Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Brazilië, een geweldig mooi land

Familie Verlinden - Cuppers

Afgelopen zomer hebben wij met onze dochters van 20 en 18 jaar, onze eerste kennismaking gehad met Brazilië. Een geweldig mooi land met vriendelijke mensen.

We hebben zelfs twee jaguars gezien

Onze start in de mooie natuur van Brazilië

We zijn gestart in de Pantanal, in het noordelijk deel onder Cuiabá. Vanuit de pousada hebben we gewandeld, paard gereden en een safari per jeep en per boot gemaakt. Dit alles in een prachtige omgeving, waar we vele vogels, capibara's, nandu’s, apen, kaaimannen en papegaaien hebben gespot. En als kers op de taart hebben we zelfs twee jaguars gezien.

Vanuit Cuiabá zijn we enkele dagen later met een huurauto naar Chapada dos Guimarães gereden en hebben daar 2 dagen heerlijk gewandeld. Weliswaar helemaal lek gestoken door de muggen, maar heerlijk genoten van mooie grotten en het zwemmen in de heldere watervallen tijdens een trekking door een prachtig natuurpark.

Veel te beleven in Rio de Janeiro

Na een week in deze mooie natuur van Brazilië, zijn we via São Paulo naar Rio de Janeiro gevlogen. Daar verbleven we in een erg leuk hotel midden in de wijk Santa Teresa. Dit is een rustige wijk, waar wel veel te beleven is. We hebben samen met een gids de stad verkend. We bezochten het Christus beeld via het tandradbaantje, bestegen de suikerbroodberg per kabelbaan en we hebben de mozaïekentrappen van Selaron zonder andere toeristen bekeken. Ook had Petra, onze reisspecialist van Sapa Pana Travel, een typisch churrascaria voor ons tijdens de lunch geregeld. Een barbecuerestaurant waarbij ze met spiezen vlees en vis langs de tafels komen. Hier hebben wij niet zozeer vlees, maar heel veel salade en vis gegeten. Het aanbod in dit restaurant was overweldigend.

De volgende dag hebben we, samen met een Nederlandse gids, langs het strand van Copacabana en Flamengo gefietst. Vanuit hier fietsten we naar het oude centrum en terug via de begraafplaats met de beroemde graven. Een erg leuke belevenis die ruim 4 uur in beslag nam. ’s Avonds zijn we op stap geweest in twee typische restaurant/café’s waar de carioca’s, inwoners van Rio de Janeiro, samenkomen. Op onze “vrije” dag hebben we de botanische tuin en het strand van Ipanema bezocht. We hebben zoveel bezocht en nog hebben we het idee dat we slechts een klein deel van de stad hebben gezien. 

In Salvador, de meest Afrikaans aandoende stad heeft Petra voor ons een capoeira workshop geregeld bij de zoon van de man die capoeira grote bekendheid heeft gegeven

Het Afrika van Brazilië

Na Rio de Janeiro zijn we met een binnenlandse vlucht naar het noordelijker gelegen Salvador gereisd. Een totaal andere stad, vol met oude Portugeese koloniale gekleurde gebouwen. Dit is de meest Afrikaans aandoende stad van Zuid-Amerika en dat valt ook direct op. Op straat zien we veel Afro-Braziliaanse vrouwen in prachtige gekleurde jurken, die graag poseren voor de toeristen. We troffen een druk en levendig centrum door het boekenfestival. Door het hele centrum klonk gedurende de hele dag vrolijke muziek. De volgende dag hebben we de bezienswaardigheden van de stad verkend met een gids. We hebben geproefd aan de traditionele capoeira, een combinatie van muziek, acrobatiek, dans en gevecht. Petra heeft voor ons een workshop geregeld bij de zoon van de man, die capoeira grote bekendheid heeft gegeven.

Afsluiter aan het strand van Morro de São Paulo

Na deze dansles zijn we naar Morro de São Paulo gereisd, een van de vele Braziliaanse kustplaatsen. De bedoeling was met de boot, maar in verband met het slechte weer zowel op de heen- als op de terugreis hebben we een groot deel van de reis per bus afgelegd. Daar aangekomen zijn we naar ons hotel gebracht. Gelegen aan een rustig strand met een heerlijke keuken hebben we de laatste 4 dagen van onze reis doorgebracht, al nadenkend over de plekken in Brazilië die we in de toekomst nog zouden willen zien.

Rondreis door Brazilië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Brazilië maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen

Terug naar luxe reis Brazilië