Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis door Ecuador met huurauto

15 dagen - vanaf € 3.885,- per persoon

autorijden - Andesgebergte - actief

 • Ontdek de bezienswaardigheden van Ecuador met eigen huurauto
 • Overnacht in landelijk gelegen haciënda’s
 • Rijd over de “Laan der Vulkanen”
 • Fiets per mountainbike langs watervallen en warmwaterbronnen
 • Bewonder de enorme blauwe koepels van de kathedraal in Cuenca

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam – Quito

U vliegt deze dag vanuit Amsterdam naar de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Bij aankomst wordt u door een van onze lokale medewerkers welkom geheten en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft in het sfeervolle hotel Casona de la Ronda, gelegen op loopafstand van het historische centrum van Quito. Een ideale locatie, aan de enige straat met kinderkopjes, om vanuit hier op ontdekking te gaan in de stad Quito.
Overnachting: Hotel Casona de la Ronda | logies & ontbijt

Dag 2 | Quito

Deze dag is vrij gepland! Quito, gelegen op ongeveer 2800 meter hoogte in de Andesvallei, is een aantrekkelijke stad met een rijk verleden en een prachtig koloniaal centrum. Op bijna elke plek in de stad is er uitzicht op één van de vele vulkanen die de stad omringen. Het oude koloniale gedeelte van de binnenstad (Centro Histórico) is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De kleurrijke, pittoreske straatjes, de drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt, maken het zeker het bezoeken waard. In de ochtend is het de moeite waard om aan boord te stappen van de telefériQo (kabelbaan) om op een hoogte van 4.000 meter uit te stappen met uitzicht op de gehele stad. In het nieuwe gedeelte van de binnenstad zijn er leuke winkeltjes en marktjes te vinden. In het oude centrum van de stad vindt u de fraaie pleinen Plaza de la Independencia en Plaza San Fransisco. Op loopafstand van het Centro Histórico vindt u de Basílica del Voto Nacional, waarbij u de torens van 115 meter kunt beklimmen. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.
Overnachting: Hotel Casona de la Ronda | logies & ontbijt

Dag 3 | Quito – Otavalo

(ca. 100 km | 2 uur rijden)
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en samen met een Engelssprekende gids wordt u naar de autoverhuurmaatschappij gebracht. Hier haalt u uw huurauto op en eenmaal in het bezit van uw huurauto rijdt u op eigen gelegenheid naar uw accommodatie in Otavalo, gelegen ten noorden van Quito. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan het monument “Mitad del Mundo”, waar u de evenaar passeert. U rijdt door een heuvelachtig gebied en als u de stad achter u heeft gelaten en dichter bij Oatavalo komt, zult u hier en daar ook wat landbouwgronden zien. De overwegend Indiaanse bevolking van Otavalo gaat gekleed in kunstig geweven klederdracht, die u ook terugvindt op de markt. De vrouwen dragen rijk geborduurde blouses en goudkleurige kettingen, de mannen zijn gekleed in witte kleding met blauwe poncho's. Een deel van de mannen is inmiddels overgestapt op de westerse spijkerbroek, maar ze zijn wel trouw gebleven aan de traditionele haardracht: een lange zwarte staart of vlecht onder een zwarte hoed. Dankzij hun handelsgeest en reislust zijn de Otavaleños de meest welvarende groep Indianen van Ecuador. De muziekgroepjes die in de straten van Europese steden 'Andes-muziek' spelen, komen vrijwel allemaal uit Otavalo.
Overnachting: Haciënda Pinsaqui | logies & ontbijt

Dag 4 | Otavalo 

Deze dag is vrij gepland. De Otavaleños zijn ook beroemd om hun weefkunst. Op Plaza de Ponchos, het centrale marktplein, kunt u geweven tapijten, hangmatten, truien en natuurlijk poncho's kopen. Door de hele stad wordt op zaterdag de uitgebreide, beroemde markt gehouden. Een leuke plek om souvenirs voor thuis te kopen. Vergeet ook niet om 's morgens vroeg een kijkje te nemen op de veemarkt. In de omgeving van Otavalo kunt u paardrijden, wandelen, mountainbiken en raften. Net buiten Otavalo kunt u het Cuicocha kratermeer bezoeken. Deze is ontstaan doordat de top van de berg is ingestort tijdens een heftige uitbarsting (ongeveer 3.000 jaar geleden). Wanneer u aan de rand van het meer loopt, wordt u omgeven door de toppen van de Imbabura en de Cotacachi vulkaan. De waterval van Peguche leent zich ook uitstekend voor een wandel- of fietstocht. Andere mogelijke excursies zijn een bezoek aan de omliggende dorpjes Cuicocha, Cotocachi en San Antonio de Ibarra. Deze dorpjes zijn bekend om hun uitstekende textiel-, leer- en houtsnijkunst.  
Overnachting: Haciënda Pinsaqui | logies & ontbijt

Dag 5 | Otavalo – Cotopaxi 

(ca. 200 km | 3,5 uur rijden)
Na het ontbijt rijdt u weer verder naar uw volgende bestemming, Cotopaxi. U rijdt hierbij over de avenue van vulkanen. Onderweg kunt u een aantal interessante tussenstops maken, zoals de stad Latacunga, gelegen aan de Panamericana weg. Op het eerste gezicht lijkt dit geen bijzondere stad, echter achter de grijze huizenblokken van vulkanisch steen bevindt zich een pittoresk centrum met door kinderkopjes bedekte straten. De naam Latacunga betekent in de inheemse taal ‘het land van mijn keuze’. Op zaterdagen is er in deze stad een grote markt op de Plaza de San Sebastian. De markt van Zumbahua kunt u eventueel ook bezoeken, welke ook op zaterdag wordt gehouden. Hier proeft u de landelijke sfeer te midden van de inheemse bevolking. De markt van Zumbahua is een van de kleurrijkste van het land en wordt nog niet door grote toeristenmassa bezocht. 
Overnachting: Haciënda Hato Verde | logies & ontbijt

Dag 6 en 7 | Cotopaxi 

Deze dagen zijn vrij gepland, waarop u kunt genieten van de mooie omgeving waar u verblijft. Een bezoek aan het nationale park Cotopaxi met de 5897 meter hoge vulkaan is voor velen een hoogtepunt van het bezoek aan Ecuador. In het Quechua betekent het woord Cotopaxi ‘Nek van de Maan’. U geniet in dit natuurpark van een paramo landschap en u heeft kans om diverse dieren te zien, zoals de lama, vos, valk, herten en met wat geluk een condor! De Cotopaxi is naast een nationaal park ook een stratovulkaan. Ook is de Cotopaxi één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld en de op één na hoogste berg van Ecuador. In het Quechua betekent het woord Cotopaxi ‘Nek van de Maan’. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Quilotoa meer. Verscholen tussen de serrania vindt u een van de mooiste natuurmonumenten van Ecuador, vanuit deze plek loopt u langs de mooiste paden naar het Quilotoa meer. Dit specifieke gebied heeft bijzondere eigenschappen die alleen hier te vinden zijn. Woestijn, bizarre berglandschappen en kleine kleurrijke dorpjes maken dit prachtige landschap compleet. Deze kleine Andes dorpjes worden omringd door Andes-bos en Paramo.
Overnachting: Haciënda Hato Verde | logies & ontbijt

Dag 8 | Cotopaxi – Baños 

(ca. 100 km | 2 uur rijden)
U rijdt vandaag verder naar Baños. Baños (Spaans voor bad) dankt haar naam aan de vele warmwaterbronnen die in de omgeving te vinden zijn. Het plaatsje wordt ook wel de toegang tot de Amazon genoemd en wordt omgeven door prachtig groene natuurlijke landschappen.
Overnachting: Haciënda Leito o Manteles | logies & ontbijt

Dag 9 | Baños

Aan natuur is geen gebrek in de omgeving van Baños. Deze dag kunt u de diverse watervallen in de omgeving bezoeken. Vanaf Baños kunt u mountainbikes huren of met huurauto de Ruta de las Cascadas (watervallen route) rijden. Onderweg zijn maar liefst zeven watervallen te vinden met als hoogtepunt de Pailón del Diablo. Baños is een kleine stad die alom in Ecuador gekend is voor zijn mirakels. De zijgang van de kathedraal hangt vol met krukken van genezen patiënten. De zieken zouden genezen zijn door het water dat uit de thermale bronnen komt. Het is een aanrader om een bezoek te brengen aan de Casa del Arbol. Aan deze boomhut hangen twee schommels waarbij u boven de wolken kunt schommelen en geniet van een adembenemend uitzicht.  In de achtertuin van Baños ligt het Sangay Nationaal Park. De Sangay vulkaan is de meest actieve vulkaan van het land.
Overnachting: Haciënda Leito o Manteles | logies & ontbijt

Dag 10 | Baños – Riobamba

(ca. 80 km | 2 uur rijden)
Vandaag vervolgt u uw reis naar Riobamba. Vlakbij Riobamba ligt de Chimborazo, met 6310 meter, de hoogste berg van Ecuador, welke u deze dag nog kunt bezoeken. Voor de echte bergbeklimmers is het mogelijk om deze te beklimmen. U kunt in de omgeving van Riobamba een mooie paardrijtocht maken langs het paramo landschap of gaan mountainbiken. 
Overnachting: Haciënda Abraspungo | logies & ontbijt

Dag 11 | Riobamba – Cuenca 

(ca. 320 km | 6 uur rijden)
Na het ontbijt rijdt u verder naar de mooie koloniale stad Cuenca. De Panamericana loopt bij Alausi echt de bergen in. U rijdt door kleine pittoreske dorpjes. Wanneer u later in de middag deze weg volgt, dan is de kans aanwezig dat het onderweg mistig is. Deze mist trekt in de middag vanaf de kust de bergen in. Onderweg kunt u een tussenstop maken bij de Inca ruïnes van Ingapirca, op 3160 meter hoogte. Hier kunt u een bezoek brengen aan het archeologische complex en maakt u kennis met de Inca cultuur en die van de Cañari’s.
Overnachting: Hotel Santa Lucía | logies & ontbijt

Dag 12 | Cuenca

Geniet van uw vrije dag in Cuenca en ontdek op eigen gelegenheid de stad. Waar de stad Cuenca nu ligt, lag vroeger de Inca-stad ‘Tomebamba’. Toen de Spanjaarden deze regio in 1547 koloniseerden, werd de oude Inca-stad volledig verwoest. Er zijn slechts enkele muurresten, aan de oever van de gelijknamige rivier, overgebleven. Cuenca wordt ook wel het ‘Athene van Ecuador’ of het ‘Athene van de Andes’ genoemd. Verder staat Cuenca bekend om de wereldberoemde Panamahoed en de omvangrijke keramiekindustrie. De culturele uitstraling heeft de stad te danken aan het historische centrum met zijn nauwe pittoreske steegjes, vele kerken en statige koloniale gebouwen. Verder heeft de stad prachtige pleinen en diverse musea. De 52 kerken in het historische centrum van de stad zijn indrukwekkend mooi. Bezoek zeker de hoedenfabriek van ‘Homero Ortega’, waar de beste Panamahoeden ter wereld worden gemaakt. Onder meer Al Capone liet hier zijn hoeden maken. In de fabriek wordt duidelijk hoe de hoeden gemaakt worden en hoeveel tijd dit in beslag kan nemen. Aan sommige exemplaren wordt meer dan een half jaar gewerkt.
Overnachting: Hotel Santa Lucía | logies & ontbijt

Dag 13 | Cuenca – El Cajas – Guayaquil

(ca. 200 km | 4 uur rijden)
U rijdt vandaag het laatste stuk met uw huurauto naar Guayaquil. Onderweg is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het nationale park El Cajas, een prachtig bergachtig natuurgebied. De hoogte in dit gebied varieert tussen de 3000 en 4500 meter en bestaat uit bergen en een groot aantal gletsjermeren. Hier kunt u een mooie wandelingen maken. Vervolgens rijdt u verder richting de kust naar Guayaquil. Het is een prachtige route waarbij u vanuit de Andes naar de kust rijdt, u verlaat het bergachtige landschap en komt aan in het kustgebied van Ecuador, waarbij u onderweg veel bananenplantages, suikerriet en cacaoplantages passeert. U levert uw huurauto in op de luchthaven en vervolgens wordt u meegenomen naar uw hotel. 
Overnachting: Hotel Oro Verde Guayaquil | logies & ontbijt

Dag 14 | Guayaquil – Amsterdam

In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Guayaquil gebracht, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale nachtvlucht naar Amsterdam.

Dag 15 | Amsterdam

U arriveert vandaag aan in Amsterdam.
 

 

Reissom

Vanaf € 3.885,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 13 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 10 dagen huurauto (Cat. Suzuki Grand Vitara of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering vanuit Quito met drop-off in Guayaquil 
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Ecuador
 

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen