Wij willen u net zo van Latijns-Amerika laten genieten zoals wij dat zelf doen!

Luxe rondreis Kunstzinnig Mexico

12 dagen vanaf € 7.179,- per persoon

Off the beaten track - Culinair

 • Bewonder de kunst van de precolumbiaanse beschavingen in het Nationaal Antropologisch Museum
 • Geef uw geliefde kunststroming aan ons door en leer deze kennen in Mexico
 • Bezoek het huis van Frida Kahlo
 • Geniet van een 4 gangendiner door chefkoks in de artistieke wijk La Roma in Mexico-stad
 • Leer over de onafhankelijks-strijders van San Miguel de Allende onder het genot van een goed glas tequila

Reisbeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Mexico-Stad

Vandaag begint uw Unieke Reis naar Mexico. U stapt in Amsterdam op een intercontinentale vlucht van Aeromexico naar Mexico-Stad. Hier komt u de volgende dag bij dageraad aan.

Dag 2: Mexico-Stad

Eenmaal op de luchthaven aangekomen staat een van onze lokale medewerkers klaar om u naar uw hotel te brengen. Het hotel waar u verblijft ligt in de aantrekkelijke wijk Polanco waar u ook de beste restaurants van de stad kunt vinden. De rest van de ochtend en middag heeft u ter vrije besteding. In de avond staat een bijzonder diner voor u gepland. U wordt bij uw hotel opgehaald en meegenomen naar de artistieke wijk La Roma. Hier wordt u verwend met een 4- gangen diner dat is samengesteld door gerenommeerde chef-koks en bereidt met de beste, lokale producten. Bij de gerechten worden heerlijke wijnen geserveerd, passend bij elke gang. U sluit het diner af met een van de lokale bekende versnaperingen, tequila of mezcal. Na afloop wordt u weer terug naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Las Alcobas | logies & ontbijt

Dag 3: Mexico-Stad 

Historische stadstour incl. Nationaal Museum voor Antropologie
Vandaag wordt u bij uw hotel opgehaald en door een privé gids meegenomen naar de mooiste bezienswaardigheden in de stad. Samen ontdekt u de koloniale en revolutionaire historie. U bezoekt onder andere de metropolitaanse kathedraal, het presidentiële paleis waar de beroemde Mexicaanse kunstenaar Diego Riveira een enorme muurschildering heeft gemaakt waarin de geschiedenis van Mexico uitgebeeld wordt. U wordt meegenomen langs enkele iconische straatjes richting het Palacio de Bellas Artes (het paleis van beeldende kunst) waar u de gevarieerde architectuur kunt verkennen. Tot slot wordt u na de lunch meegenomen naar het Nationaal Museum voor Antropologie, gelegen in het mooie stadspark Chapultepec. Hier wordt de antropologische geschiedenis van Mexico vanaf het allereerste begin verteld. Na afloop wordt u terug naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Las Alcobas | logies & ontbijt

Dag 4: Mexico-Stad 

Kunst en fotografie tour
In de ochtend wordt u door uw privégids opgehaald voor een dag die in het teken staat van fotografie en kunst. U bezoekt de gerenommeerde ALMANAQUE kunstgalerij, gelegen in de artistieke Roma wijk van Mexico-Stad, waar u onder begeleiding van uw kundige gids de werken bewondert. In deze galerij worden verschillende kunstenaars geëxposeerd, zowel beginnende als ervaren fotografen. Nadat u de bijzondere werken bekeken heeft gaat u verder de wijk in, waarbij u twee andere kunstgalerijen bezoekt. Ook hier kunt u de werken van verschillende artiesten bewonderen. Tussen de bezoeken door heeft u de gelegenheid om een lunch te nuttigen in een van de vele restaurantjes in deze levendige buurt. Een aanrader is het restaurant Contramar waar u heerlijke visgerechten kunt eten. Specialiteit is de tonijnfilet a la Contramar (gegrilde tonijn bestreken met een saus van chili en peterselie). Na afloop van deze dag wordt u teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Las Alcobas | logies & ontbijt

Dag 5: Mexico-Stad 

Design tour
Steeds meer designers trekken naar deze stad om naam te maken binnen deze creatieve scene. Vandaag wordt u door uw gids meegenomen naar verschillende galerijen, showrooms en werkplaatsen. Hier ziet u het proces van het ontwerpen van design van dichtbij en ontmoet verschillende kunstenaars, zowel opkomend als gerenommeerd. Raak geïnspireerd door de verschillende werken en de verhalen van de makers. Vervolgens bezoekt u verschillende plekken in de stad waar de kunstwerken te vinden zijn. Dit zijn verschillende vormen van kunst, waaronder beeldhouwkunst, fotografie, videokunst en schilderkunst. De interessante werken zijn gemaakt door lokale kunstenaars en laten de diversiteit en creativiteit van de Mexicaanse bevolking zien. Uw gids kan u alles vertellen over deze boeiende werken en de fascinerende verhalen daarachter. Na afloop van deze interessante tour wordt u weer teruggebracht naar uw hotel.
Overnachting: Las Alcobas | logies & ontbijt

Dag 6: Mexico-Stad 

Stadstour zuidelijke wijken
U wordt bij uw hotel opgehaald een meegenomen naar de wijk San Angel. Met haar nauwe straatjes bestraat met kinderkopjes en grote, kleurrijke huizen is het bijna niet te geloven dat deze charmante wijk onderdeel is van Mexico-Stad. Wandel door de straatjes, over het centrale plein en leer meer over de historie van het gebied. U vervolgt uw tour naar de bijzondere wijk Coyoacán. Deze prachtige wijk is bezaaid met kleurrijke gebouwen, in de typische Spaanse stijl gebouwd. Ook brengt u een bezoek aan het beroemde huis van Frida Kahlo, waar u nog een aantal van haar originele schilderijen en kunstwerken kunt bewonderen. Als de tijd het toelaat kunt u ook nog een bezoek brengen aan het museum van Dolores Olmedo. Dit unieke museum is gevestigd in een 16de-eeuws pand en beheert een uitgebreide collectie werken van Diego Rivera en Frida Kahlo, aangevuld met honderden pre-Hispaanse beeldhouwwerken. Na afloop wordt u terug gebracht naar uw hotel.
Overnachting: Las Alcobas | logies & ontbijt

Dag 7: Mexico-Stad – Teotihuacán – San Miguel de Allende

Vandaag verlaat u Mexico-Stad met als eerste stop het prachtige archeologische gebied van Teotihuacán. Tussen de 1e en 7e eeuw na Christus is de stad opgebouwd door een onbekend volk. Hierna hebben de Azteken intrek genomen in de stad. Nog steeds worden er op deze archeologische vindplaats nieuwe ontdekkingen gedaan. Na Teotihuacán wordt u met een privé-transfer naar uw accommodatie in San Miguel de Allende gebracht, een van de mooiste koloniale steden van Latijns-Amerika. Het hotel waar u verblijft heeft opvallende kenmerken en ligt rond een rustige binnenplaats zoals iedere haciënda uit de koloniale tijd. De kamers zijn zeer ruim met hoge plafonds en hebben een prachtige koloniale inrichting. Verder heeft u toegang tot drie zwembaden, een uitgestrekte tuin vol met tropische planten, een bekroonde spa, twee restaurants en een wijnkelder. Bovendien bent u met een korte wandeling in het centrale deel van de stad. Een betere plek om te verblijven in San Miguel de Allende is er niet.
Overnachting: Rosewood San Miguel de Allende | logies & ontbijt

Dag 8: San Miguel de Allende 

Stadstour incl. tequila proeverij
De beste manier om de wonderen van San Miguel de Allende te ervaren is te voet. Vandaag wordt u dan ook door een privé gids meegenomen voor een wandeling door het centrum. De geschiedenis en overlevering van San Miguel zijn verweven met de beweging van de onafhankelijkheid. Deze energie en de geest van vrijheid van meningsuiting ziet u nog steeds terug in het hedendaagse San Miguel. Na uw wandeltocht door de stad wordt u naar Casa Dragones gebracht. Dit gebouw huisvestte vroeger de stallen van de Dragones, de rebellen uit San Miguel de Allende die de beweging naar de Mexicaanse onafhankelijkheid hier in gang zette. Vandaag de dag bevindt zich in dit gebouw de speciale proeverij van de gelijknamige Casa Dragones Tequila. Met het elegante stenen terras en een proeflokaal in de open lucht is er geen betere plek om in de namiddag te leren over tequila en meer over de geschiedenis van de rebellen te weten te komen met een glas Casa Dragones tequila in uw hand. Hierna wordt u naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Rosewood San Miguel de Allende | logies & ontbijt

Dag 9: San Miguel de Allende 

De kunst van het ambacht
Vandaag ontdekt u de artistieke kant van San Miguel de Allende. In de ochtend neemt uw privé gids u mee langs verschillende ateliers, galerijen en u krijgt een uniek inkijkje bij een kunstschool, waar u de studenten aan het werk kunt zien met lokale producten en eeuwenoude technieken. U brengt een bezoek aan Fábrica La Aurora, een fascinerend complex van galerijen, werkplaatsen, designstudio’s, antiekzaken en veel meer. Gevestigd in een oude textielfabriek, ademt het gebouw de geschiedenis van de stad en haar artiesten en handwerkers. Dwaal rond door de vele gangen, winkeltjes en expositieruimtes. Als de tijd het toelaat neemt uw gids u ook mee langs verschillende muurschilderingen van lokale artiesten. Een interessante dag gevuld met kunst, cultuur en geschiedenis.
Overnachting: Rosewood San Miguel de Allende | logies & ontbijt

Dag 10: San Miguel de Allende 

Cuna de Tierra wijngaard
Vandaag heeft u de ochtend ter vrije besteding. U kunt tijd doorbrengen op het centrale plein, een bezoek brengen aan de privé-tuinen die de gemeente op de kaart heeft gezet of ga op onderzoek uit in een van de drukke markten vol met handwerk. Rond het middaguur wordt u bij uw hotel opgehaald en meegenomen naar een wijngaard even buiten San Miguel de Allende. Bij aankomst op de wijngaard van Cuna de Tierra ontmoet u de sommelier van het wijnhuis voor een welkomstdrankje op de uitzichttoren. Bewonder het schitterende uitzicht over de glooiende heuvels gevuld met wijnranken. Hierna krijgt u een rondleiding over het terrein, waarbij u meer te weten komt over de druiven en het groei- en knipproces, om de rondleiding af te sluiten in de wijnmakerij, waar u ziet hoe de wijn wordt geproduceerd. U sluit deze middag af met een lunch, geserveerd door chef Carlos Segura, uiteraard met bijpassende wijnen. Na afloop wordt u terug naar uw hotel gebracht.
Overnachting: Rosewood San Miguel de Allende | logies & ontbijt

Dag 11: San Miguel de Allende - Mexico-Stad - Amsterdam

Er komt vandaag helaas een eind aan uw Unieke Reis. Na het ontbijt wordt u door een van onze lokale medewerkers opgehaald en naar de luchthaven van Mexico-Stad gebracht. Dit is een rit van ongeveer 3,5 tot 4 uur. Op de luchthaven van Mexico-Stad stapt u op uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Dag 12: Amsterdam

U komt vandaag aan in Amsterdam.

Reissom

Vanaf € 7.179,- per persoon

 • Op basis van 2 samen reizende personen
 • Afhankelijk van het moment van boeken, beschikbaarheid van de accommodaties en de periode van reizen

Inbegrepen:

 • 10 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland
 • uitgebreid reisbescheidenpakket met kleine attentie

Niet inbegrepen:

 • internationale vluchten, desgewenst reserveren we deze voor u
 • early check-in / late check-out, op basis van beschikbaarheid wordt deze soms door hotel gegeven. Wilt u er zeker van zijn dat u dit heeft, informeer bij ons naar de meerprijs. 
 • publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking 
 • SGR-bijdrage van € 5,- per persoon per boeking 
 • reis- en annuleringsverzekering

Reisvoorstel aanvragen

Wilt u ook deze rondreis maken? Bovenstaande reis kunnen wij natuurlijk voor u verzorgen, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën. Neem gerust contact met ons op. Bel naar +31 73 610 62 04, stuur een mail naar info@sapapanatravel.nl of vraag hieronder een offerte op maat aan. We helpen u graag. 

Reisvoorstel aanvragen 

Naar luxe reis Mexico

Meer inspiratie - Bekijk onze blogartikelen