Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

3 weken rondreis Nicaragua met huurauto

21 dagen - Vanaf € 7.380,- per persoon

autorijden - natuur - cultuur

 • Verblijf in het ongerepte jungle gebied rondom de Río San Juan
 • Geniet van natuur, watervallen en koffieplantages in de omgeving van Matagalpa
 • Ga sandboardend naar beneden op de Cerro Negro vulkaan nabij de stad León
 • Voel de warmte van kolkend lava aan de kraterrand van de Masayavulkaan
 • Ontekt een van de oudste steden op het vasteland van Latijns Amerika: Granada
 • Kom tot rust aan de kust bij San Juan del Sur

 

Reisbeschrijving

Dag 1 | Amsterdam – Managua

Uw bijzondere reis door Nicaragua gaat vandaag van start. U vertrekt per intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Managua. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een van onze medewerkers ter plaatse en naar uw hotel gebracht. In de hoofdstad van Nicaragua wonen bijna twee miljoen mensen en het is het hart van de cultuur en handel van het land.
Overnachting: Hotel Camino Real | logies & ontbijt

Dag 2 | Managua – Guacimo Lodge

(ca. 270 km  | 4,5 uur rijden)
In de ochtend wordt uw huurauto bij uw hotel geleverd. Eenmaal in het bezit van uw huurauto rijdt u naar uw volgende bestemming. U verlaat Managua en rijdt naar San Carlos in het zuidoosten van Nicaragua.  Eenmaal aangekomen in San Carlos laat u uw huurauto achter en reist u per boot verder naar uw accommodatie, de Guacimo Lodge. Deze lodge is gelegen aan de oevers van de San Juan rivier, in het Indio Maïz reservaat, omringd door jungle. U vindt hier eenvoudige maar comfortabele bungalows, gelegen aan de oevers van de San Juan rivier en bieden een bijzondere ervaring met een prachtig uitzicht over het tropische woud vanaf uw privéterras.  Het gebied is alleen over water bereikbaar en is een onontdekt paradijs voor natuurliefhebbers, omdat u gemakkelijk diverse flora en fauna kunt observeren. Het reservaat is de thuisbasis voor talrijke diersoorten, waaronder herten, wilde zwijnen, poema’s, luiaards, jaguars, apen, kikkers, kaaimannen en schildpadden.
Overnachting: Guacimo Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 3 en 4 | Guacimo Lodge

Deze dagen verblijft u in een van de grootste beschermde laagland regenwouden van Centraal America. Geniet van uw verblijf in Guacimo Lodge, gelegen op een landgoed van 50 hectare van primair en secundair bos in het Indio Maiz reservaat in het zuiden van Nicaragua. Deze dagen kunt u de prachtige natuur ontdekken. U vindt hier verschillende apen zoals brulapen, witte apen en spin apen. Daarnaast bevinden zich er verschillende vogelsoorten zoals toekans en de grote groene ara. Langs het pad komt u ook prachtige soorten bomen en planten tegen, evenals de inspanningen van de gemeenschap om het milieu te beschermen. Daarnaast kunt u uitrusten in een van de natuurlijke waterbronnen voordat u terugkeert naar de lodge. Vanuit uw lodge kunt u aan verschillende excursies deelnemen. U kunt gaan kajakken in de San Juan rivier, Sarnoso rivier of Bartola rivier. Daarnaast kunt u deelnemen aan een nachttour waarbij u het dierenleven in het donker kunt ontdekken. U heeft dan de kans om kaaimannen, basilisken en ijsvogels te spotten. U kunt ook een bezoek brengen aan Indio Maíz, het op een na grootste beschermde natuurgebied in Nicaragua, dat zich uitstrekt over 2.700 m2 van de Bartola rivier tot aan de Caribische Zee. Daarnaast kunt u een cacao boerderij bezoeken, waarbij u van de boeren leert over de productie van de cacao. Of bezoek El Castillo, dat vroeger het verdedigingspunt van de piraten was, vanaf het fort heeft u goed uitzicht op de San Juan rivier. Ook kunt u richting de Caribische zee gaan en een bezoek brengen aan de oude Spaanse inham, Greytown of Silico Lagoon.
Overnachting: Guacimo Lodge | volpension incl. aangeboden activiteiten

Dag 5 | Guacimo Lodge – San Carlos – Matagalpa

(ca. 350 km  | 6 uur rijden)
U reist vandaag verder naar het noorden van Nicaragua. Vanuit uw lodge neemt u vroeg in de ochtend de boot naar San Carlos (ca. 2,5 uur varen). Vanuit San Carlos stapt u weer in uw huurauto en rijdt u naar uw accommodatie in Matagalpa. Matagalpa is een bergstadje gelegen in het noorden van Nicaragua, omringd door tropisch nevelwoud met bijzondere flora en fauna. Het wordt ook wel de ‘parel van het noorden’  genoemd.  Hoewel Matagalpa een van de grotere steden van Nicaragua is, hangt er een ontpannen en gastvrije sfeer. Het is ook wel bekend vanwege de koffie-industrie en u zult dit onderweg ook terugzien in de vele koffieplantages. In de buurt liggen verschillende koffieboerderijen, pittoreske dorpjes, de watervallen van de rivier de Santa Emilia en het natuurreservaat Apante Hill is een prachtige plek om te gaan wandelen.
Overnachting: Hotel Montebrisa | logies & ontbijt 

Dag 6 | Matagalpa

Deze dag is vrij gepland, zodat u op eigen gelegenheid de omgeving van Matagalpa en Jinotega kunt verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de Finca Esperanza Verde (Groene Hoop Boerderij), een koffieplantage waar op ecologische wijze koffie wordt verbouwd. U leert hier alles over koffie verbouwen op een milieuvriendelijke manier en men zal u graag vertellen over de honderden vogelsoorten, vlinders, zoogdieren, bomen en orchideeën die hier leven. De koffieplantage heeft verschillende prijzen gewonnen, onder meer voor de ecologische werkwijze en het hoge kwaliteitsniveau van de koffie.
Overnachting: Hotel Montebrisa | logies & ontbijt

Dag 7 | Matagalpa – León

(ca. 145 km  | 2,5 uur rijden)
Na het ontbijt rijdt u verder naar de stad León. Na enkele dagen in natuurrijke gebieden door te hebben gebracht is het tijd om een van Nicaragua’s mooie koloniale steden te ontdekken. León is een prachtige koloniale stad daterend uit de jaren 1600 en heeft als voormalige hoofdstad een heftige geschiedenis. U verblijft in een hotel, dat gebouwd is in een oud klooster, gelegen in het centrum van León.
Overnachting: Hotel El Convento | logies & ontbijt

Dag 8 en 9 | León

Deze dagen kunt u kennis maken met de stad León. Bezoek bijvoorbeeld de indrukwekkende ruïnes van León Viejo, welke op de lijst van UNESCO Werelderfgoederen staan. León Santiago de los Caballeros is de oorspronkelijke naam van deze tweede stad in Nicaragua. De Spaanse invloeden zijn in de straten, gebouwen, kerken en monumenten terug te zien. Slenter door de gezellige volksbuurt El Laborío of klim in de indrukwekkende kathedraal naar boven, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de koloniale stad en de vulkanenketen in de verte. Verder is hier het oude huis, nu een museum, van de grote dichter en schrijver Ruben Darío gevestigd. U kunt ook een bezoek brengen aan enkele van de vulkanen van Nicaragua, bijvoorbeeld de Cerro Negro. Deze vulkaan is vrij eenvoudig te beklimmen en biedt u een unieke ervaring, zo kunt u naar beneden glijden (sandboarden). Wilt u nog meer natuur ervaren dan kunt u een boottocht maken naar het natuurreservaat Isla Juan Venado, een mooie belevenis. Op een rustig tempo vaart u in een vissersboot door de mangrove van dit gebied. Onderweg komt u vele tropische vogels, zoogdieren, krabben en schildpadden tegen.
Overnachting: Hotel El Convento | logies & ontbijt

Dag 10 | León – Masaya - Granada

(ca. 135 km | 3 uur rijden)
Deze dag rijdt u naar de stad Granada. Wij adviseren u een stop te maken in de omgeving van Masaya, bekend om het nationale park en gelijknamige vulkaan. Deze vulkaan staat bekend om zijn schoonheid en ongereptheid. De Santiago krater is één van de meest actieve kraters van Midden-Amerika, geniet van deze natuurpracht waarbij u in de krater naar de lava kunt kijken! Breng een bezoek aan het museum dat bij de ingang van het park ligt. Hier krijgt u meer te horen en te zien over de werking van de actieve vulkanen. Hierna kunt u naar de Nationale Markt van de Kunstnijverheid in Masaya rijden, het stadje dat bekend staat om haar folklore. Op de markt zijn prachtige hangmatten, producten gemaakt van leer, hout, riet en kleding te vinden. Wanneer u alles bekeken heeft, rijdt u door naar de beroemdste koloniale stad van Nicaragua, Granada. Aan het einde van de middag levert u uw huurauto in bij uw hotel.
Overnachting: Hotel Plaza Colón | logies & ontbijt

Dag 11 | Granada

U kunt deze dag op eigen gelegenheid de stad gaan bekijken. Granada, het koloniale juweel van Midden-Amerika, werd in 1524 door Hernández de Córdoba gesticht en is de oudste koloniale stad op het vasteland van Latijns Amerika. Het was lange tijd de belangrijkste stad in Nicaragua en in de stad is er volop architectuur te vinden uit de koloniale en de neoklassieke tijd. Ook in de omgeving is er veel te doen, vulkanen, stranden, nationale parken en de natuur van Las Isletas de Granada.
Overnachting: Hotel Plaza Colón | logies & ontbijt

Dag 12 | Granada - Las Isletas - Jicaro Lodge

Vandaag wordt u meegenomen naar Las Isletas, gelegen op slechts enkele minuten varen van Granada. Door erupties van de Mombacho vulkaan zijn er meer dan 300 eilandjes in het meer van Granada ontstaan. U verblijft op een van de eilanden, in de Jicaro Island lodge. Deze ecolodge ligt op het eiland Jicaro, een privé eiland waar alleen de gasten van de ecolodge kunnen komen. U verblijft in uw eigen casita, welke aan de rand van het meer ligt. Er zijn maar negen casita’s, dus u bent nooit met veel mensen tegelijk om het eiland. Een baken van rust dus! Bij de bouw zijn volgroeide bomen en natuurlijke vormen van het eiland behouden. Omdat de casitas boven de grond staan om het eiland niet verstoren, voelen ze aan als onderdeel van het eiland. De gebouwen en meubels zijn gemaakt van hout dat afkomstig is van bomen die zijn omgevallen door orkaan Felix (2007). Het restaurant maakt gebruik van lokale producten en ondersteund projecten die op een duurzame manier voedsel voor het restaurant en de lokale bevolking produceren. 
Overnachting: Jicaro Island Lodge | volpension

Dag 13 | Jicaro Lodge

Deze dag is vrij gepland. U kunt hier heerlijk relaxen onder het genot van een massage, yogales of tijdens een smaakvolle maaltijd in het restaurant. Ook kunt u het eiland verkennen, welke een prachtige jungle setting heeft. Onze collega Johan schreef over blog over de Jicaro Lodge.
Overnachting: Jicaro Island Lodge | volpension

Dag 14 | Las Isletas – Granada – San Jorge – Ometepe

In de ochtend neemt u de boot terug naar Granada (ca. 10 minuten varen). Vervolgens wordt u met een transfer naar de haven van Granada gebracht waar u een transfer heeft naar San Jorge (ca. 1,5 uur rijden). Vanuit San Jorge vaart u met de ferry naar het plaatsje Moyogalpa en heeft u een transfer naar Balgüe op het eiland Ometepe. Het eiland ligt in één van ’s werelds grootste zoetwater meren, het Nicaragua meer.  Isla de Ometepe, ooit het beloofde land van de Azteekse ontdekkingsreizigers, bestaat uit twee imposante vulkaankegels die uit het westelijke meer van Nicaragua rijzen. Deze vulkanen zorgen voor een prachtig uitzicht wanneer u per boot aan komt.  Ometepe is al duizenden jaren bewoond dankzij de vruchtbare vulkanische grond en bewijs van het verleden is te vinden op archeologische vindplaatsen verspreid over het eiland. De meeste reizigers komen hier voor de zandstranden, het schone water, de diverse wilde dieren en het prachtige landschap, met talloze bossen, watervallen en bronnen in het midden van het eiland. Ometepe is mooi, uniek en een van Nicaragua's minder bekende hoogtepunten. U verblijft in een relaxte en authentieke Nicaraguaanse haciënda direct aan het meer gelegen, nabij Santo Domingo Beach. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht op het meer en op de vulkaan Concepción.
Overnachting: Finca San Juan de la Isla | logies & ontbijt

Dag 15 en 16 | Ometepe

Deze dagen kunt u het eiland op eigen gelegenheid ontdekken. Het eiland is gevormd door twee vulkanen. Concepción, is met zijn 1610 meter hoogte de hoogste van de twee. Hier vindt u een droog tropisch klimaat en de bodem is vrij arm, hierdoor is het erg warm en droog als u deze wilt gaan beklimmen. De andere vulkaan is de Maderas, bedekt met vochtig tropisch regenwoud. Als u deze vulkaan wilt beklimmen, zult u waarschijnlijk brulapen horen en zien.
Vanuit uw haciënda worden diverse activiteiten aangeboden waar u (tegen betaling) aan kunt deelnemen, voorbeelden zijn hikes in natuurreservaten of de vulkanen, mountainbiken, paardrijden e.d. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een rustig stranddagje.
Overnachting: Finca San Juan de la Isla | logies & ontbijt

Dag 17 | Ometepe – San Juan del Sur

Vandaag reist u per ferry terug naar het vasteland waar u vervolgens met een transfer naar uw volgende accommodatie gebracht wordt in het rustige vissersdorpje San Juan del Sur. U verblijft hier in de Morgan’s Rock. De accommodatie is ontstaan in 2004 toen een Frans echtpaar besloot om een landgoed van 1600 hectare ten zuiden van San Juan del Sur te kopen, ondanks dat vrijwel niemand vertrouwen had in Nicaragua als toeristische bestemming. Op het landgoed werden projecten gestart om de natuur de beschermen en weer te laten herleven door stukken landbouw grond te herbebossen. In totaal zijn er 15 lokale gastenverblijven geplaatst. Ervaar hier ultieme ontspanning, gemoedsrust en een authentieke lokale sfeer. De duurzaam gebouwde bungalows liggen in de jungle niet ver van het privé-strand van de haciënda. U kunt tegen betaling aan verschillende activiteiten deelnemen, zoals een vroege ochtend yogasessie, al wandelend één van de mooiste uitzichten van de omgeving tegemoet lopen of met een heerlijk glas wijn de vurige zonsondergang over de Stille Oceaan bewonderen. Lees ook de blog over Morgan’s Rock, geschreven door onze collega Johan. 
Overnachting: Morgan's Rock Hacienda & Ecolodge | logies & ontbijt

Dag 18 en 19 | San Juan del Sur

De komende dagen kunt u heerlijk de vakantie afsluiten en genieten in San Juan del Sur. Deze plek is een prachtige locatie om helemaal tot rust te komen. Er zijn veel activiteiten te ondernemen en u kunt er naar hartenlust duiken, snorkelen en zwemmen. Vandaag kunt u de omgeving gaan verkennen. De stranden in de omgeving zijn leeg en variëren van baaien waar u heerlijk kunt zwemmen in rustig water tot ruigere surfplekken. Dichtbij San Juan del Sur liggen de stranden ‘El Coco’, ‘Chococente’, ‘El Astillero’ en ‘La Flor’, waar zich een natuurgebied voor beschermde diersoorten en een schildpaddenopvang bevindt. Andere mogelijkheden zijn gaan snorkelen, duiken, paardrijden of een canopy tour maken. U kunt ook heerlijk fietsend de badplaats gaan verkennen, waarbij u een bezoekje aan de plaatselijke kerk kunt maken. Het hotel beschikt over comfortabele hangmatten op het terras aan het strand waarbij u uitzicht heeft op de haven.
Overnachting: Morgan's Rock Hacienda & Ecolodge | logies & ontbijt

Dag 20 | San Juan del Sur - Managua - Amsterdam

Uw unieke reis door Nicaragua is helaas voorbij. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven in Managua gebracht waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan.

Dag 21 | Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

 

Reissom

Vanaf € 7.380,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de lokale vluchten en accommodaties, en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 19 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 9 dagen huurauto (Cat. Compact - Toyota Corolla Cross Automatic 2024 4x2 SUV of vergelijkbaar alternatief) incl. allriskverzekering en GPS, vanuit Managua met drop-off in Granada
 • alle transfers (incl. ferry tickets) en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs.
 • bij aankomst in Nicaragua moet u een toeristenkaart ter waarde van $ 10,- p.p. aanschaffen. Deze dient u contant te betalen met dollars.
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

 

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Terug naar luxe reis Nicaragua

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen