Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis door het mystieke noorden van Peru in 3 weken

21 dagen - Vanaf € 8.720,- per persoon

off the beaten track - oude beschavingen - Andesgebergte - oerwouden

 • Verken archeologische vindplaatsen van duizenden jaren oud
 • Klim naar een van de laatste gletsjers in de Latijns-Amerikaanse tropische zone
 • Bezoek de graftombe van de “Toetanchamon van Peru”, Lord of Sipan
 • Kijk uit over de ruige Andes vanaf de muren van vestingstad Kuelap
 • Wandel door het nevelwoud naar de 771 meter hoge waterval van Gocta

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Lima

Uw Unieke Reis gaat vandaag van start, u vliegt vanuit Amsterdam naar de Peruaanse hoofdstad Lima. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel gebracht. U verblijft in Villa Barranco, een kleinschalig boutique hotel in de hippe en karakteristieke wijk Barranco. In de wijk vindt u diverse leuke en kwalitatieve restaurants waar u uw eerste dag gezellig kunt afsluiten.
Overnachting: Villa Barranco | logies & ontbijt

Dag 2: Lima - Caral

In de ochtend maakt u kennis met uw privégids voor de komende dagen en is het tijd om in de auto te stappen richting Caral. Het noorden van Peru wordt nog niet door veel toeristen bezocht, maar is daardoor niet minder interessant. De regio is rijk aan unieke pré-Inca archeologie, cultuur en prachtige natuur. Onderweg naar Caral maakt u een stop bij Vichama en Aspero. Beide kleine oude vissersplaatsjes waar u de overblijfselen van de eeuwenoude Caral samenleving vindt. Zo was Aspero in 2016 in het nieuws omdat daar een 4500 jaar oude mummie gevonden is, begraven met gesneden houtwerk in de vorm van apen en vogels. Na een bezoek aan deze dorpjes wordt u naar Caral gebracht. U overnacht hier op een vroegere haciënda. Het hotel deelt het land met een avocado en mandarijnen plantage. Geniet deze avond van de rust op deze haciënda.
Overnachting: Empedrada Lodge | logies, ontbijt en lunch

Dag 3: Caral - Anta

Vandaag brengt u samen met uw gids een bezoek aan de archeologische site Caral. De oude samenleving is maar liefst 5000 jaar oud. Op de site ziet u de overblijfselen van de oude constructies zoals het amfitheater en het centrale plein. Mocht u interesse hebben dan kunt u ook, tegen betaling, een bezoek brengen aan het museum bij Supe waar alle objecten zijn tentoongesteld die tevoorschijn zijn gekomen bij de uitgravingen. Als u alles gezien heeft rijdt u verder naar het boetiekhotel Cuesta Serena, waar u de komende vier nachten zal verblijven. Het hotel is prachtig gelegen, omringd door bergen.
Overnachting: Cuesta Serena | logies, ontbijt en lunch

Dag 4: Anta

Na een vroeg ontbijt bezoekt u de Pastoruri gletsjer in Huaraz. De gletsjer is een van de weinige gletsjers die het overleefden in de tropische gebieden van Zuid-Amerika en ligt op 5.250 meter boven de zeespiegel. Op weg naar de gletsjer maakt u nog een aantal stops, waaronder bij het meer Patococha. Hier kunt u verschillende vogelsoorten spotten en genieten van het uitzicht. Ook stopt u bij het Pumapampa meer. Dit meer verandert van kleur door een combinatie van de zon en mineralen. Bij de gletsjer kunt u een wandeling maken, waarbij u het zuidelijke deel van de Cordillera Blanca bergketen verkent. De Cordillera Blanca is iets meer dan 180 kilometer lang en omvat 33 bergtoppen van boven de 6000 meter.
Overnachting: Cuesta Serena | logies, ontbijt en lunch

Dag 5: Anta

In de ochtend rijdt u samen met uw gids naar de ondergrondse tempels van Chavín de Huantar. Deze tempels zijn gebouwd door het Huari volk, één van de belangrijkste culturen uit Zuid-Amerika. De heilige stad heeft een enorme invloed gehad tussen 500 en 200 voor Christus op de kuststreken van Peru. De tempels die u hier ziet behoren tot de oudste mensenlijke bouwwerken in Latijns-Amerika.  
Overnachting: Cuesta Serena | logies, ontbijt en lunch

Dag 6: Anta

Vandaag maakt u een wandeling in het nationale park Huascaran naar een van de mooiste meren van Peru: laguna 69. Het park heeft een uitgebreide flora en fauna en staat sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De wandeling naar laguna 69 neemt u mee langs verschillende meren, watervallen en prachtige vergezichten van meerdere besneeuwde bergtoppen. Na een paar uur bereikt u het gletsjermeer laguna 69 en wordt u beloond met een uitzicht op het turquoiseblauwe meer. Geniet hier van de prachtige omgeving, voordat u weer terug wandelt.
Overnachting: Cuesta Serena | logies, ontbijt en lunch

Dag 7: Anta

Na het ontbijt vertrekt u richting Caraz. Na ongeveer twee uur rijden bereikt u het startpunt van de wandeling van vandaag. Allereerst volgt u de noordelijke oever van het Paron meer; het grootste meer in de Cordillera Blanca. U loopt verder door de vallei richting de Artesonraju berg. Terwijl u door de vallei loopt, heeft u een prachtig uitzicht op deze berg met zijn besneeuwde bergtop. U steekt meerdere stroompjes en rivieren over om het pad naar het meer Artesoncocha te volgen. Eenmaal aangekomen bij het meer heeft u een panoramisch uitzicht op de verschillende bergen om u heen. Terwijl u geniet van het uitzicht is het tijd voor het nuttigen van uw lunch. Na de lunch is het tijd om terug te keren en wordt u weer naar het hotel gebracht. 
Overnachting: Cuesta Serena | logies, ontbijt en lunch
 

Dag 8: Anta - Trujillo

Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar Trujillo. Onderweg naar Trujillo passeert u de Casma vallei. Een van de oudste archeologische vindplaatsen van Peru, Cerro Sechin, is hier te vinden. De site is ontdekt in 1937 en staat vooral bekend om de megalithische bouwwerken en gegraveerde stenen waarop menselijke opofferingen zijn afgebeeld. De stenen sculpturen verbeelden een mythisch of historisch tafereel waarin een groep gewapende mannen zich een weg baant tussen verminkte overblijfselen van menselijke slachtoffers. U kunt hier desgenwenst ook nog het Sechin museum bezoeken, voordat u verder rijdt naar uw hotel in Trujillo. Trujillo is een koloniale kustplaats ten zuiden van Chiclayo.
Overnachting: Moche Sanctuary Lodge | logies, ontbijt en lunch

 

Dag 9: Trujillo

Nadat u door uw privé-gids in uw hotel bent opgehaald, wordt u meegenomen naar de Moche vallei. U bezoekt Huaca de la Luna; een archeologische plek waar de Moche cultuur haar paleizen bouwde. Deze cultuur leefde hier rond het begin van onze jaartelling en staat vooral bekend om haar keramiek en om de architectuur van haar paleizen. Zeer bijzonder zijn de gekleurde paleismuren, waarvan nog veel intact is. U bezoekt de drakentempel van de Chimu en wordt door uw gids meegenomen naar de vissersplaats Huanchaco, vooral bekend vanwege de typische boten van riet die hier gebruikt worden, de zogenaamde Caballitos de Totora. Deze worden nog steeds door de lokale bevolking gemaakt en gebruikt om te vissen. In de middag brengt u een bezoek aan de adobe stad Chan Chan. Hier heeft u de gelegenheid om rond te kijken tussen de overblijfselen van onder andere waterreservoirs, kerkhoven, boerderijen en ceremoniële pleinen. 
Overnachting: Moche Sanctuary Lodge | logies, ontbijt en lunch

Dag 10: Trujillo - Chiclayo

Vandaag reist u verder naar de stad Chiclayo. Onderweg bezoekt u El Brujo, een belangrijke archeologische plek voor de Moche cultuur. Deze piramide heeft bijzondere reliëfs en tekeningen aan de buitenkant. In deze piramide werd een uitzonderlijk goed bewaarde mummie gevonden. Vervolgens reist u verder naar Chiclayo. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Chiclayo kent een aantal lokale gerechten die zeker de moeite waard zijn om te proeven, zoals ‘arroz con pato’ (eend geserveerd met rijst) en de lokale variant van ‘ceviche’ (rauwe vis gemarineerd in citroensap). Een aanrader is om de lokale markt van Chiclayo te bezoeken, de Mercado Modelo. 
Overnachting: Casa Andina Select Chiclayo | logies, ontbijt en lunch

Dag 11: Chiclayo

Deze dag brengt u samen met uw gids een bezoek aan het beschermd natuurgebied Chaparrí. In dit natuurgebied is er een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder een aantal bedreigde diersoorten zoals de eilandvos, de guanaco en de brilbeer. Het natuurgebied dankt haar naam aan de Chaparrí berg dat als heilig werd gezien door de Mochi cultuur en wordt nog vaak voor sjamaans als heilig gezien. 
Overnachting: Casa Andina Select Chiclayo | logies, ontbijt en lunch

Dag 12: Chiclayo

Na het ontbijt begint u de dag met een bezoek aan de archeologische site Huaca Rajada, de plek van het graf van de Heer van Sipán, de grootste graftombe ooit gevonden in Zuid-Amerika, ontdekt in 1987. Daarnaast bezoekt u het museum over deze archeologische vondst. Dit museum is een must voor de liefhebbers van archeologie en oude culturen. Veel gebruiksvoorwerpen, sieraden, keramiek en kleden, welke tot in detail gerestaureerd zijn. Hier leert u meer over de pre-Columbiaanse Moche cultuur, waarin de Heer van Sipán naar alle waarschijnlijkheid een belangrijke rol heeft gespeeld. Na het bezoek aan het museum wordt u weer naar uw hotel teruggebracht.
Overnachting: Casa Andina Select Chiclayo | logies, ontbijt en lunch

Dag 13: Chiclayo – Cajamarca

Vandaag staat er weer een lange rit op het programma. In ongeveer 6,5 uur rijdt u naar Cajamarca, met onderweg een stop bij Kuntur Wasi. Deze archeologische vindplaats was een commercieel centrum van de Chayin cultuur. De vindplaats stamt uit 1100 voor Christus en huisvest een aantal van de oudste gouden artefacten van het Amerikaans continent. Cajamarca is vooral beroemd vanwege het feit dat de laatste Incaheerser Atahualpa door de conquistador Francisco Pizarro in deze plaats is geëxecuteerd. Dit betekende eigenlijk de capitulatie van de Incabevolking ten opzichte van de Spanjaarden. In het oude centrum bevinden zich prachtige kerken en de thermale baden in deze regio stammen uit de tijd van de Inca’s.
Overnachting: Laguna Seca Hotel & Spa | logies, ontbijt en lunch

Dag 14: Cajamarca

Samen met uw gids brengt u een bezoek aan het archeologische complex Cumbemayo. Het complex wordt beschouwd als een plaats waar tijdens de Cajamarcacultuur offers aan de goden werden gebracht. Cumbemayo bestaat uit een aquaduct, grotten, een heiligdom, verschillende ceremoniële altaren en een indrukwekkend bos van stenen. Ook wordt u meegenomen naar Ventillas de Otuzco, een plek waar in de rotsen nissen gemaakt zijn. In deze nissen werden de overblijfselen van overledenen bewaard van een onbekend pre-Inca volk. Dit volk had waarschijnlijk Wari invloeden in zich en bewoonde het gebied al voor de Cajamarca. 
Overnachting: Laguna Seca Hotel & Spa | logies, ontbijt en lunch

Dag 15: Cajamarca - Leymebamba

Vandaag rijdt u over de glooiende heuvels om vervolgens de rivier Marañon over te steken via een hangbrug naar Leymebamba, gelegen in de nevelwouden van Chachapoyas. De Chachapoyas cultuur was een rijk dat werd bestuurd door de opper Inca’s in Cuzco. De stam was echter geen makkelijke onderdaan voor de Inca’s aangezien er veel verzet is geweest om bij het rijk van Cuzco te horen. Er is weinig bekend over de Chachapoyas voor de tijd van de Inca's. Wat er nog wel bekend is, komt voort uit de ruïnes, pottenbakkerij, tombes en andere voorwerpen die ze achtergelaten hebben. Voordat u naar uw hotel wordt gebracht, brengt u een bezoek aan het Leymebamba museum, waar meer dan 200 mummies te zien zijn die zijn gevonden in het Condor meer. 
Overnachting: Kentitambo Lodge | logies, ontbijt en lunch

Dag 16: Leymebamba - Achamaqui

Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar Achamaqui. Onderweg brengt u een bezoek aan de tombes van Revash, een complex van tombes gemaakt door de oude Chachapoyas. Vanuit hier reist u verder naar uw accommodatie, gelegen midden in het nevelwoud van Chachapoyas. Deze traditionele haciënda is ingericht met meubels en kunst uit de regio. Op het landgoed van de haciënda zijn een aantal sarcofagen te vinden op een indrukwekkende klif. De medewerkers van de haciënda nemen u graag mee en geven u uitleg over de graven.
Overnachting: Casa Hacienda Achamaqui | logies, ontbijt en lunch

Dag 17: Achamaqui

Vandaag wordt u door uw gids meegenomen naar de ruïnes van Kuélap, een ommuurde stad die dateert uit de tijd van vóór de Inca’s. Dit fort is het grootste uit steen gehouwen bouwwerk van Zuid-Amerika en wordt weleens de Machu Picchu van het noorden genoemd. Het heeft 5 niveaus van enorme muren aan de binnenkant en zo’n 400 stenen huizen. Deze stad is, in vergelijking met Machu Picchu, veel beter geconserveerd gebleven maar ook erg onbekend. Door de kleine stroom aan bezoekers blijft dit complex prachtig mysterieus.
Overnachting: Casa Hacienda Achamaqui | logies, ontbijt en lunch

Dag 18: Achamaqui - Cocachimba

In de ochtend bezoekt u samen met uw privégids het plaatsje Cruz Pata. Dit kleine plaatsje is het beginpunt van de weg naar Karajia. Karajia is een begraafplaats welke stamt uit de tijd van de Chachapoyas. Op de begraafplaats zijn verschillende bijzondere sarcofagen te zien, gemaakt van steen, klei en hout. De bouwwerken zijn gigantisch, tot wel 2,5 meter hoog. Door de moeilijke bereikbaarheid van de graven zijn deze eeuwenlang uitzonderlijk goed bewaard gebleven. In de middag bezoek u de grotten van Quiocta. In deze grotten zijn verschillende stalactieten en stalagmieten te zien. Door hun typerende en verschillende vormen heeft elke punt een eigen naam gekregen.
Overnachting: Gocta Lodge | logies, ontbijt en lunch

Dag 19: Cocachimba

Deze dag neemt uw gids u mee naar de Gocta watervallen. U wordt naar de Cocachimba gemeenschap gebracht, hier wonen circa 200 families. Hier begint uw wandeling naar de 771 meter hoge Gocta watervallen. Toen de Duitse onderzoeker Stefan Ziemendorff deze watervallen ontdekte, dacht hij dat deze de derde hoogste waterval ter wereld was. Tegenwoordig zijn er andere hoge watervallen bekend. Om de watervallen te bereiken loopt u circa 5 km door een dichtbebost woud en ongelijk terrein. Na deze twee uur durende wandeling bereikt u de watervallen. U kunt genieten van de natuur en even bijkomen voordat u weer terug naar uw hotel gaat. Met een beetje geluk ziet u de rode rotshaan en andere bijzondere vogel- en diersoorten.
Overnachting: Gocta Lodge | logies, ontbijt en lunch

Dag 20: Cocachilba - Jaen - Lima - Amsterdam

Helaas komt vandaag uw Unieke Reis tot een eind. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Jaén gebracht (ca. 4,5 uur rijden). Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Lima. In Lima stapt u over op uw aansluitende intercontinentale vlucht naar Amsterdam. U arriveert de volgende middag in Amsterdam.

Dag 21: Amsterdam

Vandaag arriveert u in Amsterdam.

 

Reissom

Vanaf € 8.720,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vlucht en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vlucht, economy class
 • 19 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • alle transfers en excursies zoals vermeld, op privé basis met Engelssprekende gidsen  
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Peru

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen