Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Natuurreis Colombia met Amazone en Pacific

19 dagen - vanaf € 5.960,- per persoon

Amazone - wildlife spotten

 • Wandel en kajak door het Natamú Reserve in de Amazone
 • Geniet een traditioneel Amazonediner bij de Tikuna stam
 • Verplaats uzelf per tram, metro, kabelbaan en roltrap door de stad Medellín
 • Spot walvissen voor de kust van het slaperige plaatsje Nuquí
 • Flaneer door de koloniale straten van Cartagena

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Bogotá

Uw bijzondere reis door Colombia gaat vandaag van start. U vertrekt per intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Bogotá. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse die u naar uw accommodatie brengt. U verblijft in het Bioxury hotel. Dit is een design hotel gelegen in de wijk Retiro. Het hotel streeft naar een juiste balans tussen elegantie en duurzaamheid, dit ziet u dan ook terug in het interieur van het hotel. Er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en de kamers hebben een natuurlijke en energieke uitstraling. Kom de rest van de dag bij van uw vlucht of maak in de middag alvast een eerste wandeling door de wijk.
Overnachting: Hotel Bioxury | logies & ontbijt

Dag 2: Bogotá

Onder leiding van een gids bezoekt u het historisch centrum van Bogotá dat bekend staat als ‘La Candelaria’. Terwijl u door de oude wijken rijdt ziet u de typische statige huizen met Spaanse koloniale invloeden. Tijdens uw tocht door de stad passeert u alle belangrijke gebouwen. Uw gids vertelt u over de geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld en indien gewenst bezoekt u enkele indrukwekkende musea die het verleden van de stad weergeven. Na afloop wordt u weer naar uw hotel teruggebracht.
Goed om te weten: Museo del Oro is gesloten op maandagen en Museo Botero is gesloten op dinsdagen.
Overnachting: Hotel Bioxury | logies & ontbijt

Dag 3: Bogotá

Na het ontbijt wordt u meegenomen naar Chicaque, een prachtig nevelwoud ten zuiden van Bogotá. Het is ongeveer 1 uur rijden voordat u arriveert bij het nevelwoud bestaande uit 244 hectare met meer dan 16 kilometer aan natuurpaden langs rivieren, zuivere waterbronnen, eikenbossen en andere inheemse vegetatie. Samen met uw gids maakt u een indrukwekkende wandeling door het park. U loopt door de bergen, langs de rivieren en stopt bij verschillende uitkijkpunten zoals Pico del Águila en Roquedal die een mooi uitzicht bieden over de landschappen en verschillende inheemse dorpen. U passeert de vlinderboerderij en een lagune. Vervolgens loopt u samen met uw gids naar El Refugio waar een lunch voor u klaarstaat. Kom hier even tot rust in een van de hangmatten en vervolgens vervolgt u uw pad naar het eikenbos. Uw gids kan u meer vertellen over het ontstaan van het bos en de verschillende leeftijden van de eikenbomen. Aan het eind van de middag wordt u terug naar Bogotá gebracht.
​Overnachting: Hotel Bioxury | logies & ontbijt

Dag 4: Bogotá - Leticia

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Bogotá gebracht. Hier stapt u op een binnenlandse vlucht naar Leticia. Leticia is met ruim 40.000 inwoners het belangrijkste centrum in de Colombiaanse Amazone en het stadje is alleen via het water en door de lucht te bereiken. Leticia ligt in het uiterste zuiden van het land, op het drielandenpunt dat Colombia deelt met haar buurlanden Peru en Brazilië. De regio is niet alleen vanwege haar flora en fauna belangrijk, maar ook vanuit cultureel oogpunt. In deze regio leven veel inheemse culturen. Uw accommodatie ligt in het centrum van het plaatsje en is voorzien van de moderne faciliteiten, maar past perfect binnen de omgeving van de Amazone.
Overnachting: Hotel Decalodge Ticuna | halfpension

Dag 5: Leticia

Vandaag wordt u meegenomen naar het Reserva Ecologico Mundo Amazonico. Een natuurpark dat is ontwikkeld door Aná Maria Prado en haar man. Toen zij vanuit het departement Santander naar Leticia verhuisde raakte ze onder de indruk van de enorme natuurlijke en culturele rijkdom van de regio Ze zagen direct het belang van het Amazone regenwoud en de kennis die de inheemse culturen hierover hebben. Om deze kennis te behouden en te delen zijn Aná Maria Prado en haar man in 1976 gestart met Reserva Ecologico Mundo Amazonico. Het park is een enorme botanische tuin waarin u diverse thematische wandelingen kunt maken. Vandaag maakt u een culinaire wandeling waarbij u onder begeleiding van een gids uit een van de inheemse gemeenschappen van de Amazone meer leert over de vruchten en planten. Onderweg worden ingrediënten uitgekozen waarmee u later een traditioneel lokaal gerecht maakt. Aan het eind van de dag wordt u terug naar uw hotel gebracht en staat er een diner voor u klaar.
Overnachting: Hotel Decalodge Ticuna | halfpension

Dag 6: Leticia - Natamú

Na het ontbijt vertrekt u per boot van de Leticia-pier naar het natuurreservaat Natamú in Peru. U vaart ongeveer 30 minuten over de Amazone totdat u op Peruaans grondgebied komt. In deze regio leven veel inheemse culturen. Dit is ook de reden dat u geen paspoort controles vindt wanneer u hier de grens oversteekt. Voor de inheemse gemeenschappen bestaan deze grenzen eenvoudigweg niet. Zodra u het reservaat binnenkomt maakt u een wandeling van een kleine 1,5 uur door het landschap met oeroude bomen en geneeskrachtige planten. Kijk goed rond want misschien ziet u verschillende apen, kikkers en insecten. Eenmaal bij uw accommodatie aangekomen kunt u kiezen uit activiteiten als kajakken en het spotten van dieren. In de middag staat er een lunch voor u klaar en de middag heeft u ter vrije besteding.
Goed om te weten: Natamú Reserve is een eenvoudige accommodatie en beschikt niet over warm water.
Overnachting: Natamú Reserve | volpension

Dag 7: Natamú

Vandaag bezoekt u de inheemse gemeenschap Chineria die deel uitmaakt van de Tikuna-stam. Gedurende uw bezoek krijgt u de kans om tijd door te brengen met de lokale bevolking om meer te weten te komen over hun tradities en cultuur. In de avond wordt u meegenomen naar de rivier om kaaimannen te spotten. Stap in een kano en een gids vertelt u meer over de kaaimannen en hoe zij leven. Hierna wordt u terug gebracht naar de accommodatie en kunt u aanschuiven voor een traditioneel diner.
Overnachting: Natamú Reserve | volpension

Dag 8: Natamú - Calanoa

Het is tijd om Natamú te verlaten. U stapt in een boot en vaart in internationaal gezelschap ongeveer 1,5 uur naar uw volgende bestemming; Calanoa. In de middag kunt u een wandeling door de jungle maken waarbij u terugkeert met de kano. In de avond kunt u genieten van een diner van lokale producten.
Overnachting: Calanoa lodge | halfpension

Calanoa lodge

De Calanoa lodge is een oase van rust en de houten gastenverblijven zijn zowel smaakvol ingericht als comfortabel. De lodge bestaat uit vier houten cabins met twee slaapkamers. Iedere cabin beschikt over een eigen badkamer. In het midden van de lodge vindt u de gezamenlijke ruimte met een grote eettafel die prachtig uitzicht biedt op de rivier. Rondom hangen hangmatten, schommels en stoelen waar u kunt ontspannen. De keuken van Calanoa is een mix van lokale Amazone-tradities met Braziliaanse, Colombiaanse en Peruaanse gerechten, samengesteld door de creativiteit van de eigenaren. Voor de gerechten wordt er gewerkt met verse streekproducten. ​

Johan over zijn bezoek aan de Calanoa lodge:
“De drukte van af en aan varende bootjes, zoals je die vindt bij Leticia en nabij gelegen dorpjes is hier ver te zoeken. Als we aanmeren bij de kleine steiger worden we enthousiast ontvangen door Marlene en Diego Samper".

Goed om te weten: Calanoa lodge beschikt niet over warm water.

Dag 9: Calanoa

Na het ontbijt stapt u weer in een boot en wordt u naar Puerto Nariño gebracht. Dit kleine plaatsje is na Leticia de belangrijkste plaats in de Amazone, maar eigenlijk is het niet meer dan een gehucht. Het is een aangename plek aan de Amazone rivier, waar u geen auto’s of scooters tegenkomt. Er zijn in het dorp twee tractors, waarmee zware zaken worden vervoerd. Daarbuiten gaat alles te voet of per fiets. De oever geldt als het hart van het dorp, een grasveld met een sportveld, waar de bewoners samen komen om te kletsen, te sporten of heerlijk in de zon te zitten. Na een typische lokale lunch maakt u een boottocht naar het nabij gelegen Tarapoto meer. Hier heeft u de kans om zowel roze als grijze dolfijnen te spotten. Vervolgens wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.
Overnachting: Calanoa lodge | halfpension

Dag 10: Calanoa - Leticia - Medellín

Na het ontbijt reist u via Leticia naar Medellín. U verblijft in het Hotel Park 10, gelegen in de centrale wijk El Poblado nabij het bekende Parque Lleras. Een bezoek aan Medellín is niet compleet zonder een kijkje te nemen in dit “park” met zijn vele open lucht restaurantjes, bars, boetieks en kunstgaleries. Ontworpen en ingericht in oud Engelse stijl heeft het hotel met zijn houten vloeren en marmeren tafels een klassieke uitstraling.  
Overnachting: Hotel Park 10 | logies & ontbijt

Dag 11: Medellín

Vandaag duikt u in de geschiedenis van Medellín en ziet u de fascinerende transformatie die de metropool de afgelopen jaren heeft ondergaan. Twintig jaar geleden was Medellín een van de gevaarlijkste steden van de wereld. Tegenwoordig is het de stad van de eeuwige lente en een van de meest innovatieve metropolen ter wereld. U bezoekt de berg Nutibara, vanwaar u een mooi panoramisch uitzicht heeft over de stad. Vervolgens bezoekt u het Berrio park en het beroemde Botero plein. Vanuit hier reist u met het innovatieve vervoerssysteem van de stad. Dit systeem wordt door veel steden als voorbeeld gezien. In Comunna 13 ziet u hoe roltrappen het hoge met het lage gedeelte van de wijk verbinden en u ziet prachtige graffiti schilderingen. Vanuit hier gaat u weer terug naar het centrum van de stad en wordt u naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Hotel Park 10 | logies & ontbijt

Dag 12: Medellín - Nuquí

Vandaag verlaat u de bruisende stad Medellín en reist u, met een korte vlucht en een boottocht, naar Ecologde El Cantil in Nuquí aan de Pacifische kust. Bij aankomst heeft u even de tijd om uzelf op te frissen. In de middag gaat u op zoek naar walvissen. In deze regio komen de walvissen in de maanden juni tot oktober dicht naar de kust om hun jongen te baren, een bijzondere ervaring! Ook heeft u vandaag de mogelijkheid om een mooie wandeling te maken over de dichte jungle die overloopt in een verlaten strand.
Goed om te weten: El Cantil Ecolodge is een eenvoudige accommodatie en beschikt niet over warm water en elektriciteit.
Overnachting: El Cantil Ecolodge | volpension

Dag 13 en 14: Nuquí

Deze dagen verblijft u in de mooie omgeving van Nuquí. U kunt wandelingen maken over het terrein van de lodge. Geniet van de natuur, het geluid van de jungle en kijk uw ogen uit naar pelikanen en andere vogels. Samen met uw gids kunt u op pad die u meer vertelt over het verschil in flora en fauna dat u hier tegenkomt. Ontspanning vindt u in de thermale baden met heerlijke temperaturen en indien gewenst kunt u nogmaals op zoek naar de walvissen.
Overnachting: El Cantil Ecolodge | volpension

Dag 15: Nuquí - Medellín

Na het ontbijt zult u opgehaald worden bij uw lodge en naar de luchthaven van Nuquí worden gebracht. Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar Medellín. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht. U verblijft hier een nacht alvorens u de volgende dag verder reist naar Cartagena.
Overnachting: Hotel Park 10 | logies & ontbijt

Dag 16: Medellín - Cartagena

Na het ontbijt neemt u een binnenlandse vlucht en wordt u naar uw hotel in Cartagena gebracht. Cartagena de Indias is een prachtige koloniale plaats aan de Caribische kust. Het oude centrum bevat een wirwar aan kleine schilderachtige straatjes, met vrolijk gekleurde koloniale gebouwen en romantische pleinen. Buiten de oude stadsmuren heeft de stad zich inmiddels verder uitbreid met moderne, aantrekkelijke wijken. Vanaf de stadswallen bij het oude centrum overziet u in één blik zowel het sfeervolle koloniale stadshart als de indrukwekkende skyline van Boca Grande. U verblijft in Casa Lola, dichtbij Plaza de la Santísima Trinidad. Dit kleine pleintje is het hart van de wijk Getsemani. Vroeger een oude hoerenwijk, vandaag de dag een leuke wijk waar u nog het Colombiaanse leven kunt ervaren. In de avond ontmoeten de inwoners van de wijk elkaar op het plein waar u ook eetstandjes en veel gezelligheid kunt vinden.
Overnachting: Casa Lola | logies & ontbijt

Dag 17: Cartagena

De ochtend heeft u ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Aan het eind van de middag wordt u bij uw hotel opgehaald voor een bijzondere culinaire tour, waarbij u belangrijke locaties uit het leven van Gabriel Garcia Marquez bezoekt. Er komen smaken uit de Spaanse en Afrikaanse keuken voorbij en vele typische gerechten van hier. Gerechten die de schrijver Gabo inspireerde. U bezoekt 9 favoriete plaatsen van de schrijver. Tijdens 6 verschillende stops proeft u traditionele Caribische gerechten die u zijn boeken zullen doen herleven. U maakt kennis met verhalen van mensen die Gabo en zijn werk kennen. U sluit de tour af met een bezoek aan het gebouw uit de 17de eeuw dat de setting was voor het verhaal van de onmogelijke liefde tussen Sierva María de Todo los Ángeles en Cayetano Delaura. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Casa Lola | logies & ontbijt

Dag 18: Cartagena - Amsterdam

In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Cartagena gebracht waar u aan boord stapt van uw intercontinentale nachtvlucht naar Amsterdam. U arriveert de volgende dag.

Dag 19: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

 

Reissom

Vanaf € 5.960,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 10 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 2 overnachtingen in Reserva Natamü op basis van volpension incl. excursies onder leiding van een professionele gids 
 • 2 overnachtingen in Canaloa Lodge op basis van halfpension incl. excursies onder leiding van een professionele gids
 • 3 overnachtingen in El Cantil Ecolodge op basis van volpension incl. excursies onder leiding van een professionele gids
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs
 • toeristenbelasting, te betalen bij aankomst in Leticia, ca. COP 32.000,- p.p. (ca. USD 10,- p.p.)
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Colombia

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen