Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis Suriname

18 dagen - vanaf € 3.569,- per persoon

gezinsreis - Amazone - oude beschavingen

 • Slurp aan uw Dawet (kokosdrank) op een terras aan de Surinamerivier
 • Spot flamingo’s en rode ibissen in vogelparadijs Bigi Pan
 • Geniet van culinaire hoogtepunten uit de veelzijdige keuken
 • Ontmoet voormalige slaven die zich in het regenwoud hebben gevestigd
 • Bezoek een van de meest afgelegen plekken in het Amazone regenwoud

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Paramaribo

Uw bijzondere reis door Suriname gaat vandaag van start. U vertrekt vandaag per intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Paramaribo. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt
 

Dag 2: Paramaribo

Paramaribo is een van de weinige echte steden die in Suriname te vinden zijn. Suriname is een smeltkroes van culturen en dat is ook goed te merken in deze bruisende hoofdstad. Een verblijf in Paramaribo is als een reis terug in de tijd: de sporen van het Nederlandse koloniale verleden zijn nog goed zichtbaar en overal waar u komt, zult u de geschiedenis voelen. Het historische centrum van Paramaribo staat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bijna alle gebouwen die u hier vindt, zijn gemaakt van hout. Dat maakt het historische centrum van Paramaribo ook zo speciaal. Ook staat het grootste houten gebouw van Latijns-Amerika, de St. Petrus en Paulus Basiliek, in het centrum. Aan de Waterkant vindt u vele leuke restaurantjes en barretjes. U gaat vandaag samen met een gids een wandeling door Paramaribo maken, waarbij u de stad beter leert kennen. U komt langs verschillende monumenten en historische gebouwen. Uw gids vertelt u meer over de verhalen achter de gebouwen en zal u ook foto’s van vroeger laten zien. 
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt

Dag 3: Paramaribo – Bigi Pan

Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en reist u verder naar het natuurgebied Bigi Pan, nabij Nickerie. Het natuurgebied staat bekend om haar uitzonderlijke flora en fauna. Onderweg maakt u een korte stop in Groningen. Eind 1845 hebben de eerste Nederlandse boeren zich hier gevestigd, de boeren waren afkomstig uit de provincie Groningen. In 1945 is er een monument gemaakt ter herdenking van de boeren. Daarnaast maakt u nog een stop bij een luiaardopvangcentrum. Ook bezoekt u het vissersdorp Boskamp, u maakt hier een korte wandeling. Eenmaal aangekomen in Nickerie, stapt u aan boord van de boot die u naar het natuurgebied zal brengen. Bigi Pan is gelegen aan de Nickerie rivier en alleen per boot bereikbaar Onderweg kunt u veel verschillende vogels spotten en misschien ziet u wel kaaimannen.
Overnachting: Akira Overwater Resort | volpension

Dag 4: Bigi Pan

Bigi Pan is een prachtig moerasgebied, dat zich uitstrekt langs de kust van Coronie en Nickerie. In het gebied zijn ongeveer 122 soorten kustvogels geteld, waarvan 72 soorten het hele jaar door in het gebied voorkomen. U vindt er onder andere de flamingo en de rode ibis. Bigi Pan wordt ook wel de kraamkramer genoemd, omdat vele vogels hier broeden. Vanuit uw resort kunt u diverse boottochten maken om vogels te spotten of in de avond kaaimannen te spotten. Bij helder weer is de sterrenhemel hier prachtig om te zien. 
Overnachting: Akira Overwater Resort | volpension

Dag 5: Bigi Pan – Peperpot 

Na het ontbijt reist u met de boot weer richting Nickerie. Eenmaal hier aangekomen gaat u samen met een gids een tour door de stad maken. U brengt onder andere een bezoek aan de markt en zeedijk. Na de lunch reist u richting Paramaribo, waarbij u onderweg de plaatsen Wageningen en Coronie bezoekt. Coronie staat bekend om de vele kokosnoten en parwahoning. Hierna wordt u naar uw Boutique Hotel Peperpot gebracht, dat is gelegen op de oudste koffie- en cacaoplantages langs de Suriname rivier. 
Overnachting: Boutique Hotel Peperpot | logies & ontbijt
 

Dag 6: Peperpot 

Uw hotel grenst aan de bosrand van het natuurpark Peperpot. U verblijft in een oude officierswoning, in een oase van rust maar op een steenworp afstand van de stad. De kamers van het hotel hebben een combinatie van koloniale en moderne stijl. Op het terras bij het zwembad kunt u heerlijk relaxen. In de omgeving kunt u prachtige wandeltochten maken. Breng ook eens een bezoek aan het eethuisje Pepre Patu, waar u overdag van heerlijke lokale en internationale gerechten kunt genieten. In de avond kunt u dineren op het terras van het restaurant Commewijne, waarbij u uitzicht heeft over de Suriname rivier en kunt genieten van de nachtgeluiden. 
Overnachting: Boutique Hotel Peperpot | logies & ontbijt

Dag 7: Peperpot –  Frederiksdorp

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar uw hotel in Frederiksdorp gebracht. Frederiksdorp is gelegen aan de oever van de Commewijne rivier en is uitsluitend per boot bereikbaar. U verblijft op het Plantage Resort, dat recent is gerestaureerd. Het beschikt onder andere over een zwembad en rivierterras. Oorspronkelijk was het een plantage voor koffie en cacao. Verder vindt u in Frederiksdorp gezellige restaurants, terrassen en barretjes. 
Overnachting: Plantage Resort | volpension
 

Dag 8: Frederiksdorp

Vanuit uw resort kunt verschillende activiteiten ondernemen. U kunt een historisch wandeling maken, een fietstocht naar plantages maken of een boottocht maken waarbij u dolfijnen gaat spotten of zeeschildpadden. Geniet van de prachtige omgeving. 
Overnachting: Plantage Resort | volpension

Dag 9: Frederiksdorp – Knini Paati  

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar Knini Paati gebracht, een eiland midden in Ferulasi Sula. De Marrons (slaven die de slavernij zijn ontvlucht) hebben zich hier eeuwen geleden gevestigd. In ongeveer 3,5 uur reist u naar Atjoni. Onderweg passeert u verschillende dorpen en de indrukwekkende woudreuzen. Vanaf Atjoni zijn er geen wegen meer. Hier stapt u over in een boot waarmee u in ongeveer 1 uur naar Knini Paati vaart. Tijdens de boottocht heeft u adembenemend uitzicht op de natuur en de Marron dorpen. Ook passeert de boot de Jaw Jaw stroomversnelling.  
Overnachting: Knini Paati River Resort | volpension
 

Dag 10: Knini Paati 

Tijdens uw verblijf op Knini Paati River Resort kunt verschillen activiteiten ondernemen. U kunt bijvoorbeeld een wandeling naar een nabijgelegen Marron dorp maken, waarbij u kennis maakt met de lokale bevolking en over hun unieke manier van leven en hun traditionele gewoontes en gebruiken leert. Maar u kunt ook een wandeling maken door de jungle, waarbij u door een gids uitleg krijgt over het lokale medicinale gebruik van de planten. In de avond kunt u kaaimannen spotten. U kunt er ook voor kiezen om te ontspannen op het terras, in de hangmat of te gaan zwemmen in het zwembad of in de nabijgelegen stroomversnelling. 
Overnachting: Knini Paati River Resort | volpension
 

Dag 11: Knini Paati – Paramaribo 

Na het ontbijt reist u weer terug naar Paramaribo. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens een verblijf in Paramaribo is een bezoekje aan de Centrale Markt, dit is namelijk de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied! Op deze kleurrijke markt worden onder andere kledingstukken, groente en fruit verkocht.
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt
 

Dag 12: Paramaribo – Kabalebo 

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld Zorg en Hoop gebracht. Hier stapt u aan boord van uw binnenlandse vlucht naar het Kabalebo Resort, gelegen in het hart van de Amazone. Het dichtstbijzijnde dorp is op ongeveer 240 km afstand gelegen en enkel bereikbaar per vlucht. Op Kabalebo vindt u daarom een oase van rust en bent u ver weg van de bewoonde wereld. Juist door deze afgelegen ligging is dit een van de beste plekken in Suriname om veel wildlife te spotten. U wordt hier omgeven door een grote en unieke verscheidenheid aan flora en fauna. 
Overnachting: Kabalebo Nature Resort | volpension
 

Dag 13 en 14: Kabalebo 

Deze dagen verblijft u in het Kabalebo Nature Resort. Rondom het resort vindt u vele vogelsoorten, zeldzame vlinders, tientallen vissoorten en indrukwekkende katachtigen. Tijdens uw verblijf kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. De activiteiten die aangeboden worden, verschillen van boswandelingen tot boottochten, bergbeklimmen en het spotten van wildlife. Ook heeft u genoeg tijd om te ontspannen.
Overnachting: Kabalebo Nature Resort | volpension

Dag 15: Kabalebo – Paramaribo

Vandaag reist u weer terug naar Paramaribo. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt weer terug naar het vliegveld Zorg en Hoop. Eenmaal hier aangekomen wordt u weer naar uw hotel in gebracht. 
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt
 

Dag 16: Paramaribo

Wanneer u een geschiedenisliefhebber bent, kunt u vandaag Fort-Zeelandia bezoeken. Dit fort werd in 1600 gesticht door de Nederlanders en is tegenwoordig een museum. Vanuit het fort dreven de Nederlanders handel en verdedigden zij hun nederzettingen. Op het Onafhankelijkheidsplein vindt u de meest belangrijke gebouwen van de stad. Niet ver bij het plein vandaan, verscholen achter de Gouverneurswoning, ligt het prachtige stadspark Palmentuin. Genoeg te beleven dus in deze stad!
Overnachting: Royal Torarica | logies & ontbijt
 

Dag 17: Paramaribo – Amsterdam 

Er komt helaas een einde aan uw unieke reis door Suriname. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Paramaribo gebracht, waar uw aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier zult de volgende dag arriveren.

Dag 18: Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam. 
 

Reissom

Vanaf € 3.569,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vluchten, economy class 
 • 7 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • 2 overnachtingen in Akira Overwater Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 2 overnachtingen in Plantage Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 2 overnachtingen in Knini Paati River Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • 3 overnachtingen in Kabalebo Nature Resort op basis van volpension en alle excursies onder begeleiding van professionele gidsen
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
  uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • Entree Fee ca. EUR € 25,- p.p. + EUR € 8,- p.p. servicetoeslag. De Entree Fee moet online worden aangevraagd via de volgende link
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Suriname

 

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen