Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Luxe rondreis Nicaragua

15 dagen - vanaf € 6.650 per persoon

off the beaten track - natuur - historie

 • Kijk uit over de stad León en de vulkanen eromheen, vanaf de toren van de oude kathedraal
 • Voel de warmte van kolkend lava aan de kraterrand van de Masayavulkaan
 • Leer over de geschiedenis van de oudste stad op het vasteland van Latijns Amerika
 • Overnacht in een eco-lodge gebouwd op een lava-eiland in het meer van Granada
 • Vaar per kajak op de turquoise wateren van de Caribische zee of snorkel boven het rif

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Managua

Uw rondreis door Nicaragua gaat deze dag van start. Vanuit Amsterdam vliegt u met een intercontinentale vlucht naar de hoofdstad van Nicaragua, Managua. Eenmaal hier aangekomen wordt u door een van onze lokale medewerkers opgehaald en naar uw accommodatie gebracht in Managua (ca. 25 minuten rijden).
Overnachting: Hotel Los Robles | logies & ontbijt

Dag 2: Managua - León

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar uw accommodatie in León gebracht. León is de voormalige hoofdstad en kent een rijke geschiedenis. U verblijft in een hotel, dat gebouwd is in een oud klooster, gelegen in het centrum van León. In de middag maakt u samen met een gids kennis met de stad. U wordt meegenomen naar het historische gedeelte van de stad, waar u meer dan 12 kerken vindt uit de koloniale periode. Van kleine parochiekappellen tot de machtige kathedraal. Onderweg maakt u kennis met de muurschilderingen uit de revolutie, barokke en neoklassieke kerken en een kunstmuseum met werken van internationaal bekende kunstenaars. U neemt een kijkje bij de groente- en fruitmarkt. Om de stadswandeling af te sluiten klimt u de indrukwekkende kathedraal naar boven, vanwaar een prachtig uitzicht over de koloniale stad met de vulkanenketen die in de verte te zien is. 
Overnachting: Hotel El Convento | logies & ontbijt

Dag 3: León

In de ochtend vertrekt u met uw gids naar de voet van de Cerro Negro vulkaan. Vanaf hier maakt u een wandeling tot ongeveer 700 meter boven zeeniveau. Lopend over de lavabedding komt u bij de krater, waar u de verschillende natuurlijke kleuren, geel, rood, groen en wit tegenkomt. Deze kleuren komen tevoorschijn door de constante ontsnapping van gas. Vanaf hier ziet u de vulkanische keten die tot aan de Stille Oceaan leidt. Nadat u de omgeving in u op heeft genomen is het tijd voor de afdaling. De afdaling duurt ongeveer 30 minuten, een leuke manier om beneden te komen is al glijdend en schuivend over het fijne vulkanische zand. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel in León. De middag heeft u ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende ruïnes van León Viejo, welke op de lijst van UNESCO Werelderfgoederen staan. León Santiago de los Caballeros is de oorspronkelijke naam van deze tweede stad in Nicaragua. De Spaanse invloeden zijn in de straten, gebouwen, kerken en monumenten terug te zien. Slenter door de gezellige volksbuurt El Laborío. Verder is hier het oude huis, nu een museum, van de grote dichter en schrijver Ruben Darío gevestigd. 
Overnachting: Hotel El Convento | logies & ontbijt

Dag 4: León – Laguna de Apoyo

In de ochtend neemt u afscheid van de stad León om verder te reizen naar de Laguna de Apoyo. Onderweg brengt u een bezoek aan het Nationale Park ‘Volcán Masaya’, bekend om zijn schoonheid en ongereptheid. De Santiago krater is één van de meest actieve kraters van Midden-Amerika, geniet van deze natuurpracht! Breng een bezoek aan het museum dat bij de ingang van het park ligt. Hier krijgt u meer te horen en te zien over de werking van de actieve vulkanen. Hierna kunt u naar de Nationale Markt van de Kunstnijverheid in Masaya rijden, een stadje bekend om haar folklore. Op de markt zijn prachtige hangmatten, producten gemaakt van leer, hout, riet en kleding te vinden. Voor de lunch wordt u meegenomen naar het uitzichtpunt Catarina. In San Juan del Oriente kunt u een lokale pottenbakkerij bezoeken en een leuk souvenirtje voor thuis kopen. Wanneer u alles bekeken heeft, rijdt u door naar uw accommodatie in het natuurreservaat Laguna de Apoyo. Dit reservaat is gelegen tussen de steden Granada en Masaya. Het is sinds 1991 een reservaat en staat bekend als het meer met het schoonste water van Nicaragua. De lagune is makkelijk te bereiken, maar wordt toch niet overspoeld door toeristen. U kunt heerlijk verblijven rond dit adembenemende stukje natuur. U verblijft in het kleinschalige boutique hotel Pacaya Lodge, dat prachtig uitkijkt over het Apoyo meer. U wordt hier uitgenodigd om te genieten van een ontspannen verblijf. 
Overnachting: Pacaya Lodge & Spa | logies & ontbijt

Dag 5: Laguna de Apoyo – Granada

Deze dag reist u verder naar de stad Granada. In de middag staat er een stadstour gepland met een privé gids door het historisch centrum van Granada. De stad is het koloniale juweel van Midden-Amerika, werd in 1524 door Hernández de Córdoba gesticht en is daarmee de oudste koloniale stad op het vasteland van Latijns-Amerika. Het was lange tijd de belangrijkste stad in Nicaragua en in de stad is er volop architectuur te vinden uit de koloniale en de neoklassieke tijd. U bezoekt de San Francisco kerk en klooster, gebouwd in 1529. Ook bezoekt u de La Merced kerk, welke u kunt beklimmen om te genieten van het prachtige uitzicht over de stad, het meer van Nicaragua en de Mombacho vulkaan. De laatste stop is in het oudste gedeelte van de stad, waar u een bezoek brengt aan de Xalteva kerk en de oude stadswal.
Overnachting: Tribal Hotel | logies & ontbijt

Dag 6: Granada 

Deze dag is vrij gepland, waarop u op eigen gelegenheid door de stad kunt slenteren. De pastelkleurige huisjes en statige klassieke gebouwen nodigen uit tot een lange wandeling, met een fraaie zonsondergang aan het meer van Nicaragua als einddoel. 
Overnachting: Tribal Hotel | logies & ontbijt
 

Dag 7: Granada – Las Isletas

Vandaag wordt u meegenomen naar Las Isletas, gelegen op slechts enkele minuten varen van Granada. Door erupties van de Mombacho vulkaan zijn er meer dan 300 eilandjes in het meer van Granada ontstaan. U verblijft op een van de eilanden, in de Jicaro Island lodge. Deze ecolodge ligt op het eiland Jicaro, een privé eiland waar alleen de gasten van de ecolodge kunnen komen. U verblijft in uw eigen casita, welke aan de rand van het meer ligt. Er zijn maar negen casita’s, dus u bent nooit met veel mensen tegelijk om het eiland. Een baken van rust dus! Bij de bouw zijn volgroeide bomen en natuurlijke vormen van het eiland behouden. Omdat de casitas boven de grond staan om het eiland niet verstoren, voelen ze aan als onderdeel van het eiland. De gebouwen en meubels zijn gemaakt van hout dat afkomstig is van bomen die zijn omgevallen door orkaan Felix (2007). Het restaurant maakt gebruik van lokale producten en ondersteund projecten die op een duurzame manier voedsel voor het restaurant en de lokale bevolking produceren. 
Overnachting: Jicaro Island Lodge | volpension

Dag 8 & 9: Las Isletas

Deze dagen zijn vrij gepland. U kunt hier heerlijk relaxen onder het genot van een massage, yogales of tijdens een smaakvolle maaltijd in het restaurant. Ook kunt u het eiland verkennen, welke een prachtige jungle setting heeft.
Overnachting: Jicaro Island Lodge | volpension
 

Dag 10: Las Isletas – Little Corn Island

Vandaag reist u naar de Caribische kust van Nicaragua. Vanuit Jicaro vaart u naar Granada, vanwaar u wordt meegenomen naar de luchthaven van Managua. Hier stapt u aan boord van een binnenlandse vlucht naar Corn Island. Eenmaal hier aangekomen wordt u per boot naar uw accommodatie gebracht, waar u de komende nachten zult verblijven. U verblijft in het Yemaya Island Hideaway, omgeven door kokospalmen, weelderige jungle, gelegen aan de noordkant van het eiland Little Corn. De cabana’s van de accommodatie zijn aan het strand gelegen en kijken uit over de Caribische zee. 
Overnachting: Yemaya Reefs | ocean front casita | logies & ontbijt

Dag 11 & 12: Little Corn Island

Deze dagen zijn vrij gepland en kunt u genieten van de Caribische kust. De Caribische kust van Nicaragua herbergt prachtige stranden, dichte oerwouden en prachtige, afgelegen eilanden omgeven door de turquoise zee. Ooit was dit een toevluchtsoord voor piraten en zeerovers. Hierdoor heeft het gebied een rijke en interessante geschiedenis die terug te zien is in de kleurrijke bevolking die hier woont. Veel van de lokale bevolking zijn afstammelingen van Britse goudzoekers en bevrijde slaven. Corn Island biedt een idyllisch Caribisch toevluchtsoord, met zeer vriendelijke lokale bevolking. Daarnaast heeft het onderwaterwereld hier genoeg te bieden. U kunt hier snorkelen en duiken.
Overnachting: Yemaya Reefs | ocean front casita | logies & ontbijt

Dag 13: Little Corn – Managua

Aan het einde van de ochtend wordt u per boot naar de luchthaven van Little Corn gebracht, vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Managua. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: Hotel Los Robles | logies & ontbijt

Dag 14: Managua – Amsterdam

Uw rondreis door Nicaragua komt deze dag teneinde. U wordt naar de luchthaven van Managua gebracht, vanwaar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Amsterdam

U komt vandaag aan in Amsterdam.
 

Reissom

Vanaf € 6.650,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 13 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • binnenlandse vluchten van- en naar Corn Islands
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • toeristenkaart; bij aankomst in Nicaragua dient u een toeristenkaart ter waarde van USD $ 10,- p.p. aanschaffen
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen - Rondreis Nicaragua

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen