Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis door Peru met huurauto

15 dagen - vanaf € 5.430,- per persoon

autorijden - Andesgebergte - oude beschavingen

 • Met eigen huurauto over hoge passen door de Andes
 • Ontmoet Juanita,  ijsmummie uit de Incatijd
 • Zie de Cordillera Real gereflecteerd in het water van het Titicacameer
 • Val stil bij de aanblik van Machu Picchu vanaf de Zonnepoort
 • Drink een cocktail op het centrale plein van Cusco, de “Navel van de wereld”

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Lima

Uw bijzondere reis door Peru gaat vandaag van start. U vertrekt per intercontinentale vlucht van Amsterdam naar de Peruaanse hoofdstad Lima. Bij aankomst in Lima wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw accommodatie gebracht. Tijdens uw verblijf in Lima moet u zeker genieten van de culinaire hoogstandjes waar deze stad zo bekend om staat. Lima is namelijk 'de culinaire hoofdstad' van Latijns Amerika. We adviseren u graag de betere restaurants. Wist u dat veel visrestaurants alleen geopend zijn voor lunch omdat de chef-koks alleen dan de vis vers genoeg vinden om nog te serveren? Het meest bekende, én overheerlijke, visgerecht van Peru is 'Ceviche'; rauwe vis in limoensap. De Peruaanse keuken is internationaal goed op de kaart gezet door enkele bekende chefs van Peruaanse afkomst, o.a. Gaston Acurio. Zijn fusion gerechten zijn bijzonder en van een geweldig niveau.
Overnachting: Villa Barranco | logies & ontbijt

Dag 2: Lima - Arequipa

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Lima gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Arequipa. Bij aankomst in Arequipa wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De stad is prachtig gelegen met de majestueuze piek van de “El Misti” vulkaan op de achtergrond. Over de oorsprong van de naam Arequipa bestaat enige onduidelijkheid. Er doen zich verschillende verhalen de ronde. Eén daarvan is dat het Aymara volk de naam heeft verzonnen aangezien in hun taal ‘ari’ berg betekent en ‘quipa’ achter. Vrij vertaald staat er dan ‘achter de berg’ waarmee de El Misti vulkaan wordt bedoeld.
Overnachting: Palla Boutique Hotel | logies & ontbijt

Dag 3: Arequipa

Deze dag is vrij gepland. U verblijft dichtbij het koloniale centrum van de stad. U kunt vandaag een bezoek brengen aan het Santa Catalina klooster. Dit enorme bouwwerk is een stad in een stad op zich. Tevens een aanrader is het museum over het ijsmeisje Juanita. Deze mummie van een jong meisje, daterend uit de 15e eeuw is door de beroemde hooggebergte archeoloog Johan Reinhart op de top van de El Misti vulkaan gevonden. Daarnaast moet u zeker een kijkje nemen in de kathedraal aan het centrale plein Plaza de Armas.
Overnachting: Palla Boutique Hotel | logies & ontbijt

Dag 4: Arequipa - Colca Canyon

(ca. 180 km | 4 uur rijden)
Vandaag staat uw huurauto voor u klaar en rijdt u naar de Colca Canyon, waarvan men zegt dat het de diepste kloof ter wereld is. U heeft ongeveer 180 km voor de boeg, richting de plaats Yangue, dat is gelegen op 3651 meter hoogte. De route gaat echter midden door de Andes, waarbij u hoogtes van 4700 meter passeert. Een fantastische route, maar doe wel rustig aan, want u komt nu echt op serieuze hoogte. Gelegen op een hoogte van 3250 meter, aan de oever van de Colca rivier en omringd door honderden pre-Inca agrarische terrassen die zijn uitgeroepen tot een Nationaal Erfgoed van Peru vindt u uw accommodatie, de Colca lodge.
Overnachting: Colca Lodge | logies & ontbijt

Dag 5: Colca Canyon

De Colca Canyon is een immense kloof in het zuiden van Peru, ongeveer 160 kilometer van Arequipa vandaan. De Colcavallei is een kleurrijk gebied met Incadorpjes die door de Spanjaarden ontdekt zijn. De lokale bevolking houdt zich echter nog altijd aan de oude tradities en leefwijze en maken dus nog altijd gebruik van de landbouwterrassen. U kunt deze dag een bezoek brengen aan het ‘Cruz del Condor’ in de Colca Canyon. De kloof is het woongebied van de condor, de grootste vliegende vogel ter wereld. Ze vliegen door de kloof, meestal 's ochtends en 's avonds. In de tussentijd zijn ze op jacht in een verder gelegen gebied. De condors worden al jaren bekeken door toeristen, die erg dichtbij de condors kunnen komen. Soms vliegen ze zo'n 5 meter van u vandaan over u heen. Vanaf dit punt is de kloof 1200 meter diep. De naam Colca is ontstaan door de gaten die in de kloof te zien zijn. Deze gaten heten Colca's. Ze werden gebruikt door de Inca's en Pre-Inca's om voedsel in te bewaren voor slechtere tijden, zoals aardappelen en ander voedsel dat langer mee kan. Ze werden ook gebruikt als graven voor belangrijke mensen.
Overnachting: Colca Lodge | logies & ontbijt

Dag 6: Colca Canyon - Puno

(ca. 290 km | 5,5 uur rijden)
De rit van vandaag brengt u van de Colca Canyon naar Puno. Onderweg reist u door een indrukwekkend landschap met kleine traditionele bergdorpjes. Onderweg passeert u ook nog een aantal mooie bergmeren zoals het Lago Lagunillas. Via Juliaca reist u uiteindelijk naar Puno, een stad aan het Titicacameer. Dit enorme meer ligt op de grens van Peru en Bolivia en is met een ligging op bijna 4000 meter boven zeeniveau het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het landschap is werkelijk schitterend. Het helderblauwe meer wordt namelijk omringd door een aantal van de meest imposante bergen van de gehele Andes. Uit historisch oogpunt is deze plek enorm belangrijk. Volgens de legende is de eerste Incakoning geboren op het Eiland van de Zon, een eiland gelegen in het Boliviaanse deel van dit meer. 
Overnachting: GHL Hotel Lago Titicaca | logies & ontbijt

Dag 7: Puno

Na het ontbijt brengt u in internationaal gezelschap een bezoek aan de drijvende rieteilanden van de Uros indianen onder leiding van een gids. Deze authentieke bevolkingsgroep leeft op traditionele wijze in het Titicacameer waarbij ze van riet kunstmatige eilanden hebben gemaakt, waarop ze leven. Tevens brengt u een bezoek aan het eilandje Tacquile, een plek waar de Aymara indianen nog leven op traditionele wijze. Tacquile staat ook bekend om de productie van de ‘Sicuri”, een muziekinstrument dat essentieel is voor de folklore van de Peruaanse hooglanden. In de namiddag wordt u terug naar uw hotel teruggebracht.
Overnachting: GHL Hotel Lago Titicaca  | logies & ontbijt

Dag 8: Puno - Heilige Vallei

(ca. 425 km | 8 uur rijden)
U vertrekt vandaag naar de Heilige Vallei van de Inca’s en komt daarbij langs verschillende ruïnes. Allereerst is daar de ruïne van Sillustani, een pre-Inca begraafplaats aan de oevers van het Umayo meer. De tombes zijn boven de grond gebouwd en lijken op kleine torentjes. Zij worden Chulpas genoemd. De meeste tombes zijn leeggeroofd en anderen zijn nooit afgebouwd. Daarna volgen de ruïnes van Raqchi, ook bekend als de tempels van Wiracocha, één van de inwoners. De site bestaat uit verschillende delen die ieder hun eigen functie hadden. Hier ziet u nog de baden, voedselopslag en huizen in goede staat. Hierna vervolgt uw weg zich naar Andahuaylillas dat lokaal bekend staat onder de naam ‘pradera de los celajes’ wat betekent ‘prairie van de gekleurde wolken’. De weg vandaag loopt voor het grootste gedeelte over een hoogte tussen de 4000 en 4500 meter, maar is gewoon glooiende en vrij gemakkelijk. Op een enkele kleine uitzondering na is de weg in een prima conditie. Het hoogste punt van de route is bij La Raya en ligt op ongeveer 4500 meter boven zeeniveau. Na de plaats Andahuaylillas moet u gaan opletten. In het dorpje Huacarpay moet u namelijk de Ruta 28 nemen naar Paucartambo en Pisac. Op deze manier komt u vanzelf in de Heilige Vallei. In Pisac gaat u over de brug naar links en vervolgt u de weg naar het plaatsje Yucay. Voorbij Yucay rijdt u naar Urubamba, waar uw accommodatie is gelegen.
Overnachting: Hotel Sol y Luna | logies & ontbijt

Dag 9: Heilige Vallei

Deze dag is vrij gepland en u kunt uw dagprogramma zelf invullen. U kunt bijvoorbeeld de Heilige Vallei gaan verkennen. Deze vruchtbare streek, het stroomgebied van de Urubamba rivier, was in zowel economisch als spiritueel opzicht van groot belang voor de Incacultuur. Globaal gezien wordt het hele gebied tussen het dorp Písac en de ruïnestad Ollantaytambo parallel aan de Urubambarivier ("heilige rivier") tot de Heilige Vallei gerekend. De vallei wordt gevoed door vele rivieren, die afdalen door aangrenzende valleien en kloven en bevat talloze archeologische overblijfselen en dorpen. De vallei werd sterk gewaardeerd door de Inca's vanwege haar specifieke geografische en klimatologische voordelen. Het vormde een van de belangrijkste centra voor de landbouw en is nog altijd de beste plaats voor de verbouwing van maïs in Peru. Aan het einde van de dag levert u uw huurauto weer in.
Overnachting: Hotel Sol y Luna | logies & ontbijt

Hotel Sol y Luna

Tijdens uw verblijf in de Heilige Vallei verblijft u in het charmante Sol y Luna hotel, onderdeel van Relais & Chateaux. Een prachtige accommodatie, met 43 huisjes, prachtige tuinen en twee restaurants, waar u direct een thuisgevoel zult hebben!

In 1996 kwamen Franz en Petit, eigenaren van dit hotel, naar de Heilige Vallei. Zij wilden hier een school beginnen voor kansarme kinderen uit de omgeving. Om deze droom waar te kunnen maken hadden zij een inkomstenbron nodig en zij besloten een luxe boutique hotel te starten. Hun droom is uitgekomen: een prachtig hotel waar ze u hartelijk ontvangen én een school waar het aantal schoolkinderen nog steeds toeneemt. Tijdens uw verblijf kunt u uiteraard ook een bezoek brengen aan deze school.

Dag 10: Machu Picchu

Vandaag vroeg uit de veren! U wordt naar het treinstation gebracht vanwaar u met de Incarail trein door de “Heilige Vallei”, richting het plaatsje Aguas Calientes vertrekt. Dit plaatsje is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan het beroemde Machu Picchu complex dat de Inca’s duizenden jaren geleden bouwden en welke nooit door de Spanjaarden werd ontdekt. Tijdens de treinrit krijgt u een lunch geserveerd en kunt u genieten van live entertainment. Eenmaal aangekomen in Aguas Calientes ontmoet u uw gids en samen reist u per bus naar Machu Picchu. Op deze bijzondere plek wordt u rondgeleid door uw gediplomeerde Engelssprekende gids. Geniet van deze geweldige plek, waar de Inca’s het voor elkaar hebben gekregen om met weinig middelen bovenop deze oude bergpunt een stad te bouwen, die zijn gelijke niet kent. Vanuit deze verborgen stad heeft u een machtig uitzicht over het omringende subtropische regenwoud. Deze stad werd door de Spanjaarden nooit ontdekt en is daarom intact gebleven. Er is in deze stad nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden. De stad Machu Picchu is gelegen tussen steile bergen, op een hoogte van ongeveer 2438 meter. De Inca's bereikten de stad via een steil pad. De voettocht duurde meerdere dagen en de stad was derhalve moeilijk bereikbaar. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de stad per trein en bus te bereiken. Machu Picchu ligt ingesloten tussen twee steile pieken: de Machu Picchu en de Huayna Picchu (‘jonge berg’ in het Quechua). Door het rotsdal loopt op 1750 meter hoogte de sterk stromende Urubamba rivier. Over de functie van de stad zijn wetenschappers het niet eens. Doordat de stad zo ontoegankelijk is, wordt aangenomen dat de stad geen doorsnee-functie had. Vaak wordt aangenomen dat Machu Picchu een buitenverblijf was voor koningen en andere hooggeplaatsten. De stad heeft veel verblijven voor edelen en ook een paar woningen voor hun dienaren. Er konden rond de 750 personen tegelijk in de stad verblijven. Gedurende de regentijd, als er geen koningen aanwezig waren, zouden er veel minder mensen in Machu Picchu geweest zijn. Toen de Spanjaarden het Rijk van de Inca versloegen, stopte de regelmatige trek van en naar Machu Picchu door edelen en raakte de stad verlaten. In 1983 werd de stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In 2007 werd Machu Picchu tot een van de "zeven nieuwe wereldwonderen" gekozen via de website new7wonders.com. Meer dan 100 miljoen mensen hebben via internet of sms hun stem uitgebracht op een lijst van 77 bouwwerken. De verkiezing werd niet ondersteund door UNESCO. Aan het einde van de middag stapt u weer aan boord van de trein en onder het genot van een heerlijk diner keert u terug naar de Heilige Vallei en wordt u weer naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: Hotel Sol y Luna | logies & ontbijt

Dag 11: Heilige Vallei - Cuzco

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en meegenomen naar de zoutpannen van Maras en de archeologische vindplaats Moray. Geniet van het prachtige zicht dat u hier heeft op de witte kleur van het zout en de verschillende kleuren die de bergen vertonen vanwege de vele mineralen. Het zout dat hier verzameld wordt, wordt door de lokale bevolking op de markten verkocht. U bezoekt ook de ingenieuze terrassen in Moray, het terrassencomplex heeft de vorm van een amfitheater. Deze terrassen werden gebruikt voor landbouwexperimenten en stammen uit het Incatijdperk. Na afloop wordt u naar uw hotel gebracht in Cuzco. Cuzco (ter plaatse wordt de naam van de stad meestal geschreven als Cusco) is een stad in het zuidoosten van Peru, en de hoofdstad van de gelijknamige regio. Cuzco is de langst bewoonde stad van het Westelijk halfrond, ligt op een hoogte van 3360 meter en heeft als bijnaam de ‘keizerlijke stad’. De naam van de stad is afkomstig van het Quechua-woord dat navel (van de aarde) betekent. Voordat de stad in de 16e eeuw door de Spaanse conquistadores werd veroverd, was het de hoofdstad van het Rijk van de Inca: Tahuantisuyu ("Het land van de vier windstreken") genaamd. Cuzco was van dit rijk de hoofdstad en het culturele centrum.
Overnachting: Hotel JW Marriot Cuzco | logies & ontbijt

Dag 12: Cuzco

Deze dag heeft u de gelegenheid om deze prachtige stad te gaan verkennen. Bezoekt u zeker het Plaza de Armas, waaraan onder meer de beroemde kathedraal gelegen is. Cuzco komt van het Quechua woord “Cosqo”, dat “Navel van de Wereld” betekent. De gehele binnenstad bestaat uit koloniale gebouwen, die op de fundamenten van de oude Incapaleizen zijn gebouwd. De stad is gelegen op ongeveer 3500 meter, temidden van de hoogvlakte in het zuidoosten van Peru. Er is genoeg te doen in deze prachtige stad!
Overnachting: Hotel JW Marriot Cuzco | logies & ontbijt

Dag 13: Cuzco - Lima

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Cuzco gebracht, vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Lima. Bij aankomst wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Bezoek de karakteristieke wijken Miraflores en Barranco, het historische stadscentrum met haar twee prachtige pleinen en de gebouwen met houten balkonnetjes of de kathedraal en de San Francisco kerk. Daarnaast is het bezoeken van het goudmuseum de moeite meer dan waard. Dit museum bevat een enorme particuliere collectie met precolumbiaanse gebruiksvoorwerpen, sieraden en ceremoniële attributen, waarvan de meeste van goud gemaakt zijn. Bezoek ook de ruïne van Pachacamac. Deze ruïne is een van de belangrijkste religieuze centra langs de kust. Deze samensmelting van tempels en woonwijken is ongeveer twee millennia onafgebroken bewoond geweest. De tempels werden bezocht door Pelgrims om de schepper Viracoche te vereren. Geniet van uw laatste dag!
Overnachting: Villa Barranco | logies & ontbijt

Dag 14: Lima - Amsterdam

Uw reis door Peru is helaas voorbij. Een van onze lokale medewerkers haalt u op bij uw hotel en brengt u naar de luchthaven van Lima, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Amsterdam

Uw Unieke reis zit er helaas op. U arriveert vandaag in Amsterdam

Reissom

Vanaf € 5.430,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 13 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 6 dagen huurauto (cat. Renault Duster of vergelijkbaar alternatief) vanuit Arequipa met drop-off in de Heilige Vallei incl. basisverzekering
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Peru

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen