Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Familiereis Costa Rica

15 dagen - vanaf € 3.400,- per persoon*

familiereis - autorijden - leerzaam - oerwoud - wildlife - vogels

* Let op: deze prijs is gebaseerd op een familiereis Costa Rica met 2 kinderen boven de 12 jaar waarbij gebruik is gemaakt van 2x twee-persoonskamers. Reist u met jongere kinderen, dan zullen de prijzen berekend moeten worden op basis van familiekamers.

 • Leer alles over schildpadden, vlinders en kikkers in dierenparadijs Tortuguero
 • Verken het sprookjesachtige nevelwoud van Monteverde
 • Bewonder het dak van het regenwoud via hangbruggen en per gondel
 • Bezoek een boerderij in het regenwoud
 • Leer surfen op het tropische strand van Nosara
   

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – San José 

U vliegt met uw rechtstreekse vlucht van KLM vanuit Amsterdam naar San José, waar u hartelijk wordt welkom geheten door een lokale medewerker van ons agentschap, en naar uw hotel gebracht. Uw familiereis in Costa Rica gaat van start!
Overnachting: Hotel Presidente | logies & ontbijt

Dag 2: San José - Tortuguero

In internationaal gezelschap wordt u richting Tortuguero gereden. Het laatste stuk naar het stadje reist u met de boot aangezien het alleen over water en door de lucht te bereiken is. In de middag maakt u samen met een gids een wandeling door de tuin van de lodge heen. Uw gids vertelt u graag meer over de diverse plant- en diersoorten die u hier tegenkomt. 
Overnachting: Mawamba Lodge | volpension

Dag 3: Tortuguero

Tortuguero komt van het woord tortuga wat schildpad betekent en dit plaatsje heeft haar naam te danken aan de zeeschildpadden die hier komen broeden. Tussen juli tot oktober leggen de vrouwtjes hun eitjes die tussen eind september en begin december uitkomen. In de ochtend brengt u een bezoek aan het stadje Tortuguero en aan de Caribbean Conservation Corporation. Hier leert u over het fascinerende leven van de zeeschildpadden, en hoe deze hier beschermd worden. In de middag verkent u met uw natuurgids de rivieren rond Tortuguero. U vaart dwars door het tropische regenwoud en heeft kans om kaaimannen, krokodillen en kolibries te zien. Bijzondere diersoorten die hier voorkomen zijn kleurrijke gifkikkers, niet groter dan een duimnagel, en basilisk hagedissen. Deze worden ook wel Jezus Christus hagedissen genoemd, vanwege hun capaciteit om te rennen over het water. Zodoende vormt dit een perfecte introductie tot de dierenwereld van Costa Rica.
Overnachting: Mawamba Lodge | volpension

Dag 4: Tortuguero - Monteverde

(ca. 220 km | 4,5 uur rijden) 
In internationaal gezelschap wordt u van de lodge naar Guápiles gebracht. Hier haalt u uw huurauto op, waarna u zelf verder rijdt het nevelwoud in naar Monteverde. Monteverde ligt op een hoogte van 1400 tot 1700 meter. In het Nationaal park vindt u ongeveer 400 vogelsoorten, 490 vlindersoorten, meer dan 100 zoogdieren, 2500 plantensoorten en tientallen duizenden insecten. Door de nevel die hier hangt voelt het alsof u in een sprookjesachtige omgeving bent beland. Vanuit uw lodge kunt u gebruik maken van een uitgebreid stelsel aan wandelpaden, die u in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de rijke dieren- en plantenwereld. Houd uw ogen open voor luiaards, kleurrijke vlinders of apen die boven uw hoofd van tak naar tak springen.
Overnachting: Ficus Hotel | logies & ontbijt

Dag 5: Monteverde

Geniet van uw vrije dag! Een wandeling door het nevelwoud, een wandeling over hangende bruggen of een canopy tour waar u als Tarzan boven het nevelwoud vliegt. Dat zijn mogelijkheden bij een bezoek aan Monteverde. Monteverde dankt zijn bekendheid aan het nevelwoudreservaat en de boerengemeenschap die in de jaren vijftig door Amerikaanse quakers is gesticht. Het Reserva Biológica de Bosque Nuboso de Monteverde (Monteverde nevelwoudreservaat) is een particulier nevelwoudreservaat (10.100 ha), beheerd door het Tropical Science Center in San José. Het wordt doorsneden door goed aangegeven paden en kent een enorme rijkdom aan diersoorten, waaronder jaguars, ocelotten en quetzals (de heilige vogel van de Maya´s).
Overnachting: Ficus Hotel | logies & ontbijt

Dag 6: Monteverde - La Fortuna

(ca. 110 km | 3 uur rijden)
Vandaag rijdt u verder naar La Fortuna. La Fortuna bereikt u via een prachtige route door de hooglanden. Het stadje dankt haar bekendheid aan de Arenal vulkaan, die met zijn 1.633 meter en volmaakte kegelvorm majestueus uittorent boven de bossen. De 1.633 meter hoge vulkaan met zijn bijna perfecte kegelvorm rijst majestueus op boven de weilanden en bossen aan de oostkant van de Laguna de Arenal. Momenteel is de vulkaan inactief en wordt de top vaak verduisterd door wolken, maar als hij zichtbaar is, biedt hij een prachtig zicht.
Overnachting: Hotel Arenal Manoa | logies & ontbijt    

                                                                       

Dag 7 en 8: La Fortuna

Vrije dagen gepland. La Fortuna biedt alles voor een heerlijke familiereis in Costa Rica. Denk aan een bezoek aan het Nationale Park Arenal, een wandeltocht door de jungle via hangbruggen, met schitterend uitzicht op de vulkaan. Via een kabelbaan met open gondels kan het regenwoud ook van bovenaf gezien worden. Dit biedt u de mogelijkheid de natuur te observeren op de hoogte van de boomkruinen. Nog spectaculairder is een zip line over een vallei, dwars door de boomtoppen! Echte natuurliefhebbers kunnen een excursie boeken naar Rio Celeste, een wandeling dwars door tropisch regenwoud.
Overnachting: Hotel Arenal Manoa | logies & ontbijt       

Dag 9: La Fortuna - Tenorio

(ca. 100 km | 3 uur rijden)
U rijdt vandaag met  uw huurauto  naar  uw accommodatie nabij het nationale park Tenorio. Dit is een adembenemend mooi natuurgebied, dat nog amper door toeristen bezocht wordt. U verblijft de komende dagen in een hele fijne sfeervolle accommodatie, die onderdeel is van een kleinschalige ecologische boerderij.
Overnachting: Casitas Tenorio | logies & ontbijt

Dag 10: Tenorio

Geniet vandaag van uw vrije dag! Er zijn verschillende mogelijkheden voor excursies die u deze dag zou kunnen ondernemen. Het is aan te raden om een bezoek te brengen aan het Tenorio nationaal park, een ongerept regenwoud rijk aan apen, luiaards en tropische vogels. Een zeer zeldzame bewoner hier is de parapluvogel. Houdt uw ogen goed open, misschien spot u hem wel! Een andere mooie aanblik die u hier kunt vinden is het turquoise water van de Celeste rivier, dat zijn kleur te danken heeft aan de vulkanische activiteit van de Tenorio vulkaan en de zwavel die het uitstoot. Een Costa Ricaanse legende verteld dat goden hun verfkwasten in de rivier doopten terwijl ze de lucht schilderden. Om de waterval te bekijken, dient u redelijk steile trappen op te lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan Tapir valley, ene privaat natuurreservaat en afgelegen natuurgebied in het noorden van Costa Rica. Het gebied is een aantal jaren gelegen aangekocht door een groep Costa Ricanen, die de bijzondere flora en fauna van deze omgeving willen beschermen. U kunt dit gebied alleen bezoeken wanneer u vooraf toestemming heeft gekregen van het prakbeheer. Deze vallei geldt als een van de beste bestemmingen om vogels te spotten in Costa Rica.
Overnachting: Casitas Tenorio | logies & ontbijt

Dag 11: Monteverde - Nosara

(ca. 185 km | 4 uur rijden)
U rijdt de bergen uit richting de kust en komt uit in het paradijs Nosara. In de omgeving van Nosara zijn prachtige witte zandstranden te vinden omgeven door bos en groen zeekraal. Daarnaast biedt deze omgeving uiteraard goede golven om te surfen. Doordat een groot deel van Nosara beschermd wordt als reservaat, heeft het een diversiteit aan diersoorten, zoals rode neusberen, gordeldieren, toekans en apen.
Overnachting: Olas Verdes | logies & ontbijt
 

Dag 12 en 13: Nosara

Geniet van uw vrije dagen! Tijdens uw vrije dagen kunt u de prachtige omgeving gaan ontdekken, waarbij een echte aanrader de zeeschildpadden in het Ostional reservaat zijn. Daarnaast zijn er mooie grottensystemen in Barra Honda en zijn er mooie snorkeltochten te maken.
Overnachting: Olas Verdes | logies & ontbijt

Dag 14: Nosara – San José – Amsterdam

Vandaag rijdt u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Nosara, waar u uw huurauto inlevert (ca. 10 km | 20 minuten rijden). Hier stapt u aan boord bij uw binnenlandse vlucht naar San José.  In de avond stapt u op een intercontinentale vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag zult arriveren.

Dag 15: Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam. 

Reissom

Vanaf € 3.400,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen
 • Let op: deze prijs is gebaseerd op een familiereis Costa Rica met 2 kinderen boven de 12 jaar waarbij gebruik is gemaakt van 2x twee-persoonskamers. Reist u met jongere kinderen, dan zullen de prijzen berekend moeten worden op basis van familiekamers.

Inbegrepen:

 • 13 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 10 dagen huurauto (Cat. Hyundai Tucson Superior 4WD of vergelijkbaar alternatief) incl. allrisk verzekering, vanuit La Pavona met drop-off in San José
 • alle transfers en excursies (met Engelssprekende gidsen) zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen - Voor deze familiereis Costa Rica

Wilt u ook deze familiereis door Costa Rica maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Costa Rica

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen