Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Culinaire rondreis Mexico

13 dagen - vanaf € 8.950,- per persoon

culinair - historie - archeologische sites 

 • Leer wat écht Mexicaans eten is
 • Verken een Azteekse markt, drink in typische cantina’s en geniet van streetfood
 • Laat u informeren door de sommelier en proef de topwijnen van Bodega Cuna de Tierra
 • Nip aan de beste tequila van Casa Dragones in San Miguel de Allende
 • Leer de originele Kip in Chocoladesaus koken bij een Zapoteeks gezin in Oaxaca

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Mexico-stad

Uw culinaire rondreis gaat deze dag van start. Vanuit Amsterdam vertrekt u met een internationale vlucht naar Mexico-stad. Eenmaal hier aangekomen wordt u door een van onze lokale medewerkers ontvangen en naar uw accommodatie gebracht. In de avond geniet u van een gourmet diner met Mexicaanse wijnen of bijpassende ambachtelijke bieren, aan u de keus waar uw voorkeur naar uitgaat. U wordt meegenomen naar een van de meest artistieke en dynamische wijken van de stad; La Roma. Hier geniet u van een overheerlijke viergangen Mex-fusion diner met een seizoensgebonden randje.
Overnachting: The St. Regis Mexico City | logies & ontbijt

Dag 2: Mexico stad

Na het ontbijt wordt u door uw privé gids opgehaald om kennis te maken met het historisch centrum van de stad. Wat nu het hart van deze moderne stad is, was ooit ook het centrum van de Azteekse wereld, Tenochtitlan. U bezoekt de kathedraal die door de Spaanse conquistadores op de belangrijkste Azteekse tempel is gebouwd, evenals de geschilderde weergave van het verleden van Mexico door de kunstenaar Diego Rivera in het Nationaal Paleis. U wandelt dan door enkele van de iconische straten van het centrum naar het Museo del Palacio de Bellas Artes (het paleis voor schone kunsten), waar u de gevarieerde architectuur kunt ontdekken. Vervolgens wandelt u verder door het historisch centrum, maar nu op een echte Mexico-foodie avontuur. Geniet van deze gastronomische avontuur door de traditionele smaken van Mexico, van pre-Spaanse gerechten tot hedendaagse culinaire gerechten. Verken de belangrijkste Azteekse markt, drink in een typische cantina en geniet van streetfood. Al wandelend maakt u kennis met diverse lokale eettentjes en snapt u wat Mexico culinair gezien zo bijzonder maakt.
Overnachting: The St. Regis Mexico City | logies & ontbijt

 

Dag 3: Mexico stad

Vandaag maakt u kennis met de zuidelijke wijken van de stad. Samen met uw gids rijdt u naar San Angel. Met zijn smalle, geplaveide straatjes en grote kleurrijke huizen, is het moeilijk te geloven dat San Angel deel uitmaakt van Mexico-Stad. Als u hier op zaterdag komt, kunt u de Bazar del Sabado verkennen, een kunst- en ambachtsmarkt die mensen vanuit de hele stad naar San Angel brengt. U vervolgt uw tour naar de bijzondere wijk Coyoacán. Deze prachtige wijk is bezaaid met kleurrijke gebouwen, in de typische Spaanse stijl gebouwd. Maar liefst 64 van deze gebouwen zijn toegevoegd aan de INAH lijst van monumentale panden, vanwege hun historische waarde. Tijdens de lunch wordt u meegenomen naar de Mercado Coyoacán, de plaatselijke markt. Alle geuren, kleuren en smaken komen u tegemoet, het is een authentieke Mexicaanse markt en u kunt hier heerlijk lunchen. Hierna brengt u een bezoek aan het beroemde huis van Frida Kahlo, waar u nog een aantal van haar originele schilderijen en kunstwerken kunt bewonderen. Als de tijd het toelaat kunt u ook nog een bezoek brengen aan het museum van Dolores Olmedo. Dit museum is gevestigd in een 16e-eeuws pand, en beheerd een uitgebreide collectie werken van Diego Rivera en Frida Kahlo, aangevuld met honderden pre-Spaanse beeldhouwwerken. 
Overnachting: The St. Regis Mexico City | logies & ontbijt

Dag 4: Mexico stad – San Miguel de Allende

Deze dag reist u verder naar San Miguel de Allende (ca. 320 km / 5 uur rijden). Onderweg maakt u een kleine omweg om een bezoek te brengen aan de Aztekenstad Teotihuacán, een van de bekendste archeologische vindplaatsen! Vanaf 1987 staat deze plaats op Unesco lijst van Werelderfgoed. Samen met uw privé gids ontdekt u de archeologische site en leert u over de rituelen, cultuur en leefwijze van de Azteken die zich hier hadden gevestigd. San Miguel de Allende is een kleine koloniale stad met een kosmopolitische en internationale inslag.
Overnachting: Rosewood San Miguel de Allende | logies & ontbijt

Dag 5: San Miguel de Allende

Net het ontbijt wordt u door uw privégids opgehaald om samen kennis te maken met het kleurrijke historisch centrum van San Miguel de Allende. U bezoekt het iconische centrale plein, waar de lokale bevolking samenkomt en praat in de schaduw van de bomen voordat u de beroemde roze kerk van San Miguel (Parroquia de San Miguel Arcangel) binnengaat. De kerk heeft gotische architectuur en is geïnspireerd in een aanzichtkaart van de kerk in Keulen. Hierna gaat u naar de wijngaarde van Cuna De Tierra, een van de beste bodega’s in de regio. U zult versteld staan door het prachtige landschap en de moderne architectuur. Cuna de Tierra heeft al meerdere prijzen gewonnen en is het liefdeswerk dat nu al enkele generaties wordt overgedragen. Een sommelier neemt u mee naar een hoge toren vanwaar u geniet van het uitzicht terwijl u een glaasje wijn proeft. U wordt rondgeleid door de wijngaarde. Hierna volgt een gastronomische viergangenmaaltijd met bijpassende wijnen, met zorg gekozen door chef-kok Carlos Segura. De gerechten worden gemaakt met lokale producten.
Overnachting: Rosewood San Miguel de Allende | logies & ontbijt

 

Dag 6: San Miguel de Allende

Tijd om even rustig wakker te worden. Aan het einde van de ochtend wordt u in uw hotel opgehaald en meegenomen naar de plaatselijke markt, waar talloze kraampjes zijn met alles wat de heerlijke en unieke Mexicaanse keuken te bieden heeft. De stad heeft zowel een traditionele markt als een nieuw marktconcept met alle lokale, duurzame en biologische producten uit de regio. U begint met een bezoek aan de traditionele markt. Proef hier de vers gekookte kikkererwten, de tamales en de gedroogde chilipepers. Hierna loopt u door de stad naar de nieuwe biologische markt. Op weg naar deze markt staat er nog een hartige proeverij op de planning. U stopt bij de churro-fabriek, bij een wijnwinkel met lokale wijn en bij een ambachtelijke chocolaterie. Op de nieuwe markt heeft u een kaasproeverij, met kazen gemaakt door enkele van de beste kaasmakers in de omgeving. Uw lunch kan hier nog verder worden uitgebreid door te kiezen uit de vele maaltijden die hier geserveerd worden. Denk hierbij aan een biologische salade met veel verse groente die op dezelfde dag zijn geoogst of crêpes gemaakt met Mesquite (typische plant uit Mexico) en amarantmeel.
In de avond gaat u deelnemen aan een Tequila proeverij van ongeveer 40 minuten in de tasting room Casa Dragones, waar slechts 6 zitplaatsen zijn. Hier geniet u van een tequila blanco en kenmerkende ambachtelijke cocktails. Een goede tequila is gemaakt van 100% zuivere blauwe agaveplanten. Er bestaan diverse soorten tequila. Blanco is zoals de naam in het Spaans al zegt wit en is tequila in zijn puurste vorm. Casa Dragones werkt samen met Meyer Davis, een wereldberoemd architectenbureau uit New York. Naast een heerlijke tequila, heeft de locatie een bijzonder interieur. Bij het ontwerp is gebruik gemaakt van iconische lavastenen gevonden in de agavevelden van Casa Dragones. Ontwerpster Gloria Cortina heeft de natuurlijke obsidiaan rotsen in 4.000 tegels vervaardigd die hier zijn gebruikt op het plafond en de muren. 
Overnachting: Rosewood San Miguel de Allende | logies & ontbijt

Dag 7: San Miguel de Allende – Puebla

Deze dag reist u verder naar Puebla met een Engelssprekende privé chauffeur (ca. 380 km / 4,5 uur rijden). Onderweg kunt u desgewenst enkele stops maken. In Puebla verblijft u in een sfeervolle accommodatie. Puebla wordt omgeven door de Popocatépetl en de Iztaccihuatl vulkanen en besneeuwde bergtoppen en heeft maar liefst 70 kerken in het historisch centrum. De stad is gesticht door de Spanjaarden en tot op de dag van vandaag zijn er nog vele Spaanse invloeden te zien, zoals de koloniale architectuur en de beschilderde keramiek.
Overnachting: Azul Talavera Puebla | logies & ontbijt

Dag 8: Puebla

U start de dag met een bezoek aan de oudste en meest prestigieuze Talavera fabriek in Puebla, waar beschilderde keramiek wordt gemaakt. De fabriek is gevestigd in het voormalige woonhuis uit 1824 van Don Ignacio Uriarte. De geheimen van de Talavera Poblana zijn al generaties lang bewaard gebleven, de traditie van het creëren van exquise keramiek. Deze traditie werd geboren in de vroege jaren van de onafhankelijkheid van Mexico, waardoor aardewerk van Talavera een integraal onderdeel van de geschiedenis werd. Hier wordt u rondgeleid en neemt u een kijkje in de showrooms. U kunt meedoen aan een workshop keramiek handschilderen. Hierna maakt u kennis met het historisch centrum van Puebla dat door de UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Enkele van de belangrijke hoogtepunten zijn de beroemde Capilla del Rosario, met Mexicaanse barokke architectuur en 23-karaats bladgoudversiering door de hele kerk, evenals het prachtige Palacio Nacional en de Zocalo (het centrale plein). Aan het einde van deze cultuurrijke dag kunt u achterover leunen. Neem bijvoorbeeld een agua fresca, typisch Mexicaanse sapjes gemaakt met koud water en frisse fruitsmaken. 
Overnachting: Azul Talavera Puebla | logies & ontbijt
 

Dag 9: Puebla

In de ochtend wordt u door uw gids opgehaald om samen een avontuurlijke dag tegemoet te gaan vol met Mexicaanse culinaire specialiteiten. De eerste stop op deze zoektocht is een klein kraampje voor tamales en een kopje café (koffie). Tijdens deze tour zult u eten als een echte ‘local’, u proeft molotes, pelonas en semita's, enkele van de meest traditionele poblano-delicatessen en u proeft taco's bij de stand van Tacos Arabes. Onderweg zal de gids u daarnaast enkele van de meest iconische historische gebouwen laten zien, zoals de Palafoxiana, de eerste bibliotheek op het Amerikaans continent en de Capillo del Rosario, een kapel dat meedoet aan de verkiezingen voor het achtste wereldwonder. U eindigt de excursie met een wandeling over Calle de los Dulces, een straat van drie blokken met snoepwinkels, waar u een stop maakt bij La Gran Fama Dulceria. Proef handgemaakte lekkernijen en probeer zeker de camotes, Puebla's kenmerkende snoep gemaakt van zoete aardappel. De middag is vrij gepland en desgewenst kunt u de stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Denk hierbij aan een bezoek aan het internationale Barok museum of het Amparo museum met vele Mexicaanse kunstwerken.
Overnachting: Azul Talavera Puebla | logies & ontbijt

Dag 10: Puebla – Oaxaca

In de ochtend wordt u door uw privé chauffeur opgehaald in uw hotel die u meeneemt naar uw volgende bestemming; Oaxaca (ca. 340 km / 4,5 uur rijden). Eenmaal aangekomen in uw hotel kunt u zich even opfrissen en daarna is het tijd om kennis te maken met het historisch centrum van Oaxaca. U leert meer over het culturele erfgoed van de stad tijdens een bezoek aan het cultureel museum van de stad. Hierin vindt u een indrukwekkende tentoonstelling van de schat die is gevonden in een van de graven van de archeologische vindplaats Monte Alban. Als de tijd en interesse het toelaten, bezoekt u ook de kunstgalerijen Art of Oaxaca en Quetzalli. U krijgt de kans om enkele van de regionale delicatessen van Oaxaca te proberen, zoals warme chocolademelk en sprinkhanen. 
Overnachting: Hotel Casa Oaxaca | logies & ontbijt
 

Dag 11: Oaxaca

Vandaag brengt u een bezoek aan het plaatsje Teotitlán del Valle, een mooi dorpje aan de oostkant van de vallei. Hier vindt u een opmerkelijke kerk met authentieke kunstvoorwerpen uit de 16de eeuw. Bij aankomst in Teotitlán del Valle brengt u een bezoek aan de markt. Hierna bezoekt u het huis van een gezin om te zien hoe ze traditionele geweven tapijten maken. Velen gebruiken nog steeds de traditionele technieken van het kaarden en spinnen van eigen wol, dat vervolgens wordt geverfd met natuurlijke kleuren om het tenslotte te weven op weefgetouwen van massief hout. Vervolgens geniet van een regionale kookles en lunch, waarbij u als gast wordt ontvangen in het huis van een Zapoteeks gezin. Tijdens de kookles zullen zij hun kooktechnieken- en geheimen met u delen. De regio van Oaxaca staat bekend als de meest traditionele en authentieke van het land. Aan het einde van de middag reist u terug naar uw accommodatie in Oaxaca en heeft u de avond ter vrije besteding.
Overnachting: Hotel Casa Oaxaca | logies & ontbijt

Dag 12: Oaxaca – Mexico stad – Amsterdam

Uw culinaire rondreis door Mexico komt deze dag teneinde. U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Oaxaca gebracht vanwaar u via Mexico stad naar Amsterdam vliegt.

Dag 13: Amsterdam

U komt vandaag aan in Amsterdam.
 


 

Reissom

Vanaf € 8.950,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • binnenlandse vlucht, economy class
 • 11 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies zoals vermeld, onder begeleiding van Engelssprekende privé gidsen
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking 
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen - Rondreis Mexico

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen