterrein | in hangmat of stapelbed | volpension

Dag 13: Ciudad Perdida trekking – Tayrona

De laatste dag van uw trekking is aangebroken. Vroeg in de ochtend start u aan het laatste deel, waarbij u ongeveer 15km voor de boeg heeft. Het is nog ongeveer zeven uur lopen, waarbij u rond lunchtijd arriveert bij het eindpunt. Na de lunch wordt u meegenomen naar uw accommodatie bij het nationale park Tayrona.
Overnachting: Villa Maria | logies & ontbijt

Dag 14: Tayrona

Geniet van uw vrije dag nabij het nationale park Tayrona. De grenzen van het park lopen van de baai van Taganga tot aan de uitmonding van de Piedras rivier. In dit gebied kan de temperatuur wel oplopen tot 30´C. De vele baaien, prachtige stranden, groene mangroven, bergen en weelderige vegetatie geven iedere bezoeker het ultieme vakantiegevoel. Dit park is het leefgebied voor vele vogels, zoogdieren en tal van reptielen. In de omgeving kunt u naar de prachtige stranden Arrecifes, La Piscina, Cabo de San Juan del Guía y Castilletes gaan. Sommige met helderblauw water, anderen met een veelzijdige vegetatie. Elk van deze stranden geeft u het gevoel dat u zich telkens op een andere wereld bevindt. Naast het bewonderen van de schitterende omgeving heeft u de mogelijkheid om mini tochten te maken, vogels te kijken, te kajakken en te fietsen. Dit alles binnen handbereik!

Dag 15: Tayrona – Cartagena

Na het ontbijt wordt u meegenomen naar Cartagena. U verblijft in Hotel Santa Catalina, in het historisch centrum van Cartagena, nabij de welbekende Torre del Reloj, een van de trekpleisters van de stad.
Overnachting: Santa Catalina Hotel | logies & ontbijt

Dag 16: Cartagena

In de ochtend stapt u weer op de fiets om dit keer de stad Cartagena te ontdekken.  U wordt door uw gids meegenomen langs de hoogtepunten van de stad. Onderweg krijgt u voldoende tijd om te stoppen voor foto’s en om te luisteren naar de verhalen van de gids. Het koloniale hart, met haar indrukwekkende stadswal is perfect bewaard gebleven. Het oude centrum bevat een wirwar aan kleine schilderachtige straatjes, met vrolijk gekleurde koloniale gebouwen en romantische pleinen. Buiten de oude stadsmuren heeft de stad zich inmiddels verder uitbreid met moderne, aantrekkelijke wijken. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.
Overnachting: Santa Catalina Hotel | logies & ontbijt

Dag 17: Cartagena

De laatste dag in Cartagena en de laatste dag van uw unieke en onvergetelijke rondreis door Colombia. Vanaf de stadswallen bij het oude centrum overziet u in één blik zowel het sfeervolle koloniale stadshart als de indrukwekkende skyline van Boca Grande. In de stad hangt een zinderende Caribische sfeer. In de namiddag, wanneer de temperatuur zakt, komt de stad tot leven. Begin met een heerlijke cocktail in Café del Mar op de oude stadswal terwijl de zon aan de horizon in zee verdwijnt en slenter daarna door het centrum,  op zoek naar een goed restaurant aan één van de vele mooie pleinen.  
Overnachting: Santa Catalina Hotel | logies & ontbijt

Dag 18: Cartagena – Amsterdam

Helaas komt er een einde aan uw reis. Vandaag wordt u naar de luchthaven van Cartagena gebracht waar u een vlucht neemt naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 19: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 4.700,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vlucht(en), economy class 
 • 14 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 3 overnachtingen tijdens de Ciudad Perdida Trekking op basis van volpension en wandeltocht onder begeleiding van een Engelssprekende privé gids
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende privé gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis samen met uw gezin maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Colombia

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen