Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Noordoost Brazilië

| Anke Hendriks

Braziliaanse moederfiguren

Tijdens mijn reis door Zuid-Amerika was mijn eerste bestemming Rio de Janeiro, vanuit hier zijn we verder gereisd naar Paraty, São Paulo en de watervallen van Iguaçu. Een enorme afstand, maar slechts een speldenknop als je dit op de kaart van Brazilië uittekent. 

Naast de geweldige en veelzijdige natuur is de bevolking mij het meest bij gebleven. Wat een geweldige mensen. In tegenstelling tot de verhalen die vaak doen vermoeden is er geen omschrijving te geven van een typische Braziliaan. Brazilië is namelijk één grote meltingpot aan culturen en dat zie je terug aan het uiterlijk van de bevolking. Echter de vriendelijkheid en openhartigheid zijn wel twee kenmerken die de meeste Brazilianen bezitten. Overal waar je komt wordt er alles uit de kast gehaald om je thuis te voelen. Op het moment dat ik de grens overstak naar Argentinië kreeg ik al direct heimwee naar alle Braziliaanse moederfiguren die ons zo goed verzorgd hebben. 

Brazilië heeft zonder twijfel een speciaal plekje in mijn hart veroverd. En dan heb ik nog maar een klein deel van dit land mogen leren kennen. Zeker dat ik nog eens terug kom voor de Pantanal, de Amazone, maar ook zeker voor het noordoosten van Brazilië, een onontdekt en ongerept Brazilië. 

Noordoost Brazilië: Anders en onontdekt

Loop je door São Paulo, een immense metropool met ruim 20 miljoen inwoners en een oppervlakte net zo groot als de provincie Utrecht, dan kun je je nauwelijks voorstellen dat in hetzelfde land zich een even groot gebied bevindt dat slechts 100 families huisvest. Een gebied waar je nog het karakteristieke landschap van lagunes, moerassen, duinen, zandstranden en koraalriffen kunt bewonderen. In dit gebied ervaar je nog, ver weg van de gehaaste moderne wereld, de gemoedelijke sfeer van deze ongerepte regio. Idyllische stranden, onverharde wegen, de Forró muziek die door de straten klinkt en de beste restaurants aan de kust waar je de meest verse en pure visgerechten eet. 

Barefoot Luxury in een paradijselijke setting

De ongedwongen sfeer in het noordoosten van Brazilië zorgt ervoor dat je uitstekend kunt genieten van alle mooie plekken die je hier vindt. Hoog op mijn verlanglijstje staat het surrealistische landschap van Lençois Maranhences, waar perfect gevormde witte zandduinen worden afgewisseld met azuur blauwe meren, zover je kunt kijken. Een betoverend en magisch landschap dat u met niets anders ter wereld kunt vergelijken, is mij verteld. 

Niet ver hier vandaan ligt het hippieparadijs Jericoacoara, waar je een van de meest spectaculaire zonsondergangen ooit kunt zien. Jericoacoara, dat in de jaren ’70 werd ontdekt door hippies, kunstenaars en vrijbuiters, wordt steeds bekender, maar heeft door de jaren heen haar charme als klein vissersplaatsje weten te behouden. Tijdens dezelfde rondreis kun je een bezoek brengen aan de Paranaíba Delta, dat bekend staat om haar rijke diversiteit aan flora en fauna. Maar daar waar ik echt naar uit kijk is om met een cocktail van exotische vruchten, in een hangmat uit te kijken over een van de vele nog onaangeroerde en pure spierwitte zandstranden en een helblauwe zee. 

Rondreis door Brazilië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door het noordoosten van Brazilië maken en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreis die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk de rondreis

Meer over Brazilië reizen