Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Gezinsreis Suriname & Curaçao

20 dagen - vanaf € 3.899,- per persoon

gezinsreis - Amazone - oude beschavingen - strand

 • Wandel door het historische centrum van Paramaribo, waar alle huizen van hout zijn
 • Maak een boottocht op de Commewijne rivier en spot tropische vogels
 • Leer over de vroegere koffie- en cacao plantages in Frederiksdorp
 • Ga op zoek naar het rijke dierenleven in een ongerept stuk Amazonewoud
 • Geniet na onder de wuivende palmen op het strand in Curaçao

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Paramaribo

Uw bijzondere reis door Suriname gaat vandaag van start. U vertrekt vandaag per intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Paramaribo. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt
 

Dag 2: Paramaribo

Paramaribo is een van de weinige echte steden die in Suriname te vinden zijn. Suriname is een smeltkroes van culturen en dat is ook goed te merken in de hoofdstad. Een verblijf in Paramaribo is als een reis terug in de tijd: de sporen van het Nederlandse koloniale verleden zijn nog goed zichtbaar en overal waar u komt, zult u de geschiedenis voelen. Bijna alle gebouwen die u hier vindt, zijn gemaakt van hout. Aan de Waterkant vindt u vele leuke restaurantjes en barretjes. U maakt vandaag samen met een gids een wandeling door Paramaribo, waarbij u de stad beter leert kennen. U komt langs verschillende monumenten en historische gebouwen. Uw gids vertelt u meer over de verhalen achter de gebouwen en zal u ook foto’s van vroeger laten zien. Na de stadswandeling wordt u teruggebracht naar uw hotel, waar u even kunt ontspannen. 
Aan het einde van de middag gaat u mee op een boottocht rond de monding van de Atlantische Oceaan, waar de Surinamerivier en de Commewijnerivier samenkomen. Vanaf Leonsberg stapt u aan boord van een boot, en onder het genot van lekkere snacks en een drankje gaat u op zoek naar de Surinaamse dolfijnen. Dit is de ‘Guiana River Dolphin’, ook wel de Profosoe dolfijn genaamd. De Profosoe is klein, heeft een roze buik en spitse snuit en ziet er daarom ook wat anders uit dan de 'gewone' dolfijn. Daarna vaart u door naar het gezellige dorpje Johan & Margaretha waar u op een houten terras aan de Commewijne rivier kunt genieten van de lokale snacks die u krijgt aangeboden. Tijdens de terugtocht naar Paramaribo, kunt u genieten van de zonsondergang. 
Overnachting: Hotel Royal Torarica | logies & ontbijt

Dag 3: Paramaribo – Bigi Pan

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en reist u naar het natuurgebied Bigi Pan, nabij Nickerie. Het natuurgebied staat bekend om haar uitzonderlijke flora en fauna. Onderweg maakt u een korte stop in Groningen. Eind 1845 hebben de eerste Nederlandse boeren zich hier gevestigd, de boeren waren afkomstig uit de provincie Groningen. In 1945 is er een monument gemaakt ter herdenking van de boeren. Daarnaast maakt u nog een stop bij een luiaardopvangcentrum en bezoekt u het vissersdorp Boskamp, waar u een korte wandeling gaat maken. Eenmaal aangekomen in Nickerie, stapt u aan boord van de boot die u naar het natuurgebied zal brengen. Bigi Pan is gelegen aan de Nickerie rivier en alleen per boot bereikbaar. Onderweg kunt u veel verschillende vogels spotten en misschien ziet u wel kaaimannen. 
Overnachting: Akira Overwater Resort | volpension

Dag 4: Bigi Pan

Bigi Pan is een prachtig moerasgebied, dat zich uitstrekt langs de kust van Coronie en Nickerie. In het gebied zijn ongeveer 122 soorten kustvogels geteld, waarvan 72 soorten het hele jaar door in het gebied voorkomen. U vindt er onder andere de flamingo en de rode ibis. Bigi Pan wordt ook wel de kraamkramer genoemd, omdat vele vogels hier broeden. Vanuit uw resort kunt u diverse boottochten maken om vogels te spotten of in de avond kaaimannen te spotten. Bij helder weer is de sterrenhemel hier prachtig om te zien. 
Overnachting: Akira Overwater Resort | volpension
 

 

Dag 5: Bigi Pan – Peperpot 

Na het ontbijt reist u met de boot terug naar Nickerie en brengt u samen met uw gids een bezoek aan de markt en zeedijk. Na de lunch reist u via Wageningen en Coronie naar uw volgende bestemming. Coronie staat bekend om de vele kokosnoten en parwa honing. U verblijft vandaag in boetiekhotel Peperpot, gelegen op de oudste koffie- en cacaoplantages langs de Suriname rivier. De kamers van het hotel hebben een combinatie van koloniale en moderne stijl. Op het terras bij het zwembad kunt u heerlijk relaxen en in de omgeving kunt u prachtige wandeltochten maken. Breng ook eens een bezoek aan het eethuisje Pepre Patu, waar u overdag van heerlijke lokale en internationale gerechten kunt genieten. In de avond kunt u dineren op het terras van het restaurant Commewijne, waarbij u uitzicht heeft over de Suriname rivier en kunt genieten van de nachtgeluiden. 
Overnachting: Boetiekhotel Peperpot | logies & ontbijt

Dag 6: Peperpot

Uw hotel grenst aan de bosrand van het natuurpark Peperpot. Vandaag wordt u door een gids opgehaald en meegenomen voor een wandeling door het natuurpark. Tijdens de wandeling heeft u de kans om aapjes, slangen en vogels te spotten! De route brengt jullie naar de oude koffiefabriek waar een lokale gids van Peperpot voor u klaar staat om u meer te vertellen over deze oude koffiefabriek. Vervolgens brengt u een bezoek aan een Javaanse tuinder, die vol enthousiasme vertelt over de vruchten, kruiden en groenten die ter plekke worden verbouwd.
Overnachting: Boetiekhotel Peperpot | logies & ontbijt

Dag 7: Peperpot – Fredriksdorp 

Vanaf de pier Mariënberg gebracht, neemt u een bootje die u afzet bij Frederiksdorp. Frederiksdorp is gelegen aan de oever van de Commewijne rivier en is uitsluitend per boot bereikbaar. U verblijft op het Plantage Resort, dat recent is gerestaureerd. Het beschikt onder andere over een zwembad en rivierterras. Oorspronkelijk was het een plantage voor koffie en cacao. Verder vindt u in Frederiksdorp gezellige restaurants, terrassen en barretjes. In de middag wordt u bij uw accommodatie opgehaald en meegenomen voor een wandeling naar Plantage Johanna Margaretha, waar u op de boot stapt voor een zwamptour (= moerrassen). Onderweg kunt u genieten van de bijzondere natuur, wat meer dan 80 vogelsoorten kent!
Overnachting: Plantage Resort Fredriksdorp | halfpension

Dag 8: Frederiksdorp

Na het ontbijt wordt u door uw gids met fietsen opgehaald voor een fietstocht door Mariënbosch en Kroonburg. De eerste stop is Kronenburg, waar u langs diverse oude plantages, sluizen en kanalen fietst. Uw gids vertelt u over de historie en de verschillende culturen in het district. Na Kronenburg bezoekt u het Plantagehuis Marienbosch. Na afloop fietst u weer terug naar Frederiksdorp, waar u de fietsen inlevert. 
Overnachting: Plantage Resort Fredriksdorp | halfpension

Dag 9: Frederiksdorp – Knini Paati  

Vanuit Fredriksdorp wordt u deze ochten naar Knini Paati gebracht eerste met de auto en vervolgens stapt u bij het haventje Atjoni over op een korjaal voor een vaartocht van ongeveer een uur naar Knini Paati, een eiland middenin de Ferulasi Sula. Tijdens de boottocht heeft u adembenemend uitzicht op de natuur en de Marron dorpen. Ook passeert de boot de Jaw Jaw stroomversnelling.  
Overnachting: Jungle & River Resort Knini Paati | volpension

Dag 10: Knini Paati

Tijdens uw verblijf op Knini Paati River Resort kunt verschillen activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld een wandeling naar een nabijgelegen Marron dorp, waarbij u kennis maakt met de lokale bevolking en over hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken leert. Maar ook een wandeling door de jungle, waarbij u door een gids uitleg krijgt over het lokale medicinale gebruik van de planten. In de avond kunt u kaaimannen spotten of ontspannen op het terras en in de hangmat. U kunt zwemmen in het zwembad of in de nabijgelegen stroomversnelling. 
Overnachting: Jungle & River Resort Knini Paati | volpension

Dag 11: Knini Paati – Paramaribo

Na een laatste activiteit en afsluitende lunch, stapt u weer in de korjaal naar Atjoni en vanuit hier reist u over land terug naar Paramaribo. Bij aankomst in Paramaribo wordt u naar uw hotel gebracht. Geniet hier van uw vrije avond. Maak een wandeling in de Palmentuin en maak een stop bij de Waterkant waar u vele leuke restaurantjes en barretjes vindt. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een verblijf in Paramaribo is een bezoekje aan de Centrale Markt, dit is namelijk de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied. Op deze kleurrijke markt worden onder andere kledingstukken, groente en fruit verkocht. Op het onafhankelijkheidsplein vindt u de meest belangrijke gebouwen van de stad. Genoeg te beleven dus!
Overnachting: Royal Torarica hotel | logies & ontbijt

Dag 12: Paramaribo – Kabalebo

Na een overnachting in de stad reist u vandaag af naar een nieuw natuurgebied, de Amazone. Vanaf de luchthaven Zorg & Hoop stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar het Kabalebo Resort. Met het dichtstbijzijnde dorp op ongeveer 240 km afstand en enkel bereikbaar met een vlucht is Kabalebo een oase van rust, ver weg van de bewoonde wereld. Juist door deze afgelegen ligging is dit een van de beste plekken in Suriname om veel wildlife te spotten. Omgeven door een grote en unieke verscheidenheid aan flora en fauna worden er verschillende activiteiten aangeboden. 
Overnachting: Kabalebo Nature Resort | volpension

Dag 13 en 14: Kabalebo 

Deze dagen verblijft u in het Kabalebo Nature Resort. Rondom het resort vindt u vele vogelsoorten, zeldzame vlinders, tientallen vissoorten en indrukwekkende katachtigen. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. De activiteiten aangeboden door Kabalebo verschillen van boswandelingen tot boottochten, bergbeklimmen en het spotten van wildlife. Ook heeft u genoeg tijd om te ontspannen en kunt u gebruik maken van het zwembad.
Overnachting: Kabalebo Nature Resort | volpension

Dag 15: Kabalebo – Paramaribo

Na de lunch wordt u bij uw accommodatie opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Hier stapt u weer aan boord van uw binnenlandse vlucht terug naar Paramaribo. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht. 
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt

Dag 16: Paramaribo – Curaçao

Vanuit Paramaribo vliegt u vandaag naar Curaçao om uw reis af te sluiten aan de Caribische kust. Bij aankomst in Curaçao staat er een lokale medewerker op u te wachten die u naar uw hotel brengt. Curaçao is een paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand. Het eiland heeft een heerlijk warm klimaat, prachtige idyllische stranden en een heldere blauwe zee met een schitterende onderwaterwereld. In Curaçao zijn nog veel historische gebouwen te vinden uit de handelstijd van het Koninkrijk der Nederlanden. Een goed voorbeeld hiervan is de handelskade van Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. 
Overnachting: Santa Barbara Beach & Golf Resort | logies & ontbijt

Dag 17 & 18: Curaçao

Deze dagen verblijft u in Curaçao. U kunt hier lekker ontspannen en genieten van het mooie weer, maar u kunt ook nog verschillende activiteiten ondernemen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Hato Grotten. Honderden jaren geleden leefden in deze grotten indianen. Vele muurtekeningen van hen zijn hier nu nog altijd te zien. Tijdens een bezoek aan deze grotten vertelt een gids u de verhalen en mythen van deze grotten. Curaçao heeft ook Nationale Parken; Christoffel, Den Dunki en Shete Boka. Christoffel Nationaal Park is het grootste nationaal park. Hier vindt u een enorme variatie aan flora en fauna. Den Dunki Nationaal Park, laat men goed zien hoe talloze locaties op Curaçao in andere tijden voor andere doeleinden werden gebruikt. Verondersteld wordt dat deze locatie in de late 17e eeuw een slavenkamp voor Afrikanen was, opgericht door Nederlandse slavenhandelaren. Een latere functie van de locatie was een zwanenpark, aangelegd door de rijke familie Gorsira, eigenaren van Landhuis Zuurzak. Het park werd opgesierd met talloze versierde fonteinen en ook werd er een imposante entreebrug gebouwd. Shete Boka Nationaal Park is een gebied met meer dan 10 schitterende 'boka’s' (kustlijn inhammen), waar drie soorten schildpadden broeden. Het park begint bij het 'Boka Tabla', een plek waar grote, onvoorspelbare golven neerslaan tegen een ondergrondse grot. Heel indrukwekkend! Verder geeft een wandeling over het hooggelegen kalksteenterras een geweldig uitzicht op de noordkust van Curaçao. Klein Curaçao, is een klein onbewoond eiland circa 10 kilometer ten zuidoosten voor de kust van Curaçao. De zee rondom Klein Curaçao biedt goede duik- en snorkelmogelijkheden. 
Overnachting: Santa Barbara Beach & Golf Resort | logies & ontbijt

Dag 19: Curaçao – Amsterdam 

Er komt helaas een einde aan uw unieke reis door Suriname en Curaçao. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Curaçao gebracht, waar uw aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier zult de volgende dag arriveren.

Dag 20: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 
 

Reissom

Vanaf € 3.899,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class 
 • 9 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 2 overnachtingen in Akira Overwater Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 2 overnachtingen in Plantage Resort op basis van halfpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 2 overnachtingen in Knini Paati River Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 3 overnachtingen in Kabalebo Nature Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
  uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • Entree Fee ca. EUR € 25,- p.p. + EUR € 8,- p.p. servicetoeslag. De Entree Fee moet online worden aangevraagd via de volgende link
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Suriname

 

Meer informatie - Bekijk onze blogartikelen