Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

27-daagse rondreis Panama & Costa Rica

27 dagen - vanaf € 12.525,- per persoon

cultuur- schildpadden- actief - tropen - ontspannen

 • Dwaal door de straten van Casco Antiguo, het oude gedeelte in Panama-stad
 • Leer alles over schildpadden, vlinder en kikkers in het dierenparadijs Tortuguero
 • Verken het sprookjesachtige nevelwoud van Monteverde
 • Voel u even Robinson Crusoë in de regenwouden op het eiland Isla Palenque
 • Duik in Caribische sferen óf de Caribische zee in Bocas del Toro

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam - Panama-Stad

U vertrekt vandaag vanuit Amsterdam aan boord van uw intercontinentale vlucht naar Panama-Stad. U arriveert hier aan het eind van de middag en wordt door een van onze plaatselijke medewerkers welkom geheten en naar uw hotel  in Casco Viejo gebracht. Panama-stad is een wereldstad en biedt u een mix van bezienswaardigheden; u vindt er moderne wolkenkrabbers, terwijl u ook kunt ronddwalen in de karakteristieke straatjes van het historische centrum Casco Viejo. De ruïnes van de originele oude stad zijn er nog steeds te vinden en als klap op de vuurpijl loopt het wereldberoemde Panamakanaal dwars door de stad. U kunt naar de vismarkt en de souvenirmarkt wandelen, maar ga zeker ook een goede kop koffie (of de betere ijskoffie!) drinken bij Bajareque Coffee House & Roastery. 
Overnachting: Hotel La Compañia | logies & ontbijt

Dag 2 | Panama-Stad

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een stadstour door Panama-stad. Als eerst brengt u een bezoek aan het beroemde Panama-kanaal, bij de Miraflores-sluis. Hier ziet u verschillende grote schepen passeren. In het bezoekerscentrum krijgt u uitleg over de geschiedenis van het Panamakanaal. Vervolgens gaat u naar het oude gedeelte van de stad genaamd Casco Antiguo. U brengt hier een bezoek aan het indrukwekkende Biodiversiteitsmuseum, Iglesia San José en een bruisende markt. U sluit uw rondleiding af op Plaza de Francia, waar u geniet van een Panoramisch uitzicht over de skyline van de stad.
Overnachting: Hotel La Compañia | logies & ontbijt

Dag 3 | Panama-Stad

Vandaag maakt u kennis met de levenswijze van de Embera indianen, een vriendelijk volk dat in kleine dorpjes aan de Chagres rivier in het nationale park Chagres leeft. De enige manier om hier te komen is per gemotoriseerde kano over de Rio Chagres, een rivier die diep de jungle ingaat. Tijdens de boottocht geniet u van de prachtige omgeving van het tropisch regenwoud. Eenmaal bij de indianen aangekomen kunt u de handgemaakte kunst bewonderen en zult u hun gebruiken ervaren. Hun lichamen zijn versierd met felgekleurde kettingen en met de inkt van een vrucht, de Jagua, verven ze allerlei symbolen op hun lichaam. U komt meer te weten over de lokale planten en ovre de geschiedenis en levenswijze van de Embera indianen leren. De inwoners laten met enthousiasme hun traditionele dans en handgemaakte manden en beelden zien. Voor de lunch wordt gezorgd en na afloop wordt u weer naar uw hotel teruggebracht.
Overnachting: Hotel La Compañia | logies & ontbijt

Dag 4 | Panama-Stad - Bocas del Toro

Vandaag wordt u naar de lokale luchthaven van Panama-Stad gebracht. Hier stapt u aan boord bij uw binnenlandse vlucht naar Bocas del Toro. Bij aankomst in Bocas del Toro staat een lokale medewerker klaar om u naar uw hotel te brengen. Geniet de komende dagen van de exotische zandstranden, neerbuigende palmen, de jungle, de Caribische sfeer maar vooral van de kleurrijke riffen! Bocas del Toro biedt vele watersportmogelijkheden, zoals surfen en kajakken en bovendien kunt u hier dolfijnen spotten!
Overnachting: La Coralina Island House | logies & ontbijt

Dag 5 & 6 | Bocas del Toro

Geniet van uw vrije dagen! Het zijn aanraders om een van deze dagen een boottocht naar de dolfijnenlagune te maken, te gaan snorkelen snorkelen bij Coral Cay en een bezoek te brengen aan het eiland Zapatilla. Het is ook mogelijk om een tocht te maken naar één van de verschillende natuurparken of naar Salt Creek waarbij u meer zult leren en zien over de Ngöbe Bugle gemeenschap, een indianenvolk dat hier nog leeft.
Overnachting: La Coralina Island House | logies & ontbijt

Dag 7 | Bocas del Toro - Puerto Viejo

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel en steekt u de grens over naar Costa Rica. U wordt via het water en land naar uw accommodatie in Puerto Viejo gebracht. In de omgeving van Puerto Viejo liggen verschillende nationale parken en reservaten. U verblijft hier in de Shawandha Ecolodge. Deze lodge bevindt zich 150 meter van het Chiquita strand, eem hagelwit strand met helder blauw water. Dit strand is alleen bereikbaar via een privéweg.
Overnachting: Shawandha Ecolodge | logies & ontbijt

Dag 8 | Puerto Viejo

Rondom Puerto Viejo is er volop natuur en daar gaat u vandaag direct kennis mee maken. Met een gids maakt u een wandeling door Nationaal Park Cahuita. Het pad is ongeveer drie kilometer lang en voert door weelderige vegetatie aan laagland-regenwoud. Diersoorten die gezien kunnen worden zijn onder andere luiaards, brul- en witkopcapucijnaapjes, neusaapjes, miereneters en de prachtige morpho-vlinders met hun fluorescerende blauwe kleur. Daarnaast zal de gids u vertellen over de vele plantensoorten en hun medicinale werking. Aan het einde van de wandeling arriveert u op een prachtig strandje waar u gaat snorkelen, dus neem uw zwemkleding mee voor een frisse duik in het kraakheldere blauwe water.
Overnachting: Shawandha Ecolodge | logies & ontbijt

Dag 9 | Puerto Viejo

Geniet van uw vrije dag! Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het Jaguar Rescue Centre. In dit centrum worden dieren uit de omgeving opgevangen die ziek, gewond of geen ouders meer hebben. Tijdens een bezoek aan dit centrum leert u meer over de verschillende diersoorten.  Enkele dieren die u hier tegen kunt komen zijn aapjes, luiaards, vogels en reptielen.  Ook kunt u ervoor kiezen om vandaag fietsen te huren. In Puerto Viejo vindt u verschillende stranden die leuk zijn om per fiets te bezoeken. Ook zijn de wegen prachtig om over heen te fietsen. Onderweg kunt u ook leuke stops maken bij de verschillende winkeltjes uit het stadje of genieten van een lekkere lunch bij een lokaal restaurant. Een typisch gerecht aan de Caribische kust is de Casado, welke bestaat uit rijst, kip en bonen!
Overnachting: Shawandha Ecolodge | logies & ontbijt

Dag 10 | Puerto Viejo - Tortuguero

Na uw ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald en meegenomen richting uw accommodatie in Tortuguero. Het laatste stuk naar het stadje reist u met de boot aangezien het alleen over water en door de lucht te bereiken is. In de middag maakt u samen met een gids een wandeling door de tuin van de lodge heen. Uw gids vertelt u graag meer over de diverse plant- en diersoorten die u hier tegenkomt.
Overnachting: Mawamba Lodge | volpension

Dag 11 | Tortuguero

Tortuguero komt van het woord tortuga wat schildpad betekent en dit plaatsje heeft haar naam te danken aan de zeeschildpadden die hier komen broeden. Tussen juli tot oktober leggen de vrouwtjes hun eitjes die tussen eind september en begin december uitkomen. In de ochtend brengt u een bezoek aan het stadje Tortuguero en aan de Caribbean Conservation Corporation. Hier leert u over het fascinerende leven van de zeeschildpadden, en hoe deze hier beschermd worden. In de middag verkent u met uw natuurgids de rivieren rond Tortuguero. U vaart dwars door het tropische regenwoud en heeft kans om kaaimannen, krokodillen en kolibries te zien. Bijzondere diersoorten die hier voorkomen zijn kleurrijke gifkikkers, niet groter dan een duimnagel, en basilisk hagedissen. Deze worden ook wel Jezus Christus hagedissen genoemd, vanwege hun capaciteit om te rennen over het water. Zodoende vormt dit een perfecte introductie tot de dierenwereld van Costa Rica.
Overnachting: Mawamba Lodge | volpension

Dag 12 | Tortuguero - La Fortuna

U keert vandaag per boot terug naar de pier van La Pavona. Hier staat een lokale medewerker voor u klaar die u naar uw accommodatie in La Fortuna zal brengen. La Fortuna bereikt u via een prachtige route door de hooglanden. Het stadje dankt haar bekendheid aan de Arenal vulkaan, die met zijn 1.633 meter en volmaakte kegelvorm majestueus uittorent boven de bossen. De 1.633 meter hoge vulkaan met zijn bijna perfecte kegelvorm rijst majestueus op boven de weilanden en bossen aan de oostkant van de Laguna de Arenal. Momenteel is de vulkaan inactief en wordt de top vaak verduisterd door wolken, maar als hij zichtbaar is, biedt hij een prachtig zicht.
Overnachting: Hotel Arenal Manoa | logies & ontbijt

 

Dag 13 | La Fortuna

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel om te gaan canyoning langs verschillende watervallen! De spectaculaire tocht van vandaag begint met een ritje van ongeveer 30 minuten per 4WD-Jeep, waarbij u mee wordt genomen buiten het stadje La Fortuna, naar het tropische regenwoud. U gaat hier onder begeleiding een mooie wandeling maken die u langs een aantal van de hoogste watervallen van het land voert. De eerste waterval die u tegenkomt is degene waar u vanaf gaat abseilen, vanaf de top de vallei in! Er zijn tijdens deze tocht ongeveer 5 afdalingen, waarvan 4 naast een waterval liggen en eentje naast droge rotsen. Vervolgens wandelt u weer uit de canyon en wordt u weer terug gebracht naar het hotel. Een actieve, spectaculaire tocht!
Overnachting: Hotel Arenal Manoa | logies & ontbijt

Dag 14 | La Fortuna

Deze dag is vrij gepland. La Fortuna biedt alles voor een heerlijke reis in Costa Rica. Denk aan een bezoek aan het Nationale Park Arenal, een wandeltocht door de jungle via hangbruggen, met schitterend uitzicht op de vulkaan. Via een kabelbaan met open gondels kan het regenwoud ook van bovenaf gezien worden. Dit biedt u de mogelijkheid de natuur te observeren op de hoogte van de boomkruinen. Nog spectaculairder is een zipline over een vallei, dwars door de boomtoppen!
Overnachting: Hotel Arenal Manoa | logies & ontbijt

Dag 15 | La Fortuna - Monteverde

Uw reis gaat verder naar het wereldberoemde nevelwoud Monteverde. Dit is een van de mooiste landschappen en beschermde reservaten ter wereld. Monteverde dankt zijn bekendheid aan het nevelwoudreservaat en de boerengemeenschap die in de jaren vijftig door Amerikaanse quakers is gesticht. Een nevelwoud is een specifiek soort regenwoud dat zich tegen een berghelling bevindt en voornamelijk op het Zuid-Amerikaanse continent voorkomt. In de avond wordt u meegenomen door uw privé-gids voor een bijzondere excursie. U gaat naar een kleine plantage, waar u met zaklampen een wandeling gaat maken door het regenwoud. Nadat de zon onder is gegaan, gaan de dieren die overdag actief zijn slapen, maar komen de nachtdieren tot leven. En dat is precies waar u met uw gids naar op zoek gaat. De tocht zal ongeveer twee en een half  uur in beslag nemen.
Overnachting: Cloud Forest Lodge | logies & ontbijt

Dag 16 | Monteverde

Deze dag brengt u een bezoek aan het Monteverde park en gaat u het  regenwoud vanuit een ander perspectief bekijken. U krijgt uitleg en een aantal veiligheidsinstructies van uw gids, voordat u via de zip-line naar beneden zult afdalen. Er zijn maar liefst 13 verschillende lijnen, waarvan de langste lijn ongeveer 1 kilometer lang is. Deze onvergetelijke ervaring geeft u het gevoel alsof u over het regenwoud kunt vliegen, met beneden u de groene wereld van het oerwoud. Na afloop van het ziplinen gaat u nog een wandeling maken over de diverse hangbruggen door het park. Dit biedt opnieuw de mogelijkheid om het park vanuit een ander perspectief te bekijken.
Overnachting: Cloud Forest Lodge | logies & ontbijt

Dag 17 | Monteverde

Deze dag is vrij gepland, zodat u op eigen gelegenheid kunt genieten van de prachtige omgeving waar u verblijft! Het is een aanrader om vandaag een wandeling te maken door het Monteverde reservaat. Het Monteverde nevelwoud is 10.500 ha groot en beschikt over kilometers wandelpaden, die open zijn voor het publiek die deze omgeving willen ervaren. U kunt er vandaag voor kiezen om een begeleidde wandeling door dit beschermde gebied te maken. U loopt langs een van de vele wandelpaden, waar u in de bomen en struiken verschillende fauna kunt spotten, zoals vogels, apen, slangen en insecten. Na afloop van de wandeling is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het restaurantje dat bij het reservaat gelegen is, waar u veel kolibries kunt zien!
Overnachting: Cloud Forest Lodge | logies & ontbijt

Dag 18 | Monteverde - Manuel Antonio

Vanuit Monteverde gaat u naar het zuiden van Costa Rica. U verblijft aan de Pacifische kust tussen het plaatsje Quepos en het tropisch regenwoud van Manuel Antonio. Hier gaat het weelderige regenwoud over in een idyllische kustlijn met prachtige kleine stranden. Geniet hier in alle rust van de mooie omgeving en het heerlijke klimaat. U geniet hier van een prachtige zonsondergang in een omgeving rijk aan flora en fauna.
Overnachting: Hotel Mariposa | logies & ontbijt

Dag 19 & 20 | Manuel Antonio

Geniet van uw vrije dagen! Een van deze dagen kunt u op eigen gelegenheid het Manuel Antonio nationale park bezoeken. Manuel Antonio wordt vaak gezien als één van de mooiste nationale natuurparken van Costa Rica. Dit 683 ha grote park bestaat uit witte zandstranden omzoomd door regenwouden, waar verschillende apensoorten en luiaards voorkomen en de giftige Manzanillaboom groeit. Er komen hier talloze apen voor (waaronder het bedreigde doodshoofdaapje), leguanen en drievingerige luiaards. U kunt hier prachtige wandelingen maken en het rijke dierenleven ontdekken. Houdt u van het onderwaterleven? Dan raden wij u zeker aan dit in Manuel Antonio National Park te ontdekken. De onderwaterwereld van het nationale park is namelijk prachtig. Het is hier eveneens heel gebruikelijk om in het seizoen (van eind juli tot oktober) walvissen te spotten.
Overnachting: Hotel Mariposa | logies & ontbijt

Dag 21 | Manuel Antonio - Corcovado

U wordt vandaag bij uw hotel opgehaald en meegenomen naar uw accommodatie, welke gelegen is nabij het nationaal park Corcovado. De komende dagen verblijft u in het Kunken Boutique Hotel & Spa. Dit hotel is gelegen nabij de nationaal parken Corovado & Piedras Blancas.
Overnachting: Kunken Boutique Hotel & Spa | logies & ontbijt

Dag 22 | Corcovado

Geniet vandaag van uw vrije dag! U zou er vandaag voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan het nationaal park Corcovado. Het Nationale Park Corcovado wordt als één van de meest ongerepte nationale parken van Costa Rica gezien. Het park beschermt één van de laatste stukken oorspronkelijk tropisch regenwoud aan de Grote Oceaankust van Midden-Amerika. De vegetatie is hier zeer divers met meer dan 500 boomsoorten, de fauna is in dit park het meest uitgebreid met meer dan 400 vogelsoorten, jaguars, tapirs, doodshoofdaapjes en vele soorten kikkers en reptielen.
Overnachting: Kunken Boutique Hotel & Spa | logies & ontbijt

Dag 23 | Corcovado - Boca Chica

U vervolgt vandaag uw reis en steekt de grens over terug naar Panama. U wordt naar uw accommodatie in Boca Chica gebracht. Boca Chica, gelegen aan de kust van de Golf van Chiriquí, biedt een schilderachtige omgeving met een ontspannen atmosfeer. De uitgestrekte witte zandstranden en kristalheldere wateren maken van Boca Chica een ware oase voor zon- en watersportliefhebbers, waaronder snorkelaars en duikers. 's Avonds kunt u genieten van een heerlijk diner in een van de voortreffelijke visrestaurants die dit dorp te bieden heeft. Ontdek de charme van Boca Chica, een mooie bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een tropisch paradijs.
Overnachting: Isla Palenque | volpension

Dag 24 | Boca Chica

Geniet van uw vrije dag! Vandaag kunt u ervoor kiezen om een boottocht te maken langs de mooie eilanden, elk met prachtige stranden en de mogelijkheid om het onderwaterleven te verkennen. Maak tijdens de boottocht een stop bij een van deze eilanden. Bijvoorbeeld Isla Bolaños, een snorkelparadijs met een idyllisch strand, of Isla Gámez, waar u kunt ontspannen op een tropisch strand en kunt genieten van een heerlijke picknick. Tijdens de boottocht heeft u ook de kans om verschillende dieren te spotten, zoals dolfijnen, schildpadden of zelfs mantaroggen!
Overnachting: Isla Palenque | volpension

Dag 25 | Boca Chica - David - Panama-Stad

U wordt vandaag bij uw accommodatie opgehaald en meegenomen naar de luchthaven van David. Hier stapt u aan boord bij uw binnenlandse vlucht naar Panama-Stad. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een lokale medewerker en naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. 
Overnachting: La Compañia | logies & ontbijt

Dag 26 | Panama-Stad - Amsterdam

Uw prachtige reis door Panama & Costa Rica komt vandaag teneinde. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Panama-Stad gebracht. Hier stapt u aan boord bij uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aan zult komen. 

Dag 27 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 12.525,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vlucht, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vlucht, economy class (14 kg ruimbagage)
 • 23 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 2 overnachtingen in Mawamba Lodge op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen - Individuele rondreis Panama en Costa Rica

Wilt u ook deze combinatie rondeis door Panama en Costa Rica maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Costa Rica

Terug naar luxe reis Panama

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen