Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Watervallen Brazilië

De indrukwekkende watervallen in Brazilië

Op de grens met Argentinië ligt een van de mooiste natuurlijke schouwspelen ter wereld. De watervallen van Iguaçu. Vanaf de Braziliaanse zijde loopt u zo het hart van de watervallen in. Het geluid is oorverdovend en de ervaring is onvergetelijk. 

Iguaçu watervallen in Brazilië

Met maar liefst 275 cascaden behoren de Iguaçu watervallen in Brazilië zonder meer tot de meest imposante natuurmonumenten van het zuidelijk halfrond. Met een gemiddelde hoogte van 80 meter zijn de watervallen van Iguaçu hoger én qua omvang vijf keer groter dan de Niagara watervallen in Noord-Amerika.

Het woord Iguaçu betekent "groot water" in de inheemse taal Tupi-Guarani. De watervallen worden gevormd door de Iguaçu rivier. Het water van deze rivier stort zich hier, zoekend naar een nieuwe bedding, tot 80 meter de diepte in. Looppadden en -bruggen brengen u tot zeer dicht bij het donderend watergeweld. 's Avonds geeft het rode licht van de ondergaande zon het geheel een magische gloed. Niet voor niets noemt men deze watervallen een wereldwonder, of wel één van de mooiste schouwspelen ter wereld. Deze regio staat al sinds 1984 op de Unesco lijst van Werelderfgoed. 

De totale breedte van de watervallen aan de Argentijnse zijde is circa 1900 meter. Aan de Braziliaanse zijde is de totale breedte circa 800 meter. De valhoogte varieert tussen ongeveer 40 tot 80 meter. Het gemiddelde debiet van de rivier is ongeveer 1500 kubieke meter per seconde. De grootste hoeveelheid water stroomt hier in de maanden oktober tot maart. Van de 19 belangrijkste watervallen bevinden zich 14 belangrijke watervallen aan de Argentijnse zijde. Slechts 5 belangrijke watervallen, namelijk; de Floriano, Deodoro, Benjamin Constant, Santa Maria en de Unie, bevinden zich aan de Braziliaanse zijde. Met een beduidend minder groot aantal belangrijke watervallen aan deze zijde betekent het nog zéker niet dat deze zijde minder interessant is, want juist vanaf deze zijde heeft u een prachtig, misschien zelfs wel het beste, zicht op de grootste hoeveelheid watervallen!

Rondreis door Brazilië maken?

Wilt u graag zelf een rondreis door Brazilië maken, inclusief een bezoek aan de Iguaçu watervallen, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan eens een kijkje bij de rondreizen die wij ter inspiratie hebben samengesteld. Deze reizen kunt u direct boeken, maar wij stellen ook graag een persoonlijk programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Heeft u direct een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04 of stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl. We helpen u graag.

Bekijk onze rondreizen