Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Rondreis Cuba

13 dagen - vanaf € 3.587,- per persoon

off the beaten track - natuur - historie

Deze mooie reis neemt u mee naar een aantal bijzondere plekken op het eiland Cuba. U bezoekt de Viñales Vallei met haar diepgroene tabaksvelden en  de suikerrietvelden bij Cienfuegos. U bezoekt de steden Santa Clara, Trinidad en Havana en ontdekt waar de Cubanan zoal trots op zijn. 

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam – Havana – Viñales

Uw bijzondere reis door Cuba gaat vandaag van start. U vertrekt met een intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Havana. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in Viñales gebracht. Viñales wordt omringd  door typische kalkstenen heuvels, ‘’Mogotes’’ genaamd. Het unieke landschap van Viñales is in 1999 tot de UNESCO werelderfgoed verklaard. U verblijft in een kleinschalig hotel, Mogote Art, dat aan de voet van zo’n typische mogote is gelegen. U wordt verwelkomd met een traditioneel Cubaans diner. 
Overnachting: Privéhuis Mogote Art | logies & ontbijt

Dag 2: Viñales

U wordt opgehaald en meegenomen in de mooie Viñales Vallei, die u te paard gaat verkennen. U rijdt langs boerderijen waar ze nog steeds op traditionele wijze het land bewerken met behulp van vee. Onderweg stopt u bij een lokale boerderij waar ze tabak verbouwen. De boer vertelt u meer over de teelt van de tabaksplant en de behandeling van de bladeren. Voordat ze beginnen met planten wordt er secuur gekeken naar waar ze het zaadje gaan planten. Dit omdat het soms per meter kan verschillen, of er een goede oogst uit komt of niet. Na de rondleiding krijgt u de mogelijkheid om een echte Cubaanse sigaar te proberen. Vervolgens stapt u weer op uw paard, waarnaar u naar het Balcon del Valle restaurant rijdt voor een heerlijke Cubaanse lunch. Tijdens de lunch heeft u een prachtig uitzicht over de tabaksvelden en de Mogotes. ‘s middags wordt u meegenomen voor een wandeling door het centrum van Viñales, een charmant rustiek dorp waar de voordeuren altijd wijd open staan. Iedereen kent elkaar en in de late namiddag zitten de Cubanen graag in hun sillón, schommelstoel, en zeggen ze de voorbijgangers gedag.
Overnachting: Privéhuis Mogote Art | halfpension

Dag 3: Viñales  - Santa Clara

Na uw ontbijt wordt u opgehaald en naar uw accommodatie in Santa Clara gebracht. De stad is de hoofdstad van de provincie Villa Clara en is westelijk gelegen aan de voet van het Sierra del Escambray gebergte. Santa Clara is in 1689 gesticht en staat voornamelijk bekend om de beslissende slag van Che Guevara en zijn aanhangers eind 1958 tegen generaal Batista, waarbij ze een trein met munitie veroverden. Onderweg stopt u in Havana voor een lunch in het El Cocinero restaurant, wat voorheen een olieraffinaderij was. Het restaurant heeft een sfeervolle, industriële stijl met een mooi dakterras, geniet hier van het mooie uitzicht over de stad. Na uw lunch rijdt u verder naar uw Hostal Florencia in Santa Clara, waar u in de late namiddag aan zult komen. Uw kleinschalige accommodatie ligt in hartje Santa Clara en heeft een charmante koloniale uitstraling. 
Overnachting: Privéhuis Hostal Florencia | logies & ontbijt

Dag 4: Santa Clara

Vandaag maakt u een stadswandeling door Santa Clara, wat een rijke historie kent. Alleereerst gaat u naar het Guevara Mausoleum, het monument van de Cubaanse held van Argentijnse afkomst: Che Guevara. U loopt met uw gids naar binnen waar u het gevoel krijgt alsof u in het leven van Che Guevara stapt. Er zijn veel persoonlijke bezittingen van Che Guevara tentoongesteld, waaronder vele foto’s, kleding, geweren en brieven. Na dit bezoek gaat u naar het Tren Blindado monument. Dit monument is gemaakt door een Cubaanse beeldhouwer José Delarra, die de situatie heeft nageschetst, waarin Che Guevara de gepantserder trein met de 408 soldaten van Batista heeft laten ontsporen. U bezoekt hier de twee wagons die zijn ingericht als museum. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw accommodatie. 
Overnachting: Privéhuis Hostal Florencia | logies & ontbijt

Dag 5: Santa Clara – Trinidad 

U verlaat Santa Clara en rijdt met uw gids naar Trinidad. Onderweg maakt u een stop bij de Manaca Iznaga plantage, waarbij u een bezoek brengt aan de Manaca Iznaga toren. De toren diende als een uitkijktoren, waarbij ze destijds toezicht hielden op de suikerplantages, waar slaven werkten. Aan de voet van de toren staat de klok, die vroeger werd geluid aan het begin en einde van de werkdagen. Als u de top bereikt, kunt u ver uitkijken over de suikerplantages. Nadat u deze historische plek bezocht heeft, krijgt u een cocktail aangeboden en rijdt u door naar Trinidad. De stad Trinidad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en werd gesticht in 1514 door Diego Velazquez de Cuellar, een bemanningslid van Cristoffel Columbus. Trinidad is een van de meest koloniale steden van Cuba, de felgekleurde huizen en vele autovrije straten geven u het gevoel dat u terug in de tijd bent. U verblijft deze dagen in Finca Kenia. Deze finca ligt aan de rand van het centrum en heeft een heerlijke tuin. 
Overnachting: Finca Kenia | logies & ontbijt

Dag 6: Trinidad

Deze dag wordt u meegenomen door het historische centrum van Trinidad. Tijdens de wandeling bezoekt u het stadsmuseum Museo Histórico Multicipal. Alleen al het interieur van dit voormalige stadspaleis is een bezoekje waard. Wanneer u binnenstapt wordt u meegenomen door de geschiedenis van het gebied. U vindt er precolumbiaanse gebruiksvoorwerpen, er wordt aandacht geschonken aan de plantagecultuur en de slavernij, aan de onafhankelijkheidsstrijd en er zijn beelden van de ontwikkeling van Trinidad. Na uw bezoek aan het museum maakt u een stop bij de populaire Canchanchara bar, waar u een cocktail krijgt aangeboden. De bar is een drukbezochte plaats voor een lunch of een cocktail en heeft zijn naam te danken aan het favoriete drankje van kapers en smokkelaars uit de 16e-eeuw: een mix van rum, honing en limoen, aangelengd met water. Vervolgens gaat u naar Esquina 373, een restaurant waar u de geschiedenis leert over de wereldberoemde Cubaanse sigaren en rum. Nadat u kennis heeft gemaakt met de verschillende producten is het tijd voor een proeverij. 
Overnachting: Finca Kenia | logies & ontbijt

Dag 7: Trinidad

U wordt meegenomen naar een bergachtig natuurgebied net buiten de stad. Het is een natuurlijk paradijs, waar u prachtige wandelingen kunt maken. Onderweg stopt u bij een uitzichtpunt waar u uitkijkt over de Caribische zee en de stad Trinidad. Samen met uw gids maakt u een korte wandeling van ongeveer 3 kilometer over het pad El Cubano – Huellas de la Historia. Dit gebied is begroeid met ongeveer 100 verschillende soorten varens en orchideeën. Er vliegen veel vogels rond en met een beetje geluk spot u Cuba’s nationale vogel de Tocororo (Trogon). U kunt een verfrissende duik nemen in de kristalheldere waterpoelen met kleine watervallen, die u onderweg tegenkomt. Na een heerlijke lunch wordt u terug gebracht naar uw hotel in Trinidad
Overnachting: Finca Kenia | logies & ontbijt

Dag 8: Trinidad – Cienfuegos – Havana 

Na het ontbijt wordt u weer meegenomen naar Havana. Onderweg maakt u een stop in de stad Cienfuegos, met 200 jaar één van de jongste steden van Cuba. De stad kende een zeer welvarende tijd en dit is terug te zien in het historische centrum en de enorme landhuizen aan de Malecon. U bezoekt het Terry Theater wat recentelijk nog gerestaureerd is. Vervolgens bezoekt u Palacio Valle, een stadspaleis gelegen aan het eind van de boulevard, welke wordt beschouwd als het meest elegante gebouw van de stad. Tijdens de rondleiding krijgt u op het terras van het paleis een cocktail aangeboden. Hierna wordt u naar Restaurant Rancho Cristal gebracht, waar u gaat lunchen. Na de lunch wordt u naar uw hotel in Havana gebracht.
Overnachting: La Reserva Vedado | logies & ontbijt

Dag 9: Havana

Samen met een gids gaat u Havana op een originele manier ontdekken, namelijk in een Amerikaanse klassieker! U wordt naar het oude centrum van Havana gereden, dat sinds 1982 op de werelderfgoed lijst van UNESCO staat. Havana was een van de grootste havens van de wereld en de ‘sleutel tot de nieuwe wereld’, bruggenhoofd voor exploratie van Midden- en Zuid-Amerika. U wandelt door het koloniale deel van de stad, door straten en over de pleinen van Oud-Havana. Het paleis dat u eveneens bezoekt stamt uit 1798 en was voorheen, voordat het werd verwoest door een orkaan, de zetel van de  cabildo (het stadsbestuur). Na restauratie is het Museo de la Ciudad in het paleis gevestigd. Het museum heeft meer dan 40 expositieruimtes, en geeft u een beter beeld over de geschiedenis van de onafhankelijkheidsstrijd vanaf het begin tot de revolutionaire overwinning in 1959. Bezoek hier ook zeker de patio. In deze weelderig begroeide binnentuin vindt u een prachtig beeld van Cristoffel Columbus. Na het bezoek aan het museum gaat u naar Bar Bohemia waar u deelneemt aan een cocktailworkshop. Terwijl u nipt van de door uzelf gemaakte cocktail kunt u genieten van aangename livemuziek. Hierna is het tijd voor een lunch en wordt u naar restaurant Doña Eutimia gebracht. Het restaurant is één van de beste plekken om te lunchen in de stad.
Overnachting: Privéhuis Hostal La Reserva Vedado | logies & ontbijt

Dag 10: Havana

Vandaag maakt u kennis met de levendige kunst scene van de Cubaanse hoofdstad. U wordt opgehaald in een Amerikaanse klassieker, waarmee u naar het Bellas Artes Museum gaat. Het museum telt 24  ruimtes met Cubaanse kunst uit diverse periodes. Met de conservator van het museum, Sussette Martinez, wandelt u door het museum en vertelt zij over de Cubaanse geschiedenis aan de hand van de kunstwerken. Na afloop zal de gids u meenemen naar een aantal galerijen waar veel belovende jonge kunstenaars en meer gevestigde kunstenaars hun werken tentoonstellen. In restaurant 5 Sentidos wordt de lunch geserveerd. Na de lunch wordt u teruggebracht naar uw verblijf en kunt u genieten van een vrije middag. 
Overnachting: La Reserva Vedado | logies & ontbijt

 

Dag 11: Havana

Havana heeft een rijke geschiedenis en ook vandaag leert u hier meer over. U wordt na uw ontbijt opgehaald voor een bezoek aan het voormalige landgoed van de Amerikaanse schrijver en Nobelprijs winnaar Ernest Hemmingway. U bezoekt zijn voormalige huis Finca Vigia en zijn twee favoriete stamkroegen La Bodeguite del Medio en El Floridita, waar hij graag kwam om zijn favoriete mojitos te drinken. Bij El Floridita wordt er een korte pauze gehouden en krijgt u een cocktail aangeboden. Wanneer u binnenkomt ziet u in het donkerste hoekje de voorheen vaste stek van de schrijver. Als laatste bezoekt u het hotel Ambos Mundos, waar Hemingway verbleef, voordat hij Finca Vigia liet bouwen. In dit hotel, waar hij ongeveer 10 jaar heeft gewoond, schreef hij het boek ‘’For Whom the Bell Tolls’’. De tour eindigt u met een lunch in het Santy Pescador restaurant. Het restaurant staat bekend om zijn recepten bereid met sojasaus, mosselen, groenten en vis, welke goed te combineren zijn met een goed glas wijn. 
Overnachting: La Reserva Vedado | logies & ontbijt

Dag 12: Havana – Amsterdam

Helaas komt uw Unieke reis door Cuba vandaag ten einde. U sluit uw reis in stijl af en wordt in een Amerikaanse klassieker naar de luchthaven van Havana gebracht, waar u aan boord stapt op uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 13: Amsterdam 

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 3.587,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 11 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld 
 • alle transfers en excursies zoals vermeld 
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • toeristenvisum Cuba (€ 29,- p.p.) welke u via Cuba Visa kunt bestellen
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen

Naar luxe reis Cuba

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen