Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Gezinsreis Noord Argentinië & Brazilië

22 dagen - Vanaf € 10.895,- per persoon

autorijden - Andesgebergte - off the beaten track - oerwouden

 • Bedwing de Paso de Jama, Zuid Amerika’s hoogste grensovergang, met uw huurauto
 • Rij een avontuurlijke route door ruig, ongerept en soms bizar berglandschap
 • Bewonder de mooiste watervallen ter wereld: de Iguaçu
 • Wandel door de authentieke koloniale straatjes van het slaperige stadje Paraty
 • Sta aan de voet van het 38 meter hoge standbeeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam – Buenos Aires

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2 | Buenos Aires

U arriveert vandaag in Buenos Aires. Een van onze lokale medewerkers brengt u naar uw hotel.  Dankzij talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, restaurants en zijn kosmopolitische bevolking van overwegend Italiaanse, Spaanse, Franse, Duitse, Engelse, Oost-Europese, Arabische en Aziatische herkomst, staat Buenos Aires ook als ‘het Parijs van het zuiden’ bekend. De stad is een van de meest Europese van Zuid-Amerika en van het hele zuidelijk halfrond.
Overnachting: Casa Sur Bellini | logies & ontbijt

Dag 3 | Buenos Aires

Vandaag wordt u op een speciale manier meegenomen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de boeiende Argentijnse hoofdstad. U vertrekt per fiets samen met uw gids naar de stijlvolle wijk Recoleta, waar de beroemde begraafplaats Cementerio de Recoleta gelegen is. Op deze begraafplaats vindt u onder meer het graf van Evita Peron. Deze stadsexcursie is daarnaast niet compleet zonder een kennismaking met de oude wijk San Telmo, de bakermat van de tango. Uw fietstour eindigt bij Plaza San Martin, vanwaar u terug wordt gebracht naar u hotel. In de avond wordt u meegenomen door de stad, waarbij u een drankje gaat drinken in twee zogenaamde ‘verborgen barretjes’. Deze bars zijn afgeleid van de “speakeasy” bars uit de tijd van de Noord-Amerikaanse drooglegging. Deze verborgen pareltjes uit het nachtleven van Buenos Aires zijn soms verstopt achter een opvallende deur. Soms moet je een winkeltje door om zo’n bar te bereiken of heb je zelfs een wachtwoord nodig om binnen te komen.
Overnachting: Casa Sur Bellini | logies & ontbijt

Dag 4 | Buenos Aires – Salta

In de ochtend vliegt u naar Salta. Op de luchthaven staat de auto voor u klaar waarmee u de komende dagen op pad gaat. U verblijft net buiten Salta in een mooie typische finca. De eigenaren Valentina en Fabrizio kwamen in 2006 vanuit Italië (Milaan) naar Argentinië om hier hun droom te gaan verwezenlijken. Niet voor niets kozen ze deze prachtige locatie in het noordwesten van Argentinië. U kunt hier wandelen, voortreffelijk paardrijden en in alle rust genieten van een traditionele 'parilla' (geroosterd vlees) met een goed glas wijn. In de prachtige tuin ligt een onverwarmd zwembad. Geniet vanaf hier van het majestueuze uitzicht op de bergen. 
Overnachting: Finca Valentina | logies & ontbijt

Dag 5 | Salta – Purmamarca

(ca. 320 km | 4 uur rijden)
Vandaag gaat het avontuur écht beginnen! De gids die u tijdens uw tocht zal begeleiden haalt u op bij het hotel. De rit vandaag is gemakkelijk en prima om in te komen en om de auto te leren kennen. Tijdens de rit van vandaag bereikt u een maximale hoogte van 3000 meter boven zeeniveau. De Quebrada van Humahuaca is een lange vallei niet ver van de Boliviaanse grens, gelegen in de provincie Jujuy, van noord naar zuid evenwijdig lopend aan het imposante Andesgebergte. Het gebied staat bekend om zijn gekleurde bergpunten, de geologische rotsformaties en de historische dorpen. Tijdens deze rit ervaart u de sfeer van dit meest inheemse deel van Argentinië. U brengt een bezoek aan de markt van Huamahuaca om proviand in te slaan. Hier maakt u een korte wandeling in een rode kloof en maakt u kennis met de Pukara van Tilcara, een Pre Inca fort. Tevens maakt u vandaag korte stops in de plaatsjes Tilcara en Purmamarca.
Overnachting: Hotel Mantial del Silencio | logies & ontbijt

Dag 6 | Purmamarca – San Pedro de Atacama

(ca. 350 km | 5 uur rijden)
Vandaag rijdt u op een maximale hoogte van 4700 meter boven zeeniveau. Nog steeds rijdt u alleen maar over verharde wegen, maar u passeert wel één van de hoogste bergpassen over de Andes: de Paso de Jama. Deze ligt op meer dan 4400 meter hoogte waarbij u dwars door de zoutvlakte Salinas Grandes rijdt. De route die u vandaag aflegt, geldt zonder meer als één van de meest spectaculaire routes van Zuid-Amerika. U passeert majestueuze vulkaantoppen en kleine bergmeren, waar grote zwermen flamingo’s en groepen vicuña’s zich ophouden om zich te voeden. Na het passeren van de grens tussen Argentinië en Chili komt u in de Atacama woestijn, de droogste plek op aarde. Tijdens de afdaling kijkt u onder andere uit op de kegelvormige krater van de vulkaan Licancabur.
Overnachting: Noi Casa Atacama | logies & ontbijt

Dag 7 | San Pedro de Atacama

(ca. 220 km | 7 uur rijden)
U gaat vandaag op pad in de spectaculaire omgeving van San Pedro de Atacama. Ook krijgt u vandaag voor het eerst te maken met uitdagende onverharde trajecten. U vertrekt in alle vroegte voor zonsopgang naar de El Tatio geiser. Vrij vertaald betekend El Tatio peetoom. Het geiserveld is gelegen in het Andesgebergte in het noorden van Chili op 4.200 meter hoogte. Met meer dan 80 actieve geisers, is de El Tatio het grootste geiserveld op het zuidelijk halfrond en de op twee na grootste ter wereld. Het is, vooral bij zonsopgang, een fantastisch schouwspel. Door de stoom worden contrasterende kleuren geproduceerd in de vorm van kolommen in het hoogste geothermische gebied ter wereld. U wandelt over de sporen van het geothermische veld. Na uw bezoek aan het geiserveld keert u terug naar San Pedro de Atacama, waar u even wat tijd voor uzelf heeft. In namiddag gaat u naar de Vallei van de Maan, net buiten het dorp, waar u een fantastische zonsondergang zult zien. De ondergaande zon kleurt het rotsachtige maanlandschap in ontelbare roodtinten, die ieder moment weer veranderen.
Overnachting: Noi Casa Atacama | logies & ontbijt

Dag 8 | San Pedro de Atacama – Tolar Grande

(ca. 360 km | 7 uur rijden)
Waarschijnlijk is deze dag een van de meest intense van de hele reis. U rijdt circa 250 km over onverharde wegen. U rijdt naar Sico Pass, een onverharde bergpas met een top op ruim 4000 meter hoogte, waarbij u een route volgt welke vroeger gebruikt werd om handelsgoederen met lama’s te vervoeren. De Miscanti en Miniques lagunes vormen een van de mooiste landschappen, met donker blauw water, kobaltblauwe hemel, flamingo's en majestueuze vulkaantoppen. Eenmaal terug op het Argentijnse Plateau, zal het landschap volledig veranderen. Het Labyrint Desert, een woestijn van fossiele duinen dat gemaakt is door klei en smoorspoel kristallen, is het enige maritieme sediment storting van de Puna. U verblijft in het kleine dorpje Tolar Grande, een van de meest afgelegen gehuchten in Argentinië.
Overnachting: Hotel Casa Andina | logies & ontbijt

Dag 9 | Tolar Grande - El Peñon

(ca. 350 km | 6,5 uur rijden)
Vandaag rijdt u een prachtige route richting het gehucht El Peñon. De oversteek van de Arizaro zoutvlakte lijkt op de oude route van de Ariërs, schaapherders die caravans van dieren in Chili begeleidden. Arizaro betekent gieren begraafplaats. Deze naam komt uit de periode dat veel dieren stierven tijdens de oversteek van de zoutvlakte, welke uiteindelijk een goede voeding was voor de aasvogels. Mina Casualidad, vandaag de dag een spookstad, was tot 1979 een belangrijke mijnstad. De locatie, aan de voet van zwavelzuurhoudende bergen en aan de rand van Salar de Rio Grande, biedt een van de meest spectaculaire uitzichten van de Puna. Een secundaire weg, geopend door mijnwerkers op zoek naar koper en goud, zal u verder leiden naar Aritca Cone, een piramidevormige heuvel die in het midden van de zoutvlakte van Arizaro staat. Antofalla is een belangrijk en spectaculair voorbeeld van een Puna oase. In het midden van een droge woestijn is er een groene vallei, dankzij een natuurlijke zuivere waterbron, vol Alamos, Molles en Suces bomen. Antofalla, samen met Antofagasta en Santa Rosa, was een belangrijke station voor caravans van lama’s, een verbinding tussen dit deel van de Andes en de oase van Atacama. De oase ligt net aan de rand van de meest uitgestrekte zoutvlakte ter wereld, tussen rode bergen en lava strips.
Overnachting: El Peñon Hosteria de Altura | logies & ontbijt

Dag 10 | El Peñon

(ca. 130 km | 4,5 uur rijden)
Uw avontuur vandaag begint aan de rand van Campo de Piedra Pómez, wanneer u de bekken van Carachi Pampa bereikt. Het is een vreemd, maar prachtig landschap ontstaan door uitgesleten rotsen. Het gesteente dat hier te zien is (Puimsteen), ontstond tijdens een vulkanische uitbarsting waarbij vloeibare lava met een grote hoeveelheid gassen zodanig snel afkoelde dat de gasbelletjes niet de tijd kregen om te ontsnappen en in het gesteente zijn blijven zitten. De vulkanische explosie die hier heeft plaatsgevonden was zo krachtig, dat als men het zou kunnen hebben gezien, deze gelijk zou zijn aan de paddenstoelvormige wolk die door een atoombom kan ontstaan. De wind van de Puna, een droge en harde wind welke vrij spel heeft in dit kale landschap, zorgt voor het uitslijten van het gesteente, waardoor bizarre rotsformaties ontstaan. Een indrukwekkend landschap. U rijdt door naar een vreemd landschap van witte labyrinten en zandduinen, wat wederom een bijzonder gezicht is. U keert terug naar El Peñon om daar te genieten van de zonsondergang.
Overnachting: El Peñon Hosteria de Altura | logies & ontbijt

Dag 11 | El Peñon

(ca. 150 km | 8 uur rijden)
U brengt een bezoek aan een hooggelegen Andesmeer: de Laguna Grande reserve, een plek van unieke schoonheid die kwetsbare schatten van het milieu bevat. Het is een zoutmeer dat op een hoogte van 4150 meter ligt, langs een route die leidt naar de krater van de vulkaan Galan. Deze vulkaan werd enkele jaren geleden voor het eerst ontdekt en met een krater die een diameter heeft van maar liefst 34 kilometer, geldt de Galan als de grootste vulkaan ter wereld. In de winter bevriest het water volledig, maar in de lente verandert het in de grootste ontmoetingsplaats van de Puna flamingo’s, ook wel kleine Parina genoemd. Daarnaast is het de zomerverblijfplaats voor de Andesflamingo en een broedplaats voor de zuidelijke flamingo. Vervolgens bezoekt u Cerro Galán, een van de grootste vulkanische kraters ter wereld en de grootste van het Andesgebergte (34 bij 24 km groot). De krater heeft wanden tot wel 5000 meter hoogte en een centrale piek van 5.912 meter hoogte, de bodem van de krater ligt op 4.500 meter hoogte. De krater bevat een meer, de Laguna Diamante, waar vele flamingo’s en eenden leven wegens de bescherming tegen de wind door de wanden van de krater.
Overnachting: El Peñon Hosteria de Altura | logies & ontbijt

Dag 12 | El Peñon – Cafayate

(ca. 350 km | 6,5 uur rijden)
Na drie dagen van intense routes over de Argentijnse en Chileense hoogvlakten met uw gids, keert u weer enigszins terug in de bewoonde wereld. De geasfalteerde weg van El Peñon naar de tot de verbeelding sprekende Ruta 40 is een 150 kilometer lange route door een spectaculair landschap gekenmerkt door een grasachtig steppelandschap met Paja Brava gras. U passeert witte lagunes en een verlaten smalle canyon met een rijke vegetatie. Aan het einde van de dag komt u aan in Cafayate met haar groene, uitgestrekte wijngaarden. U verblijft in Viñas de Cafayate, een sfeervolle accommodatie uitkijkend over de wijngaarden.
Overnachting: Viñas de Cafayate | logies & ontbijt

Dag 13 | Cafayate – Salta

(ca. 190 km | 3 uur rijden)
Deze dag rijdt u weer terug naar Salta. De weg naar Salta is een van de mooiste wegen, met prachtige uitzichten, om te rijden in het noordwesten van Argentinië. U passeert vier verschillende ecosystemen, van de groene Yungas naar een droge woestijn. Van Piedra del Molino op 3500 meter naar Salta’s Valle de Lerma, waar u condors ziet vliegen in de donkerblauwe hemel, maar ook guanacos en wilde ezels tussen duizenden cardones, de lokale beschermde soorten van de cactus. Na ongeveer 3 uur rijden komt u aan bij uw accommodatie.
Overnachting: Finca Valentina | logies & ontbijt

Dag 14 | Salta – Puerto Iguazu

In de middag rijdt u naar de luchthaven van Salta (ca. 15 minuten rijden), waar u uw auto inlevert en aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazu. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht. Iguazu nationaal park in het noordoosten van de provincie Misiones, is een regio van wijde rivieren, roodachtige klei, een mild subtropisch klimaat en een grote verzameling gigantische, oude bomen. Deze goed geconserveerde gebieden, gelegen op de grens tussen Argentinië en Brazilië, bevatten pure subtropische bossen, en zijn het thuis van meer dan 2000 soorten planten en 400 soorten vogels, zoogdieren en reptielen. De komende dagen zal u genieten van de beroemde Iguazu watervallen, een schitterend natuurwonder gelegen op de grens tussen Brazilië en Argentinië. De grootte en schoonheid van deze watervallen gaan het menselijk voorstellingsvermogen vaak te boven.  
Overnachting: Hotel LOI Suites | logies & ontbijt

Dag 15 | Puerto Iguazu – Foz do Iguaçu

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Wanneer u van boven recht in de “Garganta del Diablo” (Duivelskeel) kijkt, begrijpt u meteen hoe dit gedeelte aan haar naam gekomen is. Hier laat de natuur haar ware aard zien. Het is echt een unieke ervaring om zo dicht op deze waterval te staan. U zult dit overigens wel met een nat pak moeten bekopen, maar in de vorm van de zon zorgt de natuur ook weer voor een droog pak! Hierna wordt u naar uw hotel gebracht in Foz do Iguaçu, aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Foz do Iguaçu ligt op de grens van het drielandenpunt Argentinië, Brazilië en Paraguay. Hier stort de Iguaçu rivier zich in maar liefst 275 watervallen in de Paraná rivier. Met een gemiddelde hoogte van 80 meter zijn de watervallen van Iguaçu breder dan de Victoria watervallen, hoger dan de Niagara watervallen en zonder twijfel één van de mooiste schouwspelen ter wereld. Het weelderig groene nationale park waarin de watervallen en Foz do Iguaçu ligt voegt nog een extra dimensie toe aan dit machtige schouwspel. Het geheel valt onder de UNESCO werelderfgoederen lijst.  Uw sfeervolle hotel is als enige accommodatie gelegen in het Braziliaanse deel van het nationale park Foz do Iguaçu met direct uitzicht op de watervallen.
Overnachting: Belmond das Cataratas | logies & ontbijt

Dag 16 | Foz do Iguaçu

Omdat uw hotel in het natuurpark ligt, heeft u ook de mogelijkheid om de watervallen te bekijken na sluitingstijd als de overige bezoekers weg zijn. Het is aan te raden de watervallen in de ochtend te bezoeken, omdat de lichtinval op het water dan op haar mooist is. Wanneer de zon opkomt, verschijnen er aan alle kanten regenbogen. Er loopt een pad tot helemaal onderaan de naar beneden denderende watermassa met diverse mooie uitkijkpunten. U kunt vandaag op eigen gelegenheid de watervallen aan de Braziliaanse zijde bewonderen.
Overnachting: Belmond das Cataratas | logies & ontbijt
 

De watervallen zijn geweldig en het hotel is een grote droom. Onbeschrijfelijk echt waar! Om nooit meer te vergeten.

Een van onze klanten die de watervallen hebben bezocht

Dag 17 | Foz do Iguaçu – São Paulo - Paraty

Vandaag vliegt u van Foz do Iguaçu naar São Paulo en wordt u naar uw hotel in Paraty gebracht. U rijdt hierbij over een van de mooiste routes in Brazilië. Vanaf de top van een bergplateau, van de bergketen Serra do Mar, doorkruist u het Atlantische regenwoud. U rijdt over moderne snelwegen en via de stad Mogi das Cruzes u naar de kustplaats Bertioga. Dit is zeker een van de meest spectaculaire afdalingen in Brazilië. Terwijl u omringd wordt door tropisch regenwoud, heeft u zicht op de Atlantische Oceaan. Het is aan te raden om hier even te stoppen en te genieten van het unieke uitzicht. Zodra u zich weer op de weg begeeft, kunt u de natuur van deze route op u laten inwerken; bergen, bossen, baaien, stranden, eilanden, rivieren en watervallen! In Paraty verblijft u in Pousada Literaria, een elegante pousada, gelegen in het koloniale centrum van Paraty. De pousada heeft een fijne sfeer welke de kunst en cultuur van Paraty weerspiegelt.
Overnachting: Pousada Literaria | logies & ontbijt

Dag 18 | Paraty

Vandaag staat er een ontspannen boottocht op het programma. Paraty heeft 65 eilandjes voor de kust en vele stranden van een ongekende schoonheid. De groene vegetatie om de baaien heen geeft het geheel een rustige en aangename sfeer. De wateren zijn perfect om te snorkelen. Tijdens deze boottocht doet u drie eilanden aan waar u op ieder ongeveer drie kwartier verblijft om te snorkelen, of gewoon lekker te zwemmen in het aangename water. De locaties waar men uiteindelijk stopt is afhankelijk van de weersomstandigheden.
Overnachting: Pousada Literaria | logies & ontbijt

Dag 19 | Paraty – Rio de Janeiro

Vanuit Paraty wordt u naar Cidade Maravilhosa, Rio de Janeiro, gebracht. U verblijft in Mama Ruisa gelegen in de wijk Santa Teresa. Dit kleinschalige boetiek hotel is een oase van rust en verfijning in de bruisende metropool, die Rio is. Vanuit de weelderig groene tuin en diverse kamers van het hotel heeft u een spectaculair uitzicht over de stad en de beroemde Guanabara baai. Hotel Mama Ruisa ademt een typische “Carioca” sfeer. In de avond maakt u kennis met de nachtleven van de Cariocas. Samen met een gids bezoekt u de minder toeristische plekjes van Rio met live muziek. U wordt aangenaam verrast door de informele cultuur van het nachtleven van Rio. Welke plekjes u uiteindelijk bezoekt is een verrassing, u bezoekt in elk geval twee plaatsen die kunnen variëren van een kleine kroeg, outdoor sambapartij, een publieke podium met live muziek (zoals Samba of Forró). U geniet van hoe de Cariocas heerlijk kunnen dansen. 
Overnachting: Mama Ruisa | logies & ontbijt

Dag 20 | Rio de Janeiro

Vandaag brengt u een bezoek aan Parque Lage, een oude suikermolen uit Brazilië ’s koloniale tijd. De tuinen rondom de suikermolen heen zijn onderdeel van het Nationale Park Tijuca, dat gelegen is op de hellingen van de Corocovado heuvel. Het landgoed is omgeven door weelderig Atlantisch regenwoud. U maak een korte stop bij het Tijuca forest, het grootste en meest sierlijke stadsbos ter wereld. Hier bezoekt u onder andere de Cascatinha waterval die afgebeeld is door de beroemde Franse schilder Nicolas Antoine Taunay. U bezoekt het “feeënbos” en de tuinen van Tijuca’s afgelegen Mayrink Kapel. U bewandelt een pad dat naar de top van de 693 meter hoge ‘Pedra Bonita’ leidt. Vanaf hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over onder andere de kustlijn van Barra da Tijuca, d Gavea-rots, het strand van São Conrado en het Tijuca-woud. U eindigt de dag met een boottocht naar Ilha da Gigóia, waar u mangrovebossen en diverse dieren, waaronder capibara’s, kaaimannen en vele vogelsoorten kunt vinden.
Overnachting: Mama Ruisa | logies & ontbijt

Dag 21 | Rio de Janeiro – Amsterdam

Uw unieke reis door Argentinië en Brazilië komt vandaag teneinde. U wordt naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 22 | Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 10.895,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class
 • 19 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 10 dagen Engelssprekende gids/chauffeur met 4x4 auto voor dagtochten (VW Amarok of vergelijkbaar alternatief) 
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende privé gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • city taks in Buenos Aires, lokaal te voldoen tijdens het uitchecken, ca. USD $ 1,50 per persoon per nacht
 • eco taks in Puerto Iguazu – lokaal te voldoen in Argentijnse pesos tijdens het uitchecken, ca. ARG $ 50,- per persoon per nacht. ARG $ 50 = ca. USD $ 1,50
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Argentinië

Naar luxe reis Brazilië

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen