Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Het onbekende zuiden van Colombia

15 dagen - vanaf € 5.820,- per persoon

off the beaten track - natuur- historie

 • Fiets door ‘La Candelaria’, het historische centrum van Bogotá
 • Verken de bijzondere landschappen in de Tatacoa-woestijn
 • Maak kennis met oude koloniale stadjes en dorpjes waar historie en cultuur samen komen
 • Ontdek de bijzonder gelegen Las Lajas Basiliek in Ipiales
 • Geniet van de prachtige natuur en vulkanen in het Purace National Park
 • Bezoek een van de mooiste steden van Zuid-Amerika: Cartagena

Reisbeschrijving

Dag 1 |  Amsterdam – Bogotá

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá. Na aankomst wordt u welkom geheten en naar uw hotel gebracht. Geniet van uw verblijf in de Colombiaanse hoofdstad. Bogotá is een enorme stad met 8 miljoen inwoners gelegen op 2600 meter hoogte op de groene en vruchtbare hoogvlakte Sabana de Bogotá. Het is een kosmopolitische stad met een interessante mix van historie en heden. In Bogotá zijn tal van interessante musea te vinden, waarbij het nationale museum, het goud museum en het museum van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero absolute aanraders zijn. Er is een keur aan uitstekende restaurants, hippe bars, leuke winkels en markten te vinden. Hoewel een metropool, kunt u vanuit de stad binnen een uur middenin de natuur zijn. Bogotá wordt omgeven door een aantal fraaie nevelwouden.
Overnachting: HAB Hotel | logies & ontbijt

Dag 2 | Bogotá 

U wordt in de ochtend bij uw hotel opgehaald voor een fietstour door het historische gedeelte van Bogotá, bekend als ‘La Candelaria’. Terwijl u de oude wijken per fiets passeert, ziet u de typische statige huizen van Spaanse koloniale invloeden. U komt langs plaatsen waar de meeste toeristen niet komen, uw gids vertelt u met plezier meer over de historie, verhalen en hoogtepunten van Bogotá. Bogotá barst van de moderne street art en graffiti, welke als ware kunst wordt gezien. Jonge artiesten kregen toestemming om de stad kleur aan de brengen op enkele muren, waardoor ze met daglicht hun talent mochten uiten. Deze beschilderingen zorgen voor een kleurrijke en opmerkelijke atmosfeer in het historisch deel van de stad.
Overnachting: HAB Hotel | logies & ontbijt

Dag 3 | Bogotá – Neiva – San Agustín

Na uw ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Bogotá gebracht voor uw vlucht naar Neiva. In Neiva aangekomen staat een van onze lokale medewerkers voor u klaar en neemt u mee te noorden van Neiva voor een bezoek aan de Tatacoa-woestijn. Deze woestijn doorkruist rode kloven, die door wind en water zijn uitgesleten. Tijdens het Tertiaire tijdperk was de Tatacoawoestijn een vallei met een overvloed aan flora, fauna en water, maar door de klimaatverandering verdwenen alle soorten en werd de grond volledig opgedroogd, waardoor er alleen nog plaats was voor cactussen en dieren die zeer hoge temperaturen kunnen verdragen. Na uw bezoek aan de Tatacoa-woestijn reist u naar San Agustín waar u zul overnachten.
Overnachting: Akawanka Lodge | logies & ontbijt

Dag 4 | San Agustín

U wordt opgehaald door uw gids en vertrekt naar het dorpje Isnos om de Archeologische parken Alto de los Ídolos en Alto de las Piedras te bekijken. Hier bevinden zich enkele goed bewaarde graftombes met nog enkele van de originele beschilderingen. Ook vindt u hier een van de grootste stenen figuren die tot nu toe zijn gevonden. Vergeet ondertussen niet te genieten van het adembenemend uitzicht op de Macizo Colombiano en de ‘Salto del Mortiño’, een waterval van zo’n 200 meter hoog! De naam van deze waterval komt van een lokale plant genaamd Mortiño en werd gevormd door de rivier La Chorrera die majestueus in een vrije val over de rotsen van de Mortiño Canyon valt. In de middag bezoekt u een traditionele koffieboerderij in San Agustín waar u het hele biologische koffieproces kunt ervaren. U doorloopt alle stadia van de koffieplantage en de productie, met de mogelijkheid om betrokken te raken bij het oogstproces en u leert wat de perfecte conditie van de koffieboon is. Na een wandeling door de kleine, maar prachtige boerderij kunt u samen met de eigenaar genieten van een kop versgemalen koffie! 
Overnachting: Akawanka Lodge | logies & ontbijt

Dag 5 | San Agustín - Mocoa

U reist vandaag verder naar Mocoa, maar niet voordat u een bezoek heeft gebracht aan het Archeologisch Park van San Agustín, dat in 1995 door UNESCO werd uitgeroepen tot Werelderfgoed. U ziet hier de enorme stenen beelden van dichtbij en ontdekt hoe elk verhoogd plateau door de mens is gemaakt en speciaal is gecreëerd voor de stenen monumenten. U wandelt naar de ceremoniële Fuente de Lavapatas voordat u de heuvel opgaat naar het Lavapatas terras vanwaar u kunt genieten van een opmerkelijk uitzicht over het omliggende platteland. Bezoek ook het kleine Museo Arqueológico. Daarna wordt u per transfer naar Mocoa gebracht waar u incheckt bij uw hotel.
Overnachting: Posada Dantayaco | logies & ontbijt

Dag 6 | Mocoa - La Cocha Lagune

Vandaag wordt u na het ontbijt meegenomen naar Sibundoy, waar u een tour door het interculturele park heeft om houtsnijwerk te bekijken. Dit is een zeer typische ambacht in het gebied Putumayo. Ook bezoekt u het Cabildohuis om meer te leren over de tradities en gewoonten van het inheemse Kametsa volk. In het Huis van Cultuur leert u meer over "besknaté" ookwel het Carnaval van de Vergeving, de traditionele viering die elk jaar in februari wordt gehouden. Breng vervolgens een bezoek aan een houtsnijwerkplaats, waar maskers worden gesneden, gefineerd en van een coating worden voorzien. Door middel van kunst illustreren deze creaties een glimp van de geschiedenis en tradities van de inheemse bevolking. Ervaar daarna een ontspanningstherapie genaamd "Ecos geluiden en stiltes". Eindig de tour met een harmonisatie, een heel bijzonder moment om je te verbinden met voorouderlijke wijsheid en de natuur. Na uw bezoek aan Sibundoy wordt u naar de La Cocha Lagune gebracht voor uw overnachting.
Overnachting: Chalet Guamuez | logies & ontbijt

Dag 7 | La Cocha Lagune - Pasto

U bezoekt in de ochtend de La Cocha Lagune/Lake Guamuez. Dit is een plek vol charme, magie, energie en natuurlijke schoonheid gelegen op zo’n 40 minuten van Pasto. La Cocha, wat in de Quechua taal “meer” betekent, is de tweede belangrijkste watervlakte in het land, na de Laguna de Tota in Boyacá, en heeft een ecosysteem waar de laagste venen ter wereld te vinden zijn. Deze venen bevinden zich alleen op hoogtes hoger dan 3.000 meter. U arriveert in het pad van El Puerto, dat gekenmerkt wordt door zijn pittoreske bruggetjes en huizen gebouwd van hout en de balkon versierd met bloemen. U bezoekt een typisch Nariñense boerenhuis waar de eigenaren u een rondleiding zullen geven en u uitnodigen voor een lokaal drankje. Boerenfamilies in de regio hebben het lukraak kappen van bossen achter zich gelaten en beschermen nu het milieu en de natuur door hun eigendommen in een natuurreservaat te veranderen. U vervolgt uw weg naar Isla Larga, waar u drijvende forellenkwekerijen vindt en waar u de mogelijkheid heeft om te lunchen. Neem een boot rond de Laguna de la Cocha en bezoek het Heiligdom van Flora en Fauna op het eiland La Corota, het kleinste natuurreservaat in het systeem van Nationale Parken, dat een onschatbare hoeveelheid diersoorten en groenten herbergt. In de middag reist u verder naar de stad Pasto.
Overnachting: Hotel V1501 Pasto | logies & ontbijt

Dag 8 | Pasto

San Juan de Pasto staat bekend als de "Verrassingsstad van Colombia" en is beroemd om zijn imposante religieuze architectuur uit koloniale en republikeinse tijden. Ook is het de thuisbasis van belangrijke kunstenaars en ambachtslieden. In de ochtend bezoekt u met uw gids een werkplaats van ambachtslieden waar gesneden houten gebruiksvoorwerpen bedekt met een hars verkregen uit de vrucht van een struik uit het Andeswoud, genaamd Mopa-Mopa gemaakt worden. De techniek die zij gebruiken is uniek is in de wereld en dankt zijn oorsprong aan de inheemse bevolking uit deze regio en dateert uit de pre-Spaanse periode, bekend als Barniz de Pasto. In de middag vertrekt u naar Ipiales. Geniet onderweg van het prachtige en typische landschap van het Andesgebied van Nariño, dat bekend staat als “Tapiz de retaz” (de lappendeken van wandtapijt) of “het groen van alle kleuren”.  Op 7 km van Ipiales ligt het Heiligdom van Nuestra Señora van Las Lajas met een hoogte van 2.612 meter boven zeeniveau. Werkelijk een juweel van architectuur en religiositeit van het land. Het is geclassificeerd als het tweede wonder van Colombia en in 2015 riep de Britse krant "The Telegraph" het uit tot de mooiste tempel ter wereld.  U daal met de kabelbaan af naar het heiligdom, bezoekt het museum en uiteraard brengt u een bezoek de kerk zelf. s Avonds kunt u genieten van een show wanneer de lichten van het heiligdom worden ontstoken. Vervolgens wordt u terug naar uw hotel in Pasto gebracht.
Overnachting: Hotel V1501 Pasto | logies & ontbijt

Dag 9 | Pasto - Popayan

Het is weer tijd om verder te reizen. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar uw volgende bestemming, Popayan gebracht. Popayan staat bekend om haar koloniale huizen en staat bekend als de ‘witte stad’. Vele Colombiaanse presidenten zijn in Popayan geboren. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld in de Colombiaanse geschiedenis. Popayan was de zetel van de macht tijdens de Spaanse overheersing, hierdoor treft u hier verschillende architectonische pareltjes. U verblijft in hotel Dann Monasterio dat gelegen is in een voormalig klooster daterend uit de 16e eeuw. De locatie van het hotel is perfect voor een bezoek aan deze stad: in het hart van het historische centrum op steenworp afstand van bezienswaardigheden, pleinen en kerken.
Overnachting: Hotel Dann Monasterio | logies & ontbijt

Dag 10 | Popayan - Purace National Park

Vandaag bezoekt u het Purace National Park, dat 45 km van Popayan gelegen is. Het is een indrukwekkend natuurreservaat van 83.000 hectare, waaronder de Serrania de los Coconucos en vulkanen.De hoogste toppen zijn Pan de Azúcar (5.000 m), Coconuco (4.600 m), Puracé (4.580 m) en vier andere met hoogtes tussen 4.400 en 4.500 m. De vulkaan Sotará (4.400 m) ligt ten zuiden van de bergketen. Naast dit prachtige landschap zijn er watervallen, lagunes en grotten. U gaat vandaag de flora, fauna en talrijke watervallen van het park bekijken. Tijdens uw bezoek aan het Nationale Park kunt u een pauze nemen in Pilimbala om te genieten van de warmwaterbronnen aan de voet van de Nevado del Purace, die wordt omringd door fascinerende landschappen.
Overnachting: Hotel Dann Monasterio | logies & ontbijt

Dag 11 | Popayan – Silvia – Cali

U wordt in uw hotel opgehaald en meegenomen naar het stadje Silvia, dat gelegen is in een berggebied in de omgeving van Popayan. Silvia bestaat uit pittoreske huizen die omringd worden door suikerrietplantages. De inheemse Guambianogemeenschap telt zo’n 12.000 inwoners en woont verspreid over kleine bergdorpjes in de omgeving.
Elke dinsdag is het marktdag en wordt Silvia omgetoverd tot een kleurrijke, bruisende en pittoreske plek! De Guambiano-bevolking komt gekleed in hun traditionele “anacos”, een blauwe, knielange, rokachtige omslagdoek om groenten, fruit en handwerken te verkopen. Na uw bezoek aan Silvia en de kleurrijke traditionele markt reist u verder naar Cali.  In de straten van Cali is salsa muziek niet weg te denken en de stad wordt niet voor niets de hoofdstad van de salsa genoemd. Door het aangename lenteachtig klimaat, is Santiago de Cali een mooie stad om het hele jaar door te bezoeken. De stad staat ook bekend om zijn vriendelijke, open en gastvrije bewoners.
Overnachting: Hotel Movich Casa del Alferez | logies & ontbijt

Dag 12 | Cali - Cartagena

U wordt vandaag opgehaald en meegenomen naar de luchthaven van Cali. Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Cartagena. Bij aankomst wordt u door een van onze lokale medewerkers ontvangen die u naar uw accommodatie in Cartagena zal begeleiden.
Overnachting: Hotel Bantú | logies & ontbijt

Dag 13 | Cartagena

Vandaag heeft u een vrije dag gepland. Cartagena de Indiaas is een prachtige koloniale plaats aan de Caribische kust. Het historische centrum bevat een wirwar aan kleine schilderachtige straatjes, met vrolijk gekleurde koloniale gebouwen en romantische pleinen. Buiten de oude stadsmuren heeft de stad zich inmiddels verder uitbreid met moderne, aantrekkelijke wijken. Vanaf de stadswallen bij het oude centrum overziet u in één blik zowel het sfeervolle koloniale stadshart als de indrukwekkende skyline van Boca Grande.
Overnachting: Hotel Bantú | logies & ontbijt

Dag 14 | Cartagena – Amsterdam

Helaas komt er een einde aan uw reis. Vandaag wordt u naar de luchthaven van Cartagena gebracht waar u een vlucht neemt naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 15 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 5.820,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vlucht(en), economy class 
 • 13 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis door Colombia maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Colombia

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen