Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Wijn en culinair genieten in Chili

13 dagen - vanaf € 3.475,- per persoon

autorijden - culinair

 • Bestel een kakelverse vismaaltijd op de Mercado Central van Santiago
 • Drink de beste wijnen afkomstig van de beste wijngaarden van Chili
 • Leer de geheimen van de Chileense Cabernet, Carmenère, Syrah en Malbec
 • Geniet van culinaire hoogstandjes van de chef

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Santiago

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar de Chileense hoofdstad Santiago. U zult de volgende dag aankomen.

Dag 2: Santiago

Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht. U heeft de mogelijkheid om even uit te rusten van de lange vliegreis. Aan het eind van de middag neemt uw gids u mee naar de culinaire wijnbar La Vinocracia. Er zijn meer dan 1000 verschillende soorten wijnen op voorraad, waar de sommelier u van alles over kan vertellen. Er wordt u een uitstekend diner geserveerd uiteraard met bijpassende wijnen. Na afloop van het diner wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Cumbres Lastarria | logies & ontbijt

Dag 3: Santiago

Na het ontbijt vertrekt u, samen met uw gids, naar het centrum van Santiago, waar u een bezoek brengt aan de bekendste markten van de stad: Vega Central en Mercado Central. Uiteraard kunt u hier verschillende, wellicht voor u onbekende, fruit en groente proeven. De gids zal u meer vertellen over de architectuur van de Mercado Central, maar ook over de geschiedenis van het gebouw uit 1872. U krijgt de gelegenheid om verschillende verse vissen en zeevruchten te proeven, die eerder die dag gevangen zijn.
Overnachting: Cumbres Lastarria | logies & ontbijt

Dag 4: Santiago - San Felipe

(ca. 110 km | 2 uur rijden)
In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd en vervolgt u uw reis naar de volgende bestemming in de Aconcagua vallei, gelegen aan de voet van de Aconcagua berg. De Aconcagua, de hoogste berg van Zuid-Amerika, torent, met haar 6.956 meter, hoog boven het dal uit en de met sneeuw bedekte top voorziet de vallei van water. In deze regio vindt u de wijngaarden van Errázuriz. U kunt een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum en meer te weten komen over de geschiedenis van Errázuriz. Na uw bezoek aan bodega Errazuriz, rijdt u door naar uw hotel. Termas de Jahuel ligt op een kleine 40 km afstand, ongeveer 3 kwartier rijden van de Errazuriz wijngaard. Het hotel beschikt over een uitstekende spa met onder andere een jacuzzi, sauna en stoombaden.
Overnachting: Termas de Jahuel Hotel & Spa | logies & ontbijt

Dag 5: San Felipe - Matetic

(ca. 180 km | 2,5 uur rijden)
Vandaag vervolgt u uw weg naar de San Antonio Vallei. De San Antonio vallei ligt 100 km ten westen van Santiago aan de kust en ten zuiden van de Casablanca vallei. Het is een relatief nieuwe wijnstreek, waar moedige telers en baanbrekende wijnmakers bijzonder lekkere, voornamelijk witte, wijnen maken. U verblijft op het landgoed van bodega Matetic. 
Overnachting: Matetic Vineyards | logies & ontbijt

Dag 6: Matetic

U verblijft op het landgoed van bodega Matetic in een typisch koloniaal landhuis met tien stijlvolle kamers. Het landhuis is meer dan 100 jaar oud en is ingericht door Max Cummins. Tijdens uw verblijf kunt u de wijngaard bezoeken, het landgoed verkennen en uiteraard de heerlijke wijnen proeven. Het  landgoed is gelegen in de aangename Rosario vallei, waar nog een aantal pittoreske dorpjes en natuurlijk diverse andere wijnhuizen te vinden zijn. Het is aan te raden om het nabijgelegen nationale natuurpark La Campana te bezoeken. Dit bijzondere natuurgebied ligt op ruim 30 kilometer ten noordoosten van Valparaiso en Viña del Mar. In La Campana vindt u diverse inheemse boomsoorten die vrijwel nergens anders voorkomen, zoals de Chileense palm en de Roble. Het klimaat is mediterraans. 
Overnachting: Matetic Vineyards | logies & ontbijt

Dag 7: Matetic - Colchagua

(ca. 180 km | 3 uur rijden)
Vandaag verlaat u Matetic en rijdt u verder naar één van de bekendste wijnregio´s van Chili: de Colchagua vallei. Deze regio is gelegen op 180 km ten zuiden van Santiago, in het meest zuidelijke deel van de Rapel vallei. Hier worden prachtige volle Cabernet, Carmenère, Syrah en Malbec wijnen geproduceerd; mondiale prijswinnaars! Na aankomst bij uw accommodatie wordt u verwacht bij Viña Montes voor een bezoek aan deze wijngaard. Allereerst wordt u meegenomen voor een wandeling. Uw gids vertelt u meer over het productieproces en de druivensoorten die men gebruikt voor de verschillende soorten wijn die hier geproduceerd worden. Na de rondleiding staat er een heerlijke lunch voor u klaar. Geniet van de smakelijke gerechten in combinatie met passende wijnen terwijl u uitkijkt over de wijngaarden in de vallei.
Overnachting: Hotel Viña la Playa | logies & ontbijt

Dag 8: Colchagua

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Geniet van het uitzicht met een heerlijk glas wijn of verken met uw huurauto de prachtige omgeving van de Colchagua vallei.
Overnachting: Hotel Viña la Playa | logies & ontbijt

Dag 9: Colchagua - Maipo

(ca. 180 km | 3 uur rijden)
Na het ontbijt rijdt u verder naar de Maipo vallei. U verblijft in het hotel Casa Real, onderdeel van het wijnhuis Santa Rita. Het is de ideale plek voor degenen die willen genieten van het comfort en de rust van de natuur in een schitterende klassieke ambiance. Het huis in Pompeïaanse stijl beschikt over 16 kamers, ingericht in een charmante mix van strak modern design en prachtig antiek. Ook beschikt het landgoed over een neo-gotische kapel, gebouwd in 1885 door de Franse architect Teodoro Burchard werd onlangs prachtig gerestaureerd door restaurateurs die ook de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan onder handen namen.
Overnachting: Hotel Casa Real | logies & ontbijt

Dag 10: Maipo

Vandaag staat er een rondleiding en een wijnproeverij op het programma bij het wijnhuis Santa Rita. De Maipo vallei, waarin u zich nu bevindt, ligt het dichtst bij Santiago. De Maipo vallei is verdeeld in drie gebieden: Alto Maipo (productie van vooraanstaande Cabernets), centraal Maipo (oudste en qua productie meest gevarieerde regio van het land) en kust Maipo (nieuw wijngebied). Nadat u het landgoed van Santa Rita heeft bekeken, is het tijd voor het proeven van de wijnen.
Overnachting: Hotel Casa Real | logies & ontbijt

Dag 11: Maipo

U rijdt naar het wijnhuis Perez Cruz, ook gelegen in de Maipo vallei. Aan het einde van de rondleiding op de wijngaard maakt u kennis met twee verschillende wijnen van dit wijnhuis. Geniet van een goed glas wijn en een prachtig uitzicht op het Andesgebergte op deze laatste dag!
Overnachting: Hotel Casa Real | logies & ontbijt

Dag 12: Maipo - Santiago - Amsterdam

Uw reis is helaas teneinde. U levert uw huurauto in op de luchthaven van Santiago (circa 42 km / 1 uur rijden) en stapt aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. U arriveert de volgende dag

Dag 13: Amsterdam

Vandaag arriveert u in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 3.475,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 10 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 8 dagen huurauto (Cat. C: Toyota Yaris of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering, vanuit Santiago
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Chili

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen