Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

19 daagse gezinsreis Brazilië

19 dagen - Vanaf € 4.900,- per persoon

gezinsreis - Pantanal - autorijden - historie

 • Ga snorkelen in Rio de Prata, een rivier helder als een aquarium
 • Spot de reuzenmiereneter tijdens een spannende wandeling door de Pantanal
 • Vaar per speedboot tot nét onder de Iguaçu waterval (en neem je regenkleding mee)
 • Fiets vanaf de Copacabana door de levendige straten van Rio de Janeiro

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – São Paulo 

Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam naar São Paulo. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze lokale Engelssprekende medewerkers en naar uw hotel gebracht. U overnacht in een accommodatie nabij de internationale luchthaven, aangezien u de volgende dag weer doorvliegt naar Campo Grande.
Overnachting: Panamby Guarulhos | logies & ontbijt

Dag 2: São Paulo – Campo Grande – Bonito

(ca. 300 km | 4 uur rijden)
Vanuit uw hotel wordt u naar de luchthaven van São Paulo gebracht, vanwaar u een binnenlandse vlucht zult nemen naar Campo Grande. Bij aankomst staat er een huurauto voor u klaar. U rijdt naar uw accommodatie in Bonito. De plek waar Bonito nu ligt, was 550 miljoen geleden nog een zee. Tegenwoordig is het een van de meest fascinerende waterrecreatie gebieden ter wereld. De omgeving van Bonito staat bekend vanwege haar kraakheldere rivieren, die rijk zijn aan vis. Wanneer u zich met een snorkeluitrusting  door de stroom van een van deze rivieren laat meevoeren, is het alsof u zich in een levensgroot aquarium bevindt. U verblijft in Pousada Olho d'Agua, dat op drie km van het centrum van Bonito is gelegen. 
Overnachting: Pousada Olho d’Água | logies & ontbijt

Dag 3: Bonito 

Vandaag gaat u snorkelen in de Rio da Prata en brengt u een bezoek aan de Buraco das Araras. Vanuit uw hotel rijdt u met uw huurauto naar de Rio da Prata (Rivier van het zilver). Tijdens het snorkelen zult u worden omringd door scholen van verschillende soorten vis zoals de Piraputangas, Pacu, Cachara, Pintado’s, Curimbatás en Dourados. De lichtstralen, takken, gebroken/gevallen boomstammen, rotswanden en rotsformaties vormen een verbazingwekkend onderwater landschap. Hierdoor wordt u telkens verrast met scholen van verschillende vissen. Nadat u heeft gesnorkeld in de Rio de Prata rijdt u verder naar de Buraco das Araras. Buraco betekent gat in het Portugees, dit is een 124 meter diepe en 500 meter brede krater waar u onder meer rood-blauwe ara’s kunt bewonderen. De zogenaamde hyacint ara’s hebben van deze krater hun thuis gemaakt en nestelen zich hier aan de rand van deze krater. Onderin de krater bevindt zich een meer met kaaimannen. 
Overnachting: Pousada Olho d’Água | logies & ontbijt

Dag 4: Bonito 

Vandaag gaat u naar Estancia Mimosa, waar u een mooie wandeltocht maakt. De tour start met een trekking van ca. 3.500 meter door het ooibos langs de Mimoso rivier. Onderweg stopt u meerdere keren bij mooie watervallen waar u een verfrissende duik kunt nemen en bij uitkijkpunten om te genieten van het uitzicht. Een gedeelte van de route wordt afgelegd per roeiboot. U stopt bij verschillende uitkijkpunten, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Serra da Bodoquena bergketen. Het hoofdgebouw van de fazenda, waar u zult lunchen, behoudt zijn originele kenmerken en hier kunt u heerlijk ontspannen in de hangmatten.
Overnachting: Pousada Olho d’Água | logies & ontbijt

Dag 5: Bonito – Pantanal

(ca. 260 km | 4 uur rijden)
U verlaat Bonito en rijdt met uw huurauto verder naar de bijzondere natuurgebied in de Pantanal. De Pantanal is ná het Amazonewoud belangrijkste natuurgebied van Brazilië. Het is een soort seizoen moeras dat voor de helft van het jaar onder water staat en voor de andere helft droog valt. In de regentijd stroomt het water van de omliggende regio’s naar de Pantanal die een soort van kom vormt die vol loopt. Als het water er 'geleidelijk' weer uit stroomt, blijven de voedingsstoffen achter die de Pantanal tot een biologisch zeer rijk gebied maken. De rivieren barsten van de vis en de oevers daardoor van de watervogels en kaaimannen. Andere karakteristieke dieren van de Pantanal zijn de reuzenmiereneter, de reuzenotter, de anaconda, de capibara en de prachtige hyacinth ara. 
Overnachting: Pousada Aguapé | volpension

Dag 6 en 7 : Pantanal 

Geniet deze dagen van de omgeving waar u verblijft. Ga mee op de verschillende activiteiten die zijn inbegrepen bij uw verblijf. Zo kunt u gaan paardrijden, wandelingen maken, deelnemen aan een fotografie safari tour en dieren spotten tijdens een boottour u zult hier de echte Pantanal cultuur ervaren. De gidsen van deze lodge spreken niet altijd Engels, maar doen hun best om u zoveel mogelijk van het gebied te laten zien.
Overnachtingen: Pousada Aguapé | volpension

Dag 8: Pantanal – Campo Grande

(ca. 190 km | 3,5 uur rijden)
In de middag rijdt u vanuit de Pantanal terug naar Campo Grande, waar u een nacht verblijft alvorens u verder reist naar Foz do Iguaçu.
Overnachting: Hotel Vale Verde | logies & ontbijt

Dag 9: Campo Grande - Foz do Iguaçu

U rijdt vandaag met uw huurauto naar de luchthaven van Campo Grande (ca. 5 km / 10 min rijden) waar u uw huurauto inlevert en aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. Eenmaal hier aangekomen wordt u door een van onze plaatselijke medewerkers welkom geheten en naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Vivaz Cataratas Hotel Resort | logies & ontbijt

 

Dag 10: Foz do Iguaçu

Na het ontbijt wordt u in uw hotel opgehaald en samen met uw gids brengt u een bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Het woord Iguaçu betekent "groot water" in de inheemse taal Tupi-Guarani. Foz do Iguaçu bestaat uit ongeveer 275 watervallen en deze zijn het beste in de ochtend te bezoeken omdat de lichtinval op het water dan op haar mooist is. Wanneer de zon opkomt, verschijnen er aan alle kanten regenbogen. Er loopt een pad tot helemaal onderaan de naar beneden denderende watermassa met diverse mooie uitkijkpunten. Na afloop wordt u weer naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Vivaz Cataratas Hotel Resort | logies & ontbijt

Dag 11: Foz do Iguaçu

Vandaag brengt u een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Wanneer u van boven recht in de “Garganta del Diablo” (Duivelskeel) kijkt, begrijpt u meteen hoe dit gedeelte aan haar naam gekomen is. Hier laat de natuur haar ware aard zien. Het is echt een unieke ervaring om zo dicht op deze waterval te staan. U zult dit overigens wel met een nat pak moeten bekopen, maar in de vorm van de zon zorgt de natuur ook weer voor een droog pak! Na het bezoek aan de Argentijnse watervallen gaat u de watervallen op een spectaculaire manier vanaf het water bekijken. U wordt met een terreinwagen meegenomen door het Mata Atlantica regenwoud. Bij Puerto Macuco gaat u aan boord van een powerboat. Met deze speedboot vaart u door de canyons van de Iguaçu rivier tot aan de watervallen. Na het bewonderen van de rustige kant van het San Martin eiland gaat u naar de Tres Mosqueteros waterval, waar de zeer indrukwekkende Braziliaanse, Argentijnse, maar ook de Duivelskeel goed te zien zullen zijn. Vervolgens vaart u langs de oever naar de enorme San Martin waterval. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel aan de Braziliaanse zijde. 
Overnachting: Vivaz Cataratas Hotel Resort | logies & ontbijt

Dag 12: Foz do Iguaçu – Rio de Janeiro

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en meegenomen naar de luchthaven van Foz do Iguaçu, vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Rio de Janeiro. Eenmaal hier aangekomen wordt u door een van onze lokale medewerkers welkom geheten en naar uw hotel gebracht. 
Overnachting: Arena Copacabana | logies & ontbijt 

 

Dag 13: Rio de Janeiro

Deze dag brengt u een bezoek aan de beroemde Corcovado met het enorme Christusbeeld, hét symbool van deze bruisende stad. Bij het beeld heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Hierna rijdt u door de stad naar de Suikerbroodberg waar u met een kabelbaan omhoog gaat. Deze berg werd ontdekt door de inheemse indianen die het ‘pau-nd-acuqua’noemde, dat hoge spitse punt betekend. Voor de Portugezen klonk dit als ‘pão de açucar’, waarbij het formaat herinnerde aan de aardwerk puntige potten die gebruikt werden bij het raffineren van suiker. De Suikerbroodberg is een imposant en natuurlijk monument dat niet meer weg te denken uit de skyline van Rio de Janeiro. Vanaf hier heeft u een heel ander uitzicht over de stad en ziet u het Christusbeeld waar u zojuist stond. Een erg indrukwekkende ervaring in deze mooie stad! Na afloop wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Arena Copacabana | logies & ontbijt 

Dag 14: Rio de Janeiro

Vandaag staat er een fietstocht door Rio de Janeiro op het programma. U maakt hierbij kennis met het zuidelijke gedeelte van de stad, met bekende trekpleisters maar ook traditionele wijken. U start bij het strand van Copacabana, een belangrijke ontmoetingsplaats voor de Cariocas (inwoners van Rio de Janeiro). Vanaf hier fietst u naar de Suikerbroodberg. U maakt ook een stop bij de Praia Vermelha (letterlijk vertaald rood strand), een kleine oase in de metropool. Vanuit Praia Vermelha fietst u verder naar de levendige wijk Botafogo, waar u een inkijkje krijgt in de leefstijl van de Cariocas wanneer deze niet op het strand te vinden zijn. Hier vindt u de kleurrijke favela van Dona Marta, de eerste gepacificeerde favela van de stad. Het laatste onderdeel van de fietstocht neemt u mee naar de Lagoa, het grote meer van de stad, dat omgeven is door groene heuvels en chique buurten.
Overnachting: Arena Copacabana | logies & ontbijt

Dag 15: Rio de Janeiro – Paraty

(ca. 250 km | 4,5 uur rijden)
Na het ontbijt vertrekt wordt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht, waar u uw huurauto ophaalt en hiermee rijdt u naar Paraty. Het stadje is aan het water gelegen en heeft een hele eigen karakteristieke, koloniale sfeer. Het dorpje is gesticht in 1667 en heeft een belangrijke functie in de geschiedenis vervuld als doorvoerhaven van suikerriet, goud en diamanten naar Portugal. Het centrum is geheel autovrij en u kunt zo heerlijk ontspannen door de straatjes slenteren. Paraty kende in de 17e eeuw haar bloeiperiode toen het gewonnen goud en de diamanten uit de staat Minas Gerais vanuit Paraty naar Europa werden verscheept. Na de onafhankelijkheid van Brazilië in 1822 kwam hier echter een einde aan, maar de prachtige koloniale gebouwen bleven intact en sinds 1966 staat het autovrije centrum op de UNESCO lijst van werelderfgoederen. Geniet van het schilderachtige uitzicht op Paraty en de haar omringende groene heuvels. Een aanrader is het bezoeken van de visafslag en de fruit- en groentemarkt. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de Igreja Santa Rita, een kerkgebouw waarin een klein museum is gevestigd. 
Overnachting: Pousada Porto Imperial | logies & ontbijt

Dag 16 : Paraty

In de ochtend verlaat u de haven van Paraty en vaart u naar de dichtbeboste eilanden met kristalhelder water en afgelegen witte zandstranden. In dit paradijs maakt u drie keer een stop van een uur in de Emerald Baai waar u kunt zonnen, zwemmen en snorkelen. Inclusief de eilanden Comprida, Algodäo, Cotia en Praia Vermelha. Door de windrichting kan de bestemming variëren en hierdoor is elke tocht uniek. Tevens krijgt u tijdens de tocht een lunch geserveerd. 
Overnachting: Pousada Porto Imperial | logies & ontbijt 

Dag 17: Paraty

Vrije dag gepland. Geniet van de heerlijke omgeving. U kunt ook met uw huurauto eropuit gaan om kennis te maken met de verschillende stranden in de omgeving van Paraty. Zo kunt u naar Ubatuba rijden, welke veelal door Brazilianen wordt bezocht. Of het kleine vissersdorpje Picinguaba.
Overnachting: Pousada Porto Imperial | logies & ontbijt 

Dag 18: Paraty – Rio de Janeiro – Amsterdam

Uw Unieke Reis door Brazilië komt teneinde. U rijdt met uw huurauto naar de luchthaven van Rio de Janeiro (ca. 250 km | 4,5 uur rijden), waar u deze inlevert. Vanuit Rio de Janeiro vliegt u aan boord van uw internationale vlucht naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Dag 19: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 4.900,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen, verblijf in 2-persoons kamers
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • lokale vluchten, economy class
 • 13 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 3 overnachtingen in Pousada Aguapé op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 8 dagen huurauto cat. GX Renault Duster Dynamique 2.0 of vergelijkbaar alternatief incl. basisverzekering, vanuit Campo Grande
 • 4 dagen huurauto cat. GX Renault Duster Dynamique 2.0 of een vergelijkbaar alternatief incl. basisverzekering vanuit Rio de Janeiro 
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze graag voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Brazilië

Terug naar gezinsreizen

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen