Gezinsreis Costa Rica

12 dagen - vanaf € 5.399,- per persoon

gezinsreis - actief - oerwoud - wildlife - vogels

Wat een geweldige reis gaat u tegemoet! Uw reis door Costa Rica start in de hoofdstad San José. Vanuit San José reist u naar de Pacuare Lodge, diep in de natuur, waar u zelf naartoe zult raften! Vervolgens reist u naar de regio Guanacaste waar u op een actieve manier de natuur kunt ontdekken. U sluit uw reis af in een prachtige accommodatie in het ongerepte tropische regenwoud in het zuiden van het land. Hier kunt u deelnemen aan avontuurlijke activiteiten en genieten van een grote verscheidenheid aan flora en fauna. 

Dag 1: Amsterdam - San José

Uw bijzondere reis door Costa Rica gaat vandaag van start. U vertrekt per intercontinentale vlucht van Amsterdam naar San José. Eenmaal aangekomen op het vliegveld wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw accommodatie in San José gebracht. U verblijft in Hotel Grano de Oro. Dit kleine boetiekhotel ligt erg centraal in een rustige straat met de restaurants, theaters en winkel om de hoek. Het hotel is gevestigd in een Victoriaanse stijl gebouwde villa en beschikt over een aantrekkelijke tropische tuin. 
Overnachting: Grano de Oro | logies & ontbijt

Dag 2: San José – Pacuare

Vandaag wordt u meegenomen naar de Pacuare Jungle Lodge. Vanuit San Jose reist u naar de oevers van de Pacuare rivier, waarbij u onderweg door de groene omgeving rondom de vulkanen Irazú en Turrialba reist. Aangekomen bij de Pacuare rivier neemt u plaats in een van de rubberen boten en gaat u al raftend naar uw accommodatie. Tijdens deze tocht vaart u door prachtige bergen en ziet u langzaam aan de omgeving veranderen in ongerept regenwoud. U ziet hier en daar mooie vogels of blauwe vlinders die schitteren in het zonlicht. In de middag kunt u eventueel nog deelnemen aan een van de activiteiten die door uw accommodatie worden aangeboden zoals bijvoorbeeld het spotten van vogels een canopy tour of begeleide wandelingen.  
Overnachting: Pacuare Lodge | volpension

Dag 3 & 4: Pacuare

Deze dagen geniet u van uw verblijf in de Pacuare Lodge. Deze lodge is een luxe eco-lodge met slechts 20 suites en gelegen aan de oevers van een van een prachtig rafting rivier. De afgelegen locatie van deze lodge, te midden van een levendig natuurpark biedt u mooie uitzichten, de ideale locatie om te genieten van een ontspannend verblijf en contact met de natuur. Neem deel aan een van de excursies die worden aangeboden door de lodge. Denk aan raften, kajakken, rotsklimmen, abseilen, vogels spotten, wandelingen of een bezoek aan een inheemse Cabécar familie. Kortom, er is voor elk wat wils. Na een drukke ochtend kunt u in de middag ontspannen op de ligstoelen bij het zwembad, bestel uw favoriete drankje bij de bar en laat u tijdens het diner weer verrassen met een lekker gerecht.
Overnachting: Pacuare lodge | volpension

Dag 5: Pacuare – San José

In de ochtend neemt u afscheid van uw verblijf in de Pacuare lodge. Al raftend over de Pacuare rivier reist u terug richting San José. U raft ongeveer 3,5 uur en onderweg krijgt u een lunch aangeboden, waarbij u gaat picknicken aan de oever van de rivier. Aan het einde van uw raft tocht kunt u even droge kleding aantrekken en hierna wordt u meegenomen naar uw accommodatie in San José, waar u aan het einde van de dag aankomt, waar u wederom een nacht verblijft in Grano de Oro. 
Overnachting: Grano de Oro | logies & ontbijt

Dag 6: San José – Bagaces

Na het ontbijt wordt u naar de regio Guanacaste gebracht waar u verblijft in Rio Perdido. Deze accommodatie is gelegen op een 240 hectare grote reservaat. Vanuit uw accommodatie kunt u, tegen betaling ter plaatse, diverse activiteiten ondernemen. Denk aan zip-linen door de Rio Blanco canyon rondom de accommodatie, swingen door de boomtoppen als Tarzan of lopen over hangbruggen. Er zijn ook wandeltochten mogelijk op het landgoed, variërend in afstand van 1 tot 10 km lang. U loopt hierbij door de bossen van het reservaat, naar watervallen, kristal heldere beekjes, thermale bronnen en uitkijkpunten. De Rio Blanco rivier, is een natuurlijke thermale bad, te midden van een wonderschone omgeving. U kunt gaan mountainbiken over routes van 8 tot 20 km. Na even actief te zijn geweest is het misschien tijd voor een actieve verkoeling tijdens een river tubing over de Rio Blanco rivier, waarbij u over klein waterversnellingen glijdt
Overnachting: Rio Perdido | logies & ontbijt

Dag 7: Bagaces

Start de dag met een yoga les en als u eenmaal ontspannen bent raden wij u aan te gaan zip-linen door de Rio Blanco canyon. De professionele gidsen helpen u bij het doorlopen van de 15 platformen, waarvan 6 op rotsen en 9 op zwevend aan de wanden van de kloof. U loopt hierbij door de bossen van het reservaat, naar watervallen, kristal heldere beekjes, thermale bronnen en uitkijkpunten. Verder heeft u hier mogelijkheden als mountainbiken, rivier tubing of gewoon ontspannen aan het zwembad met een lekker drankje.
Overnachting: Rio Perdido Hotel & Thermal River | logies & ontbijt

Dag 8: Bagaces – Puerto Jimenez

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van San José gebracht en stapt u op de binnenlandse vlucht naar Puerto Jimenez, in het zuiden van Costa Rica. Vanuit de luchthaven wordt u naar uw accommodatie gebracht. U verblijft de komende dagen in Playa Cativo lodge. Deze Eco Lodge is gelegen bij de rustige wateren van de Golfo Dulce in het ongerepte regenwoud en omgeven door weelderige gronden, uitsluiteind bereikbaar per boot. Vanuit uw kamer heeft u een prachtig panoramisch uitzicht. U verblijft hier op volpension waarbij u ook gebruik kunt maken van de kajaks, paddle boards en snorkeluitrusting.
Overnachting: Playa Cativo Lodge | volpension

Dag 9 & 10: Puerto Jimenez

Vrije dagen gepland. Deze dagen verblijft u middenin van het tropische regenwoud van het nationale park Piedras Blancas, dat een verlengstuk is van het nabijgelegen nationale park Corcovado. Het is een biologisch gezien zeer divers gebied, waarvan men schat dat hier 750 soorten bomen, 140 soorten zoogdieren, 367 soorten vogels (waarvan verschillende endemisch), 117 soorten reptielen en bijna 10.000 soorten insecten te vinden zijn. Hier kijkt u uw ogen uit. Er leven in dit gebied vier verschillende soorten apen (de kapucijnaap, de brulaap, de slingeraap en de doodshoofdaap), witsnuitneusberen, herten, kinkajoes, agoeti’s, pekari’s en luiaards. Er zijn ook een aantal katachtige te vinden in het gebied, hoewel deze overdag moeilijk waar te nemen zijn. Doordat er geen andere nabijgelegen accommodaties zijn in het gebied geniet u hier van alle rust. 
Overnachting: Playa Cativo Lodge | volpension

Dag 11: Puerto Jimenez – San José – Amsterdam

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar San José. Eenmaal hier aangekomen kunt u inchecken voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 12: Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 5.399,- per persoon

 • Op basis van 6 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 4 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 3 overnachtingen in Pacuare Lodge op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 3 overnachtingen in Playa Cativo op basis van volpension en alle aangeboden 'self-guided' activiteiten
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel Costa Rica aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Costa Rica