Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Het beste van Colombia

22 dagen - vanaf € 7.685,- per persoon

natuur - historie

 • Fiets door ‘La Candelaria’, het historische centrum van Bogotá
 • Raak overweldigd door het bijzondere Valle del Cocora in de koffieregio
 • Ontdek het bruisende Medellín
 • Wandel door tropische parel Tayrona National Park
 • Flaneer door de straten van een van de mooiste steden van Latijns-Amerika: Cartagena

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam – Bogotá

Uw bijzondere reis door Colombia gaat vandaag van start. U vertrekt met een intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Bogotá. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse die u naar uw accommodatie brengt. Geniet van uw verblijf in de Colombiaanse hoofdstad. Bogotá is een enorme stad met 8 miljoen inwoners gelegen op 2600 meter hoogte op de groene en vruchtbare hoogvlakte Sabana de Bogotá. Het is een kosmopolitische stad met een interessante mix van historie en heden. In Bogotá zijn tal van interessante musea te vinden, waarbij het nationale museum, het goud museum en het museum van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero absolute aanraders zijn. Er is een keur aan uitstekende restaurants, hippe bars, leuke winkels en markten te vinden. Hoewel een metropool, kunt u vanuit de stad binnen een uur middenin de natuur zijn. Bogotá wordt omgeven door een aantal fraaie nevelwouden. 
Overnachting: Bioxury Hotel | logies & ontbijt

Dag 2 | Bogota

Na het ontbijt wordt u in uw hotel opgehaald en meegenomen naar twee zeer interessante musea, namelijk het Museo del Oro en Museo Botero. In het Museo del Oro komt u veel te weten over de rijke geschiedenis van Colombia van voor de komst van de Europeanen en in Museo Botero maakt u kennis met het werk van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Deze kunstenaar, die bekend is van zijn schilderijen en sculpturen van corpulente mensen, komt oorspronkelijk uit Medellín. Botero zelf is ook een hartstochtelijk verzamelaar van kunst, zo vindt u in dit museum onder meer pronkstukken uit zijn eigen verzamelde collectie met werken van Picasso, Renoir, Dalí, Matisse en Monet. Na afloop wordt u weer naar uw hotel teruggebracht.
Overnachting: Bioxury Hotel | logies & ontbijt

Dag 3 | Bogotá

U wordt bij uw hotel opgehaald voor een fietstour door Bogotá. De tour start bij Candelaria het historische deel van de stad, waar u verschillende parken, pleinen en monumenten ziet. U maakt kennis met de geschiedenis van Bogotá, u komt langs plaatsen waar de meeste toeristen niet komen. Tijdens de tour komt u meer te weten over het politieke -en sociale groeiproces van Colombia. Tip: het is een aanrader om deze dag op een zondag te plannen, een dag dat de binnenstad autovrij is waardoor u makkelijk over de fietspaden kunt fietsen.
Overnachting: Bioxury Hotel | logies & ontbijt

Dag 4 | Bogotá - Chicaque - Bogotá

Vandaag wordt u meegenomen naar een prachtig nevelwoud ten zuiden van Bogotá. Na het ontbijt wordt u meegenomen naar Chicaque. Het is ongeveer 1 uur rijden voordat u arriveert bij het nevelwoud bestaande uit 244 hectare met meer dan 16 km aan natuurpaden langs rivieren, zuivere waterbronnen, eikenbossen en andere inheemse vegetatie. Samen met uw gids maakt u een indrukwekkende wandeling door het park. U loopt door de bergen, langs de rivieren en stopt bij verschillende uitkijkpunten zoals Pico del Águila en Roquedal die een mooi uitzicht bieden over de landschappen en verschillende inheemse dorpen. U passeert de vlinderboerderij en een lagune. Vervolgens loopt u samen met uw gids naar El Refugio waar een lunch voor u klaarstaat. Kom hier even tot rust in een van de hangmatten en vervolgens vervolgt u uw pad naar het eikenbos. Uw gids kan u meer vertellen over het ontstaan van het bos en de eeuwenoude eikenbomen. Aan het eind van de middag keert u terug naar de ingang van het park en wordt u terug naar Bogotá gebracht.
Overnachting: Bioxury Hotel | logies & ontbijt

Dag 5 | Bogotá - Villa de Leyva

In de ochtend wordt u door een van onze lokale medewerkers opgehaald en vertrekt u richting het noorden, naar Zipaquirá. Onderweg reist u door de Sabana de Bogotá, waar de bloementeelt van anjers en rozen een belangrijke bron van inkomsten zijn. Na een goed uurtje komt u aan bij de indrukwekkende zoutkathedraal, een waar bouwkundig hoogstandje. Na het bezoek aan Zipaquira wordt u naar het koloniale stadje Villa de Leyva gebracht. Een bezoek aan Villa de Leyva is als een romantische reis terug in de tijd. Het plaatsje bestaat uit kleine met kinderkopjes bedekte straatjes, pleintjes en wit gepleisterde koloniale gebouwen. Met name het enorme centrale plein van 14.000 m2 en de kerk die stamt uit de 17e eeuw zijn een absolute aanrader.
Overnachting: La Posada de San Antonio | logies & ontbijt

Dag 6 | Villa de Leyva (Guatavita)

U wordt in de ochtend in uw hotel opgehaald en meegenomen naar Guatavita. Het natuurgebied en het gelijknamige meer liggen op ongeveer anderhalf uur rijden van Villa de Leyva, op ongeveer 3000 meter boven zeeniveau. Het is een gebied waar vele vogelsoorten leven zoals haviken en verschillende soorten kolibries. Ook zijn er vele inheemse boomsoorten te vinden zoals de Mano de Oso, Uvos de Monte en Té de Bogotá. Met uw privé-gids gaat u hier wandelingen maken terwijl hij u alles over dit bijzondere gebied vertelt. Ook in spiritueel opzicht is Guatavita van groot belang. Het was het leefgebied van het Muisca volk en ook speelt de legende van El Dorado zich hier af, waar u deze dag meer over te weten komt. Tenslotte bezoekt u ook het dorpje Guatavita met haar kenmerkende witgepleisterde huisjes en het prachtige Tominé meer. Na afloop wordt u weer naar uw hotel in Villa de Leyva teruggebracht.
Overnachting: La Posada de San Antonio | logies & ontbijt

Dag 7 | Villa de Leyva - Bogotá - Pereira

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht. Onderweg wordt er een bezoek gebracht aan het Convento del Santo Ecce Homo, een fraai Dominicaner klooster uit 1620. Bij aankomst op de luchthaven stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht Pereira. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Hacienda Sazagua | logies & ontbijt

Dag 8 en 9 | Pereira

In de ochtend wordt u in uw hotel opgehaald en vertrekt u richting Valle del Cocora, gelegen in de bergen van de regio Quindio. De vallei behoort toe tot het Nationaal Park Los Nevados en is de plek waar u de 60m hoge ‘Quindian wax palmbomen’ kunt zien. U komt in de vallei aan waar uw wandeltocht naar het nevelwoud begint. Tijdens uw tocht kunt u genieten van de rijke biodiversiteit en de verschillende plant- en diersoorten. Op de terugweg steekt u de Quindio rivier over waar de grootste waxen palmbomen van de wereld groeien. In de middag gaat u naar de plaatsen Salento en Filandia waar u kunt rondlopen tussen de koloniale huizen, een handwerkmarkt bezoekt en stopt bij een mooi uitzichtpunt. Na afloop wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.

De volgende dag heeft u ter vrije besteding. De prachtige haciënda waar u verblijft, wordt omringd door een fantastisch mooi landgoed. Het biedt alle luxe van een hotel met de aanwezigheid van het zwembad, de jacuzzi en spa met massage en anti stress behandelingen.
Overnachting: Hacienda Sazagua | logies & ontbijt

Dag 10 | Pereira - Medellín

Vandaag gaat u al het groene om u heen omruilen voor de drukte van de stad. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Medellín. Medellín is gelegen in de bergachtige Aburrá vallei. Doordat Medellín hoog in de bergen ligt kent de stad het hele jaar rond een lenteachtig klimaat met gemiddeld 20°C. Bij aankomst in Medellín wordt u naar uw hotel in de stad gebracht.
Overnachting: Hotel Park 10 | logies & ontbijt

Dag 11 | Medellín

Vandaag bezoekt u een aantal plekken die het sociale groeiproces welke Medellín heeft doorgemaakt, representeren. U maakt hierbij kennis met het verleden en het heden van Medellín. Twintig jaar geleden was dit een van de meest gevaarlijke steden ter wereld. De afgelopen jaren heeft men hier geïnvesteerd in infrastructuur, onderwijs, kunst en cultuur. Tegenwoordig is het een van de meest innovatieve metropolen ter wereld. Zo dient het hypermoderne openbaar vervoer met monorails, die zijn aangesloten op trams en kabelbanen als voorbeeld voor stadsplanologen van over de gehele wereld. U bezoekt de wijk San Javier, dat ooit een van de gevaarlijkste wijken van de stad was, gelegen op ca. 7 km van het centrum. Deze wijk is een goed voorbeeld van de transformatie die de stad heeft doorgemaakt. In Comuna 13, zoals San Javier in de volksmond wordt genoemd, verbinden roltrappen het hoge met het lage gedeelte van de wijk. U ziet in Comuna 13 overal prachtige graffiti schilderingen, die een voortvloeisel uit van één van de vele sociaal-culturele projecten die in de stad zijn opgestart. U sluit uw tocht af bij La Plazoleta dat midden in het centrum ligt en waar u de 23 beelden van Colombia’s beroemdste kunstenaar Botero kunt bekijken voordat u weer naar uw hotel wordt gebracht.
Overnachting: Hotel Park 10 | logies & ontbijt

Dag 12 | Medellín (Guatapé)

Vandaag brengt u een bijzonder bezoek buiten Medellín. U verlaat Medellín en reist per auto naar Guatapé. Onderweg brengt u eerst een bezoek aan ‘La Piedra del Peñol’ (de rots van Guatapé), waarvan wordt gedacht dat het misschien een meteoriet is vanwege zijn grootte. Langs de rots loopt een trap, wanneer u deze beklimt kunt u van boven genieten van het uitzicht over de Guatapé reservaat. Daarna rijdt u naar het plaatsje Guatapé zelf, een pittoresk dorpje met pasteikleurige huizen. Na de lunch maakt u nog een boottocht over het Guatapé reservaat. Na afloop keert u terug naar Medellín.
Overnachting: Hotel Park 10 | logies & ontbijt

Dag 13 | Medellín - Santa Marta

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Medellín gebracht waar u aan boord stapt van een binnenlandse vlucht naar Santa Marta. Eenmaal hier aangekomen wordt u door een van onze plaatselijke medewerkers naar uw hotel gebracht. Santa Marta is de oudste stad van Colombia en werd vanwege haar haven ook wel de poort naar de Nieuwe Wereld genoemd. De stad is gesticht op 29 juli 1525 door de Spaanse veroveraar Rodrigo de Bastidas die deze locatie heeft gekozen vanwege haar strategische ligging. Santa Marta heeft een historisch hart en een aangename boulevard, maar dit alles zonder opsmuk. Er hangt een hele fijne sfeer en toch wordt de stad nog relatief weinig door toeristen bezocht. Het is wat ons betreft een aanrader om hier te proeven van het Colombiaanse leven aan de Caribische kust.
Overnachting Don Pepe Hotel | logies & ontbijt

Dag 14 | Santa Marta

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Santa Marta is de oudste koloniale stad en de plek waar de grote Zuid-Amerikaanse vrijheidsstrijder zijn laatste adem uitblies. Santa Marta is tevens het centrum van de regio waar de precolumbiaanse Tayrona cultuur zich manifesteerde. Meer over deze cultuur komt u te weten door een bezoek te brengen aan het antropologisch museum. Ook kunt u een bezoek brengen aan de mooie hacienda Quinta de San Pedro Alejandrino met zijn prachtige tuinen. Hier is de volksheld en grote bevrijder Simón Bolivar in 1830 overleden en vindt u zijn mausoleum.
Overnachting Don Pepe Hotel | logies & ontbijt

Dag 15 | Santa Marta - Tayrona

U wordt in uw hotel opgehaald en naar uw accommodatie nabij het nationale park Tayrona gebracht. Een paar kilometer van Santa Marta ligt het Tayrona National Park, dat gelegen is aan de Colombiaanse Atlantische kust. De grenzen van het park lopen van de baai van Taganga tot aan de uitmonding van de Piedras rivier. In dit gebied kan de temperatuur wel oplopen tot ver boven de 30ºC. De vele baaien, prachtige stranden, witte koraalriffen, groene mangroven, bergen en weelderige vegetatie geven iedere bezoeker het ultieme vakantiegevoel. Dit park is het leefgebied voor vele vogels, zoogdieren en tal van reptielen.
Overnachting: Cayena Beach Villa | logies & ontbijt

Dag 16 | Tayrona

In de ochtend wordt u meegenomen naar het Tayrona Nationaal Park. Het nationale park ligt aan de voet van de Sierra Nevada de Santa Marta en heeft parelwitte zandstranden, turquoise wateren en koraalriffen. Nadat u de eerste ingang van het Nationale Park Tayrona bent gepasseerd rijdt u verder door het dicht beboste tropisch woud. Vervolgens bezoekt u een uitkijkpunt bij Playa de Siete Olas. Vervolgens daalt u af naar Playa de Neguanje waar u op de lokale vissersboot stapt en naar Playa Cristal vaart. Dit strand staat bekend om haar schoonheid en is de ideale plek om te zwemmen, zonnen en snorkelen. Na afloop gaat u met de boot terug naar Bahía Gayraca en wordt u met de bus terug naar uw hotel gebracht in Santa Marta.
Overnachting: Cayena Beach Villa | logies & ontbijt

Dag 17 | Tayrona

Deze dag is vrij gepland. Hoewel dit de ideale omgeving is om een dagje niets te doen en te genieten van zon en zee in een idyllische tropische setting, is er voldoende te ondernemen. Zo kunt u flinke wandelingen maken, kunt u kayaken, mountainbiken en wat niet al meer. Niet alleen is dit gebied een must vanwege de prachtige natuur, maar ook vindt u hier interessante archeologische vindplaatsen. Een voorbeeld hiervan is de stad “Chairama”, waarvan nog vele restanten bewaard zijn gebleven. 
Overnachting: Cayena Beach Villa | logies & ontbijt

Dag 18 | Tayrona - Cartagena

U wordt in uw hotel opgehaald en naar uw hotel in Cartagena gebracht. Fraai gelegen aan de Caribische kust geldt Cartagena de Indias als één van de mooiste historische steden van Latijns-Amerika. Het oude centrum bevat een wirwar aan kleine schilderachtige straatjes, met vrolijk gekleurde koloniale gebouwen en romantische pleinen. Buiten de oude stadsmuren heeft de stad zich inmiddels verder uitbreid met moderne, aantrekkelijke wijken. Vanaf de stadswallen bij het oude centrum overziet u in één blik zowel het sfeervolle koloniale stadshart als de indrukwekkende skyline van Boca Grande.
Overnachting: Casa Lola | logies & ontbijt

Dag 19 | Cartagena 

U wordt aan het eind van de middag bij uw hotel opgehaald voor een bijzondere culinaire tour, waarbij u belangrijke locaties uit het leven van Gabriel Garcia Marquez bezoekt. Deze schrijver die in 1982 de nobelprijs voor de literatuur ontving, is voor de Colombianen wat Johan Cruijff voor Nederlanders is. Zijn verhalen spelen zich af in niet bestaande plaatsen, die echter gebaseerd zijn op daadwerkelijk bestaande plekken. Zo speelt het leven in één van zijn beroemdste romans 'Liefde in tijden van Cholera' zich af in een stad gebaseerd op Cartagena de Indias. Tijdens de wandeling worden typische lokale gerechten geproefd, waarbij de invloeden vanuit zowel de Spaanse als Afrikaanse keuken te herkennen zijn. Gerechten die de schrijver Gabo inspireerde. U bezoekt 9 favoriete plaatsen van de schrijver. Tijdens 6 verschillende stops proeft u traditionele Caribische gerechten die u zijn boeken zullen doen herleven. U maakt kennis met verhalen van mensen die Gabo en zijn werk kennen. U sluit de tour af met een bezoek aan het gebouw uit de 17de eeuw dat de setting was voor het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Sierva María de Todo los Ángeles en Cayetano Delaura. Na afloop zult u teruggebracht worden naar uw hotel. Overnachting: Casa Lola | logies & ontbijt

Dag 20 | Cartagena (Archipelago del Rosario)

Vandaag gaat u per boot naar de Rosario archipel, gelegen op ongeveer een uur van Cartagena. Het gebied bestaat uit 16 met tropisch droogwoud overwoekerde eilanden, gelegen in een azuurblauwe zee, waar onder het wateroppervlak diverse koraalriffen te vinden zijn. Onder water vindt u een zeer divers planten- en dierenleven terwijl de eilanden een paradijs zijn voor vogels. U kunt vandaag snorkelen en genieten van de heerlijke omgeving. In de avond vaart u weer terug naar de kust en wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Casa Lola | logies & ontbijt

Dag 21 | Cartagena - Amsterdam

In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Cartagena gebracht waar u aan boord stapt van uw intercontinentale nachtvlucht naar Amsterdam. U arriveert de volgende dag.

Dag 22 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

vanaf € 7.685,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 20 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Colombia

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen