Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Verliefd op Nicaragua

| Sapa Pana Travel

Jan weet het zeker. De toekomst van Nicaragua ziet er zonnig uit. Hij is een van onze partners en werd jaren geleden verliefd op het land. volgens hem staat Nicaragua pas aan het begin van de toeristische ontwikkeling. 

Toen Jan Internationale Studies aan de Hogeschool van Utrecht studeerde, besloot hij stage te gaan lopen bij de sandinistische krant Barricada. Dat was zijn eerste kennismaking  met Nicaragua. Tijdens zijn vervolgstudie ging hij voor de tweede keer. Ditmaal om aan de universiteit van Managua te studeren. “Toen ik die studie had afgerond, bleek dat de liefde tussen mij en Nicaragua dieper zat. In 2002 keerde ik op de bonnefooi terug. Ik zou wel zien wat het land me zou brengen.” Nu heeft hij er een succesvol lokaal agentschap. “Dat is niet altijd eenvoudig geweest. Toen ik er aankwam had ik al contact gelegd met een Nederlandse reisorganisatie waarvoor ik af en toe reizen begeleidde. Op een gegeven moment bleek dat de lokale organisatie zijn zaakjes niet op orde had. Mijn Nederlandse contact zocht een alternatief. Toen besloot ik zelf maar een offerte te maken. Tot mijn stomme verbazing werd die goedgekeurd. Ik kon aan de slag.”

Onbekend Léon

Hoewel het al populaire Granada meer voor de hand lag, vestigde hij zich in Léon. Daar zaten nog geen toeristische bureaus. Dat bleek echter niet zonder reden. Het toerisme in  Nicaragua stond vijftien jaar geleden nog echt in de kinderschoenen. Granada oefende als toeristische trekpleister verreweg de meeste aantrekkingskracht uit op buitenlandse toeristen en veel verder kwam men niet. León had zeker potentie, maar destijds was er nog niemand in geïnteresseerd. Langzaam maar zeker begon het toerisme te groeien. Vooral reizigers uit de VS en Europa wisten de weg naar Nicaragua meer en meer te vinden. Daardoor ontstond een toeristische infrastructuur: de mooie, nieuwe hotels konden zich meten met  internationale standaarden. Jan Strik en zijn bedrijf profiteerden hiervan.

Idillysche kustlijnen

Dat het toerisme nu pas begint aan te trekken, komt volgens Jan omdat Nicaragua jarenlang als onveilig land te boek stond. Tegenwoordig is het juist een van de veiligste landen van Midden-Amerika. De infrastructuur is prima en rijden met een huurauto kan hier uitstekend. Het heeft dezelfde natuur als buurland Costa Rica. Zo is Nicaragua rijk aan prachtige vulkanen, nevelwouden en laaglandjungle. Het heeft zowel aan de Caribische- als Pacifische kust een idyllische kustlijn. Bovendien vindt u hier twee van de mooiste historische steden van het Latijns-Amerikaanse continent: Granada en León. Jan: “Ik ben even van plan geweest om ook andere landen aan te bieden, maar ik heb besloten me te concentreren op Nicaragua en om daar de verdieping in te zoeken. Ik ben blij dat ik deze afweging heb gemaakt.

Contact

Meer weten over Nicaragua of een rondreis door Latijns-Amerika? Neem dan gerust contact met ons op. We bespreken met u graag de mogelijkheden en werken met plezier een reisvoorstel voor u uit. 

Neem contact op

Meer over Nicaragua

Meer blogs over Nicaragua