Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Morgan's Rock Nicaragua

| Johan van Rijswijck

Tijdens mijn rondreis door Nicaragua verbleef ik op een bijzondere plek aan de Pacifische kust, Morgan’s Rock. Deze accommodatie is direct gelegen aan het strand, beschikt over een fijne spa, een mooi zwembad met een prachtig uitzicht en een uitstekend restaurant.

Bekijk hieronder een video van Morgan's Rock. 

(klik op de afbeelding en de video begint te spelen)

Hoe het begon

In 2004 toen nog vrijwel niemand geloofde in Nicaragua als toeristische bestemming, besloot een Frans echtpaar om een landgoed van 1600 hectare ten zuiden van San Juan del Sur te kopen. Op het landgoed werden projecten gestart om de natuur te beschermen en weer te laten herleven door stukken landbouw grond te herbebossen. In dit enorme natuurgebied werden 15 lokale gastenverblijven geplaatst. Ik verbleef in casita 11, gelegen tegen een heuvel met uitzicht over de Stille Oceaan.

Adembenemende uitzichten

Op het enorme landgoed van Morgan’s Rock is genoeg te doen. U kunt lange wandelingen door de natuur maken. Dit kan op eigen gelegenheid, maar gaat u met een gids, dan kan hij of zij u helpen bij het spotten van de vele dieren en vogels die tussen de dichte vegetatie leven. Zo is er een wandeling mogelijk naar een bergpunt dat een adembenemend mooi uitzicht biedt over de zee en het omringende woud. Maak deze wandeling in de namiddag en u wordt beloond met een schilderachtig mooie zonsondergang.

Met het hele gezin

Bij het strand vindt u de spa, waar u een heerlijke massage kunt krijgen met het geruis van de zee op de achtergrond. Voor gezinnen met kinderen is een verblijf in Morgan’s Rock ook een absolute aanrader, want er worden verschillende originele workshops georganiseerd. Zo kunt u samen met uw kinderen kennis maken met het leven op een lokale boerderij, waarbij jullie het melken van koeien leren of jullie eigen tortillas leren maken. Tussen de bedrijven door kunnen er in de baai surflessen worden gevolgd.

Een heerlijke plek

Ik vind het een heerlijke plek. Tijdens mijn verblijf maak een lange wandeling over het strand, waarbij ik niemand tegen kom. In de verte hoor ik de luide roep van enkele brulapen. Ik duik in één van de hangmatten die tussen de palmbomen hangen en in het barretje bestel ik een koude Toña, het lokale biertje van Nicaragua. In de avond bestel ik in het restaurant een vers visgerecht dat me uitstekend smaakt. Ik maak een praatje met een andere gast en daarna zoek ik mijn casita op. Voor het slapen gaan, neem ik nog even een verfrissend bad in de jacuzzi, die bij mijn casita hoort. Ik sluit mijn ogen en neem in gedachten de dag nog eens door, terwijl ik word omringd door de nachtelijke geluiden van de jungle.

Meer over Nicaragua

Nicaragua is een van de best bewaarde geheimen van Midden-Amerika. Lees op onze website meer over Nicaragua en laat u inspireren. Heeft u interesse in een rondreis door dit bijzondere land? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met het uitwerken van een onvergetelijke en unieke rondreis. Stuur een e-mail naar info@sapapanatravel.nl of bel ons op +31 73 610 62 04. We helpen u graag. 

Contact

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken nieuwe reisinspiratie over Latijns-Amerika.

Aanmelden