Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis hoogtepunten Suriname

19 dagen - vanaf € 4.090,- per persoon

Bigi Pan - inheemse bevolking - Amazone

 • Slurp aan uw Dawet (kokosdrank) op een terras aan de Surinamerivier
 • Spot flamingo’s en rode ibissen in vogelparadijs Bigi Pan
 • Geniet van culinaire hoogtepunten uit de veelzijdige keuken
 • Ontmoet de Marrons die zich in het regenwoud hebben gevestigd
 • Bezoek een van de meest afgelegen plekken in het Amazone regenwoud

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Paramaribo

Uw bijzondere reis door Suriname gaat vandaag van start. U vertrekt vandaag per intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Paramaribo. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt
 

Dag 2: Paramaribo

Suriname is een smeltkroes van culturen en dat is ook goed te merken tijdens u fietstocht door deze bruisende hoofdstad onder begeleiding van uw Surinaamse gids. Deze fietstocht lijkt een reis terug in de tijd, de sporen van het Nederlandse koloniale tijdperk zijn nog goed zichtbaar overal waar u komt. U zult de geschiedenis proeven wanneer uw privégids u meer vertelt over de verhalen verborgen in de van hout gemaakte gebouwen. U passeert het historisch stadscentrum met de grootste houten Basiliek van Latijns-Amerika, de St. Petrus en Paulus.
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt

Dag 3: Paramaribo – Bigi Pan

Vandaag zal u de drukte van de bruisende stad verlaten en verder reizen naar het natuurgebied genaamd Bigi Pan, nabij Nickerie. Het natuurgebied staat bekend om haar uitzonderlijke flora en fauna. Op de weg ernaartoe maakt u een korte stop bij het Surinaamse Groningen, welke bewoond werd door Nederlandse boeren eind 1845 afkomst uit, u raadt het al, Groningen. Eenmaal aangekomen in Nickerie, stapt u aan boord van de boot die u naar het natuurgebied zal brengen. Bigi Pan is gelegen aan de Nickerie rivier en alleen per boot bereikbaar. Uw zintuigen worden volledig geprikkeld tijdens deze boottocht, door de tjirpende vogels, de frisse geur van natuur en misschien spot u zelfs enkele kaaimannen. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan een van de activiteiten welke worden aangeboden door uw lodge, waaronder kajakken, vogels spotten en een boottocht. 
Overnachting: Akira Overwater Resort | volpension

Belangrijk: Tot nader bericht is Akira Overwater Resort in Bigi Pan gesloten in verband met extreem laagwaterstand en een dambreuk in het gebied. 

Dag 4: Bigi Pan

Bigi Pan is een prachtig moerasgebied, dat zich uitstrekt langs de kust van Coronie en Nickerie. In het gebied zijn ongeveer 122 soorten kustvogels geteld, waarvan 72 soorten het hele jaar door in het gebied voorkomen. U vindt er onder andere de flamingo en de rode ibis. Bigi Pan wordt ook wel de kraamkramer genoemd, omdat vele vogels hier broeden. Vanuit uw resort kunt u diverse boottochten maken om vogels te spotten of in de avond kaaimannen te spotten. Het Akira Overwater Resort is een unieke accommodatie door zijn locatie, uitstraling en honderdduizenden vogels. U verblijft te midden van het moerasgebied in een luxe, vrijstaande lodge gebouwd op het water met een adembenemend uitzicht op het natuurgebied. Ervaar de intrigerende omgeving en geniet van de prachtige sterrenhemel vanaf uw balkon. Het is een aanrader om vroeg te ontwaken om het indrukwekkende schouwspel van de talloze vogelsoorten te bewonderen, welke met zonsopkomst hun rustplaats verlaten en erop uittrekken. Het zorgt voor een ware onvergetelijke ervaring, het wordt niet voor niets de kraamkamer voor vogels genoemd.
Overnachting: Akira Overwater Resort | volpension

Dag 5: Bigi Pan – Groningen

Vandaag wordt u na de lunch opgehaald en meegenomen om naar het Surinaamse Groningen te gaan. U verblijft in Appartement Bloemendaal, welke een kleinschalige accommodatie is nabij het dorpje Groningen aan de Saramaccarivier. Uw verblijf is gebouwd in een koloniale stijl met een prachtig uitzicht op de voorbij stromende rivier. Een heerlijke overnachting genietende van het getjirp van honderden vogels
Overnachting: Bloemendaal appartementen | logies & ontbijt

Dag 6: Groningen

U heeft vandaag een vrije dag gepland. U kunt ervoor kiezen om te relaxen bij het zwembad en te genieten van de bloemrijke omgeving. Misschien komt er tijdens uw moment van rust wel een luiaard op bezoek. Ook kunt u een bezoek brengen aan het nabijgelegen Groningen, of een boottocht maken om het dierenleven aan de overzijde van de Saramaccarivier te spotten. U heeft kans om de welbekende monki monki (doodshoofdaapjes) door de takken te zien slingeren, een toekan die geniet van de ochtendzon te aanschouwen of spits uw oren om de brulapen verborgen in het ongerepte stukje woud te horen.
Overnachting: Bloemendaal appartementen | logies & ontbijt

Dag 7: Groningen –  Frederiksdorp

Een bezoek aan Commewijne, ook wel het plantagedistrict van Suriname, mag niet ontbreken tijdens uw reis. U wordt opgehaald bij uw hotel en meegenomen naar Frederiksdorp, waar u de komende dagen verblijft. Frederiksdorp is gelegen aan de oever van de Commewijne rivier en is uitsluitend per boot bereikbaar. U verblijft op het Plantage Resort, een landgoed met prachtig gerestaureerde plantagewoningen. Het is een voormalige plantage op de rechteroever van de Commewijne rivier, waar oorspronkelijk koffie en cacao werden verbouwd. Vanuit uw accommodatie heeft u de mogelijkheid om zelfstandig Nieuw Amsterdam te bezoeken.
Overnachting: Plantage Resort Frederiksdorp | logies & ontbijt

Dag 8: Frederiksdorp

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Vanuit uw resort kunt verschillende activiteiten ondernemen. U kunt een historisch wandeling maken, een fietstocht naar plantages maken of een boottocht maken waarbij u dolfijnen gaat spotten of zeeschildpadden. Geniet van de prachtige omgeving. 
Overnachting: Plantage Resort Frederiksdorp | logies & ontbijt

Dag 9: Frederiksdorp – Danpaati  

Vandaag reist u naar het binnenland van Suriname. De komende nachten verblijft u in de Danpaati River Lodge gelegen op een eiland in de Boven-Surinamerivier, vlakbij het Marrondorp Dan. Dan staat bekend om de bijzondere Marroncultuur waar de eeuwenoude Afrikaanse rituelen en tradities nog intact zijn. U maakt kennis met de sterk aanwezige Marroncultuur. In deze omgeving liggen vele Marrondorpen met een geheel eigen cultuur door sterke Afrikaanse invloeden en de geïsoleerde ligging.
Overnachting: Danpaati River Lodge | volpension

Dag 10 & 11: Danpaati

Vrije dagen gepland, zodat u de schitterende omgeving op eigen gelegenheid of door middel van aangeboden activiteiten kunt bewonderen. U kunt ervoor kiezen om een relaxte dorpswandeling te maken of de natuur in te trekken om het nabij gelegen woud te verkennen en mogelijk kaaimannen te spotten. Heeft u meer behoefte aan rust? Ontspan en geniet van de rust in uw hangmat of op uw eigen terras. Neem een frisse duik in het zwembad of ga kajakken rondom het eiland. Proef van de mengelmoes van de Surinaamse cultuur met Afrikaanse en Nederlandse invloeden tijdens uw verblijf in Danpaati.
Overnachting: Danpaati River Lodge | volpension

Dag 12: Danpaati – Paramaribo 

Na het ontbijt reist u weer terug naar Paramaribo. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een verblijf in Paramaribo is een bezoekje aan de Centrale Markt, dit is namelijk de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied! Op deze kleurrijke markt worden onder andere kledingstukken, groente en fruit verkocht. Voor de geschiedenisliefhebbers is Fort-Zeelandia een bezoekje waard. Dit fort werd in 1600 gesticht door de Nederlanders en is tegenwoordig een museum. Vanuit het fort dreven de Nederlanders handel en verdedigden zij hun nederzettingen.
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt

Dag 13: Paramaribo – Kabalebo 

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld Zorg en Hoop gebracht. Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar het Kabalebo Resort, gelegen in het hart van de Amazone. Het dichtstbijzijnde dorp is op ongeveer 240 km afstand gelegen en enkel bereikbaar per vlucht. Op Kabalebo vindt u daarom een oase van rust en bent u ver weg van de bewoonde wereld. Juist door deze afgelegen ligging is dit een van de beste plekken in Suriname om veel wildlife te spotten. U wordt hier omgeven door een grote en unieke verscheidenheid aan flora en fauna. 
Overnachting: Kabalebo Nature Resort | volpension
 

Dag 14 t/m 16: Kabalebo 

Deze dagen verblijft u in het Kabalebo Nature Resort. Rondom het resort vindt u vele vogelsoorten, zeldzame vlinders, tientallen vissoorten en indrukwekkende katachtigen. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. De activiteiten die aangeboden worden, verschillen van boswandelingen tot boottochten, bergbeklimmen en het spotten van wildlife. Ook heeft u genoeg tijd om te ontspannen.
Overnachting: Kabalebo Nature Resort | volpension

Dag 17: Kabalebo – Paramaribo

Vandaag reist u weer terug naar Paramaribo. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt weer terug naar het vliegveld Zorg en Hoop. Eenmaal hier aangekomen wordt u weer naar uw hotel in gebracht. . Slenter nog een keer langs de Waterkant en geniet van het lekkere eten, Surinaamse sappen en gezellige restaurants.
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt

Dag 18: Paramaribo - Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan uw unieke reis door Suriname. U wordt bij uw hotel opgehaald en meegenomen naar de luchthaven van Paramaribo, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 19: Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam. 
 

Reissom

Vanaf € 4.090,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class 
 • 8 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 2 overnachtingen in Akira Overwater Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 3 overnachtingen in Danpaati River Lodge op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 4 overnachtingen in Kabalebo Nature Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • Entry fee ca. € 50,- p.p. + € 8,- p.p. servicetoeslag voor VFS. De Entry fee moet online worden aangevraagd via de volgende link. De entry fee kan al vanaf 3 maanden voor aankomst worden aangevraagd. Ons advies is om dit minimaal 2 weken voor de reis aan te vragen
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Suriname

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen