Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Luxe rondreis koloniaal Brazilië met huurauto

19 dagen - vanaf € 6.580,- per persoon

autorijden - regenwoud - historie

 • Maak een ritje in de tram door de oude wijk Santa Teresa in Rio de Janiero
 • Wandel door de historische straatjes van fotogeniek Paraty
 • Overnacht op een prachtige fazenda in een ongerept natuurgebied
 • Rijdt met uw huurauto langs de koloniale parels Tiradentes en Ouro Preto
 • Schoenen uit, slippers aan in Trancoso, een van de mooiste stranden van het land

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Rio de Janeiro

Uw bijzondere reis door Brazilië gaat vandaag van start. U vertrekt vandaag met een intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Rio de Janeiro. Bij aankomst op de luchthaven van Rio de Janeiro wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. U verblijft in de wijke Santa Teresa. Het zijn de oude wijken Santa Teresa en Lapa, die de laatste jaren behoorlijk populair zijn geworden, hetgeen geresulteerd heeft in de komst van diverse hippe boetiekhotels en een keur aan uitstekende restaurants. Hotel Mama Ruisa ademt een typische “Carioca” sfeer.
Overnachting: Mama Ruisa | logies & ontbijt


 

Hotel Mama Ruisa

Dit hotel is gelegen in de wijk Santa Teresa. Dit kleinschalige boutique hotel is een oase van rust en verfijning in de bruisende metropool, die Rio is. Het exotische van Brazilië wordt hier gecombineerd met Franse invloeden. De eigenaar Jean-Michel Ruis doet er met zijn team alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het zal u hier aan niets ontbreken. Het is de ideale keuze voor diegenen die in het historische deel van Rio de Janeiro willen verblijven.

Dag 2: Rio de Janeiro

Deze dag wordt u door een privé-gids opgehaald en brengt u een bezoek aan de beroemde Corcovado met het enorme Christusbeeld. Bij het beeld heeft u een geweldig uitzicht over Rio de Janeiro. Hierna wordt u meegenomen naar de Suikerbroodberg waar u met een kabelbaan omhoog gaat. Vanaf hier heeft u een heel ander uitzicht over de stad en ziet u het Christusbeeld waar u zojuist stond. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Mama Ruisa | logies & ontbijt
 

Dag 3: Rio de Janeiro

Vandaag wordt u door uw privé-gids meegenomen naar historische centrum van Rio de Janeiro waarbij u gebruik maakt van het openbaarvervoer. In het historische centrum wordt u meegenomen langs verschillende koloniale en belangrijke gebouwen, zoals de kathedraal het stadhuis en historische kerken. Onderweg neemt u een korte pauze bij de Colombo patisserie. Deze immense banketbakkerij annex tearoom doet Wenen ten tijde van Keizerin Sissi herleven. In de avond brengt u samen met een gids een bezoek aan enkele van de meest populaire Botecos van Rio de Janeiro. Dit zijn typische Braziliaanse pubs. De stad heeft een levendige Boheemse scene die continue in beweging is. U mengt zich hier tussen de Carioca’s, zoals de inwoners van Rio de Janeiro worden genoemd en geniet van Petiscos (snacks) en live muziek. U komt niet in de toeristische kroegjes maar u wordt juist meegenomen naar de Botecos die door de Carioca’s worden bezocht. Uiteraard moet u tijdens deze tocht een heerlijke caipirinha drinken (Braziliaanse cocktail gemaakt van limoen, rietsuiker en pinga) of een van de diverse verfrissende variaties met andere fruitsoorten. 
Overnachting: Mama Ruisa | logies & ontbijt

Dag 4: Rio de Janeiro – Paraty 

(ca. 260 km | 4,5 uur rijden)
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht, waar u uw huurauto ophaalt. Eenmaal in het bezit van uw huurauto kunt u op eigen gelegenheid naar Paraty rijden. Wanneer u Rio de Janeiro voorbij bent, zult u voornamelijk via de Rodovia Rio-Santos rijden, een van de mooiste wegen van de Braziliaanse kust. De weg loopt parallel aan de kust, omringd door Atlantisch regenwoud. Het historische kustplaatsje Paraty heeft een hele eigen karakteristieke sfeer. De stad is gesticht in 1667 en heeft belangrijke functies in de geschiedenis vervuld als doorvoerhaven van suikerriet, goud en diamanten naar Portugal. De afgelopen 20 jaar zijn er ook verscheidene (piraten) speelfilms, series en videoclips opgenomen in Paraty.
Overnachting: Casa Turquesa | logies & ontbijt

Casa Turquesa

Casa Turquesa is een prachtig gerestaureerd herenhuis uit de 18de eeuw uitkijkend op de pier in het historische centrum van Paraty. De accommodatie beschikt over slechts 9 zeer ruime en smaakvol ingerichte kamers. Een moment van rust vindt u in de aangename tuin met zwembad en heerlijke ligbedden. Een hele fijne plek in het mooiste deel van het stadje.

"Toen wij hier de eerste keer kwamen, werd ons gevraagd de schoenen uit te trekken en we kregen wit met turquoise Havaianas aangeboden. Ik hoop dat u tijdens uw verblijf ook kennis kunt maken met Tetê (korte naam voor Teresa), een ontzettend lieve vrouw, enorm gepassioneerd om een succes te maken van haar hotel, alsof ze de gastvrijheid zelf heeft uitgevonden".

Dag 5: Paraty

Samen met uw gids ontdekt en ervaart u vandaag Paraty’s unieke combinatie van cultuur, natuur en historie. U gaat vandaag terug in de tijd terwijl u de ‘Gold Trail’ bewandel. Dit pad is in de 18e eeuw gelegd door de Afrikaanse slaven om het goud en de diamanten aan boord te krijgen van de schepen naar Portugal. Tijdens de wandeling vertelt de gids u meer over Paraty ten tijde van het suiker-, goud- en koffietijdperk. Onderweg maakt u een stop bij een waterval voor een verfrissende duik. De Toboggan waterval, een rots-glijbaan, is favoriet bij de lokale bevolking en wordt veelvuldig gebruikt om vanaf te duiken of te glijden. Na uw korte stop bij de waterval is het nog een klein stukje lopen naar de cachaça-distilleerderij. Hier maakt u kennis met het destillatieproces en kunt u verschillende soorten cachaça (een suikerrietdistillaat) proeven. Aan het einde van de wandeling keert u terug naar het historische centrum van Paraty.
Overnachting: Casa Turquesa | logies & ontbijt
 

Dag 6: Paraty

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Paraty kende in de 17e eeuw haar bloeiperiode toen het gewonnen goud en de diamanten uit de staat Minas Gerais vanuit Paraty naar Europa werden verscheept. Na de onafhankelijkheid van Brazilië in 1822 kwam hier echter een einde aan, maar de prachtige koloniale gebouwen bleven intact en sinds 1966 staat het centrum als werelderfgoed vermeld op de lijst van UNESCO. In de omgeving van Paraty zijn vele idyllische stranden te vinden en in de kustwateren romdom het stadje liggen 65 eilandjes. Een aanrader is het bezoeken van de visafslag en de fruit- en groentemarkt. Met uw huurauto kunt u de betoverend mooie omgeving van Paraty verkennen. 
Overnachting: Casa Turquesa | logies & ontbijt

Dag 7: Paraty – Petrópolis

(ca. 275 km | 4,5 uur rijden)
U verlaat Paraty en vervolgt uw weg naar Petropólis. Petropólis was oorspronkelijk een landgoed waar de Braziliaanse keizerlijke familie in de zomers resideerde om aan de hitte van Rio de Janeiro te ontsnappen. Hoewel keizer Pedro I het land kocht en de stad bedacht in de jaren 1830, bouwde Pedro II in 1840 het feitelijke paleis. De weg naar Petrópolis is op zichzelf al een prachtige beleving; u wordt omhoog gevoerd door de bergen te midden van weelderige, goed bewaard gebleven subtropische vegetatie. De stad Petrópolis is rustig, met geplaveide straatjes geflankeerd door bloemperken, vintage paardenkoetsen en mooie gebouwen. U kunt een bezoek brengen aan de in Frans-gotische stijl gebouwde kathedraal São Pedro de Alcântara (1884). Het kristallen paleis (1879) is een glazen gebouw dat nog steeds tuinshows, tentoonstellingen en banketten huisvest. In het keizerlijke zomerpaleis zijn onder meer de kroonjuwelen, meubels, schilderijen, wandtapijten, de kleurrijke gewaden en mantels van de voormalige keizerlijke familie tentoongesteld. 
Overnachting: Solar do Imperio | logies & ontbijt

Dag 8: Petropolis – Reserva do Ibitipoca

(ca. 200 km | 3,5 uur rijden)
Na het ontbijt stapt u in de auto en rijdt u verder landinwaarts richting het noorden naar Ibitipoca. U zult merken dat u de bewoonde wereld steeds verder achter u laat, terwijl de landschappen waar u doorheen rijdt steeds ruiger worden. Uw eindbestemming van vandaag is een unieke ecolodge, gelegen in een particulier natuurreservaat Ibitipoca genaamd.
Overnachting: Pousada Reserva do Ibitipoca | logies & ontbijt

Reserva do Ibitipoca 

In 1984 is dit landgoed van een fazenda, zoals deze typische boederijen in Brazilië worden genoemd, aangekocht en geconverteerd in een particulier natuurreservaat. Het gebied beslaat een ruig en ongerept natuurgebied van 5000 hectare met grote stukken Mata Atlantica regenwoud, een ecosysteem dat steeds meer onder druk komt te staan. Het doel van de eigenaren van Reserva Ibitipoca is om mensen kennis te laten maken met de adembenemend mooie natuur en de lokale cultuur, waarbij deze tegelijkertijd ook beschermd worden. De lodge is kleinschalig, waardoor het meer voelt als een ‘home-away-from-home’ dan een hotel. De oorspronkelijke, historische elementen van de boerderij zijn bewaard gebleven. De meeste ingrediënten van de maaltijden die op Reserva do Ibitipoca worden geserveerd, zijn geproduceerd op eigen land en de rest wordt bij lokale producenten ingekocht. Tijdens uw verblijf kunt u diverse activiteiten ondernemen om de mooie omgeving te ontdekken. Geniet van deze authentieke ervaring op deze unieke plek!

Dag 9: Reserva do Ibitipoca 

Vandaag heeft u een vrije dag gepland. U kunt deelnemen aan een van de aangeboden excursies, of zelfstandig met de auto de omgeving verkennen. Vanuit uw accommodatie kunt wandeltochten maken, paardrijden, watervallen bezoeken, etc. Get disconnected! Er is alleen Wifi in het hoofdgebouw en géén bereik voor mobiele telefoons. 
Overnachting: Pousada Reserva dp Ibitipoca | logies & ontbijt
 

Dag 10: Reserva do Ibitipoca – Tiradentes

(ca. 210 km | 4 uur rijden)
Vandaag rijdt u verder noordwaarts, naar Tiradentes, een klein stadje met een historisch centrum. Tiradentes dankt zijn naam aan Joaquim José da Silva Xavier. Hij had de bijnaam Tiradentes (tandentrekker), vanwege zijn beroep als ‘tandarts’, maar stond vooral bekend als Braziliaanse vrijheidsstrijder.
Overnachting: Solar da Ponte | logies & ontbijt

Dag 11: Tiradentes

Deze dag heeft u ter vrije besteding. U kunt hier een van de oude kerken of het museum van Padre Toledo bezoeken. Ook kunt u een bezoek brengen aan de nabijgelegen stad São João del Rei. U kunt hier met de auto naar toe gaan, maar er rijdt ook een charmant treintje tussen de twee steden. Deze manier van vervoer is misschien niet zo vlot als de auto, maar op deze manier kunt u wel op een leuke manier genieten van de omgeving.
Overnachting: Solar da Ponte | logies & ontbijt


 

Dag 12: Tiradentes – Congonhas – Ouro Preto

(ca. 190 km | 5 uur rijden)
De volgende stop is in de stad Ouro Preto. Onderweg naar Ouro Preto kunt u indien gewenst een kleine omweg maken naar Congonhas. In Congonhas kunt u de Basílica do Senhor Bom Jesus de Matosinhos bezoeken. De Braziliaanse architect en beelhouwer Aleijadinho heeft voor deze basiliek zijn meesterwerk voltooid: de kruisweg uitgebeeld met de 12 profeten van zandsteen en 64 levensgrote houten beelden, welke hij vervaardigde tussen 1796 en 1805. Aleijadinho kon, vanaf zijn dertigste, zijn handen en benen niet meer gebruiken. Hij slaagde er echter toch in om, met een hamer en een beitel vastgebonden aan zijn armen, de mooiste beelden te maken. 
Overnachting: Solar do Rosario | logies & ontbijt

Dag 13: Ouro Preto

Ouro Preto is met haar historische centrum een waar openluchtmuseum. Voor de Braziliaanse onafhankelijkheid heette de stad Vila Rica, dat 'rijke stad' betekent. Na de onafhankelijk veranderde de naam in Ouro Preto, dat 'zwart goud' betekent en verwijst naar canga, een ijzerhoudend mineraal dat goudkorrels verbergt.  Tot 1897 was Ouro Preto de hoofdstad van Minas Gerais en vanaf 1980 wordt de stad door UNESCO bestempeld als Werelderfgoed. In deze regio vond een hevige onafhankelijkheidsstrijd tegen de Portugese overheersers plaats. De verslagen van de opstand liggen in het Museum van de Inconfidência, het voormalige Gemeentelijke Paleis en gevangenis, dat meubelstukken, gebruiksvoorwerpen, documenten en religieuze kunstvoorwerpen in zijn collectie heeft. Aan het Tiradentes Plein ligt het Paleis van de Gouverneur waar nu de Mijnschool is gevestigd, een hogeschool die tijdens het Keizerrijk werd opgericht, en waar ook het Museum voor Mineralogie is gevestigd. Zeker de moeite van een bezoekje waard zijn het Casa dos Contos waar vroeger goud werd gewogen en het Gemeentelijke Theater gevestigd was.
Overnachting: Solar do Rosario | logies & ontbijt
 

Dag 14: Ouro Preto – Belo Horizonte – Porto Seguro – Trancoso 

In de ochtend rijdt u naar de luchthaven van Belo Horizonte (ca. 150 km | 2,5 uur rijden), waar u uw huurauto inlevert en aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Porto Seguro. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht. U verblijft de komende dagen in Trancoso, een authentiek en sfeervol dorpje aan één van de meest ongerepte en onontdekte stranden van Brazilië.
Overnachting: Casa Uxua | logies & ontbijt
 

Casa Uxua

Voor de veeleisende gast, koos men hier voor het beste van alles. Dit hotel is de absolute top in de 'nieuwe generatie luxe hotels' in Zuid Amerika. De locatie is geweldig en in 'barefoot luxury' stijl.

De eigenaar van dit hotel is de Nederlander Wilbert Das, de voormalige creative director van het Italiaanse mode-imperium Diesel. Dit hotel wordt ook vaak gebruikt in fotoshoots, waaronder voor de befaande Pirelli kalender (2010), Vogue en meer. Het boutique hotel bestaat uit 10 verschillende 'Casa's', elk met 1 tot 3 slaapkamers. De Casa's zijn volledige ingerichte woningen met een keuken, eigen tuin en verspreid gelegen nabij de heerlijke zwembaden ter verkoeling. U loopt vanaf uw Casa zo het pittoreske vissersdorpje in en/of naar het strand. 

Dag 15 t/m 17: Trancoso 

Geniet van uw laatste dagen in Brazilië. Voor een ontspannen afsluiting van uw reis bent u bij Casa Uxua aan het juiste adres. U loopt vanaf uw Casa zo het pittoreske vissersdorpje in en/of naar het strand. Na een heerlijk uitgebreid Bahiaanse ontbijt staat uw 'eigen' sofa in de Uxua Beach Lounge al voor u klaar. Uiteraard is er ook een spa aanwezig.
Overnachting: Casa Uxua | logies & ontbijt
 

Dag 18: Trancoso –  Porto Seguro – Amsterdam

Uw reis is helaas voorbij. Een van onze lokale medewerkers haalt u op bij uw hotel en brengt u naar de luchthaven van Porto Seguro, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam (via São Paulo).

Dag 19: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 6.580,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 15 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 2 overnachtingen in Reserva do Ibitipoca basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 10 dagen huurauto (Cat. GX: Renault Duster 1.6 of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering, vanuit Rio de Janeiro met drop-off in Belo Horizonte
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Brazilië

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen