Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Gezinsreis Peru

21 dagen - vanaf € 7.290,- per persoon

gezinsreis - autorijden - Andesgebergte - oude beschavingen - Amazone

 • Rijd uw huurauto door prachtige berg- en woestijnlandschappen
 • Spot de Andescondor, de grootste vliegende vogel ter wereld
 • Wandel via de Lares Trail drie dagen door ruige berglandschappen
 • Val stil bij de aanblik van Machu Picchu vanaf de Zonnepoort
 • Spot kaaimannen, papegaaien en doodshoofdaapjes in het Amazone regenwoud

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Lima 

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar de Peruaanse hoofdstad Lima. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel gebracht. 
Overnachting: Calima Boutique hotel | logies & ontbijt

Dag 2: Lima

Vandaag kunt u de stad Lima op eigen gelegenheid verkennen. Lima stad gold tijdens de koloniale overheersing lange tijd als de belangrijkste stad van Zuid-Amerika. Bezoek de karakteristieke wijken Miraflores en Barranco, het historische stadscentrum met haar twee prachtige pleinen en de gebouwen met houten balkonnetjes of de kathedraal en de San Francisco kerk. Een leuk museum is het goudmuseum en maak een uitsapje naar de ruïne van Pachacamac. Deze ruïne is een van de belangrijkste religieuze centra langs de kust. Lima is de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika, dus neem zeker voldoende tijd voor een goede lunch. Wij raden u het heerlijke visgerecht 'Ceviche' aan. Dit is rauwe vis in limoensap. Veel restaurants serveren 'Ceviche' ook alleen maar tijdens lunch, want alleen dan is de vis vers genoeg om te serveren. Wij adviseren u graag over leuke plekjes voor een goede lunch.
Overnachting: Calima Boutique hotel | logies & ontbijt

Dag 3: Lima – Paracas

(ca. 225 km | 3,5 uur rijden)
In de ochtend wordt de huurauto waar u de komende dagen mee op pad gaat bij uw hotel geleverd. Hiermee rijdt u naar Paracas. Nadat u de enorme hoofdstad achter u heeft gelaten, volgt u de kust naar het zuiden via de Panamericana Sur. U passeert diverse dorpjes en kleine steden. De woestijnachtige landschappen worden soms onderbroken door groene rivierbeddingen die de oevers van rivieren uit de Andes omgeven. 
Overnachting: Hotel Paracas, a Luxury Collection Resort | logies & ontbijt

Dag 4: Paracas

In de ochtend bezoekt u de Ballestas eilanden die bekend staat om haar uitbundige dierenleven. Hier ziet u onder meer zeeleeuwen, zeehonden, albatrossen, Jan-van-Genten en pinguïns zien, die erg druk zijn met het vergaren van voedsel. Onderweg op de boot ziet u ongetwijfeld de beroemde Candelabro (de kaars), verborgen in het heuvelachtige landschap. Deze rechtopstaande ‘paal’ is zeker 50 meter hoog en verhalen over de herkomst worden verbonden aan de mysterieuze Nazca lijnen. In de middag bent u in de gelegenheid om het nationale park Paracas op eigen gelegenheid verder te verkennen. Dit natuurgebied bestaat uit de tropische woestijn en kustlijn van het schiereiland Paracas. Het park bestaat voor 65% uit water en is daarmee een van de enige twee beschermde zeegebieden in Peru. Paracas is het leefgebied van een enorme concentratie aan vogels en biedt unieke geologische landschappen, zoals de imposante kliffen aan de kust. U kunt wandelingen maken, vogels spotten of een buggyrit door de woestijn maken. 
Overnachting: Hotel Paracas, a Luxury Collection Resort | logies & ontbijt

Dag 5: Paracas – Nazca

(ca. 215 km | 3,5 uur rijden)
U rijdt vandaag vanuit Paracas verder naar het zuiden, richting Nazca. Onderweg passeert u onder meer de stad Ica. Vanaf Ica kunt u een kleine omweg maken naar de oase van Huacachina, die net buiten Ica is gelegen. Deze oase is omgeven met hoge zandduinen, waar veel wordt gesandboard. Net voor binnenkomst van het plaatsje Nazca ziet u aan de rechterkant uitkijktorens. Vanaf deze torens kunt de wereldberoemde figuren bekijken, die het landschap zijn vormgegeven. Uiteraard kan dit ook vanuit een klein vliegtuigje. 
Overnachting: DM hotel | logies & ontbijt

Dag 6: Nazca – Arequipa

(ca. 570 km | 9,5 uur rijden)
Een lange route staat vandaag op de planning. Maar de landschappen waar u vandaag doorheen rijdt maken deze route een waar genot om af te leggen. U laat de woestijnachtige kuststrook achter u en komt terecht in de Andes en maakt kennis met de koloniale stad Arequipa. De stad is prachtig gelegen met de majestueuze piek van de “El Misti” vulkaan op de achtergrond. De Plaza de Armas wordt als één van de mooiste van Peru bevonden; de kathedraal en de talrijke koloniale gebouwen sieren het plein.
Overnachting: Palla Boutique hotel | logies & ontbijt

Dag 7: Arequipa

Een gids neemt u mee door het centrum van Arequipa. U bezoekt onder andere het Plaza de Armas met haar koloniale gebouwen, de kerk van de Jezuïeten, met een mix van barokkunst en de Spaanse barok en kleurrijke fresco’s bij de San Ignacio Dom. Ook bezoekt u het klooster van Santa Catalina. Dit prachtige historische complex doet u denken aan de Spaanse stijl zoals u die in Andalusië vindt. De tour eindigt bij de wijken van Cayma en Yanahuara, waar u een prachtig uitzicht heeft. Na afloop wordt u naar uw hotel gebracht.  
Overnachting: Palla Boutique hotel | logies & ontbijt

Dag 8: Arequipa – Colca Canyon

(ca. 220 km | 4,5 uur rijden)
Vanuit Arequipa rijdt u vandaag naar de Colca Canyon. Onderweg komt u onder andere langs de plaatjes Pampa de Arrieros, Pampa Cañahuas (waar het nationale reservaat van Aguada Blanca is gelegen), Vizcachani en Tojra (een goede locatie om Andes vogels te spotten). Deze plaatsjes zijn een leuke onderbreking van uw route. Na een rit van circa 4,5 uur arriveert u in Chivay, de belangrijkste stad in de Colca Vallei. U kunt hier een bezoek brengen aan de lokale markt. Vanaf hier is het niet ver meer naar uw accommodatie. U verblijft in Colca Lodge, gelegen op een hoogte van 3250 meter, aan de oever van de Colca rivier en omringd door honderden pre-Inca agrarische terrassen die zijn uitgeroepen tot een Nationaal Erfgoed van Peru.
Overnachting: Colca lodge | logies & ontbijt

Dag 9: Colca Canyon

Vroeg in de ochtend wordt u meegenomen naar ‘Cruz del Condor’ om condors te spotten. De Colca Canyon is het leefgebied van de condor. Ze vliegen door de kloof, meestal 's ochtends en 's avonds. In de tussentijd zijn ze op zoek naar voedsel in verder gelegen gebieden. Vanuit de plek waar u naar toe gaat kunt u de condor van erg dichtbij bekijken, soms vliegen ze ongeveer 5 meter over u heen. In de middag maakt u een wandeling van ongeveer 3 uur door de vallei naar de archeologische vindplaats van Uyo-Uyo. Op deze vindplaats ziet u bolvormige en rechthoekige gebouwen van bijna 4 meter hoog. Aangenomen wordt dat de inheemse bevolking hier vroeger leefde van de landbouw vanwege het kanaal dat ze hebben aangelegd en werd gebruikt om het land van water te voorzien. 
Overnachting: Colca lodge | logies & ontbijt

Dag 10: Colca Canyon – Heilige Vallei

(ca. 460 km | 9 uur rijden)
Vandaag heeft u een lange rit in de auto voor de boeg. U rijdt van de Colca Canyon naar de Heilige Vallei. Deze vallei is het stroomgebied van de Urubamba rivier, waar talloze archeologische vindplaatsen en dorpen te bezoeken zijn. De vallei werd sterk gewaardeerd door de Inca's vanwege haar specifieke geografische en klimatologische voordelen. Het vormde een van de belangrijkste centra voor de landbouw en is nog altijd de beste plaats voor de verbouwing van maïs in Peru. Bij aankomst in uw hotel, levert u uw huurauto in.
Overnachting: Sol y Luna | logies & ontbijt

Dag 11: Heilige Vallei

Een actieve dag vandaag, want u gaat mountainbiken door het mooie gebied van de Heilige Vallei. U brengt onder andere een bezoek aan de  zoutpannen van Maras. Geniet van het prachtige zicht dat u hier heeft op de witte kleur van het zout en de verschillende kleuren die de bergen vertonen vanwege de vele mineralen. Het zout dat hier verzameld wordt, wordt door de lokale bevolking op de markten verkocht. Deze mountainbiketour brengt u ook langs de ingenieuze terrassen in Moray. Het terrassencomplex heeft de vorm van een amfitheater en werd gebruikt voor landbouwexperimenten en stammen uit het Incatijdperk. Onderweg maakt u een stop voor een picknick lunch en aan het eind van de dag wordt u naar uw accommodatie gebracht. 
Overnachting: Sol y Luna | logies & ontbijt

Dag 12: Heilige Vallei – Lares Vallei – Wacawasi 

Vandaag start u met een meerdaagse wandeltocht met als eindpunt de Machu Picchu. U wordt meegenomen naar de Lares vallei in het noorden van de Heilige Vallei. Ervaar de ongelooflijke schoonheid en rijke cultuur van de Andes tijdens deze meerdaagse tocht die u meeneemt door een diversiteit aan landschappen, traditionele bergdorpjes met hun eeuwenoude culturen en tot slot de Machu Picchu. 

Om 6.00 uur wordt u meegenomen naar de Lares vallei op 3250 meter hoogte. Hier kunt genieten van de warm waterbronnen en heerlijke lunch. De paarden zullen tijdens de tocht het voedsel, rugzakken en kampeerspullen dragen. U wandelt vervolgens ongeveer 3 uur naar Wacawasi, waar u de lokale bevolking ontmoet. Zij leren u meer over de oude technieken van de weefkunst. Vanavond vroeg tussen de lakens, want morgen wordt een intensieve dag. 
Overnachting: Camping Wacawasi | volpension 

Dag 13: Wacawasi – Abra Ipsay – Patacancha

U wordt vroeg in de ochtend gewekt met een lekker ontbijtje. Vandaag heeft u de langste dag met een tocht van 7 á 8 uur op het programma. Allereerst loopt u richting Abra Ipsay op 4480 meter hoogte. De klim geeft een onbeschrijfelijk panoramisch uitzicht op de sneeuwtoppen van Pitusiray, Sawasiray en Chicon. Halverwege maakt u een stop voor de lunch. Wanneer u verder wandelt passeert u de Andes gemeenschappen, zij hebben een grote kennis van natuurlijk landbouw en oude manieren van werken met textiel. Een unieke regio waar u veel kleurrijke kleding zult zien. Vervolgens daalt u af tot het dorpje Patacancha op 3720 meter hoogte, waar uw camping zich bevindt.
Overnachting: Camping Patacancha | volpension

Dag 14: Patacancha – Wiñay Wayna – Machu Picchu

In de vroege ochtend wordt u naar Ollantaytambo treinstation gebracht. Deze trein neemt u een stuk mee richting de Machu Picchu. Hier start uw trekking van ongeveer 3 uur naar de goed bewaarde overblijfselen van Wiñay Wayna. Onderweg komt u prachtige watervallen, flora en vogels tegen. Na de lunch heeft u tijd om uit te rusten of de omgeving te verkennen. U brengt een bezoek aan Inti Punku, Inca-poort van de zon en aan het eind van de dag werpt u uw eerste blik op de Machu Picchu. Wanneer u de bergrug bent overgestoken komt u uit bij de grote archeologische ontdekking. Na een overzicht en een korte introductie van de magische stad wordt u met de bus naar de stad Aguas Calientes gebracht waar u deze nacht zult verblijven.
Overnachting: Inkaterra Machu Picchu Pueblo | volpension

Dag 15: Machu Picchu – Cuzco

In de ochtend heeft u de kans om de Machu Picchu eindelijk te bezoeken. In de ochtend wordt u door uw privé gids meegenomen die u een uitgebreidere rondleiding geeft langs de overblijfselen van de stad. Geniet van deze geweldige plek, waar de Inca’s het voor elkaar hebben gekregen om met weinig middelen bovenop deze oude bergpunt een stad te bouwen, die zijn gelijke niet kent. Vanuit deze verborgen stad heeft u een machtig uitzicht over het omringende subtropische regenwoud. Na de lunch gaat u met de trein terug naar Poroy. Bij aankomst op het treinstation wordt u naar uw hotel in Cuzco gebracht.
Overnachting: El Mercado | logies & ontbijt

Dag 16: Cuzco – Puerto Maldonado – Amazone

Een nieuw avontuur in een nieuwe omgeving, u vertrekt vandaag namelijk naar de Amazone. U neemt een binnenlandse vlucht van Cuzco naar Puerto Maldonado  vanwaar u naar uw lodge gebracht wordt. U vaart over de Madre de Dios rivier. Onderweg maakt u al kennis met verschillende zoogdiersoorten zoals schildpadden, vogels, hagedissen, kaaimannen. U maakt een stop bij het apeneiland en hierna komt u bij het Sandoval-meerreservaat. Vanuit hier is het nog 5 kilometer (ongeveer 2 uur) lopen voordat u uw lodge en kamer bereikt. In de middag stapt u in de boot of catamaran en vaart u over het Sandoval-meer waar u onder andere de reuzenotter, zwarte kaaiman, en diverse vogels kunt zien. Hier, langs de rand van het bos welke versierd wordt door overhangende palmen, hoort u de geluiden van de honderden Red-bellied en Blue-en-gele ara's wanneer zij terugkeren naar het palmbos voor de nacht. Hierna keert u terug naar de lodge voor het diner. Na het diner gaat u nogmaals aan boord van de boot om op zoek te gaan naar zwarte kaaimannen, die vandaag de dag zeer zeldzaam zijn in het Amazonegebied. Ze komen echter wel veelvuldig in het Sandoval Meer voor. Ze kunnen ongeveer 4 meter lang worden en concurreren met de reuzenotters voor hun aandeel in de visserij. Op heldere nachten gaat de boot verder het meer op om een onbelemmerd uitzicht op de uitgestrekte zuidelijke hemel, met zijn onbekende sterrenbeelden en de prachtige vergezichten van de Melkweg te verkrijgen.
Overnachting: Sandoval Lake Lodge | volpension

Dag 17 & 18: Amazone

Deze dagen verblijft u in de Amazone en wordt u meegenomen op verschillende excursies om het rijke dierenleven en de bijzondere natuur te ontdekken. Een bijzondere ervaring!
Overnachting: Sandoval Lake Lodge | volpension

Dag 19: Amazone – Lima

Na het ontbijt begint u aan de terugreis naar de luchthaven van Puerto Maldonado. Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Lima. Bij aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel gebracht.
Overnachting: The Lot hotel | logies & ontbijt

Dag 20: Lima – Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan uw unieke reis. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Lima gebracht waar u aan boord stapt van uw internationale vlucht naar Amsterdam.

Dag 21: Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

vanaf € 7.290,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 14 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 2 overnachtingen op een camping incl. uitrusting op basis van volpension onder begeleiding van professionele gidsen tijdens de Lares trekking
 • 3 overnachtingen Sandoval Lake Lodge op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 8 dagen huurauto (Cat. Toyota Fortuner of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering en GPS
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende privé gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Peru

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen