Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Peru bezienswaardigheden

| Sapa Pana Travel

In Peru vindt u tal van bezienswaardigheden die u kunt bezoeken voor een onvergetelijke rondreis. Met de Andes, de Amazone en de kust is Peru een divers land. Het land is ideaal voor avonturiers, een must voor cultuurliefhebbers, maar bovenal een prachtig land voor mensen die van mooie rondreizen houden. Maar welke bezienswaardigheden zijn er en welke kunt u absoluut niet missen tijdens een rondreis door Peru? Wij hebben hier de belangrijkste bezienswaardigheden van Peru op een rijtje gezet.  

Lima; de culinaire hotspot van dit moment

Lange tijd was Lima de belangrijkste stad van Zuid-Amerika. De stad diende twee eeuwen lang als zetel voor de plaatsvervanger van de Spaanse Koning. Het zal u dan ook niet verbazen dat Lima veel historie kent. Maak een stadwandeling en kom meer te weten over deze geschiedenis. Daarnaast staat Lima bekend als dé culinaire hotspot van Latijns-Amerika. Zowel tijdens de lunch als tijdens het diner kunt u dan ook genieten van hoogstaande gerechten in de beste restaurants. Eet voor lunch zeker een keer een ceviche, dan komt de vis net uit de zee en is dit gerecht niet te versmaden. 


 

Amazone; een paradijs van biodiversiteit

Bijna de helft van het Peruaanse grondgebied wordt in beslag genomen door de Amazone. Het Amazone bassin staat bekend om haar ongeëvenaarde diversiteit in flora en fauna. Hier kunt u de speelse reuzenotter, kleurrijke ara’s en als u veel geluk heeft de jaguar spotten. Er zijn verschillende lodges in de Peruaanse Amazone waar wij mee samenwerken. Indien gewenst vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden. Een andere manier om de Amazone te beleven is middels een cruise. Aan boord van de luxe Delfin Amazon cruises vaart u langs de weelderige bossen, ziet u het natuurlijk leven op zijn best en geniet u van de eersteklas service aan boord. Bekijk hier de video ter inspiratie. 

Delfin Amazon cruises
  • Delfin Amazon cruises

Machu Picchu

Een rondreis door Peru is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Machu Picchu. Deze verborgen stad is in 1911 door de Amerikaan Hiram Bingham bij toeval ontdekt. Hij was op zoek naar de legendarische stad Vilcabamba, toen lokale boeren hem wezen op door subtropisch nevelwoud overwoekerde ruïnes op een heuvel. De ontdekking van Machu Picchu geldt als één van de belangrijkste archeologische vondsten van de twintigste eeuw. De combinatie van de indrukwekkende archeologie en de spectaculaire ligging maken deze plek zo enorm bijzonder. 

Rijk van de Inca’s

Voor de komst van de Europeanen werd vanuit Cuzco het immense Incarijk geregeerd. De Heilige Vallei daaromheen is eveneens heel belangrijk geweest voor deze bevolkingsgroep. Vandaag de dag is het rijk van de Inca's een van de meest bezochten gebieden van Peru. Niet vreemd want de oude Inca cultuur is hier nog springlevend en kunt u als reiziger genieten van de geuren, kleuren en lokale markten. Bovendien is de omgeving adembenemend mooi. 

Het mystieke noorden

Het noorden van Peru is een stuk minder bekend dan het zuiden. Dit deel van Peru staat voornamelijk bekend om unieke pré-Inca archeologie en prachtige natuur. Zeker als u geïnteresseerd bent in archeologie, dan is het noorden een absolute must. Hier vindt u namelijk vindplaatsen van verschillende inheemse bevolkingsgroepen, zoals Chan Chan, het graf van Sipan en Kuelap.

Bekijk de rondreis ‘Mystiek noord Peru’

Langs de Peruaanse kust

Peru ligt voor een groot deel aan de kust. Het is dan wel geen typische strandbestemming, maar langs de kust kent Peru bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Denk aan Paracas met haar rijke dierenleven, de levensgrote figuren die in het droge landschap in de buurt van Nazca zijn aangebracht en de oase Huacachina waar u kunt sandboarden.

Autorijden in Peru

Het is misschien niet iets waar u direct aan denkt, maar in Peru kunt u de bezienswaardigheden uitstekend bezoeken met huurauto. De routes zijn prachtig en u komt op deze manier op plekken waar zelden reizigers komen. Rij door de Andes, langs de kust of ontdek de Heilige Vallei met huurauto. 

Zelf een rondreis door Peru maken?

Spreken Peru en haar bezienswaardigheden u aan en wilt u graag een rondreis maken? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.
Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Meer over: Stichting HoPe

Stichting HoPe Holana-Peru is een ontwikkelings- en hulporganisatie van en voor de mensen uit Cuzco en de dorpen in de Andes. HoPe richt zich op kinderen en hun gezinnen, die in benarde sociale en economische omstandigheden leven en onder extreme armoede te lijden hebben. De stichting helpt hen niet incidenteel maar duurzaam. Zó, dat zij in staat zijn op eigen kracht hun leven te leiden en hun ambities te realiseren. Al vele jaren ondersteunen wij dit project. Wilt u meer weten over Stichting HoPe? Klik dan hier en kijk de video.