Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Jicaro lodge Nicaragua

| Johan van Rijswijck

Hoewel het op niet meer dan 10 minuten varen van Granada ligt, lijkt de drukte van de stad mijlen ver weg. De Jicaro lodge is een kleinschalig resort op een privé eilandje in het meer van Nicaragua. Enkele dagen in dit paradijsje is echte verwennerij.

Met een bootje ga ik het meer op en varen we naar in een kleine 10 minuten naar de Jicaro lodge. Hier hoor je de geluiden van het regenwoud, het ruisen van de wind door de bomen en de golven die zachtjes breken op de oever.

Bekijk hieronder een video van Jicaro lodge. 

(klik op de afbeelding en de video begint te spelen)

Uw eigen casita

Op het eiland bevinden zich 9 ruime en volledig van hout gemaakte huisjes. Een comfortabele zithoek, een open badkamer met inloop douche en op de eerste etage bevindt zich de zeer ruime slaapkamer. Alle houten lamellen kunnen open, zodat u ook vanuit uw huisje optimaal kunt genieten van de fraaie omgeving waarin u verblijft. Iedere casita beschikt over haar eigen terras, dat uitkijkt over het meer.

Vanuit iedere casita loopt u zo naar de gemeenschappelijke ruimten van de accommodatie, zoals het zwembad, een fijne spa, het uitstekende restaurant, de bar, de bibliotheek en de receptie. Hoewel het kleine maar aantrekkelijke zwembad uitnodigt voor een verfrissende duik, is het mooiste zwembad natuurlijk gewoon het meer. Wat deze accommodatie echt helemaal de top maakt, is de persoonlijke service en het heerlijke eten! In de keuken wordt zoveel mogelijk met lokale, verse producten gewerkt.

Een aangename verrassing

Met mijn gids maak ik een boottocht over het meer. Echt een aanrader voor vogelliefhebbers en ook zie enkele apen tussen het gebladerte. Wat een heerlijke rust heerst hier op het meer. In de namiddag keer ik terug in de lodge en neem ik nog even een duik in het meer voordat de zon plaatsmaakt voor een adembenemend mooie sterrenhemel. Nadat ik me heb opgefrist, schuif ik aan voor het diner, dat op het terras, uitkijkend over het meer wordt geserveerd. Ik wordt culinair volledig in de watten gelegd. Wat is Jicaro een aangename verrassing!

Meer over Nicaragua

Nicaragua is een van de best bewaarde geheimen van Midden-Amerika. Lees op onze website meer over Nicaragua en laat u inspireren. Heeft u interesse in een rondreis door dit bijzondere land? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met het uitwerken van een onvergetelijke en unieke rondreis. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Contact

Meer over Nicaragua

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken nieuwe reisinspiratie over Latijns-Amerika.

Aanmelden