Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis dieren en natuur in Brazilië

15 dagen - vanaf € 6.507,- per persoon

autorijden - Pantanal

 • Rij met eigen huurauto door het “Wilde Westen” van Brazilië
 • Snorkel in kraakheldere rivieren bij Bonito
 • Ontdek het rijke dierenleven van de Pantanal
 • Sta aan de voet van de machtigste watervallen ter wereld: Iguaçu
 • Beklim de beroemde trap van Selarón in Rio de Janeiro

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – São Paulo – Campo Grande

Uw bijzondere reis door Brazilië gaat vandaag van start. U vertrekt met een intercontinentale vlucht van Amsterdam naar São Paulo, hier stapt u over op uw binnenlandse vlucht naar Campo Grande. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: Deville Prime Campo Grande | logies & ontbijt

Dag 2: Campo Grande – Bonito

(ca. 300 km | 4 uur rijden)
Na het ontbijt haalt u uw huurauto op en rijdt u op eigen gelegenheid naar Bonito. De plek waar Bonito nu ligt was 550 miljoen geleden nog een zee. Tegenwoordig is het een van de meest fascinerende waterrecreatie gebieden ter wereld. De omgeving van Bonito staat bekend vanwege haar kraakheldere rivieren, die rijk zijn aan vis. Wanneer u zich met een snorkeluitrusting  door de stroom van een van deze rivieren laat meevoeren, is het alsof u zich in een levensgroot aquarium bevindt. U verblijft in Pousada Boyra, gelegen op ca. 17 km (deels onverharde weg) van het centrum van Bonito. De naam Boyra komt van het inheemse Tupi taal (van de Tupi indianen) en betekent iets waardevols. Door de mooie ligging aan de oevers van het Formoso rivier biedt deze accommodatie u een mooi uitgangspunt om kennis te maken met de omgeving van Bonito. In het Formoso rivier bij het hotel kunt u snorkelen, rondom het hotel vindt u enkele wandelroutes waarbij het regelmatig voorkomt dat gasten hierbij worden vergezeld door kapucijnapen, toekans en ara's.
Overnachting: Pousada Boyrá | logies & ontbijt

Dag 3: Bonito

Vandaag staat er een vrije dag gepland, u kunt op eigen gelegenheid de omgeving van Bonito ontdekken. U kunt een bezoek brengen aan de Sucuri of de Rio da Prata rivier. Deze rivieren staan bekend als twee van de meest heldere rivieren ter wereld. Dit komt doordat het water gefilterd wordt door de kalksteen fundament. Een goede plek om te snorkelen, waarbij u wordt omringd door scholen van verschillende soorten vis zoals de Piraputangas, Pacu, Cachara, Pintado’s, Curimbatás en Dourados. De lichtstralen, takken, gebroken/gevallen boomstammen, rotswanden en rotsformaties vormen een verbazingwekkend onderwater landschap. 
Overnachting: Pousada Boyrá | logies & ontbijt

Dag 4: Bonito – Pantanal

(ca. 155 km | 2 uur rijden)
U rijdt vandaag naar uw eco-lodge Refúgio da Ilha gelegen in de Pantanal. De Pantanal is na het Amazonewoud het belangrijkste natuurgebied van Brazilië. Het is een seizoensmoeras dat voor de helft van het jaar onder water staat en voor de andere helft droog valt. In de regentijd stroomt water van de omliggende gebieden de Pantanal in, als in een soort van kom vormt die in het regenseizoen langzaam maar zeker volloopt. Als het water er 'geleidelijk' weer uit stroomt, blijven de voedingsstoffen achter die de Pantanal tot een biologisch zeer rijk en divers gebied maken. De rivieren barsten van de vis - en de oevers daardoor van de watervogels en kaaimannen. Andere karakteristieke dieren zijn de reuzenmiereneter, de reuzenotter, de anaconda, de capibara en de prachtige hyacinth ara. Uw verblijft op een prachtige locatie, midden in de natuur. Tijdens uw verblijf staan professionele Engelssprekende gidsen voor u klaar om u mee te nemen door dit indrukwekkende natuurgebied.
Overnachting: Refúgio da Ilha | volpension

Refugio da Ilha

Refugio da Ilha is een kleinschalige lodge in het zuidelijke deel van de Pantanal aan de oevers van de Salobra rivier, omgeven door prachtige natuur. Deze kleinschalige lodge beschikt over slechts 8 gastenverblijven. De kamers hebben een eenvoudige uitstraling in lijn met de landelijke Pantanal, maar bieden u voldoende rust en comfort tijdens uw verblijf. De kamers hebben een eigen badkamer, airconditioning en ventilator. Daarnaast heeft de lodge gemeenschappelijke ruimtes zoals een woonkamer, een videokamer, een kleine bibliotheek, een winkeltje en twee veranda’s. Rondom de lodge vindt u tuinhuisjes en een pier bij de rivier waar u kunt zwemmen of gewoon genieten van de heerlijke omgeving.

Dag 5 en 6: Pantanal

Deze dagen kunt u de omgeving van de Pantanal verkennen. Er zijn veel verschillende manieren om het prachtige landschap en dierenleven te verkennen tijdens uw verblijf. Uw accommodatie biedt diverse excursies onder begeleiding van professionele Engelssprekende gidsen. Zo worden er begeleide wandelingen ondernomen, waarbij u kans heeft om apen, kaaimannen, ara’s, toekans, nandoes, miereneters en vele andere diersoorten te zien. Daarnaast zijn er paardrijtochten, boottochten en trips met 4x4 aangedreven terreinwagens mogelijk, om zodoende het weelderige dierenleven van de Pantanal te spotten.
Overnachting: Refúgio da Ilha | volpension

Dag 7: Pantanal – Campo Grande 

(ca. 230 km | 3,5 uur rijden)
In de ochtend kunt u eventueel nog een activiteit ondernemen. Hierna rijdt u terug naar Campo Grande. Hier verblijft u nog een nacht alvorens u de volgende dag verder reist naar de watervallen van Foz do Iguaçu. 
Overnachting: Deville Prime Campo Grande | logies & ontbijt

Dag 8: Campo Grande – Foz do Iguaçu 

Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Campo Grande, hier levert u uw huurauto in en stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. Bij aankomst op de luchthaven van Foz do Iguaçu wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht, u verblijft aan de Braziliaanse zijde van de watervallen.
Overnachting: Vivaz Cataratas Resort | logies & ontbijt
 

Dag 9: Foz do Iguaçu

Foz do Iguaçu ligt op het drielandenpunt Argentinië , Brazilië en Paraguay. Hier stort de Iguaçu rivier zich in de Paraná rivier. Met een gemiddelde hoogte van 80 meter zijn de watervallen van Iguaçu breder dan de Victoria watervallen, hoger dan de Niagara watervallen en zonder twijfel één van de mooiste schouwspelen ter wereld. Het weelderig groene nationale park waarin de watervallen van Foz do Iguaçu liggen, voegt nog een extra dimensie aan dit machtige schouwspel toe. Het nationale park waarin de watervallen gelegen zijn, staat als werelderfgoed vermeld op de lijst van UNESCO. Deze dag wordt u door uw gids meegenomen naar de Braziliaanse zijde. Foz do Iguaçu bestaat uit ongeveer 275 watervallen en deze zijn het beste in de ochtend te bezoeken omdat het lichtinval op het water dan op haar mooist is. Wanneer de zon opkomt verschijnen er aan alle kanten regenbogen. Er loopt een pad tot helemaal onderaan de naar beneden denderende watermassa met diverse mooie uitkijkpunten. Genieten!
Overnachting: Vivaz Cataratas Resort | logies & ontbijt

Dag 10: Foz do Iguaçu

Vandaag brengt u een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Wanneer u van bovenaf recht in de “Garganta del Diablo” (Duivelskeel) kijkt, begrijpt u meteen hoe dit gedeelte aan haar naam gekomen is. Hier laat de natuur haar ware aard zien. Het is echt een unieke ervaring om zo dicht op deze waterval te staan. Na het bezoek aan de Argentijnse watervallen gaat u de watervallen op een spectaculaire manier vanaf het water bekijken. U wordt met een terreinwagen meegenomen door het Mata Atlantica regenwoud. Bij Puerto Macuco gaat u aan boord van een powerboat. Met deze speedboot vaart u door de canyons van de Iguaçu rivier tot aan de watervallen. Na het bewonderen van de rustige kant van het San Martin eiland gaat u naar de Tres Mosqueteros waterval, waar de zeer indrukwekkende Braziliaanse, Argentijnse, maar ook de Duivelskeel goed te zien zullen zijn. Vervolgens vaart u langs de oever naar de enorme San Martin waterval. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel aan de Braziliaanse zijde. 
Overnachting: Vivaz Cataratas Resort | logies & ontbijt

Dag 11: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro

U wordt vandaag opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Foz do Iguaçu gebracht waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Rio de Janeiro. Bij aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht. 
Overnachting: Arena Ipanema Hotel | logies & ontbijt

Dag 12: Rio de Janeiro

Deze dag wordt u door een privé-gids opgehaald en brengt u een bezoek aan de beroemde Corcovado met het enorme Christusbeeld, hét symbool van deze bruisende stad. Bij het beeld heeft u een geweldig uitzicht. Hierna wordt u meegenomen naar de Suikerbroodberg waar u met een kabelbaan omhoog gaat. Deze berg werd ontdekt door de inheemse indianen die het ‘pau-nd-acuqua’ noemde, dat hoge spitse punt betekent. Voor de Portugezen klonk dit als ‘pão de açucar’, waarbij de vorm herinnert aan de aardwerk puntige potten die gebruikt werden bij het raffineren van suiker. De Suikerbroodberg is een imposant en natuurlijk monument dat niet meer weg te denken valt uit de skyline van Rio de Janeiro. Vanaf hier heeft u een heel ander uitzicht over de stad en ziet u het Christusbeeld waar u zojuist stond. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel waar u de rest van de avond vrij heeft. 
Overnachting: Arena Ipanema Hotel | logies & ontbijt
 

Dag 13: Rio de Janeiro

Vandaag maakt u samen met een gids een fietstocht door de stad. U fietst langs de stranden van de stad, bezoek het historisch centrum en u fietst langs een beroemde begraafplaats waar vele vooraanstaande Brazilianen zijn begraven. U bezoekt de wijk Lapa en via de beroemde trap van Selarón komt u uit in de wijk Santa Teresa. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. In de avond brengt u samen met een gids een bezoek aan een aantal van de meest populaire Botecos van Rio de Janeiro. Dit zijn typische Braziliaanse pubs. De stad heeft een levendige Boheemse scene die continue in beweging is. U mengt zich deze avond tussen de Carioca’s, zoals de inwoners van Rio de Janeiro worden genoemd en geniet van Petiscos (snacks) en live muziek. U komt niet in de toeristische kroegjes maar u wordt juist meegenomen naar de Botecos die door de Carioca’s worden bezocht. Uiteraard moet u tijdens deze tocht een heerlijke caipirinha drinken (Braziliaanse cocktail gemaakt van limoen, rietsuiker en pinga) of een van de diverse verfrissende variaties met andere fruitsoorten. 
Overnachting: Arena Ipanema Hotel | logies & ontbijt

Dag 14: Rio de Janeiro – Amsterdam 

Uw unieke reis door Brazilië is helaas voorbij. Een van onze lokale medewerkers haalt u op bij uw hotel en brengt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Dag 15: Amsterdam

Vandaag arriveert u in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 6.507,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class 
 • 10 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 3 overnachtingen in Refúgio da Ilha op basis van volpension en onder leiding van een professionele gidsen
 • 7 dagen huurauto (Cat. Renault Duster of vergelijkbaar alternatief) pick-up en drop-off in  Campo Grande incl. basisverzekering
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Brazilië

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen