Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis Colombia in 2 weken

14 dagen - vanaf € 5.230,- per persoon

natuur - historie - steden

 • Maak kennis met ‘La Candelaria’, het historische centrum van Bogotá
 • Overnacht in een authentieke hacienda in de Cocora vallei
 • Beklim "La Piedra del Peñol" nabij Medellín
 • Wandel naar Tayronaka, een archeologisch en ecologisch reservaat
 • Bezoek een van de mooiste steden van Zuid-Amerika: Cartagena

Reisbeschrijving

Dag 1 |  Amsterdam – Bogotá

Vandaag vertrekt u naar Bogota, waar uw reis van 2 weken door Colombia start. Bij aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht. Deze stad ligt ruim boven 2.600 meter zeeniveau, wat hoger is dan ons kikkerlandje Nederland. Bogotá is een verrassend groene stad met talloze parken, met prachtige uitzichten op de heiligdommen Monserrate en Guadalupe en het Andesgebergte in het oosten. Het is een bruisende metropool met een perfecte harmonie tussen historie en heden.
Overnachting: Cité hotel | logies & ontbijt

Dag 2 | Bogotá 

Na het ontbijt wordt u in uw hotel opgehaald en meegenomen naar de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. U bezoekt het oude koloniale stadshart, beter bekend als La Candelaria. De Spaans koloniale gebouwen hebben kenmerkende zware houten deuren, typische balkons en achter vele van deze façades gaat wel een prachtige patio met een weelderige tuin schuil. Tijdens uw tocht door de stad passeert u alle belangrijke gebouwen. Uw gids vertelt u over de geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld en indien gewenst bezoekt u enkele indrukwekkende musea die het verleden van de stad weergeven. Na afloop wordt u weer naar uw hotel teruggebracht.
Overnachting: Cité hotel | logies & ontbijt

Dag 3 | Bogotá – Cocora vallei

U wordt opgehaald en weer naar de luchthaven van Bogotá gebracht. Vanuit hier vliegt u verder naar Pereira. Bij aankomst wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht. Sazagua Cocora is gelegen in het hart van de Colombiaanse koffieregio in de centrale Andes. De haciënda is het perfecte toonbeeld van de regio’s gastvrijheid en onnavolgbare culinaire hoogstandjes. De naam Sazagua verwijst naar de Quimbaya beschaving; een inheemse bevolkingsgroep die deze regio bewoonden in de oudheid. De koffieregio staat bekend om zijn aangename klimaat en prachtige natuur, waarbij een verblijf in deze haciënda het plaatje helemaal compleet maakt. De sfeervolle uitstraling van de haciënda wordt mede bepaald door de donker houten constructies, brede gangen, koloniale vloeren met Spaanse tegels, levendige kleuren en knapperende haardvuren.
Overnachting: Sazagua Reserva Hotel | logies & ontbijt

Dag 4 | Cocora vallei

In de ochtend wordt u in uw hotel opgehaald en vertrekt u richting Valle del Cocora, gelegen in de bergen van de regio Quindio. De vallei behoort toe tot het Nationaal Park Los Nevados en is de plek waar u de 60m hoge ‘Quindian wax palmbomen’ kunt zien. U komt in de vallei aan waar uw wandeltocht naar het nevelwoud begint. Tijdens uw tocht kunt u genieten van de rijke biodiversiteit en de verschillende plant- en diersoorten. Op de terugweg steekt u de Quindio rivier over waar de grootste waxen palmbomen van de wereld groeien. In de middag gaat u naar de plaatsen Salento en Filandia waar u kunt slenteren tussen de pittoreske koloniale huizen, een handwerkmarkt bezoekt en stopt bij een mooi uitzichtpunt. Na afloop wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Sazagua Reserva Hotel | logies & ontbijt

Dag 5 | Cocora vallei - Medellín 

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Pereira gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Medellín. Eenmaal aangekomen wordt u welkom geheten door een lokale medewerker en naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Quinta Ladera | logies & ontbijt

Dag 6 | Medellín

Vandaag bezoekt u een van de volksbuurten van Medellín, waar de veranderingen misschien wel het meest zichtbaar zijn: Comuna 9. Eerst krijgt u een introductie over de transformatie van de buurt, waarna u tijd heeft om de verschillende wijken Buenos Aires en La Milagrosa te ontdekken. Breng een bezoek renovatieprojecten, kunstwerken, educatieve en recreatieve ruimten welke ervoor hebben gezorgd dat kwaliteit van leven heeft verhoogd voor de inwoners. Tenslotte geniet u van een rit in een typische tram en nieuwe kabelbaan, welke ervoor hebben gezorgd dat de bergachtige buitenwijken van de stad gemakkelijk te bereiken zijn. Na afloop wordt u weer terug gebracht naar uw hotel.
Overnachting: Quinta Ladera | logies & ontbijt

Dag 7 | Medellín 

Vandaag brengt u een bijzonder bezoek buiten Medellín. U verlaat Medellín en reist naar Guatapé. Onderweg brengt u als eerste een bezoek aan ‘La Piedra del Peñol’ (de rots van Guatapé), waarvan wordt gedacht dat het misschien een meteoriet is vanwege zijn grootte. Langs de rots loopt een trap, wanneer u deze beklimt kunt u van boven genieten van het uitzicht over de Guatapé reservaat. Daarna rijdt u naar het plaatsje Guatapé zelf, een pittoresk dorpje met pastelkleurige huizen. Na de lunch maakt u nog een boottocht over het Guatapé reservaat. Na afloop keert u terug naar Medellín.
Overnachting: Quinta Ladera | logies & ontbijt

Dag 8 | Medellín - Tayrona

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Medellín gebracht waar u aan boord stapt van een binnenlandse vlucht naar Santa Marta. Een paar kilometer van Santa Marta ligt het Tayrona National Park, dat gelegen is aan de Colombiaanse Atlantische kust. De grenzen van het park lopen van de baai van Taganga tot aan de uitmonding van de Piedras rivier. In dit gebied kan de temperatuur wel oplopen tot 30´C. De vele baaien, prachtige stranden, witte koraalriffen, groene mangroven, bergen en weelderige vegetatie geven iedere bezoeker het ultieme vakantiegevoel. Dit park is het leefgebied voor vele vogels, zoogdieren en tal van reptielen. Een absolute aanrader om te bezoeken zijn de verschillende archeologische opgravingen, die het bestaan van de oude culturen bevestigen.
Overnachting: Villa Playa Tayrona | logies & ontbijt

Dag 9 | Tayrona

Vandaag maakt u een trekking naar Tayronaka, een archeologisch en ecologisch reservaat. Hier vindt u overblijfselen van een oude nederzetting van de indianenstam Tayrona. Het gebied staat bekend om de overvloed aan fauna en zijn prachtige vegetatie. Er zijn nog verschillende paden, terrassen, trappen, aquaducten en een ceremoniële huis te vinden, dat laat zien hoe de Tayrona mensen leefden en hoe de Koguis nog steeds leven. Samen met een gids vertrekt u in de ochtend richting Tayronaka. Tijdens deze rit steekt u een aantal rivieren over, totdat u uiteindelijk uitkomt bij Tayronaka. In het midden van de prachtige natuur vindt u dit erfgoed. U heeft de mogelijkheid om te kajakken, of om in alle rust te genieten van deze prachtige plek. Ook is er een klein museum waar u allerlei voorwerpen kunt bewonderen die zijn gevonden in de regio, zoals bijlen, borden en fluiten van de Tayrona’s. De Koguis wonen nog steeds in deze regio. Na afloop van de excursie keert u weer terug naar uw hotel.
Overnachting: Villa Playa Tayrona | logies & ontbijt

Dag 10 | Tayrona 

Deze dag is vrij gepland. Hoewel dit de ideale omgeving is om een dagje niets te doen en te genieten van zon en strand in een idyllische tropische setting, is er voldoende te ondernemen. Zo kunt u flinke wandelingen maken, kunt u kajakken, mountainbiken en wat niet al meer. Niet alleen is dit gebied een must vanwege de prachtige natuur, maar ook vindt u hier interessante archeologische vindplaatsen. Een voorbeeld hiervan is de stad “Chairama”, waarvan nog vele restanten bewaard zijn gebleven.
Overnachting: Villa Playa Tayrona | logies & ontbijt

Dag 11 | Tayrona - Cartagena

Voordat u naar Cartagena vertrekt, wordt u meegenomen voor een stadstour door Santa Marta. U leert meer over de Tayrona cultuur, welke allang voor de aankomst van de Spanjaarden bestond, door een bezoek te brengen aan het monument voor de Tayrona goden en het antropologisch museum. Daarna gaat u naar de mooie hacienda Quinta de San Pedro Alejandrino met zijn prachtige tuinen. Hier is de volksheld en grote bevrijder Simón Bolivar in 1830  overleden. Tot slot rijdt u langs de baaien van Rodadero en het vissersplaatsje Taganga. Na afloop wordt u naar Cartagena gebracht. Cartagena de Indias is zonder twijfel één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. Het oude centrum bevat een wirwar aan kleine schilderachtige straatjes, met vrolijk gekleurde koloniale gebouwen en romantische pleinen.
Overnachting: Hotel Capellán de Getsemaní | logies & ontbijt

Dag 12 | Cartagena

U gaat vandaag Cartagena per fiets ontdekken onder begeleiding van een professionele gids. U start in het historisch centrum, waar de belangrijkste hoogtepunten zijn gelegen. U vervolgt uw route naar Getsemaní, de buurt waar het fictieve karakter Florentino Ariza is opgegroeid en heeft gewoond. Hij is bekend uit de roman ‘Love in the time of Cholera’ geschreven bij de nobel-winnende schrijver Gabriel García Márquez. Uw fietstocht gaat verder via de Roman brug naar de wijk Manga, voorbij de prachtige villa Roman. In Manga zal u de oudste begraafplaats van Cartagena bezoeken voordat u weer terug fietst naar het centrum van de stad.
Overnachting: Hotel Capellán de Getsemaní | logies & ontbijt

Dag 13 | Cartagena - Amsterdam

Helaas is uw reis van 2 weken door Colombia alweer voorbij. U wordt opgehaald door een van onze lokale medewerkers en naar de luchthaven gebracht, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht.

Dag 14 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 5.230,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vlucht(en), economy class 
 • 12 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis samen met uw gezin maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Colombia

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen