Gezinsreis Costa Rica met huurauto

15 dagen - vanaf € 1.959,- per persoon*

autorijden - actief - oerwoud - wildlife - vogels

* Let op: deze prijs is gebaseerd op een rondreis met 2 kinderen onder de 5 jaar waarbij gebruik is gemaakt van familiekamers. Reist u met oudere kinderen, dan zullen de prijzen berekend moeten worden op basis van 2 tweepersoons kamers.

Tijdens deze reis ontdekt u het relatief kleine, maar veelzijdige land Costa Rica. Zo reist u naar Tortuguero waar schildpadden aan land komen om te broeden. U rijdt met huurauto door koffie en suikerrietvelden, verkent het nevelwoud en bezoekt de Arenal vulkaan. Tot slot rijdt u naar Manuel Antonio, een van de mooiste nationale natuurparken van Costa Rica. Hier vindt  u veel flora en fauna, en doordat het aan de zee ligt kunt u hier ook geweldig snorkelen. Een prachtige plek om Uw Unieke Reis af te sluiten. 

Dag 1: Amsterdam – San José

Vandaag begint uw Unieke Reis door Costa Rica! U stapt in de avond in Amsterdam aan boord van uw intercontinentale vlucht. In de avond komt u aan in San José waar een lokale medewerker u naar uw hotel brengt. San José is een stad omgeven door het ruige Talamanca gebergte, en de Poás vulkaan. Door de stad heen vindt u vele parkjes, ieder met verschillende beelden van historische personen. De belangrijkste bezienswaardigheden van San José, zoals het Teatro Nacional zijn allemaal gelegen in het centrum. In de oude wijk Barrio Amón vindt u zeer mooie koloniale gebouwen.
Overnachting: Hotel Presidente | logies & ontbijt

Dag 2: San José – Tortuguero

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en reist u in internationaal gezelschap richting Tortuguero. Tortuguero komt van het woord tortuga wat schildpad betekent en dit plaatsje heeft haar naam te danken aan de zeeschildpadden die hier komen broeden. Tussen juli tot oktober leggen de vrouwtjes hun eitjes die tussen eind september en begin december uitkomen. Het laatste stuk naar het stadje reist u met de boot aangezien Tortuguero alleen over water en door de lucht te bereiken is. In de middag brengt u een bezoek aan het stadje Tortuguero en aan de Caribbean Conservation Corporation, waar u meer vertelt wordt over de schildpadden. Na afloop wordt u naar uw hotel gebracht. 
Overnachting: Mawamba Lodge | volpension

Dag 3: Tortuguero

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids en bezoekt u het Mawamba Park. Deze privéfaciliteit van de lodge beschikt over twee vlinderboerderijen, een kikkertuin, een vijver voor rivierschildpadden en een natuurlijke gasopslag, die erg belangrijk is voor het behoud van de lodge. In dit biologische proces wordt het rioolwater omgezet in natuurlijk methaangas voor de verwarming van de kachel. Zo wordt de warmte op een duurzame manier verkregen. Het bezoek wordt gecombineerd met een wandeling in de omgeving van de lodge. In de middag staat er voor u een boottocht (ca. 2 uur) gepland door de rivieren van het Tortuguero nationaal park. De rivieren zijn o.a. een thuisbasis voor lamantijnen, kaaimannen en krokodillen. In het woud leven o.a. jaguars, luiaards en diverse soorten apen. Er zijn ook Basilisk hagedissen en giftige kikkers, maar liefst 375 soorten vogels, met inbegrip van ijsvogels, toekans, blauwe reigers en papegaaien. Het nationaal park heeft vanzelfsprekend ook een zeer rijke fauna; circa 400 soorten bomen en ongeveer 2.200 andere plantsoorten. Niet voor niets is dit park één van de drie meest bezochte parken in Costa Rica. 
Overnachting: Mawamba Lodge | volpension

Dag 4: Tortuguero – San Ramon

(ca. 210 km | 4,5 uur rijden)
In internationaal gezelschap wordt u van de lodge naar La Pavona gebracht. Hier haalt u uw huurauto op, waarna u zelf verder rijdt richting het noordwesten naar San Ramon. San Ramon is een kleine, aangename stad, omringd door koffie en suikerrietvelden. Er heerst een ontspannen sfeer, zeker een contrast met San José. De accommodatie waar u verblijft is gelegen in de natuurlijke schoonheid van het nevelwoud.  
Overnachting: Villa Blanca Cloud Forest hotel |logies & ontbijt

Dag 5: San Ramon

Vandaag heeft u de tijd om de omgeving van San Ramon te verkennen. Het is een actieve bestemming waar u bijvoorbeeld vogels kunt spotten, paardrijden bungeejumpen en canopy tours kunt doen. Verken de schoonheid van het nabijgelegen Los Angeles nevelwoud, waar u waarschijnlijk meer dieren dan mensen ziet.
Overnachting: Villa Blanca Cloud Forest hotel |logies & ontbijt

Dag 6: San Ramon – La Fortuna

(ca. 80 km | 2 uur rijden)
Vanuit San Ramon rijdt u door naar het stadje La Fortuna, bekend om de Arenal vulkaan. Tijdens deze rit rijdt u door de hooglanden van Costa Rica. Geniet van de prachtige omgeving! Vanuit de stad heeft u een goed uitzicht op de vulkaan Arenal. De 1633 m hoge Arenal vulkaan met zijn bijna volmaakte kegelvorm rijst majestueus uit boven de weiden en bossen aan de oostzijde van de Laguna de Arenal. Momenteel verkeerd de vulkaan in slapende toestand. De top gaat vaak schuil achter de wolken, maar als deze zichtbaar is dan levert dit een mooi plaatje. 
Overnachting: Hotel Arenal Manoa | logies & ontbijt

Dag 7 en 8: La Fortuna

Deze dagen kunt u op eigen gelegenheid de diverse omgeving van Arenal verkennen. Denk aan een bezoek aan het Nationale Park Arenal, een wandeltocht door de jungle via hangbruggen, hierdoor heeft u een schitterend uitzicht op de vulkaan Arenal. Via een kabelbaan met open gondels kan het regenwoud ook van bovenaf gezien worden met uitzicht op het meer en de vulkaan. Een aanrader zijn ook de heetwaterbronnen van Baldi, even heerlijk genieten van het natuurlijke warme water op een temperatuur die u graag wil. Of misschien wilt u wel een bezoek brengen aan de Rio Celeste, ook wel bekend als  ‘de lichtblauwe rivier’, gelegen in het Tenorio Volcano Nationak Park.
Overnachting: Hotel Arenal Manoa | logies & ontbijt

Dag 9: La Fortuna – Rincon de la Vieja

(ca. 150 km | 3 uur rijden)
Vanuit La Fortuna rijdt u vandaag verder naar Rincon de la Vieja. U verblijft in een mooie haciënda, prachtig omgeven door natuur. De knusse haciënda ligt aan de voet van de nog altijd actieve 1900 meter hoge Rincon de la Vieja vulkaan. 
Overnachting: Hacienda Guachipelín | logies & ontbijt

Dag 10: Rincon de la Vieja

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de omgeving van Rincon de la Vieja en haar gelijknamige nationale park te bezoeken. Dit nationale park wordt vaak, ten onrechte, overgeslagen door toeristen. Het met tropisch oerwoud begroeide gebied heeft meer dan 250 vogelsoorten. U heeft ook kans om apen, miereneters, luiaards, rolstaartberen en meer dan 300 vogelsoorten te zien. De vulkanische activiteiten, natuurlijke warmwaterbronnen, ongerepte bossen, jungle watervallen en vulkanische modderpoelen zijn enkele van de vele bezienswaardigheden waarvan u kunt genieten tijdens uw verblijf in de haciënda. Het park biedt geweldige wandeltochten die leiden langs kokendhete modderpoelen, warme zwavelbronnen en watervallen. 
Overnachting: Hacienda Guachipelín | logies & ontbijt

Dag 11: Rincon de la Vieja – Manuel Antonio

(ca. 300 km | 5 uur rijden)
In de ochtend rijdt u verder naar Quepos waar het bekende nationale park Manuel Antonio is gelegen. Manuel Antonio wordt vaak aangeduid als zijnde één van de mooiste nationale natuurparken van Costa Rica. Dit 683 ha grote park bestaat uit witte zandstranden omzoomd door regenwouden, waar verschillende apensoorten en luiaards voorkomen en de giftige manzanilla boom groeit. 
Overnachting: Hotel Costa Verde | logies & ontbijt

Dag 12 en 13: Manuel Antonio

Deze dagen zijn vrij gepland om de omgeving te verkennen. U kunt hier prachtige wandelingen maken over de paden en het rijke dierenleven ontdekken. Bij het strand van Manuel Antonio kunt u tevens fantastisch snorkelen bij het kleine koraalrif. Bij Playa Espadilla zijn verschillende goede restaurants voor visliefhebbers en hier kan men genieten van ‘La Pura Vida’ waar Costa Rica zo bekend om staat.
Overnachting: Hotel Costa Verde | logies & ontbijt
 

Dag 14: Manuel Antonio – San José – Amsterdam

U rijdt op eigen gelegenheid naar de luchthaven van San José (circa 160 kilometer | 3 uur rijden) waar u de huurauto inlevert. Uw reis zit er helaas op. In de avond stapt u op een intercontinentale vlucht naar Amsterdam waar u de volgende dag zult arriveren.

Dag 15: Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam. 
 

Reissom: vanaf € 1.959,- per persoon

 • Op basis van 4 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen
 • Let op: deze prijs is gebaseerd op een rondreis met 2 kinderen onder de 5 jaar waarbij gebruik is gemaakt van familiekamers. Reist u met oudere kinderen, dan zullen de prijzen berekend moeten worden op basis van 2 tweepersoons kamers. 

Inbegrepen:

 • 13 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 12 dagen huurauto (Cat. SUV of vergelijkbaar alternatief) incl. basisverzekering vanuit La Pavona met drop-off in San Jose
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel Costa Rica aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

 

Terug naar luxe reis Costa Rica