Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis door Peru met huurauto

15 dagen - vanaf € 4.470,- per persoon

autorijden - Andesgebergte - oude beschavingen

 • Met eigen huurauto over hoge passen door de Andes
 • Ontmoet Juanita,  ijsmummie uit de Incatijd
 • Zie de Cordillera Real gereflecteerd in het water van het Titicacameer
 • Val stil bij de aanblik van Machu Picchu vanaf de Zonnepoort
 • Drink een cocktail op het centrale plein van Cusco, de “Navel van de wereld”

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Lima

Uw bijzondere reis door Peru gaat vandaag van start. U vliegt van Amsterdam naar de Peruaanse hoofdstad Lima. Bij aankomst in Lima wordt u welkom geheten en naar uw accommodatie gebracht. Lima staat bekend als de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika. Wat u zeker moet proberen is het overheerlijke visgerecht Ceviche, rauwe vis gegaard in limoensap. We adviseren u graag de betere restaurants voor deze avond.
Overnachting: Villa Barranco | logies & ontbijt

Dag 2: Lima

Vandaag brengt u met uw gids een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Lima, de stad die tijdens de koloniale overheersing lange tijd gold als de belangrijkste stad van Zuid-Amerika. U bezoekt hierbij de karakteristieke wijken Miraflores en Barranco, het historische stadscentrum met haar twee prachtige pleinen, de gebouwen met houten balkonnetjes, de kathedraal en de San Francisco kerk. Daarnaast is het bezoeken van het Larco museum de moeite meer dan waard. Dit museum bevat een enorme particuliere collectie met pre-Columbiaanse gebruiksvoorwerpen, sieraden en ceremoniële attributen, waarvan de meeste van goud gemaakt zijn.
Overnachting: Villa Barranco | logies & ontbijt

Dag 3: Lima - Arequipa

Vandaag vliegt u naar Arequipa. Bij aankomst in Arequipa wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. De stad is prachtig gelegen met de majestueuze piek van de “El Misti” vulkaan op de achtergrond. Over de oorsprong van de naam Arequipa bestaat enige onduidelijkheid. Er doen zich verschillende verhalen de ronde. Eén daarvan is dat het Aymara volk de naam heeft verzonnen aangezien in hun taal ‘ari’ berg betekent en ‘quipa’ achter. Vrij vertaald staat er dan ‘achter de berg’ waarmee de El Misti vulkaan wordt bedoeld.
Overnachting: Palla Boutique Hotel | logies & ontbijt

Dag 4: Arequipa

Vandaag kunt u Arequipa op eigen gelegenheid verkennen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Santa Catalina klooster. Dit enorme bouwwerk is een stad in een stad op zich. Tevens een aanrader is het museum over het ijsmeisje Juanita. Deze mummie van een jong meisje, daterend uit de 15e eeuw is door de beroemde hooggebergte archeoloog Johan Reinhard op de top van de El Misti vulkaan gevonden. Daarnaast moet u zeker een kijkje nemen in de kathedraal aan het centrale plein Plaza de Armas.
Overnachting: Palla Boutique Hotel | logies & ontbijt

Dag 5: Arequipa - Colca Canyon

(ca. 180 km | 4 uur rijden)
Vandaag staat uw huurauto voor u klaar en rijdt u naar de Colca Canyon, waarvan men zegt dat het de diepste kloof ter wereld is. De route gaat midden door de Andes, waarbij u hoogtes van 4700 meter passeert. Een fantastische route, maar doe vanwege de hoogte wel rustig aan. Uiteindelijk arriveert u bij uw accommodatie, gelegen op een hoogte van 3250 meter, aan de oever van de Colca rivier en omringd door honderden pre-Inca agrarische terrassen die zijn uitgeroepen tot een Nationaal Erfgoed van Peru. 
Overnachting: Colca Lodge | logies & ontbijt

Dag 6: Colca Canyon

De Colca vallei is een kleurrijk gebied met Incadorpjes die door de Spanjaarden ontdekt zijn. De lokale bevolking houdt zich hier nog altijd aan de oude tradities en leefwijze en maken dus nog altijd gebruik van de landbouwterrassen. U kunt deze dag een bezoek brengen aan het ‘Cruz del Condor’ in de Colca Canyon. De kloof is het woongebied van de condor, de grootste vliegende vogel ter wereld. Op deze plek vliegen ze soms ongeveer 5 meter over u heen.
Overnachting: Colca Lodge | logies & ontbijt

Dag 7: Colca Canyon - Puno

(ca. 290 km | 5,5 uur rijden)
De rit van vandaag brengt u van de Colca Canyon naar Puno. Onderweg reist u door een indrukwekkend landschap met kleine traditionele bergdorpjes. U passeert het mooie bergmeer Lago Lagunillas en doorkruist de stad Juliaca voordat u aankomt in Puno. Puno is gelegen aan het Titicacameer op de grens van Peru en Bolivia en is met een ligging op bijna 4000 meter boven zeeniveau het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het landschap is werkelijk schitterend. Het helderblauwe meer wordt namelijk omringd door een aantal van de meest imposante bergen van de gehele Andes. Uit historisch oogpunt is deze plek enorm belangrijk. Volgens de legende is de eerste Incakoning geboren op het Eiland van de Zon, een eiland gelegen in het Boliviaanse deel van dit meer.
Overnachting: GHL Hotel Lago Titicaca | logies & ontbijt

Dag 8: Puno

Na het ontbijt brengt u in internationaal gezelschap een bezoek aan de drijvende rieteilanden van de Uros indianen onder leiding van de gids. Deze authentieke bevolkingsgroep leeft op traditionele wijze in het Titicacameer, waarbij ze wonen op zelf gemaakte eilanden van riet. Tevens brengt u een bezoek aan het eilandje Tacquile, een plek waar de Aymara indianen nog leven op traditionele wijze. Tacquile staat ook bekend om de productie van de ‘Sicuri”, een muziekinstrument dat essentieel is voor de folklore van de Peruaanse hooglanden. In de namiddag wordt u naar uw hotel teruggebracht.
Overnachting: GHL Hotel Lago Titicaca  | logies & ontbijt

Dag 9: Puno - Heilige Vallei

(ca. 425 km | 8 uur rijden)
U vertrekt vandaag naar de Heilige Vallei van de Inca’s en onderweg rijdt u langs verschillende ruïnes. Allereerst is daar de ruïne van Sillustani, een pre-Inca begraafplaats aan de oevers van het Umayo meer. De tombes zijn boven de grond gebouwd en lijken op kleine torentjes. Zij worden Chulpas genoemd. De meeste tombes zijn leeggeroofd en anderen zijn nooit afgebouwd. Daarna volgen de ruïnes van Raqchi, ook bekend als de tempels van Wiracocha. Hier ziet u nog de baden, voedselopslag en huizen in goede staat. U rijdt verder en passeert diverse dorpjes voordat u in de Heilige Vallei arriveert. Uw accommodatie is gelegen in het plaatsje Urubamba.
Overnachting: Hotel Sol y Luna | logies & ontbijt

Dag 10: Heilige Vallei

Deze dag is vrij gepland en u kunt uw dagprogramma zelf invullen. Deze vruchtbare streek was in zowel economisch als spiritueel opzicht van groot belang voor de Incacultuur. Het vormde een van de belangrijkste centra voor de landbouw en is nog altijd de beste plaats voor de verbouwing van maïs in Peru. De vallei is het stroomgebied van de Urubamba rivier, waar talloze archeologische vindplaatsen en dorpen te bezoeken zijn. Het is een prachtige omgeving om doorheen te rijden en te stoppen waar u wilt. 
Overnachting: Hotel Sol y Luna | logies & ontbijt

Hotel Sol y Luna

Tijdens uw verblijf in de Heilige Vallei verblijft u in het charmante Sol y Luna hotel, onderdeel van Relais & Chateaux. Een prachtige accommodatie, met 43 huisjes, prachtige tuinen en twee restaurants, waar u direct een thuisgevoel zult hebben!

In 1996 kwamen Franz en Petit, eigenaren van dit hotel, naar de Heilige Vallei. Zij wilden hier een school beginnen voor kansarme kinderen uit de omgeving. Om deze droom waar te kunnen maken hadden zij een inkomstenbron nodig en zij besloten een luxe boutique hotel te starten. Hun droom is uitgekomen: een prachtig hotel waar ze u hartelijk ontvangen én een school waar het aantal schoolkinderen nog steeds toeneemt. Tijdens uw verblijf kunt u uiteraard ook een bezoek brengen aan deze school.

Dag 11: Machu Picchu

Een bijzondere dag vandaag, want u gaat de Machu Picchu bezoeken! Vanuit de Heilige Vallei neemt u de trein naar Aguas Calientes, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Machu Picchu. Samen met uw gids bezoekt u dit beroemde complex dat door de Inca’s waarschijnlijk aan het begin van de 15de eeuw is gebouwd. De bouwwerken en de omgeving maken de Machu Picchu tot een magisch gezicht. Geniet vandaag van deze bijzondere plek, uw gids kan u alles vertellen wat u wilt weten. In de middag keert u per trein terug naar de Heilige Vallei en wordt u naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: Hotel Sol y Luna | logies & ontbijt

Dag 12: Heilige Vallei - Cuzco

(ca. 65 km | 1,5 uur rijden)
De rit van vandaag is kort, reden genoeg om onderweg even een kleine omweg te nemen naar de zoutpannen van Maras en de archeologische vindplaats Moray. Moray, het terrassencomplex heeft de vorm van een amfitheater. Deze terrassen werden gebruikt voor landbouwexperimenten en stammen uit het Incatijdperk. Geniet bij de zoutpannen van Maras van het prachtige zicht dat u hier heeft op de witte kleur van het zout en de verschillende kleuren die de bergen vertonen vanwege de vele mineralen. Het zout dat hier verzameld wordt, wordt door de lokale bevolking op de markten verkocht. Cuzco is de langst bewoonde stad van het Westelijk halfrond, ligt op een hoogte van 3360 meter en heeft als bijnaam de ‘keizerlijke stad’. Bij aankomst in het hotel levert u uw huurauto in en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. 
Overnachting: Hotel JW Marriot Cuzco | logies & ontbijt

Dag 13: Cuzco

Deze dag heeft u de gelegenheid om deze prachtige stad te verkennen. Bezoek zeker het Plaza de Armas, waaraan onder meer de beroemde kathedraal gelegen is. Cuzco komt van het Quechua woord “Cosqo”, dat “Navel van de Wereld” betekent. De gehele binnenstad bestaat uit koloniale gebouwen, die op de fundamenten van de oude Incapaleizen zijn gebouwd. Er is genoeg te doen in deze prachtige stad!
Overnachting: Hotel JW Marriot Cuzco | logies & ontbijt

Dag 14: Cuzco - Lima - Amsterdam

Uw reis door Peru is helaas voorbij. Een van onze lokale medewerkers haalt u op bij uw hotel en brengt u naar de luchthaven van Cuzco, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Lima. Vervolgens stapt u aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Amsterdam

Uw unieke reis zit er helaas op. Vandaag arriveert u in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 4.470,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 13 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 8 dagen huurauto (cat. Renault Duster of vergelijkbaar alternatief) vanuit Arequipa met drop-off in Cuzco incl. basisverzekering
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Peru

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen