Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Colombia & Panama in 3 weken

21 dagen - vanaf € 6.875,- per persoon

natuur- historie - koffie - kust

 • Verken het historische centrum van Bogotá op een bijzondere manier
 • Raak overweldigd door het bijzondere Valle del Cocora in de koffieregio
 • Maak een culturele stop in bruisend Medellín
 • Ontdek een van de mooiste steden van Latijns Amerika: Cartagena
 • Aanschouw hoe kolossale zeeschepen door het Panamakanaal worden geloodst bij de sluizen van Miraflores
 • Wandel door de nevelwouden van Boquete 
 • Ontspan aan de witte zandstranden aan de Pacifische kust in Boca Chica

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam – Bogotá

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar de Colombiaanse hoofdstad Bogotá voor een reis van 3 weken door Colombia en Panama. Bij aankomst op de luchthaven zult u welkom geheten worden door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel gebracht. Geniet van uw verblijf in de Colombiaanse hoofdstad. Tegenwoordig is Bogota de zetel van de Colombiaanse regering. Het is een kosmopolitische stad met een mix van historie en heden. Wist u dat Bogota zo'n 50 musea heeft? Verder zijn er voldoende goede restaurants, gezellige bars, exclusieve winkels, leuke markten, prettige parken en nabijgelegen natuurgebieden.
Overnachting: Sofitel Victoria Regia | logies en ontbijt

Dag 2 | Bogotá

Samen met uw gids maakt u vandaag een graffititour door het historische centrum van Bogotá dat bekend staat als La Candelaria. Deze oude buurt heeft een groot architectonisch en cultureel erfgoed en bestaat uit oude "sta tely huizen" en grote Spaanse koloniale gebouwen met ijzeren ramen, dikke en stevige houten deuren, balkons en binnenpatio’s met prachtige verborgen tuinen. Bogotá heeft een grote verscheidenheid aan kleurrijke graffiti, muurschilderingen en straatkunst op de muren, die te vinden zijn in het historische centrum en gemaakt zijn als artistieke, sociale en politieke uitingsvorm door de inwoners van de stad.
Overnachting: Sofitel Victoria Regia | logies en ontbijt

Dag 3 | Bogotá - Pereira - Cocora

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Bogotá gebracht. Bij aankomst op de luchthaven stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Pereira. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht.  U bent aangekomen in de koffieregio van Colombia. Deze mooie regio tussen de koffievelden staat vanwege haar landschappen sinds 2015 als werelderfgoed op de lijst van UNESCO vermeld. Het hotel waar u verblijft wordt omringd door een fantastisch mooi landgoed. ’s Avonds kunt u terecht in het goede restaurant van de haciënda waar traditionele Colombiaanse gerechten worden geserveerd.
Overnachting: Sazagua Reserva Hotel | logies & ontbijt

Dag 4 | Cocora

U wordt in de ochtend opgehaald voor een bezoek aan de koffieplantages langs de steile heuvels die typisch zijn voor dit gebied. U heeft de mogelijkheid om het groene tapijt van koffieplanten te bekijken, dat zich uitstrekt tot aan de horizon. Dit beeld wordt slechts onderbronken door finca’s en heliconia bloemen. U brengt een bezoek aan Hacienda San Alberto, een van de typische koffieplantages van de regio, gelegen in de buurt van de stad Buenavista. Uw rondleiding begint met een inleidend gesprek over koffie, de bereiding, het roosteren, de kwaliteitskenmerken en de eigenschappen die ervoor zorgen dat er zo’n grote verscheidenheid aan koffie in de wereld is. Vervolgens gaat u naar de plantages, waarbij u het werk van koffieplukkers van dichtbij kan zien en leert u over de vochtige koffieboon die kenmerkend is voor Colombiaanse koffie. U doorloopt tot in de kleinste details alle stappen van het productiesysteem. Aan het einde geniet u van een koffieproeverij onder leiding van een Master Taster van Hacienda San Alberto. Na afloop keert u terug naar uw hotel.
Overnachting: Sazagua Reserva Hotel | logies & ontbijt

Dag 5 | Pereira – Medellín

Vandaag gaat u al het groene om u heen omruilen voor de drukte van de stad. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Medellín. Medellín is gelegen in de bergachtige Aburrá vallei. Doordat Medellín hoog in de bergen ligt kent de stad het hele jaar rond een lenteachtig klimaat met gemiddeld 20°C. Bij aankomst in Medellín wordt u naar uw hotel in de stad gebracht.
Overnachting: Hotel Patio del Mundo | logies en ontbijt

Dag 6 | Medellín

U brengt vandaag een bezoek aan de wijk Moravia, die tot een paar jaar geleden de gemeentelijke vuilnisbelt van Medellín was en waar de bewoners in absolute armoede leefden. Door het gewapende conflict in Colombia en het aantal ontheemde vluchtelingen kwamen er steeds meer mensen naar deze wijk in het centrum van de stad. Vandaag de dag staat Moravia bekend om het sterke gemeenschapsgevoel en de positieve houding van de mensen die er wonen. Tal van lokale projecten hebben Moravia omgetoverd tot een epicentrum van kunst, cultuur en ondernemerschap. Een van deze initiatieven is een culinaire ervaring die gegeven wordt door vrouwen die traditionele recepten combineren met professionele kooktechnieken en bewuste eetconcepten. Dit project, ‘Platos sin Fronteras’ (gerechten zonder grenzen), geeft u de mogelijkheid om samen met deze gemeenschap te genieten van een bijzondere gastronomische ervaring. De gastvrouwen delen hun levensverhaal en vertellen over de sociale en economische impact die dit soort projecten voor hen en hun families heeft.
Overnachting: Hotel Patio del Mundo | logies en ontbijt

Dag 7 | Medellín

Vandaag heeft u een vrije dag in de stad van de eeuwige lente. Bezoek bijvoorbeeld het park San Antonio, ook wel La Plazoleta genaamd. Dit park bevat 23 sculpturen van Fernando Botero, welke door de kunstenaar in 2000 aan zijn geboortestad geschonken zijn. Ook kunt u het museum Antioquia bezoeken. Dit museum bevat een indrukwekkende kunst collectie uit zowel de precolumbiaanse periode, alsmede de koloniale periode en zijn er hedendaagse kunstwerken te vinden. Het Plazuela de San Ignacio is één van de meest historische delen van Medellín en is ook zeker een bezoek waard. Ook kunt u een ritje maken met een typische tram of kabelbaan. Dit vervoersmiddel is een absolute uitkomst om de bergachtige buitenwijken van de stad gemakkelijk te kunnen bereiken. Vanaf hier heeft u een wijd uitzicht over de stad Medellín.  U kunt ook een uitstapje buiten de stad maken, bijvoorbeeld naar Guatapé, waar u onderweg een bezoek kunt brengen aan ‘La Piedra del Peñol’, waarvan wordt gedacht dat het misschien een meteoriet is vanwege zijn grootte. Langs de rots loopt een trap, wanneer u deze beklimt kunt u van boven genieten van het uitzicht over de Guatapé reservaat. Het plaatsje Guatapé zelf is een gezellig, pittoresk dorpje met pasteikleurige huizen.
Overnachting: Hotel Patio del Mundo | logies en ontbijt

Dag 8 | Medellín – Cartagena

U wordt in uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Medellín gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Cartagena. Cartagena de Indias is een prachtige koloniale plaats aan de Caribische kust. Het oude centrum bevat een wirwar aan kleine schilderachtige straatjes, met vrolijk gekleurde koloniale gebouwen en romantische pleinen. Buiten de oude stadsmuren heeft de stad zich inmiddels verder uitbreid met moderne, aantrekkelijke wijken. Vanaf de stadswallen bij het oude centrum overziet u in één blik zowel het sfeervolle koloniale stadshart als de indrukwekkende skyline van Boca Grande. Bij aankomst wordt u op de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Cartagena gebracht..
Overnachting: Sofitel Santa Clara | logies en ontbijt

Dag 9 | Cartagena

Vandaag staat er een bijzondere activiteit op het programma in het dorpje La Boquilla. Dit is een afro-afstammend vissersdorp dat al meer dan 200 jaar, tot op de dag van vandaag, doorgaat in een heroïsche strijd van cultureel verzet om hun voorouderlijke tradities te behouden. Hierin spelen drums een leidende rol. U neemt deel aan een workshop waarbij u wordt uitgenodigd om ‘te spelen, zelfs wanneer u niet speelt’, ‘te dansen, zelfs wanneer u niet danst’ en ‘te zingen, zelfs wanneer u niet zingt’. Het is een unieke kans om in contact te komen met de typische Afro-Colombiaanse ritmes van volksmuziek uit deze regio, waaronder cumbia, mapale en champeta. De workshop bestaat uit een theoretisch gedeelte waarin u over de geschiedenis van de drums leert,  een presentatie om naar het bijzondere geluid te luisteren en het te waarderen en tot slot een interactie om het instrument zelf op traditionele wijze te bespelen.
Overnachting: Sofitel Santa Clara | logies en ontbijt

Dag 10 | Cartagena

Deze dag is ter vrije besteding. Geniet van de laatste dag op deze bijzondere plek in Colombia. In de stad hangt een zinderende Caribische sfeer. Sluit uw dag af met een heerlijke cocktail in café del mar op de oude stadswal terwijl de zon aan de horizon in zee verdwijnt en slenter daarna door het centrum, op zoek naar een goed restaurant aan één van de vele mooie pleinen. Liever de dag buiten de stad doorbrengen? Breng dan een bezoek aan de Archipielago del Rosario, gelegen op ongeveer een uur varen vanaf Cartagena. Het nationale park is omringd door koraalriffen en overlapt door helder blauw water. Het is het leefgebied voor een grote verscheidenheid van de zeefauna. U kunt hier heerlijk gaan ontspannen op het strand of snorkelen.
Overnachting: Sofitel Santa Clara | logies en ontbijt

Dag 11 | Cartagena – Panama Stad

Het is alweer tijd om Colombia te verlaten en door te reizen naar uw volgende bestemming: Panama. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Cartagena gebracht. Hier stapt u aan boord van uw vlucht naar Panama Stad. Bij aankomst in Panama staat onze lokale vertegenwoordiging klaar om u te verwelkomen en naar uw hotel in Casco Viejo te brengen. Panama stad is een wereldstad en biedt u een mix van bezienswaardigheden; u vindt er moderne wolkenkrabbers, terwijl u ook kunt ronddwalen in karakteristieke straatjes van het historische centrum Casco Viejo. De ruïnes van de originele oude stad zijn er nog steeds te vinden en als klap op de vuurpijl loopt het wereldberoemde Panamakanaal dwars door de stad. Voor een goede kop koffie (of de betere ijskoffie!) gaat u naar Bajareque Coffee House & Roastery.
Overnachting: American Trade hotel | logies & ontbijt

Dag 12 | Panama Stad

U wordt door uw gids opgehaald bij uw hotel voor een bezoek aan een magnifiek staaltje ingenieurswerk: het Panamakanaal. De grootste en duurste menselijke prestatie in tijden. Vanuit uw hotel rijdt u in ongeveer een half uur naar het bezoekerscentrum, waar u grote schepen ziet passeren. In het bezoekerscentrum krijgt u uitleg over de geschiedenis van het Panamakanaal. U zult verbaasd zijn over dit hoogstandje van menselijk vernuft.  Vervolgens brengt u een bezoek aan de Amador Causeway, vanaf waar u een van de meest spectaculaire panoramische uitzichten over Panama stad heeft. De tour gaat verder in de oude wijk van Panama stad, het historische centrum van San Felipe, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO in 1997, dankzij de eclectische mix van koloniale, neoklassieke en Franse architectuur. Hier maakt u een wandeling door de straten, pleinen en grindwegen en u brengt een bezoek aan emblematische koloniale gebouwen, kerken en paleizen. Lunch is inbegrepen.
Overnachting: American Trade hotel | logies & ontbijt

Dag 13 | Panama Stad – David - Boquete

Vandaag reist u door naar uw volgende bestemming in Panama. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de lokale luchthaven van Panama stad gebracht waar u aan boord stapt van uw vlucht naar David. Bij aankomst staat er een medewerker klaar om u naar uw hotel in Boquete te brengen. Boquete is prachtig omgeven door de Rio Caldera, beboste berghellingen, de vulkaan Barú en koffieplantages. Vanwege de hoge brede bergruggen, mistige heuvels en de vruchtbare grond is Boquete ideaal voor de vele koffieplantages, bloemen, groenten en citrusvruchten.
Overnachting: Panamonte hotel  | logies & ontbijt

Dag 14 | Boquete

Dag vrij te besteden in Boquete en omgeving.
Overnachting: Panamonte hotel  | logies & ontbijt

Dag 15 | Boquete

U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel en gaat op weg naar de verborgen waterval van de Pipeline trail, in het bosgebied Bajo Mono. Bajo betekent laag/beneden en Mono betekent aap in het Spaans. De Pipeline trail is een van de populairste korte wandelroutes in deze omgeving. Het grootste deel van het pad is een (makkelijke) klim langs een waterleiding. Onderweg steekt u diverse bruggen over en wordt het pad steeds schilderachtiger naarmate u dichter bij de waterval komt die het hoogtepunt van de wandeling vormt. De waterval is zo’n 40 meter hoog en biedt de mogelijkheid om even te ontspannen en af te koelen. Onderweg spot u wellicht de prachtige Quetzal vogel. U vervolgt de weg naar het privébosreservaat Rio Cristal dat in de Talamanca bergketen gelegen is. De Talamanca bergketen die grenst aan het internationale park La Amistad. Hier gaat u een wandeling maken over de hangende bruggen. Uw gids zal u meer vertellen over de flora en fauna van dit gebied. De hangbruggen variëren van 70 tot 135 meter lang en bereiken hoogte van 10 t/m 75 meter boven de grond. Vanaf deze hoogtes heeft u een mooi uitzicht over het gebied en het leven in de boomtoppen.
Overnachting: Panamonte hotel  | logies & ontbijt

Dag 16 | Boquete – Boca Chica

U reist vandaag weer door naar uw volgende bestemming. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar uw accommodatie in Boca Chica gebracht. Boca Chica is gelegen aan de kust van de de Golf van Chiriquí. In dit schilderachtige vissersdorpje hangt een ontspannen sfeer. U vind hier uitgestrekte witte zandstranden en helderblauwe wateren. Dit maakt Boca Chica een paradijs voor liefhebbers van zon en zee, maar ook zeker voor liefhebbers van snorkelen en duiken. Geniet 's avonds van een diner in een van de uitstekende visrestaurants die het dorpje rijk is.
Overnachting: Hotel Bocas del Mar | logies & ontbijt

Dag 17 | Boca Chica

Dag vrij te besteden in Boca Chica. Verken de idyllische omgeving of kom heerlijk tot rust aan het zwembad van uw hotel.
Overnachting: Hotel Bocas del Mar | logies & ontbijt

Dag 18 | Boca Chica 

U wordt vandaag opgehaald per comfortabele en moderne boot vanaf de aanlegsteiger bij uw hotel. U vaart richting het Chiriqui Marine National Park langs een aantal eilanden in de golf, waar u prachtige stranden vind en waar u de mogelijkheid heeft het onderwaterleven te verkennen. U maakt een stop bij twee van de eilanden, afhankelijk in welke tijd van het jaar u reist wordt er bepaalde welke eilanden dit zijn. Bijvoorbeeld Isla Bolaños, waar u kunt snorkelen en kunt genieten van het strand, Isla Gámez waar een heerlijk tropisch strand ligt en u optioneel en picknick kunt boeken. Tijdens de boottocht heeft u een grote kans dolfijnen, schildpadden of zelfs mantaroggen te spotten!
Overnachting: Hotel Bocas del Mar | logies & ontbijt

Dag 20 | Boca Chica – David – Panama Stad - Amsterdam

Vandaag komt er helaas een eind aan uw Unieke Reis door Colombia & Panama. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van David gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Panama Stad. U wordt door onze lokale vertegenwoordiging opgehaald en naar de Internationale luchthaven van Panama Stad gebracht (indien gewenst kunt u een lunchstop maken in de stad).  Hier stapt u aan boord van uw intercontinentale nachtvlucht naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Dag 21 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 6.875,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 19 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Colombia

Terug naar luxe reis Panama

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen