Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Gezinsreis Suriname & Curaçao

20 dagen - vanaf € 4.270,- per persoon

gezinsreis - Amazone - inheemse bevolking - strand

 • Wandel door het historische centrum van Paramaribo, waar alle huizen van hout zijn
 • Maak een boottocht op de Commewijne rivier en spot tropische vogels
 • Leer over de vroegere koffie- en cacao plantages in Frederiksdorp
 • Ga op zoek naar het rijke dierenleven in een ongerept stuk Amazonewoud
 • Geniet na onder de wuivende palmen op het strand in Curaçao

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam – Paramaribo

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Bij aankomst op de luchthaven zult u welkom geheten worden door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel Royal Torarica gebracht (ca. 1,5 uur rijden).
Overnachting: Hotel Royal Torarica | logies & ontbijt

Dag 2 | Paramaribo

Paramaribo is een van de weinige echte steden die in Suriname te vinden zijn. Suriname is een smeltkroes van culturen en dat is ook goed te merken in de hoofdstad. Een verblijf in Paramaribo is als een reis terug in de tijd: de sporen van het Nederlandse koloniale verleden zijn nog goed zichtbaar en overal waar u komt, zult u de geschiedenis voelen. Bijna alle gebouwen die u hier vindt, zijn gemaakt van hout. Aan de Waterkant vindt u vele leuke restaurantjes en barretjes. U maakt vandaag samen met een gids een wandeling door Paramaribo, waarbij u de stad beter leert kennen. U komt langs verschillende monumenten en historische gebouwen. Uw gids vertelt u meer over de verhalen achter de gebouwen. Na de stadswandeling wordt u teruggebracht naar uw hotel, waar u de rest van de dag kunt ontspannen.  
Overnachting: Hotel Royal Torarica | logies & ontbijt

Dag 3 | Paramaribo – Frederiksdorp

In de ochtend wordt u meegenomen op een boottocht over de Commewijnerivier. Allereerst brengt u een bezoek aan Fort Nieuw Amsterdam.  Vanaf Leonsberg stapt u aan boord van een boot, en onder het genot van lekkere snacks en een drankje vaart u over de rivier. Wellicht spot u wel de roze dolfijn! Dit is de ‘Guiana River Dolphin’, ook wel de Profusu dolfijn genaamd. De Profusu is klein, heeft een roze buik en spitse snuit en ziet er daarom ook wat anders uit dan de 'gewone' dolfijn. Na de boottocht wordt u afgezet bij Frederiksdorp. U verblijft in Plantage Resort Frederiksdorp, gelegen aan de oever van de Commewijne rivier en uitsluitend per boot bereikbaar. Het beschikt onder andere over een zwembad en rivierterras. Oorspronkelijk was het een plantage voor koffie en cacao. Verder vindt u in Frederiksdorp gezellige restaurants, terrassen en barretjes. 
Overnachting: Plantage Resort Frederiksdorp | logies & ontbijt

Dag 4 | Frederiksdorp 

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Vanuit uw resort kunt u verschillende activiteiten ondernemen (tegen bijbetaling ter plaatse). U kunt bijvoorbeeld een historische wandeling maken, een fietstocht naar de plantages maken of een boottocht maken waarbij u dolfijnen gaat spotten of zeeschildpadden. Geniet van de prachtige omgeving!
Overnachting: Plantage Resort Frederiksdorp | logies & ontbijt

Dag 5 | Frederiksdorp – Peperpot 

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar uw volgende bestemming gebracht. U verblijft in boetiekhotel Peperpot, gelegen op de oudste koffie- en cacaoplantage langs de Suriname rivier. De kamers van het hotel hebben een combinatie van koloniale en moderne stijl. Breng ook eens een bezoek aan het eethuisje Pepre Patu, waar u overdag van heerlijke lokale en internationale gerechten kunt genieten. In de avond kunt u dineren op het terras van het restaurant Commewijne, waarbij u uitzicht heeft over de Suriname rivier en kunt genieten van de nachtgeluiden. 
Overnachting: Boetiekhotel Peperpot | logies & ontbijt

Dag 6 | Peperpot

Uw hotel grenst aan de bosrand van het natuurpark Peperpot. U verblijft in een oase van rust maar op een steenworp afstand van de stad. De kamers van het hotel hebben een combinatie van koloniale en moderne stijl. Op het terras bij het zwembad kunt u heerlijk relaxen. In de omgeving kunt u prachtige wandeltochten maken. In de avond heeft u een privé kanotocht waarbij u dieren gaat spotten.
Overnachting: Boetiekhotel Peperpot | logies & ontbijt

Dag 7 | Peperpot – Brownsberg

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het opstappunt bij de Wijdenboschbrug gebracht. Vanaf hier rijdt u in ongeveer 2,5 uur naar Brownsberg Natuurpark. Eenmaal op de top heeft u een prachtig uitzicht over het stuwmeer. Samen met uw gids maakt u een wandeling naar de watervallen in het natuurpark. De Leoval is binnen een half uur wandelen te bereiken. U verblijft in comfortabele huisjes middenin het groen nog voordat het water van de Suriname rivier overgaat in het stuwmeer in het Afobaka resort net naast de stuwdam. De volgende ochtend wordt u naar de opstapplaats gebracht om verder te reizen naar Kninipaati.
Overnachting: Afobakaresort | logies & ontbijt

Let op! In de grote regentijd (mei t/m half augustus) kan bij zware regenval de kreek onderweg naar Brownsberg een te hoge waterstand bereiken. De paden kunnen dan glibberig zijn.

Dag 8 | Brownsberg - Kninipaati

Vanuit Brownsberg wordt u deze ochtend naar Knini Paati gebracht. Het eerste gedeelte is per auto en vervolgens stapt u bij het haventje Atjoni over op een korjaal voor een vaartocht van ongeveer een uur naar Knini Paati, een eiland middenin de Ferulasi Sula. Tijdens de boottocht heeft u een adembenemend uitzicht op de natuur en de Marron dorpen. Ook passeert de boot de Jaw Jaw stroomversnelling.  
Overnachting: Jungle & River Resort Knini Paati | volpension

Dag 9 | Knini Paati

Tijdens uw verblijf op Knini Paati River Resort kunt u verschillende activiteiten ondernemen. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar een nabijgelegen Marron dorp, waarbij u kennis maakt met de lokale bevolking en over hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken leert. Maar ook een wandeling door de jungle, waarbij u door een gids uitleg krijgt over het lokale medicinale gebruik van de planten. In de avond kunt u kaaimannen spotten of ontspannen op het terras en in de hangmat. U kunt zwemmen in het zwembad of in de nabijgelegen stroomversnelling. 
Overnachting: Jungle & River Resort Knini Paati | volpension

Dag 10 | Knini Paati – Paramaribo

Na een laatste activiteit en afsluitende lunch, stapt u weer in de korjaal naar Atjoni en vanuit hier reist u over land terug naar Paramaribo. Bij aankomst in Paramaribo wordt u naar uw hotel gebracht. Geniet hier van uw vrije avond. Maak een wandeling in de Palmentuin en maak een stop bij de Waterkant waar u vele leuke restaurantjes en barretjes vindt. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een verblijf in Paramaribo is een bezoekje aan de Centrale Markt, dit is namelijk de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied. Op deze kleurrijke markt worden onder andere kledingstukken, groente en fruit verkocht. Op het onafhankelijkheidsplein vindt u de meest belangrijke gebouwen van de stad. Genoeg te beleven dus!
Overnachting: Royal Torarica hotel | logies & ontbijt

Dag 11 | Paramaribo – Kabalebo

Na een overnachting in de stad reist u vandaag af naar een nieuw natuurgebied, de Amazone. Vanaf de luchthaven Zorg & Hoop stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar het Kabalebo Resort. Met het dichtstbijzijnde dorp op ongeveer 240 km afstand en enkel bereikbaar met een vlucht is Kabalebo een oase van rust, ver weg van de bewoonde wereld. Juist door deze afgelegen ligging is dit een van de beste plekken in Suriname om veel wildlife te spotten. Omgeven door een grote en unieke verscheidenheid aan flora en fauna worden er verschillende activiteiten aangeboden. 
Overnachting: Kabalebo Nature Resort | volpension

Dag 12 en 13 | Kabalebo 

Deze dagen verblijft u in het Kabalebo Nature Resort. Rondom het resort vindt u vele vogelsoorten, zeldzame vlinders, tientallen vissoorten en indrukwekkende katachtigen. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. De activiteiten aangeboden door Kabalebo verschillen van boswandelingen tot boottochten, bergbeklimmen en het spotten van wildlife. Ook heeft u genoeg tijd om te ontspannen en kunt u gebruik maken van het zwembad.
Overnachting: Kabalebo Nature Resort | volpension

Dag 14 | Kabalebo – Paramaribo

Na de lunch wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hier stapt u weer aan boord van uw binnenlandse vlucht terug naar Paramaribo. Aan het einde van de middag komt u tijdens een kookworkshop meer te weten over de Surinaamse keuken. De 2 of 3 gerechten die u gaat bereiden zijn afkomstig uit de Javaanse, Creoolse of Hindoestaanse keuken. Dit kunnen zowel de authentieke als de populaire gerechten zijn. Tijdens het koken wordt u alles verteld over de ingrediënten en de oorsprong van het gerecht. Sommige authentieke Surinaamse gerechten hebben een erg mooie geschiedenis. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.  
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt

Dag 15 | Paramaribo – Curaçao

Uw verblijf in Suriname komt vandaag teneinde. U wordt naar de luchthaven van Paramaribo gebracht, waar u aan boord stapt van uw lokale vlucht naar Curaçao. Bij aankomst in Curaçao staat er een lokale medewerker op u te wachten die u naar uw hotel brengt. Bij uw accommodatie staat de huurauto voor u klaar. Curaçao is een paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand. Het eiland heeft een heerlijk warm klimaat, prachtige idyllische stranden en een heldere blauwe zee met een schitterende onderwaterwereld. In Curaçao zijn nog veel historische gebouwen te vinden uit de handelstijd van het Koninkrijk der Nederlanden. Een goed voorbeeld hiervan is de handelskade van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao.
Overnachting: Jan Kok Lodges | logies

Dag 16 t/m 18 | Curaçao

Deze dagen verblijft u in Curaçao. U kunt hier lekker ontspannen en genieten van het mooie weer, maar u kunt ook nog verschillende activiteiten ondernemen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Hato Grotten. Honderden jaren geleden leefden in deze grotten indianen. Vele muurtekeningen van hen zijn hier nu nog altijd te zien. Tijdens een bezoek aan deze grotten vertelt een gids u de verhalen en mythen van deze grotten. Curaçao heeft ook Nationale Parken; Christoffel, Den Dunki en Shete Boka. Christoffel Nationaal Park is het grootste nationaal park. Hier vindt u een enorme variatie aan flora en fauna. Den Dunki Nationaal Park, laat men goed zien hoe talloze locaties op Curaçao in andere tijden voor andere doeleinden werden gebruikt. Verondersteld wordt dat deze locatie in de late 17e eeuw een slavenkamp voor Afrikanen was, opgericht door Nederlandse slavenhandelaren. Een latere functie van de locatie was een zwanenpark, aangelegd door de rijke familie Gorsira, eigenaren van Landhuis Zuurzak. Het park werd opgesierd met talloze versierde fonteinen en ook werd er een imposante entreebrug gebouwd. Shete Boka Nationaal Park is een gebied met meer dan 10 schitterende 'boka’s' (kustlijn inhammen), waar drie soorten schildpadden broeden. Het park begint bij het 'Boka Tabla', een plek waar grote, onvoorspelbare golven neerslaan tegen een ondergrondse grot. Heel indrukwekkend! Verder geeft een wandeling over het hooggelegen kalksteenterras een geweldig uitzicht op de noordkust van Curaçao. Klein Curaçao, is een klein onbewoond eiland circa 10 kilometer ten zuidoosten voor de kust van Curaçao. De zee rondom Klein Curaçao biedt goede duik- en snorkelmogelijkheden.
Overnachting: Jan-Kok Lodges | logies

Dag 19 | Curaçao – Amsterdam 

Er komt vandaag een einde aan uw Unieke reis. U wordt door een van onze lokale medewerkers naar de luchthaven van Curaçao gebracht, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier zult de volgende dag arriveren.

Dag 20: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 
 

Reissom

Vanaf € 4.270,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class 
 • 13 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 2 overnachtingen in Knini Paati River Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 3 overnachtingen in Kabalebo Nature Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 5 dagen huurauto in Curaçao, cat. GWM M4 of een vergelijkbaar alternatief, inclusief basisverzekering
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • Entry fee ca. € 50,- p.p. + € 8,- p.p. servicetoeslag voor VFS. De Entry fee moet online worden aangevraagd via de volgende link. De entry fee kan al vanaf 3 maanden voor aankomst worden aangevraagd. Ons advies is om dit minimaal 2 weken voor de reis aan te vragen
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Suriname

 

Meer informatie - Bekijk onze blogartikelen